o interakciji zivotinja i djece, kao i boravka zivotinja u recimo bolnicama i slicnim ustanovama
najbolje otvorite posebnu temu
sto se mene tice, mi imamo psa, macku i dva tvora
koji ostaju s nama kad dodje beba jer su dio nase obitelji, a ne igracke
razgovor sa suprugovom sestrom od strica koja je alergolog
roditelj dvoje djece i vlasnik dvije macke koje, za razliku od naseg macana, slobodno izlaze i vracaju se...
samo je potvrdio ono sto smo vec znali - cistoca je pola zdravlja (psihofizickog, da ne bude zabune), ali samo pola...
ostatak je sve ono sto nas cini dijelom ove planete i ako zelimo kvalitetno zivjeti tj uspjesno se adaptirati i prezivjeti
boravak pod staklenim zvonom - u uvjetima apsolutne cistoce...do sterilnosti nije dobra opcija
istrazivanja ( o kojima podatke mozete bez problema naci...) pokazuju da djeca koja rastu sa psima (na prvom mjestu), mackama
(tzv dvorisnim) i/ili u okruzenjima tipa farmi, sela...gdje svakodnevno imaju kontakt sa zivotinjama
imaju znacajno manje alergija, astme i zdravstvenih problema generalno
zivotinje, psi narocito, igraju i druge bitne uloge u nasim zivotima i zivotima nase djece
npr adekvatno obuchen pas najbrzi je i najprecizniji alarm kod odredjenih zdravstvenih stanja opasnih po zivot,
najbolji moguci pratilac i oslonac ljudima cije zdravlje i zivotna situacija to traze
evo je dole kratka lista jednog udruzenja koje obucava sluzbene pse za ovakve zadatke
ako nekog zanima
We specialize in providing Service Dogs to assist with seizure response, hearing alert, autism, panic issues (such as PTSD), mobility assistance, diabetic alert and medical alert. Service Dogs can help people both indoors at home, in public and outdoors in multiple conditions. Below are some examples of some of the tasks these assistance dogs can perform.
Seizure Response Service Dogs
notify someone for help
provide comfort during post-seizure moments
retrieve medications
Hearing Alert Service Dogs
alert to fire alarm, crying baby, person's name, phone, alarm clock, knock at the door, etc.
retrieve unheard dropped items such as keys, wallet, etc.
Autism Service Dogs
"find and return" with autistic adult or child
help person snap out of autistic cycles
Psychiatric Service Dogs (like PTSD or panic attacks)
bring medication and bottle of water
answer door, turn lights on, "watch my back"
call 911 or suicide hotline, bring help indoors
Provide "space" between handlers and others in public
Mobility Service Dogs
carry groceries, carry other items
pull person up from seated, prone or supine position
provide balance support over stairs or unsure terrain
pull a wheelchair
put items on countertop
Diabetic Alert Dogs
alert to impending hypoglycemia (low blood sugar)
alert to impending hyperglycemia (high blood sugar)
retrieve medication, food, juice or phone
dial 911
remind person to take medication at certain time
http://www.pawsibilitiesunleashed.org/Service-Dogs
ono sto bi ja, kao buduca majka i visegodisnji vlasnik zivotinja voljela vidjeti u nasem drustvu, pa i zdravstvu, skolstvu...javnom zivotu je upravo vise ovakvih stvari, a manje praznovjerica, predrasuda i okrutnog tretmana zivotinjam, narocito ove dvije vrste - psima i mackama, koje su nam vrlo direktno pomogle da mi kao vrsta stignemo tu gdje jesmo i cine to svakodnevno...bili mi toga svjesni ili ne, a istovremeno najvise od nas istrpe i propate