Kutak za trudnice

ne bih se slozila. uzasan si sagovornik, ne uvazavas stavove onoga sa kim diskutujes i samo teras po svome. sad si potpuno izokrenula pricu I diskusiju I zanemarila ono sto oni koji imaju drugacije misljenje, pokusavaju da ti ukazu. ja vise nemam nameru da pisem uz vetar.z:poz:

Vrlo je jasno sta sam ja pitala i koji su moji stavovi.

Da li treba da postoji mogucnost prisustva oca u svim.porodilistima u Srbiji?
Jednostavno pitanje.

Ne da li bi ga ti iskoristila, vec DA LI TREBA DA POSTOJI TA MOGUCNOST?

Ok.
A sta sam ja rekla.
Pitala sam da li smatra da treba da postoje u svim.porodilistima ili ne?

pa niko ti to i nije osporio
odlepila si bwe sto je i razumljivo...:lol:
kapiram i da te frka i da bi ti htjela tako...i sve, al nema potrebe
da se toliko konfrontiras oko neceg sto ti zapravo niko i ne spori...
tj. niko od nas, nase zdravstvo jest ono...debelo u kujcu i stvari se sporo mijenjaju
i to je nesto sto svi znamo...

pa niko ti to i nije osporio
odlepila si bwe sto je i razumljivo...:lol:
kapiram i da te frka i da bi ti htjela tako...i sve, al nema potrebe
da se toliko konfrontiras oko neceg sto ti zapravo niko i ne spori...
tj. niko od nas, nase zdravstvo jest ono...debelo u kujcu i stvari se sporo mijenjaju
i to je nesto sto svi znamo...
Ali jel vidis zasto je tako?!
Niko nije odgovorio na pitanje! Zasto!

Kod nas se ide onim "Meni nije trebao, sta ce i njoj."
Za mene je to porazavajuc stav zene u 21. Veku.

Moze se preziveti i bez ruke i bez noge i bez mobilnog telefona i auta i muza na porodjaju,
naravno da moze.
Ali to nije poenta, da citav zivot gledas u gore.
Valjda je cilj svakog svesnog bica napredak. Mogucnosti koje ce nam olaksati zivot i doprineti
boljem kvalitetu, uslovima.

Ne, kod nas je jos uvek:"Kad je moja baba mogla u stali da se poradja, sta filozofiras ti razmazena" :(
Meni je to tuzno i zalosno. :(
I ne samo po pitanju porodjaja, tako je po pitanju svega.

Da li iko razmislja o nasoj deci, buducnosti,
Pa ako ja nemam to ljudsko pravo, zasto ne bi moje dete.

Dok god se ne promeni svest ljudi, ova drzava je tu gde jeste.
A jos vise me rastuzuje cinjenica da zene ovako razmisljaju i to po pitanju
stvari sa kojima su usko povezane.
Pa sta bi bilo da se.pitaju za neke vece?

U nekim zemljama su u decijim bolnicama uveli posete pasa,
jer su videli da to znaci malim pacijentima.
Deca su bila odusevljena, raspolozenija, mirnija... itd...

Zar to nije divno?

Jel nasa deca imaju te mogucnosti i uslove?
Nemaju.
Jel prezive?
Prezive.

Da li treba i u nasim decijim bolnicama omoguciti tako nesto?
Pa naravno da treba. I naravno da se to nece omoguciti sutra.
Ali moramo imati svoj pozitivan stav o tome i svoje misljenje izrazavati svugde
Da bi jednog dana i kod nas to postala praksa i nesto normalno.

Ne mozemo biti malodusni pa reci:"Sta me briga, moje dete ne voli pse, ja nisam.za to."
Ili:"Moje dete prezivelo i bez psa u bolnici"
To nije poenta.
Poenta je truditi se da se uslovi u ovoj drzavi poboljsaju na svim nivoima. :)

Idem da jedem. :bye:

ehej žene, da malo prekinem ovu beskrajnu raspravu o muževima :)
ima li neke, da se nakon carskog reza porađala prirodno? ilii ako poznajete nekog...
zanimaju me iskustva. nešto me muči ta zamisao. :)

ps. moj je bio prisutan, dok sam pokušavala da se porodim prirodno i bilo je odlično i meni i njemu. kad su me odlveli u salu na hitan CR, nije mogao da uđe zbog epidemije gripa. inače bi mogao i tamo. meni bilo žao, ali čim su iskasapili iz mene, pokazali meni, upakovali je, i dali su je njemu :heart: na maženje i slikanje...neprocenjivo iskustvo - kaže on.

U nekim zemljama su u decijim bolnicama uveli posete pasa,
jer su videli da to znaci malim pacijentima.
Deca su bila odusevljena, raspolozenija, mirnija... itd...

Zar to nije divno?

