Kutak za trudnice

Čičak u NS te obriju oni svakako...ja sam svoju miciku sve po ps-u obrijala mislila sam da sam odlično odradila,kad ono pre nego što su me stavili na indukciju: Aaaaaaaaaaaaaajmo žene na brijanje!..ja kažem: Meni ne treba,obrijala se kod kuće...sestra: Ajde vi mama samo opušteno sa nama....sestra: Vi kažete da ste se obrijali? Hm? Ja ipak moram da vas obrijem.
I taaaaaaaaaaaaaaaako. Poenta je u tome da sa prirodni porođaj moraš da budeš po sestrinim mišljenjjima u NS skroz glat,da prostiiiiiiiiiiiiiiite. Nešto su mi objašnjavali kao to je leglo svega i svačega što može da dovede do nekih infekcija beba pri prirodnom porođaju,pa da se to izbegne,oni uvek provere i obriju miciku onako kako treba. Hm.

Čičak u NS te obriju oni svakako...ja sam svoju miciku sve po ps-u obrijala mislila sam da sam odlično odradila,kad ono pre nego što su me stavili na indukciju: Aaaaaaaaaaaaaajmo žene na brijanje!..ja kažem: Meni ne treba,obrijala se kod kuće...sestra: Ajde vi mama samo opušteno sa nama....sestra: Vi kažete da ste se obrijali? Hm? Ja ipak moram da vas obrijem.
I taaaaaaaaaaaaaaaako. Poenta je u tome da sa prirodni porođaj moraš da budeš po sestrinim mišljenjjima u NS skroz glat,da prostiiiiiiiiiiiiiiite. Nešto su mi objašnjavali kao to je leglo svega i svačega što može da dovede do nekih infekcija beba pri prirodnom porođaju,pa da se to izbegne,oni uvek provere i obriju miciku onako kako treba. Hm.

I kod nas briju u porodilistu mada se meni nesto nije svidjalo da to one rade, jer svejedno mi suprug skoro svaki vikend "pravi frizuru" tako da me je on i u trudnoci sredjivao jer sam ja bila ogromna :) i srecom mi je doktor rekao da mora da bude glat pa smo na dan porodjaja i to zavrsili :)

Zdravo devojke. Imam jednom pitanjce. kasni mi vec 10 dana jos nisam uradila test ali sam gotovo 100 posto sigurna da sam u drugom stanju... elem, juce odem do DZ kod moje doktorke i pitam na salteru kakva je procedura oko pregleda kada sumnjate na trudnocu, ona mi kaze da uradim test krvi pa da tek onda dodjem na pregled.... Znaci to mi je rekla sestra na salteru a ne doktorka. Kakv su vasa iskustva i da li ste bilo kakve analize radile (osim kucnog testa) pre nego sto ste otisle na prvi pregled?

Zdravo devojke. Imam jednom pitanjce. kasni mi vec 10 dana jos nisam uradila test ali sam gotovo 100 posto sigurna da sam u drugom stanju... elem, juce odem do DZ kod moje doktorke i pitam na salteru kakva je procedura oko pregleda kada sumnjate na trudnocu, ona mi kaze da uradim test krvi pa da tek onda dodjem na pregled.... Znaci to mi je rekla sestra na salteru a ne doktorka. Kakv su vasa iskustva i da li ste bilo kakve analize radile (osim kucnog testa) pre nego sto ste otisle na prvi pregled?

ja nista osim kucnog testa cisto da zadovoljim moju radoznalost, zakazes se kod svog doktora mada i ja sam sa prvom trudnocom dosla 5 dana posle izostanka ciklusa, utvrdili da se radi o trudnoci i zakazali me za 3 nedelje :) kaze doktorica kud sam pozurila sacekaj da se beba ljepo ugnjezdi ....

Hej, stomačići i stomaci, kako ste? :D
Ja sad došla od dr-a, da dokusurim ovu jafu i da se odmorim još samo malko, pa pičim na posao. Dogovorila se sa koleginicama da dodjem sat kasnije, da odmorim bre malo, duša mi na nos izadje...
Elem, trebalo je u petak da radim dabl test. Onaj što se duplo plaća, privatno... Medjutim, sad mi dr reče da to ne radim, nego mi dao uput za front ( i opet moram do bolnice, da overim taj uput, pa sutra ujutru u socijalno... da prostite, yebada :roll: ), da radim amniocentezu. Kaže, blizanci su, imaš godine, da se ne zezamo, nego da te pošaljem tamo gde treba da uradiš šta treba.
Nisam baš preterano oduševljena, a opet koliko je žena samo sa ove teme to radilo, pa su bebe žive i zdrave rodjene i sve bilo ok. :) NIšta, overavam uput i sledeće nedelje pičim pravac Bg i front da mi zakažu, pa da teramo dalje....

