Kutak za trudnice

Jeste, a sto ja jos dzonjam u Visegradskoj... Sve mi zavrsili,al hoce prof.da uradi eho stitaste zlezde ploda,al to tek u cetvrtak,pa ako je ok, super... A ako nije ok 'onda cemo uzeti krv iz pupcane vrpce da vidimo bebine hormone' e pa kad sam htela kod Spremovic, tako mi i treba

i ako sam propustila neku bebu ili novu trudnicu, cestitam!!

ja ti kazem da se bez veze mlatis i glumis im zamorce
meni tsh ok i nisam ni isla u septembru na kontrolu,jer je bas tad bila frka ona sa grlicem i proslo vreme tako i nikako da odem
ici cu sad u oktobru,samo da odradim tsh opet

zvala miru vise puta nit se javlja nit me zove
verovatno jer sam rekla da ne zelim sa spremovickom nista da imam :lol:

prosli put mi tsh nije nikad ni bio ispod 3.5 pa nista
lepo mi rece dr da kad pijes lek,beba sebi uzme koliko joj treba ako joj treba i sve kul
nema potrebe da se bilo sta petlja
a ako beba ne daj boze i ima problem sa stitnom,sad je malo kasno da se preduzme bilo sta pre nego sto se rodi...tako da....

- - - - - - - - - -

izvini,ja sam danas bas ogorcena na sve te budale pa ono......

Hvala na čestitkama :)
Danas sam pola dana osjećala tup bol u stomaku I sve mi je to sada čudno jer u prvoj trudnoći nisam imala nikakve simptome sem blagih mučnina prva tri mjeseca, a sada užas sve me nešto probada, imam česte glavobolje, još niži pritisak....

Tsuymish baš sam sestri pričala za tebe :) Ona od rođenja ima problema sa štitnom žlijezdom, ne radi dovoljno I mislila je da zbog toga neće moći da zatrudni jer je čitala svakakve gluposti pa sam te spominjala jer čini mi se da si negdje pisala da je I kod tebe ustanovljeno tako rano pa sam je malo utješila :bye:

i meni je ova trudnoca tako cudna...od pocetka probadanja i svatsa nesto...jos ih ti imas dvoje unutra :heart:

:) da pisala sam
to je opasno samo ako se ne leci

cuti, ja sam imala 11 dana kad je zazvonila patronazna na vrata i rekla mojoj mami "znate vasa beba je bolesna"
mama samo sto nije pala u nesvest...mislila da imam ko zna sta

Danas sam pola dana osjećala tup bol u stomaku I sve mi je to sada čudno jer u prvoj trudnoći nisam imala nikakve simptome sem blagih mučnina prva tri mjeseca, a sada užas sve me nešto probada, imam česte glavobolje, još niži pritisak....

Pozdrav za još jedne blizance. Ja sam u 24 nedelji, cekam dva dečaka. U početku trudnoće sam imala samo glavobolje i ta boluckanja, a sad kad su još porasli, kukovi me bole kao da ću se raspasti na delove, nema spavanja čelu noć ni položaja koji mi pomaže, nemam vazduha posle dva zalogaja hrane, boli pod rebrima kad legnem,........
Znači sve simptome koje si imala prošli put u 8om, sad očekuj još u 5om mesecu. Ali zato kad me lupkaju i kad vidim na kontroli kako su napredni i kako lepo rastu, sve drugo nije važno. Tebi je teže jer vec imaš malo dete. Ma sve cemo mi to zaboraviti. Pozdrav i sve najbolje.