Jel nasa deca imaju te mogucnosti i uslove?
Nemaju.
Jel prezive?
Prezive.

Da li treba i u nasim decijim bolnicama omoguciti tako nesto?
Pa naravno da treba. I naravno da se to nece omoguciti sutra.
Ali moramo imati svoj pozitivan stav o tome i svoje misljenje izrazavati svugde
Da bi jednog dana i kod nas to postala praksa i nesto normalno.

Ne mozemo biti malodusni pa reci:"Sta me briga, moje dete ne voli pse, ja nisam.za to."
Ili:"Moje dete prezivelo i bez psa u bolnici"
To nije poenta.
Poenta je truditi se da se uslovi u ovoj drzavi poboljsaju na svim nivoima. :)

Idem da jedem. :bye:

Cicak sreco, tebe bas drmaju hormoni... :-*

ne sporim da bi trebalo obezbjediti MOGUCNOST prisustva supruga na porodjaj ali pre toga treba obezbjediti da se svaka zena poradja u svojoj sali i da suprug nije prinudjen da gleda porodjaje jos 3 zene koje se mozda poradjaju bas kada i njegova ( jer se nasa sala satoji od dva dijela, izmedju staklo od po dva stola za poradjanje), soba za prijem ima 5 kreveta gdje su zene koje cekaju da se porode a posle porodjaja u sobama su po 4 zene. ja se nebi osjecala prijatno da u cijeloj mojoj frci moram da gledam da se slucajno nesto nije pomjerilo jer se u sobi nalazi jos 3-4 supruga ..... ne znam da li shvatas o cemu pricam , ne o zeljama nego o praksi, kod nas bi se moralo srusiti pola bolnice :)

Isto tako nemam nista protiv da se puste psi u bolnice ali onda je potrebno odrzavati higijeni svih prostorija a da budemo iskreni higijena i bez pasa nam nije jaca strana.

Kod nas treba poceti od pocetka prvo da se opreme i okrece prostorije, da se srede mokri cvorovi ( kupatila su strasna ) da se svede broj osoba u sobi na 2-3 a u porodilistu da postoje i apartmani ako zelis da ti prisustvuje porodice, sve to zahtjeva ogromne pare koje nasa korumpirana vlast tesko da ce izdvojiti

ehej žene, da malo prekinem ovu beskrajnu raspravu o muževima :)
ima li neke, da se nakon carskog reza porađala prirodno? ilii ako poznajete nekog...
zanimaju me iskustva. nešto me muči ta zamisao. :)

ps. moj je bio prisutan, dok sam pokušavala da se porodim prirodno i bilo je odlično i meni i njemu. kad su me odlveli u salu na hitan CR, nije mogao da uđe zbog epidemije gripa. inače bi mogao i tamo. meni bilo žao, ali čim su iskasapili iz mene, pokazali meni, upakovali je, i dali su je njemu :heart: na maženje i slikanje...neprocenjivo iskustvo - kaže on.

Moja majka, ali je razlika izmedju djece 8 godina, prvo cr drugo prirodno ....sve proslo ok
Poznanica posle 6 godina od prvog pocelo prirodno ali je moralo opet da se zavrsi na carski. Znaci individualno ja bi slusala ljekara ili pitala vise njih :)

Dobro.
A ja pokusavam da tebe ubedim da treba da postoji ta mogucnost i opcija
Jer daje dobre rezultate.

Da li smatras da zato sto TEBI licno ne bi znacila,
ne treba da se uvede u praksu u SVIM porodilistima u Srbiji?

Kako svi ovde, sem tebe, razumeju sta ja pisem?

Nemam nista protiv toga ako neko vec zeli da mu bude omoguceno. Sto se mene tice, neka se uvede u SVA porodilisa u Srbiji, i neka koristi ko god zeli. Meni se to kao ideja ne dopada kada sam ja u pitanju.

Ali jel vidis zasto je tako?!
Niko nije odgovorio na pitanje! Zasto!

Kod nas se ide onim "Meni nije trebao, sta ce i njoj."
Za mene je to porazavajuc stav zene u 21. Veku.

Moze se preziveti i bez ruke i bez noge i bez mobilnog telefona i auta i muza na porodjaju,
naravno da moze.
Ali to nije poenta, da citav zivot gledas u gore.
Valjda je cilj svakog svesnog bica napredak. Mogucnosti koje ce nam olaksati zivot i doprineti
boljem kvalitetu, uslovima.

Ne, kod nas je jos uvek:"Kad je moja baba mogla u stali da se poradja, sta filozofiras ti razmazena" :(
Meni je to tuzno i zalosno. :(
I ne samo po pitanju porodjaja, tako je po pitanju svega.

Da li iko razmislja o nasoj deci, buducnosti,
Pa ako ja nemam to ljudsko pravo, zasto ne bi moje dete.