Eeeeeh, čitam par stranica unazad diskusiju o tome šta kad dodje beba, a već imaš starije dete, pa o tome ko doji sedeći, a ko ležeći... huuuuuh, nešto kontam da sam nadrljala k'o žuti... :lol:
Stefajlo mi se još uvek budi noću, iako ima pune dve godine ( hej, pre nekoliko dana nam bio rodjendanko :D ) , Mic mi dolazi u krevet noću, svako jutro se budim u sendviču izmedju njih dvoje, a mm je u Micinom krevetu :lol: A šta ću kad stignu blizanci? :lol:

Eeeeeh, čitam par stranica unazad diskusiju o tome šta kad dodje beba, a već imaš starije dete, pa o tome ko doji sedeći, a ko ležeći... huuuuuh, nešto kontam da sam nadrljala k'o žuti... :lol:
Stefajlo mi se još uvek budi noću, iako ima pune dve godine ( hej, pre nekoliko dana nam bio rodjendanko :D ) , Mic mi dolazi u krevet noću, svako jutro se budim u sendviču izmedju njih dvoje, a mm je u Micinom krevetu :lol: A šta ću kad stignu blizanci? :lol:

Nabaviti veci krevet :)

E, sad ću ko Jagodica da vežem nekoliko postova za redom.. :lol:
I ovaj doca u savetovalištu, tj. dz -u mi spominje carski rez :think: Kažem ja, ali greota je bre, pa ja se bar poradjam za dva'es minuta, što da trošite anesteziju i prljate salu :lol: A onda me je on malo naterao da se zamislim i da skontam koliko malo znam zapravo, kaže - a jel vi znate da se u najvećem broju slučajeva jedan blizanac radja karlično?
Eto, to nisam znala... i ne privlači me baš naročito da to prodjem... :sad2: Ima vremena, polako, sve ću da isčitam i da se informišem, pa ćemo videti

prvi put betu a drugi put kucni test i nista vise
otisla kod dr i to je to....

jao,nama za vikend stize novi krevet
mislim trebalo bi
ovaj nam je prevelik za nasu sobu, kad se rasklopi, stigne do Ivanovog kreveta i onaj ko spava do zida ne moze da ustane
mora prvo da ustane onaj sto je do Ivanovog kreveta...ludilo
tesno ko u doopetu
ovaj ce nam biti uzi kad se rasklopi, za celih 30cm, taman za ustajanje....

sad ga i ne rasklapam, al zato mm spava u dnevnoj sobi
matori nas gledaju u cudu,al sta cu kad mi rasklopljen krevet nemam gde da se naslonim kad dojim pa me bole ledja......

Vratili se.
Nisam odusevljena uopste.
Nije ni pominjao prirodni, doduse ni cr. On je pregledao i kao kad cemo :roll:
Ja pitala za bruh, on kaze morao bi siriti rez, on nije za to,
predlaze mi nekog drugog dr.za bruh.
Jedino kaze ok za spinal.
Muz naravno ne moze da prisustvuje. :roll:
Napomenula sam mu da sam prosli put probala prirodno i indukciju.
Da ovaj put necu to, ako idem na cr, odmah na cr, spinal i cao.

Plus me mm iznervirao... jer me ne razume u nekim stvarima...
Njemu je sve to p.dim...
Sto se nerviras? Sta fali cr?

Dr.kaze cr ce biti 6-og ili 7-og februara, mm kaze:"Moze moze"
Kao da on ide, njemu to sve super :roll: opusteno...

Dr.mi nije trazio nista od analiza,
ja stvarno ne znam kako on to tako,
pa mora valjda imati bar ks pre cr ebem mu mater.
On to onako opusteno, ko da idemo na pice ne na porodjaj.

Bas me iznervirao.

Beba ima 3.250, taman ce kontam imati oko 3,5

Plus me mm iznervirao... jer me ne razume u nekim stvarima...
Njemu je sve to p.dim...
Sto se nerviras? Sta fali cr?

Dr.kaze cr ce biti 6-og ili 7-og februara, mm kaze:"Moze moze"
Kao da on ide, njemu to sve super :roll: opusteno...

Dr.mi nije trazio nista od analiza,
ja stvarno ne znam kako on to tako,
pa mora valjda imati bar ks pre cr ebem mu mater.
On to onako opusteno, ko da idemo na pice ne na porodjaj.

Bas me iznervirao.

Beba ima 3.250, taman ce kontam imati oko 3,5

Pa šta dr kaže? On kaže CR? Onda slušaj, šta ima da ti bude po volji, ili ne?

Nista me ne kosta
Posto moja dr.ne radi porodjaje, ona pred kraj uvek pita sta planiramo,
Predlozi ovog dr, i on preuzme do kraja.
On dodje kod nje, privatno obavimo pregled i vidimo sta i kako dalje oko porodjaja.
Kaze nam kad da mu se javimo, kad nam kaze kad da dodjemo i to je to.
Generalno i da nije njega mene bi svaki drugi poradjao cr.
Ali ja kad sam vec isla prvi put kod njega, ajde i sad cu.
Nema nikakve cene.

Pa šta dr kaže? On kaže CR? Onda slušaj, šta ima da ti bude po volji, ili ne?

On u sustini nije rekao nista.
Pregledao i to je to
Ispalo je da sam ja podrazumevala da hocu cr jer sam pitala za bruh.
Mada kako sam prosla prvi put i kako znam koliko bi se posvetili meni pri prirodnom posle cr
nisam ni sigurna sta je bolje.
A ne svidja mi se sto me je olako 'odradio'.
Ok ovo ok ono, cujemo se tad i to je to.

Back