Tsuymish
Buduća legenda
- Poruka
- 31.362
cickava ne brini,ne smeta....a ti ne bi lezala na stomaku da smeta.....bolelo bi te
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovih dana sam ušla u sedmi mesec.Rekoše mi juče da nosim devojčicu 
Aj da se i ja upišemOvih dana sam ušla u sedmi mesec.Rekoše mi juče da nosim devojčicu
![]()

Klarita,
imas na bebcu i ringeraji, upises termin porodjaja, vtp ili zadnje menstr.
I oni ti salju svake nedelje
Ja sam sa Pedjom znala tacno sve.
A sad da mi ne posalju, ne bi imala pojma koja sam nedelja[/QUOT
- - - - - - - - - -
Klarita,
imas na bebcu i ringeraji, upises termin porodjaja, vtp ili zadnje menstr.
I oni ti salju svake nedelje
Ja sam sa Pedjom znala tacno sve.
A sad da mi ne posalju, ne bi imala pojma koja sam nedelja[/QUOT
Ne znam sta uradih sa tvojom porukom, prepisah je celu. Hormoni.
Nego, htedoh ti reci da meni stize obavestenje svake nedelje, sa nekog spanskog sajta jer imaju bas za blizance kako napreduju pa mi je zanimljivo, ali tamo ne pise mesec, samo nedeljni razvoj. Odoh bas videti ove nase, da ne lupam vise glavu
Hvala Mali cicak
Kad ti je termin klarita?

sto panika? sasvim je normalno da blizanci izadju prePo poslednjoj menstruaciji je 8. februar, ali su mi odmah rekli da ce biti verovatno ranije zbog dve bebe i sigurno carski rez. Vec me hvata panika. Jedna mi se drugarica porodila u 35. nedelji, isto blizanci, a super i lako ih je nosila. Nema pravila.

sto panika? sasvim je normalno da blizanci izadju pre
samo se ti opusti

Ti si onda 8.oktobra(jel to danas?) usla u 6-i mesec.
meni je 15.februar

pa da, do 34 ...i posle laganica
imamo mi u komsiluku zenicu koja je iznela blizance do termina...
i jos se porodila prirodno
u novembru ce imati godinu dana bebice...
ti odmaraj klarita i ne naprezi se nista i videces,bice ok![]()

Bravo za bebice. 

Sa mnom je sad lezala jedna trudnica sa blizancima i njoj su rekli da izgura do 34.nedelje da se razviju pluca, pa posle koliko god moze, super
Inace, izadjoh danas iz Visegradske sa kontrolne hospitalizacije
potraja to malo duze jer su mi radio kordocentezu da vide bebine hormone stitne zlezde, pa sam morala da odmiruje
i sve je super, i kod mene i kod bebirona
jos jedna kontrola i da se pripremamo za seckanje

Po poslednjoj menstruaciji je 8. februar, ali su mi odmah rekli da ce biti verovatno ranije zbog dve bebe i sigurno carski rez. Vec me hvata panika. Jedna mi se drugarica porodila u 35. nedelji, isto blizanci, a super i lako ih je nosila. Nema pravila.
Meni je termin 25-ti mart ali I ja očekujem ranije, negdje početkom marta 

Aj da se i ja upišemOvih dana sam ušla u sedmi mesec.Rekoše mi juče da nosim devojčicu
![]()

pa da, do 34 ...i posle laganica
imamo mi u komsiluku zenicu koja je iznela blizance do termina...
i jos se porodila prirodno
u novembru ce imati godinu dana bebice...
ti odmaraj klarita i ne naprezi se nista i videces,bice ok![]()

![]()