Poslednja izmena:
i meni je ova trudnoca tako cudna...od pocetka probadanja i svatsa nesto...jos ih ti imas dvoje unutra :heart:

:) da pisala sam
to je opasno samo ako se ne leci

cuti, ja sam imala 11 dana kad je zazvonila patronazna na vrata i rekla mojoj mami "znate vasa beba je bolesna"
mama samo sto nije pala u nesvest...mislila da imam ko zna sta

Pa da I ja sam joj to rekla a ona uzima terapiju od kako zna zna za sebe I logično da će se posavjetovati sa doktorom u vezi trudnoće. Mami je proradila štitna u trudnoći,, nervirala se jer je dobila otkaz I eto navodno se tako odrazilo na nju da joj ne radi dovoljno :confused:

Pozdrav za još jedne blizance. Ja sam u 24 nedelji, cekam dva dečaka. U početku trudnoće sam imala samo glavobolje i ta boluckanja, a sad kad su još porasli, kukovi me bole kao da ću se raspasti na delove, nema spavanja čelu noć ni položaja koji mi pomaže, nemam vazduha posle dva zalogaja hrane, boli pod rebrima kad legnem,........
Znači sve simptome koje si imala prošli put u 8om, sad očekuj još u 5om mesecu. Ali zato kad me lupkaju i kad vidim na kontroli kako su napredni i kako lepo rastu, sve drugo nije važno. Tebi je teže jer vec imaš malo dete. Ma sve cemo mi to zaboraviti. Pozdrav i sve najbolje.

Baš super, možemo razmjeniti iskustva :D
Ja još ne znam pol, kod mene su dvojajčani I mogu biti različitog pola a rekla mi je na poslednjem pregledu da misli da je jedno dječak :)
Iskreno meni je to bio ogroman šok, pozitivan naravno ali ja sam počela plakati na krevetu kada mi je rekla, pa sam se I smijala I plakala I samo mi je prolazilo kroz glavu kako ću ja to sve izgurati :lol: Pa sam nazvala sestru poslije pregleda I plačući joj govorila da pogodi šta ima novo pa sam je uplašila, mislila je da nešto nije u redu :)
Već osjećam težinu višeplodne trudnoče, I poslije kraće šetnje leđa me rasturaju, umorna sam neprestano, mala uzbrdica I jedva dišem a evo opet danas me bolio stomak nalik menstrualnim bolovima a kao što rekoh u prvoj trudnoći ništa od toga. A da ne pričam kako smo govorili da za iduću bebu imamo sve kad šipak, nemamo ništa. Kolica moram staviti u oglas pa kupovati za blizance, pa kako će spavati, ne kupuju mi se dva krevetca a I Uni je još potreban . Sva sreća pa ona spava u svojoj sobi od 5,5 mjeseci :) I tako dalje, hiljadu I jedno pitanje ali samo neka sve prođe kako treba valjda ćemo se snaći :D

Pa da I ja sam joj to rekla a ona uzima terapiju od kako zna zna za sebe I logično da će se posavjetovati sa doktorom u vezi trudnoće. Mami je proradila štitna u trudnoći,, nervirala se jer je dobila otkaz I eto navodno se tako odrazilo na nju da joj ne radi dovoljno :confused:

Baš super, možemo razmjeniti iskustva :D
Ja još ne znam pol, kod mene su dvojajčani I mogu biti različitog pola a rekla mi je na poslednjem pregledu da misli da je jedno dječak :)
Iskreno meni je to bio ogroman šok, pozitivan naravno ali ja sam počela plakati na krevetu kada mi je rekla, pa sam se I smijala I plakala I samo mi je prolazilo kroz glavu kako ću ja to sve izgurati :lol: Pa sam nazvala sestru poslije pregleda I plačući joj govorila da pogodi šta ima novo pa sam je uplašila, mislila je da nešto nije u redu :)
Već osjećam težinu višeplodne trudnoče, I poslije kraće šetnje leđa me rasturaju, umorna sam neprestano, mala uzbrdica I jedva dišem a evo opet danas me bolio stomak nalik menstrualnim bolovima a kao što rekoh u prvoj trudnoći ništa od toga. A da ne pričam kako smo govorili da za iduću bebu imamo sve kad šipak, nemamo ništa. Kolica moram staviti u oglas pa kupovati za blizance, pa kako će spavati, ne kupuju mi se dva krevetca a I Uni je još potreban . Sva sreća pa ona spava u svojoj sobi od 5,5 mjeseci :) I tako dalje, hiljadu I jedno pitanje ali samo neka sve prođe kako treba valjda ćemo se snaći :D

I moji su dvojajcani, ali posle vantelesne. Meni se beskrajno spavalo u početku. Da nije ovog nedostatka vazduha posle svakog obroka i noćnih bolova u kukovima, bilo bi lako. Do početka 5og meseca skoro da i nisam imala stomak, komšiluk nije ni primetio da sam trudna, a onda je za mesec dana narastao kao da sam pri kraju trudnoće. Narod kad me sretne ima blago teleci izraz lica, svi šokirani, baš su smešni.

