Kutak za trudnice

Jexy, ja sam mislila da tako sve zene koje zakazu cr, nisam znala da idu ranije i na konzilijum.
A iskreno da ti kazem mozda je to i bolje, bar te iskontrolisu pre cr.
Ovaj meni ni krvnu sliku nije rekao da donesem.

Sad ja kontam da on mene ustvari uradi kao hitan cr,
ali kako, sta napise tamo?
Ovaj put sam mu rekla nema indukcije i busenja vodenjaka nego ako idem na cr
onda idem pravac tamo, ne da me maltretira pa ipak isecka...

Moracu ja njega nazvati da on to meni malo pojasni,
mrzim kad ovako sbrzam, i nisam zadovoljna.
Mislim ako znamo kako cu, onda da znamo kako ja zelim a sta on moze.

Sad ja vec imam svoje lose scenarije kako ce mi busiti vodenjak da bi me kao hitan cr odradio
i radio u totalnoj iako sam trazila spinal.

A jedna prijateljica mi kaze Sto lepo ne sacekas da ti prirodno krene porodjaj pa odes u porodiliste i porodis se. Kao mozes ti to

Moja koleginica je vodila dve trudnoce privatno kod dr Vrzic koja radi u Visegradskoj i oba puta joj dr zakazala prijem u bolnicu, pregledi,konzilijum pa operacija.
Moja drugarica isto tako...isto i ja..zakazan prijem pa sve ostalo, pregledi, testovi, endokrinolog, konzilijum,internista, anesteziolog,operacija...

Ne znam kako to kod tebe tako bzv
ili je trebalo ranije da planiras i da se organizujes...
Nesam pametna
I izbaci prirodni iz glave...rizicno je

Poslednja izmena od moderatora:
Moja koleginica je vodila dve trudnoce privatno kod dr Vrzic koja radi u Visegradskoj i oba puta joj dr zakazala prijem u bolnicu, pregledi,konzilijum pa operacija.
Moja drugarica isto tako...isto i ja..zakazan prijem pa sve ostalo, pregledi, testovi, endokrinolog, konzilijum,internista, anesteziolog,operacija...

Ne znam kako to kod tebe tako bzv
Ili da das kintu, kao sto kaze ZD ili je trebalo ranije da planiras i da se organizujes...
Nesam pametna
I izbaci prirodni iz glave...rizicno je

E vidiš koliko se ja sećam, prošli put sam išla na ekg, ovde kod mene u dz i još neke analize.
Ovo mi sad skroz čudno.
I ne sviđa mi se. :zroll:z:((z:cry:

Poslednja izmena od moderatora:
Prvi put sam ja naivna mislila kako to sve drugačije izgleda...
Mogla sam i privatno da se porodim, mogla da odem kod brata u italiju, ma mogla kako sam htela,
ali ne, ja sam mislila kako je to sve pis of kejk za mene...
i zaebala se. ;)

Ovaj put sve znam šta i kako, ali nemam tolike mogućnosti,
imam medu, neću da se odvajamo dugo...

Nije meni problem to tetošenje u bolnici,
nego što volim da znam sve tačno, kako i šta.

Još će me hvatati vikend u bolnici :roll:

Uzela sam onaj papir iz betanije, sta je potrebno za poneti.
Tamo pise tacno sve sta treba za cr.
Mozda je covek kontao da vec znam od prvog puta
pa sta da mi ponavlja ali opet
nekako sam imala osecaj da me je otresao kao s'inu, sto bi meda rekao :mrgreen:

Sad sam se malo smirila, uh sto sam bila besna i nervozna.

Drma me trema, cudno jer je drugi porodjaj ali stvarno mi nesto kao frka malo,
ne znam zasto.
I onda jos on tako nonsalantno me odradi...