[B:Daisy[/B] 82;26401014]Koliko blizanacaMeni je termin 25-ti mart ali I ja očekujem ranije, negdje početkom marta
Interesuje me zašto ti je sigurno carski, kako procjenjuju. Ja bih tako volila prirodni porođaj I čitala sam da je moguć ako se bebe okrenu kako treba tako da još se nadam
Draga Daisy, ja bih volela, takodje, prirodni porodjaj, odnosno, ako sam nekad razmisljala o tome da ja tu, kao, mogu da biram, izabrala bih da se porodim prirodno uz epidural. Znam mnogo trudnica iz mog bliskog okruzenja koje su se poradjale skoro, sto prirodno, sto carski rez, i sada ne bih imala neki pametan i jedinstven odgovor sta je bolje, sigurnije manje bolno. Sve su imale potpuno razlicita iskustva, tako da sam ja, iako imam jos do porodjaja razgovarala sa mojim dr (idem, inace, kod dvojice ) i pitala da li se to kod blizanaca unapred odredjuje ili se ceka polozaj beba, pa se odlucuje. Obojica su se slozili da je za bebe sigurniji carski rez. E, sad, da li su tu oni uzeli u obzir i moju gradju, navodno imam usku karlicu, ako je to uopste indikacija za cr, ne znam. Ne znam kako to odredjuju drugi dr, ali ova dvojica su kao iz topa rekli cr, tako da se ja pripremam za tu opciju i kada sam jednom od njih rekla da bih volela prirodno, on mi je samo rekao da je veliki rizik za bebe, da druga beba najcesce ne izadje odmah, odnosno da bi oni taj scenario najradije da preskoce. Verujem i da ima zena koje su se porodile bez problema. Moja drugarica je prvo dete rodila prirodno i opet ostala trudna sa blizancima. Porodila se, takodje, prirodno. Kaze da je bilo lakse nego sa prvim detetom. Ja sam nekako za opciju slusati dr sta kazu. Ne znam.
Kako su tvoje bebice, sta nosis? Tu smo mi po terminu blizu.
njoj je isto druga trudnoca bila...mozda to i ima neke veze,mada ako nisu okrenuti lepo onda dzaba
ti prati sta se desava pa ako nisu naglavacke,idi cetvoronoske svaki dan po malo,pa se mozda okrenu na vreme
a sto se oporavka tice,ne mora da znaci...moje dve komsinice nisu ranu osetile a ja prirodno pa sam bila nesposobna 2 nedelje...pakao....
- - - - - - - - - -
to ti je sve kocka
- - - - - - - - - -
Pokušaću I četvoronoške ko zna, možda upali
To jeste, ima žena što su se I prirodno namučile, baš mi drugarica priča da I dan danas poslije šest godina osjeća posljedice šivenja a ja sam imala jedan konac. Kada sam otišla na prvu kontrolu rez se uopšte nije poznavao. Duže su me rebra bolila nego rana
[B:Daisy[/B] 82;26401014]Koliko blizanacaMeni je termin 25-ti mart ali I ja očekujem ranije, negdje početkom marta
Interesuje me zašto ti je sigurno carski, kako procjenjuju. Ja bih tako volila prirodni porođaj I čitala sam da je moguć ako se bebe okrenu kako treba tako da još se nadam
Draga Daisy, ja bih volela, takodje, prirodni porodjaj, odnosno, ako sam nekad razmisljala o tome da ja tu, kao, mogu da biram, izabrala bih da se porodim prirodno uz epidural. Znam mnogo trudnica iz mog bliskog okruzenja koje su se poradjale skoro, sto prirodno, sto carski rez, i sada ne bih imala neki pametan i jedinstven odgovor sta je bolje, sigurnije manje bolno. Sve su imale potpuno razlicita iskustva, tako da sam ja, iako imam jos do porodjaja razgovarala sa mojim dr (idem, inace, kod dvojice ) i pitala da li se to kod blizanaca unapred odredjuje ili se ceka polozaj beba, pa se odlucuje. Obojica am su se slozili da je za bebe sigurniji carski rez. E, sad, da li su tu oni uzeli u obzir i moju gradju, navodno imam usku karlicu, ako je to uopste indikacija za cr, ne znam. Ne znam kako to odredjuju drugi dr, ali ova dvojica su kao iz topa rekli cr, tako da se ja pripremam za tu opciju i kada sam jednom od njih rekla da bih volela prirodno, on mi je samo rekao da je veliki rizik za bebe, da druga beba najcesce ne izadje odmah, odnosno da bi oni taj scenario najradije da preskoce. Verujem i da ima zena koje su se porodile bez problema. Moja drugarica je prvo dete rodila prirodno i opet ostala trudna sa blizancima. Porodila se, takodje, prirodno. Kaze da je bilo lakse nego sa prvim detetom. Ja sam nekako za opciju slusati dr sta kazu. Ne znam.
Kako su tvoje bebice, sta nosis? Tu smo mi po terminu blizu.
Ja još ništa vezano za porođaj nisam pričala sa doktoricom, kontam da ćemo o tome malo kasnije kada se približi tako da nemam pojma koji je njen stav I šta bi predložila. I ja sam negdje pročitala baš to da kod prirodnog porođaja sa blizancima obavezno uključuju indukciju jer navodno kada se prva beba rodi kontrakcije prestaju I grlić se zatvara pa indukcijom produžavaju porođaj. Možda I radi toga praktikuju CR.
Nisam bebice vidjela mjesec dana I sutra idem na kontrolu, jedva čekamNa prošlom pregledu u dvanaestoj nedelji mi je rekla da izgleda da je jedna beba dječak a druga se sklupčala I spavala pa nismo mogli da vidimo. Nadam se da ću sutra saznati
![]()
A ja sam sebe već bila ubjedila da su dječak I djevojčica
I sve je super, bebice se prate u svemu I baš sam je pitala šta misli o porođaju I ona kaže najvjerovatnije carski ako se dođe do termina, bebe su velike pa je sigurnije
Baš sam se nešto smorila I razmišljam kako ležim sa kateterom I čekam da istekne 5 boca infuzije
I umjesto tri dana moram svoju curicu ostaviti sedam dana
Valjda mi treba malo vremena da se priviknem na novosti pa će sve biti ok 

Bila sam popodne na kontroli I moja mala djevojčica će dobiti dva brataA ja sam sebe već bila ubjedila da su dječak I djevojčica
I sve je super, bebice se prate u svemu I baš sam je pitala šta misli o porođaju I ona kaže najvjerovatnije carski ako se dođe do termina, bebe su velike pa je sigurnije
Baš sam se nešto smorila I razmišljam kako ležim sa kateterom I čekam da istekne 5 boca infuzije
I umjesto tri dana moram svoju curicu ostaviti sedam dana
Valjda mi treba malo vremena da se priviknem na novosti pa će sve biti ok
![]()

Neka su zivi i zdravi. Bice sve ok, ne razmisljaj puno o cr.