Dok god se ne promeni svest ljudi, ova drzava je tu gde jeste.
A jos vise me rastuzuje cinjenica da zene ovako razmisljaju i to po pitanju
stvari sa kojima su usko povezane.
Pa sta bi bilo da se.pitaju za neke vece?

znas kako, za pocetak bi i bolje sale + jednokrevetne ili dvokrevetne sobe sa kupatilima
kao standard, a ne kao luksuz kao i besplatan epidural bile nesto
i niko ti nije rekao da si razmazena ili da ono sto bi ti voljela nije dobra stvar...samo po sebi i za onog ko to zeli...
samo su rekle da one to nisu zeljele za sebe...sto ne znaci da bi tebi ili bilo
kojoj zeni tu opciju uskratile...bar ove zene koje su pisale sada na temi
jasno je meni o cemu ti prichas kad kazes ovo na kraju
al ne mislim da je to sad slucaj...kao sto je bio slucaj recimo na temi o cr
ili kao sto recimo ti cesto postavljas stvari kad pricas o dojenju...mora pa mora...ne mora ko nece.
branis vlastite izbore...ok
al ne osporavaj tudje...na to se sve svodi

ebem li ga. ja sam u prethodnoj pila neki mix vitamina, mada vecina lekara sa kojima sam pricala smatra da je to samo propaganda farmaceutske industrije.
sada pijuckam kada se setim, ali uzimam svasta nesto ovako pojedinacno isto kad se setim :D

p.s. jos samo da izjavim za dnevnik (pa neka me i banuju). ovo sto cicak propagira je cist sadizam i samozivost.

umesto da se zalaze da se porodilista obnove, da je hrana tamo normalna, da je osoblje normalno, da ima opreme da ne moras da donosis od kuce i sl. ona zapela muz na porodjaju. razumela bi je da to propagira zbog nekih drugih razloga, al ovako jer se njoj nasiljio organ koji nema na pogresnu stvaru - stvarno je zalosno...

p.s. jos samo da izjavim za dnevnik (pa neka me i banuju). ovo sto cicak propagira je cist sadizam i samozivost.

umesto da se zalaze da se porodilista obnove, da je hrana tamo normalna, da je osoblje normalno, da ima opreme da ne moras da donosis od kuce i sl. ona zapela muz na porodjaju. razumela bi je da to propagira zbog nekih drugih razloga, al ovako jer se njoj nasiljio organ koji nema na pogresnu stvaru - stvarno je zalosno...

kakav sadizam ako zena zeli da muz bude prisutan na porodjaju??? odnosno, ako oboje to zele?
ona, a I svi mi propagiramo bolje uslove u porodilistima, a jedan od njih je mogucnost da muz bude prisutan na porodjaju.
al, I ti ko cicak, samo na drugu stranu :lol:

neo wolf je samo da bude kontra cicku :D
haos...

ja kao sto rekoh bih volela da moj muzic puizic moze da bude prisutan na ovom porodjaju, ali ne ide u novom sadu
nije to iz nicije samovolje tako
nego u ns se zene ne poradjaju u odvojenim boksevima, nego zajedno
i normalno da ne moze tamo da se nacrta npr moj muz jer bi svojim prisustvom narusio intimu drugim porodiljama, koje ne zele da ih gleda iko sem babice i doktora, i to postujem...
zao mi je sto nije bio na prvom porodjaju, jer je mogao, tj mogli smo, ali smo se kasno setili :(

Drage nase tete sa foruma, dugo nas nije bilo, bili smo vredni. 2. januara sam dobila jace kontrakcije i javila se u Betaniju da me pregledaju i odmah su me zadrzali.
3. januara rodili su se Filip i Sara i bili smo do skoro u bolnici da dobijemo malo na kilazi. Sve je u redu sa bebama, bile su zrele, samo sto je Sara rodjena sa 1690 pa su morali da je greju u inkubatoru. Filip je momak od, sad vec 2400, a Sarita nam se isto ubucila, sad je 2kg. Sada smo kuci, uzivamo, napredujemo i uzivamo.
Puno poljubaca od nas troje

Drage nase tete sa foruma, dugo nas nije bilo, bili smo vredni. 2. januara sam dobila jace kontrakcije i javila se u Betaniju da me pregledaju i odmah su me zadrzali.
3. januara rodili su se Filip i Sara i bili smo do skoro u bolnici da dobijemo malo na kilazi. Sve je u redu sa bebama, bile su zrele, samo sto je Sara rodjena sa 1690 pa su morali da je greju u inkubatoru. Filip je momak od, sad vec 2400, a Sarita nam se isto ubucila, sad je 2kg. Sada smo kuci, uzivamo, napredujemo i uzivamo.