Znate kad mi je danas doslo da skuvam kafu i zapalim cigaru!
Ne pusim vec sto godina, i retko kad se desi taj momenat,
to znaci da sam bas bila napeta do maksimuma.
Srecom pa nije bilo pusaca u okolini pa sam iskulirala...

jesi li ti bila ikad u dz, po upute, doznake za posao i sl? ja sam uvek mislila da i kada ides privatno, treba ti uput neki iz doma zdravlja
evo ja sada vodim privatno, ali sam isla vec po neke upute u dz, npr za torch, da bih ga uradila za free i da ne placam privatno 11 hiljada
cudi me da tako je moglo i prvi put kod tebe, bukvalno direkt iz privatne na porodjaj...
ne znam...

jesi li ti bila ikad u dz, po upute, doznake za posao i sl? ja sam uvek mislila da i kada ides privatno, treba ti uput neki iz doma zdravlja
evo ja sada vodim privatno, ali sam isla vec po neke upute u dz, npr za torch, da bih ga uradila za free i da ne placam privatno 11 hiljada
cudi me da tako je moglo i prvi put kod tebe, bukvalno direkt iz privatne na porodjaj...
ne znam...

Jesam naravno, za bolovanje, doznake itd...
Ja nisam radila taj torch(mozda jesam u prvoj-ali sam tad sve privatno radila),
U ovoj trudnoci sam samo redovne kontrole isla privatno, i sve analize u dz drzavni(kks, urin itd).

Ja sam tek sad kad je jexy napisala proceduru, skontala kako to ide...
Nisam imala pojma.
Jer sve zene oko mene koje su isle u betaniju na cr, isto kao i ja,
dosle taj dan, odradili im cr, 4-5 dana lezale i kuci.
Mozda su razlicite procedure, ne znam.
Ako ima neka zena koja je isla na cr u betaniji nek napise.

Inace, prvi put je mene dr.morao da primi kako me je primio jer je bio prvi porodjaj,
pa kontam da je napisao da je poceo porodjaj i da me je zato primio, pa pokusaj prirodnog pa cr.
Ali sad imam osnov za cr, taj prvi cr.

Pitao je on mene danas jel imam uput, rekoh nemam, nit ga mogu dobiti jer ne pripadam ns.
A.kad me je vec on seckao, nek me secka opet.

Zato je on i rekao Cujemo se sl.nedelje pa cemo se dogovoriti.
Mozda je i on mene hteo redovno, ali eto...

Bas nemam pojma jel se u ns lezi par dana pred cr. Ne znam za to

Malo mi je to istog dana dodjes i radis cr.cudno brate...ok kad je hitan ali ti dan pred operaciju ne jedes,uvece klistiranje u ponoc fraxiparin, ujutru ti zaviju noge u zavoje dok jos lezis dok ne krene cirkulacija...meni je tako bilo oba puta
Ne znam jel se razlikuju procedure mada ko ce ga znati
Poslednji put kad sam bila u Vis.i cekala sam u garderobi na prijemu bila je jedna cica koja je zamolila prijem preko reda, poceo joj porodjaj a ima zakazan cr pa zuri...bilo mi cudno, njoj sigurno nisu radili klistiranje u 22h :)

kkav dogovor? :)
ako ide na cr sad,ide jer je prosli put bio cr

i cickava ja se ne bi zez\ala sa prirodnim
mala je razlika i ne bi trebala da ides prirodno

kada ides kod dr privatno I kad on kaze da se dogovorite za datum porodjaja, to uvek znaci da mu dajes pare, bar u beogradu. jer, ne cekas da krene, pa dolazis na hitni cr, niti vodis trudnocu u porodilistu, gde ti uglavnom kazu da dodjes bar nedelju, dve pre termina, da bi mogla da odradis sve analize I prodjes konzilijum.
jedna poznanica je isla bez veze I na kraju lezala 4 nedelje, drzali je jos dve posle termina, kao mozda krene prirodno. a opet drugarica lepo dala odredjenu sumu evra dr koji je vodio privatno, ona rekla da hoce cr, on kaze ok, ali moras do tog I tog datuma jer idem na odmor. odredili su nekako datum, odradili cr, I sv I srecni.

Ja mislim da u ns nije praksa da se lezi pre cr.
Nisam sigurna ali ne znam nikoga da je tako.

Na onom papiru sto uzmes u porodilistu,
sta treba da poneses u porodiliste,
pise i sta treba da ponesu zene ciji ce se porodjaj najverovatnije zavrsiti cr.
Bas tako pise.
Kreatin, ptt, vreme krvarenja, koagulacije itd...

