Kutak za trudnice

nisam nikom nista platila, a lezala sam i odrzavala trudnocu, bila na patologiji, porodila se prevremeno, dete mi bilo na intenzivi, i to sve u gradu koji nije moj, u bolnici u kojoj ne poznajem nikoga...
prema meni su svi bili fini, ljubazni, korektni, toliko se secam...
placanje mi nije bilo ni na kraj pameti, svako je placen za svoj posao i svako ga je na kraju i uradio kako treba
izasla iz bolnice nekako iznenda, pa se nismo setili ni kafu da kupimo bar sestrama npr... eto, a ispratili su me sa osmehom, dr sa intenzivne me zagrlila i poljubila, pozelela sve najbolje u zivotu, sestre isto, mahali mi i oni dole u prizemlju dok smo cekali bebicu :)
znaci, moze to i bez podmazivanja ikoga
uostalom otisla sam da se porodim, i dodjem jednog dana kuci sa bebicom
znam da mita i korupcije ima, ali sam i verovala da se dobro dobrim vraca i da postoje i da su u vecini oni koji rade svoj posao predano...
nisam ocekivala da mi iko ljubi tabane, maze pekmeza i leba, masira ledja.... jedan korektan odnos i to je sve.... to sam im ponudila, to sam dobila zauzvrat :)

Ovde jexy izgleda sve to obavis kuci pa dodjes.
Jer kad te rade kao hitan cr, ili zakazani, 'nema se vremena' za te analize.

Ja mislim da je ovde malo porodiliste, pa zato nema te prakse dugog lezanja.
Zene posle cr cak drugi dan salju kuci ako je sve ok.
Meni su sa prvim u ponedeljak radili cr, u sredu pitali jel hocu kuci.
Prevelika guzva

nisam nikom nista platila, a lezala sam i odrzavala trudnocu, bila na patologiji, porodila se prevremeno, dete mi bilo na intenzivi, i to sve u gradu koji nije moj, u bolnici u kojoj ne poznajem nikoga...
prema meni su svi bili fini, ljubazni, korektni, toliko se secam...
placanje mi nije bilo ni na kraj pameti, svako je placen za svoj posao i svako ga je na kraju i uradio kako treba
izasla iz bolnice nekako iznenda, pa se nismo setili ni kafu da kupimo bar sestrama npr... eto, a ispratili su me sa osmehom, dr sa intenzivne me zagrlila i poljubila, pozelela sve najbolje u zivotu, sestre isto, mahali mi i oni dole u prizemlju dok smo cekali bebicu :)
znaci, moze to i bez podmazivanja ikoga
uostalom otisla sam da se porodim, i dodjem jednog dana kuci sa bebicom
znam da mita i korupcije ima, ali sam i verovala da se dobro dobrim vraca i da postoje i da su u vecini oni koji rade svoj posao predano...
nisam ocekivala da mi iko ljubi tabane, maze pekmeza i leba, masira ledja.... jedan korektan odnos i to je sve.... to sam im ponudila, to sam dobila zauzvrat :)

Ni ja nisam nikom nista placala, racunam kad dodjem na porodjaj, ko god bude tu, mora da mi pomogne i odradi svoj deo posla :D
drugo iskustvo lepo, svi nasmejani, fini ljubazni u dm, nema onog "majka, pa sta ste vi mislili..." i raznih pogrdnih reci i uvreda koje sam dozivela pre 11 godina u visegradskoj. moja oba porodjaja su zavrsena za sat vremena, sa sve prijemom I pripremom, tako da nisam ni imala vremena da nakupim ruzna iskustva.
ali, ima ih mnogo i zene na vreme pokusavaju da ih sprece i "podmazu" gde treba. nisam protiv toga, radi ko kako zeli i ima mogucnosti.
isto tako, one koje zele carski rez, znaci ne razmisljaju o opciji prirodnog porodjaja, dogovore se na vreme sa dr koji im privatno vodi trudnocu i plate za to.

Zvala sam da pitam,
kazu pregled interniste, ekg i ovo sto pise na papiru.
To je to.

I nesto primrmlja oko hepatitisa, ovde pise hbsag.
Sad cu da vidim jel to to i dal se ponavlja.
Krvnu grupu imam, i rh faktor, to nema potrebe ponavljati
a ovo ostalo mogu u mom dz.

I ja za sve idem kod privatnika ali nazalost ne postoje ( bar ne kod nas) privatna porodilista pa sam bila prinudjena da idem u drzavno, za onih nekoliko dana tamo nagledala sam se raznih strahota i gluposti ...

И ја сам ишла у државно и осим дотрајалих (али чистих) спаваћица нисам имала ни једну примедбу на однос и стручност особља и лекара. Без иједног динара и поклона.

Приватно идем код зубара и на редован гинеколошки преглед.

Sad sam sve skontala i pohvatala.

Citam iskustva oko spinalne i totalne.
Nadam se da cu moci spinalnu i da ce mi ovaj put biti lakse.
Videcemo. :)

Jos te uloske da pokupujem,
i mrezaste gacice, i one podmetace za krevet,
vlazne maramice.
Sad pokusavam svega da se setim.

Znam samo da necu nositi bade mantil,
tamo je uvek vruce i prosli put ga nisam ni vadila,
a samo zauzme mesto u torbi bzvz

idem da pravim spisak.

Ps. cekam da mi jedan prof.javi jel mogu da izadjem na ispit 6.februara.
Ako mogu, onda moram porodjaj pomeriti za 7. ili da sa ispita idem pravac. :)

Cini mi se da kod hepatitisa se beba zarazi tokom porodjaja, prirodnog, jel tako?
Mislim, skroz je ne bitno, ali mi se cini da sam tako nesto citala... ili je neka druga zarazna bolest u pitanju.
Doduse to je ucestalije u bas jako siromasnim zemljama, tipa JAR itd...

Čičak, zašto kupuješ mrežaste gaćice i uloške?
To bi trerbalo da je potrebno samo kod prirodnog porođaja.

??? sada si i mene bacila u razmisljanje, zar zene koje se porode cr nemaju ciklus posle porodjaja... ja sam se porodila prirodno pa ne znam ali kod nas dopustaju samo mrezaste uloske... a gace nikakve ( mogu se prosvercovati mrezaste ali posle vizite) cini mi se da je jedna zena u sobi pored moje koja se porodila cr govorila da joj te mrezaste drze zavoje...

??? sada si i mene bacila u razmisljanje, zar zene koje se porode cr nemaju ciklus posle porodjaja... ja sam se porodila prirodno pa ne znam ali kod nas dopustaju samo mrezaste uloske... a gace nikakve ( mogu se prosvercovati mrezaste ali posle vizite) cini mi se da je jedna zena u sobi pored moje koja se porodila cr govorila da joj te mrezaste drze zavoje...

Због чега комуницираш са особом која нема то искуство?

Back