kakav sadizam ako zena zeli da muz bude prisutan na porodjaju??? odnosno, ako oboje to zele?
ona, a I svi mi propagiramo bolje uslove u porodilistima, a jedan od njih je mogucnost da muz bude prisutan na porodjaju.
al, I ti ko cicak, samo na drugu stranu :lol:

sadizam je sto joj je celo pisanije podredjeno tome da ONA zeli muza i sada je ceo svet kriv jer joj se ne moze. pise jedan u 10 postova kako je u drugim drzavama bolje, ali uvek sa jednim te istim zakljuckom - tamo je bolje jer je porodiliste podredjeno da muz (ili neko iz familije) prisustvuje porodjaju.
porodilista su nam krs, ona to sama zna, pa neka krene u kampanju sredjivanja istih, pa kad ih sredi moci ce koga kod oce da dovede na porodjaj.

sto se tice prisustvovanja porodjaju, kada sam u prethodnoj trudnoci lezala u bolnici, sto sam pricala sa zenama, ispade da njih najvise bi htelo mamu na porodjaju...

Klarita divno, sve cestitke!!!
Sto se tice teme, zalazem se za pravo na izbor u bilo kojoj situaciji, jer sta nam je ostalo osim slobodne volje. Ali mislim da zene treba da se ujedine oko prava na kvalitetnu zdravstvenu zastitu, jednakost bez korupcije i veza i bolje uslove u salama za porodjaje. Ja nisam za prisustvo mog muza na porodjaju, jedino ako bih uzela epidural. Tesko mi je da se koncentrisem na vise impulsa, nije mi nesto moc rasute paznje :) Bol i kontrakcije (posebno od indukcije) nisu mi ostale u secanju kao nesto sto mi je ostavljalo mesta da mislim na spoljne nadrazaje, bila sam maksimalno skoncentrisana na prezivljavanje :) E sad, moja snaja i drugarice koje su probale epidural imaju drugacije iskustvo, bilo je tu i smeha i price i lepe atmosfere.

Cicak sreco, tebe bas drmaju hormoni... :-*

ne sporim da bi trebalo obezbjediti MOGUCNOST prisustva supruga na porodjaj ali pre toga treba obezbjediti da se svaka zena poradja u svojoj sali i da suprug nije prinudjen da gleda porodjaje jos 3 zene koje se mozda poradjaju bas kada i njegova ( jer se nasa sala satoji od dva dijela, izmedju staklo od po dva stola za poradjanje), soba za prijem ima 5 kreveta gdje su zene koje cekaju da se porode a posle porodjaja u sobama su po 4 zene. ja se nebi osjecala prijatno da u cijeloj mojoj frci moram da gledam da se slucajno nesto nije pomjerilo jer se u sobi nalazi jos 3-4 supruga ..... ne znam da li shvatas o cemu pricam , ne o zeljama nego o praksi, kod nas bi se moralo srusiti pola bolnice :)

Isto tako nemam nista protiv da se puste psi u bolnice ali onda je potrebno odrzavati higijeni svih prostorija a da budemo iskreni higijena i bez pasa nam nije jaca strana.

Kod nas treba poceti od pocetka prvo da se opreme i okrece prostorije, da se srede mokri cvorovi ( kupatila su strasna ) da se svede broj osoba u sobi na 2-3 a u porodilistu da postoje i apartmani ako zelis da ti prisustvuje porodice, sve to zahtjeva ogromne pare koje nasa korumpirana vlast tesko da ce izdvojiti
Sto nasa korumpirana vlast IMA ali nece da odvoji!
To je poenta!
A mi se ne bunimo! Nego gutamo!

Ima se para i para... milioni i milioni za Svetsko prvenstvo u rukometu!!! Ej U Rukometu!!!
Za to se izdvajaju nase pare iz budzeta, a za porodilista nema! :roll:
Holandija odbije svetsko prvenstvo u rukometu jer zna koji deficit nosi i da ce ga morati placati iz drzavne kase
a Srbija prihvati.
Mi imamo para a oni nemaju! Mi imamo 70 javnih kuhinja, oni nijednu.

I opet mi gutamo govna i njihove odluke.
Mi kupujemo inkubatore, kao da ne postoje pare za to,
postoje itekako, ali lakse ja staviti ih u svoj dzep a vi narode crknite.
kupila pregnacare plus
pa cu vidjet naredni mjesec ako nadjem neke dobre omega 3 da je vece pakiranje
od 28 tableta da to kombiniram s regularnim pregnacare
i to je to, valjda je ok

Femibion sadrzi kapsulu omega 3, zato sam ga ja izmedju ostalog uzela.
Jer ima.sve potrebno

- - - - - - - - - -

Klarita, cestitam!!! :heart:
sve najbolje tebi i decici... :)

Ne rece nam kako si se porodila?
Jesi zadovoljna kako je sve proslo?

Cestitke!!!

Нека су ти живи и здрави, баш лепа вест :)

Back