Malo mi je to istog dana dodjes i radis cr.cudno brate...ok kad je hitan ali ti dan pred operaciju ne jedes,uvece klistiranje u ponoc fraxiparin, ujutru ti zaviju noge u zavoje dok jos lezis dok ne krene cirkulacija...meni je tako bilo oba puta
Ne znam jel se razlikuju procedure mada ko ce ga znati
Poslednji put kad sam bila u Vis.i cekala sam u garderobi na prijemu bila je jedna cica koja je zamolila prijem preko reda, poceo joj porodjaj a ima zakazan cr pa zuri...bilo mi cudno, njoj sigurno nisu radili klistiranje u 22h :)
Kakavi zavoji, cemu sluze? To se radi pre zakazanog CR?

seljacka, ne seljacka ja sam platila i kod prvog i kod drugog porodjaja, poradjala se prirodno, prvi put od prvih bolova do rodjenja djeteta oko pola sata, sa drugim kao doslo do komplikacija pa je sve trajalo oko 3 sata..... ja nemam namjeru da rizikujem svoj a ni djetetov zivot radi ispravljanja krivih drina a svako odlucuje za sebe

У животу свом нисам ништа платила лекарима, ни ја нити ико мој.

Ако нисам хтела да чекам и ако сам хтела бољу услугу - ишла сам код приватника.

Da.
U BG-u, u Visegradskoj pre svake anestezije zavijaju se noge elasticnim zavojima,
obicno ili oko ponoci ili rano ujutru, pre operacije. Zbog vena valjda.
To su zene morale da donose kad sam ja lezala pre dve godine,
a u NS-u to ne rade

Tacno
imaju oni one elasticne carape al su milion puta upotrebljene
tako da sam i ja oba puta nosila svoje zavoje, one najvece

zavijali su mi noge oba puta ujutru u krevetu pre nego sto ustanem na dan operacije
zbog vena
sad sam puno cekala na operaciju, zavili su mi noge u 5h a u salu sam otisla u 12,30h pa su pocele da me bole noge, zuljali me

i Kvinsi je u pravu
ili vodis trudnocu u bolnici kao ja, pa te prime dve nedelje pre termina i odrade sve sto treba
ili platis pa dodjes na cr, bez leskarenja u bolnici
bila je prvi put devojka sa mnom, vodila je trudnocu kod Plecasa i on joj je radio cr
dosla u ponedeljak, u sredu bio cr

ali da dodjes kuc kuc, ja bih carski, e to ne moze

Pogledajte prilog 319538

Ovo je taj papir jexy.
E sad, ja se secam da sam isla i kod interniste.

Sta jos ide, ako se secas?

jbt kakva glupost
kako ti mozes da znas da ce ti se trudnoca 'verovatno' zavrsiti cr

Meni su kompletne analize radili u bolnici, tako da nemam pojma sta mi je sve radjeno
e vadjena mi je krv i za neki test reakcije nesto nesto zaboravila sam, u slucaju da bude potrebna transfuzija
isla sam kod endokrinologa jer je bila potrebna njegova saglasnost za porodjaj, posto imam hipotireozu
i ides kod interniste, rade ti ekg i razgovor, pregledaju ti vene ...
to bi bilo to

E da
i ja nisam nikome nista platila
ni prvi put ni sad
doduse zato sam se i nalezala u bolnici :zblesav:

kad je sve proslo, smatrala sam da je jedino nesto od mene zasluzila dr na koju sam naletela u ambulanti kad se pojavio problem sa hematomom
i njoj sam kupila neku sitnicu i slatkise
i odnela sam slatkise sestrama na odeljenju gde sam lezala 4 puta
dosta od mene

У животу свом нисам ништа платила лекарима, ни ја нити ико мој.

Ако нисам хтела да чекам и ако сам хтела бољу услугу - ишла сам код приватника.

I ja za sve idem kod privatnika ali nazalost ne postoje ( bar ne kod nas) privatna porodilista pa sam bila prinudjena da idem u drzavno, za onih nekoliko dana tamo nagledala sam se raznih strahota i gluposti ...

Back