Ja neću ni da kupujem kolica za blizance, već dvoja odvojena. Ionako ne mogu sama spustiti kolica i dvoje dece sa trećeg sprata bez lifta. A dvoja kišobran su lakša od jednih za blizance, koja ne mogu ni proći kroz svaka vrata, pa sam posle duge analize odustala od njih. Moji ce u početku spavati u istom kreveticu, jer samo jedan I može da mi stane u spavaću sobu, a kad to prerastu, taman ce moći da predju u dečiju sobu I u dva krevetica. Ti bar znaš šta te ceka kad se rode, prošla si to jednom, meni samo svi redom prete, teško tebi sa dvoje, mi izludeli sa jednom bebom. Kao na ratište da se spremam.

A meni je stomak sad kao da sam 5-6 mjesec :lol: Još na samom početku nekako je iskočio pa me sestra zezala baš za blizance a saznala sam tek u desetoj nedelji jer mi se nije žurilo na kontrolu :)

Vidi kad već kupuješ odvojena da uzmeš isti model jer imaju spojnice za kolica a ko zna možda ti poslije bude praktičnije da ih spojiš I da ides sama sa njima u šetnju. Dugo djeca budu u kolicima a nećeš moći sama sa dvoje odvojenih. Ja ću najvjerovatnije odmah uzeti neka kišobran a da imaju ležeći položaj. Uglavnom gledaću da su što manja I lakša, za sada mi se sviđaju Maclaren I Cosatto ali malo im je jača cijena :evil:

Kako će biti kada se rode nemam pojma I kako da se organizujem :roll: Unu sam bila prijavila za jaslice pa odustala kada su me pozvali, bilo mi je žao da ide tako mala a ja još ne radim jer sam produžila radi druge trudnoće tako da će tek od iduće godine. Mislila sam angažovati neku ženu od januara da mi pomogne sa njom pa da poslije bude I uz bebe I da mi bude pri ruci. Ništa ne znam dok se ne nađem u toj situaciji,.

Sve u svemu ako ti je za utjehu I ako već imam jedno dijete nemam pojma šta me čeka baš kao ni ti :lol:

Gledala sam I spojnice. A onda sam skapirala da bih ako želim izaći sama iz kuće, prvo morala izneti na ulicu dvoja kolica, sa sve srafcigerom u rukama, i motati srafove za 3 spojnica. Za to vreme bi bebe bile same u stanu. Onda bih ostavila montirana kolica na ulici, i otišla po 2 bebe odjednom + potrebna opreme za šetnju = 10-20kg tereta u rukama niz stepenice sa 3. sprata, pa da ih, ako čitavi stignemo do dole, jednom rukom smestim u kolica, opet ukoliko su još uvek pred zgradom i nisu nestala u nepoznatom pravcu. Pošto mi je ta procedura delovala nemogucom za izvesti sve dok ne prohodaju, odustala sam i od toga. Pomirila sam se sa cinjenicom da cu biti zarobljena u stanu dok moja mama ili muž ne stignu sa posla, što je već kasno popodne. A I celu trudnoću sam u sobi, tako da je ludilo odavno počelo. :)
Ma samo nek budu zdravi i da mi se ne zakomplikuje jos nesto u naredna tri meseca, izdrzacu i ovaj dvogodišnji kućni pritvor.

Evo odlično rešenje-kolica za blizance ;)

peg-perego-kolica-za-blizance-duette-java_t4ef65e7465f4b.jpg

ili..

djecji-kolica-za-bl-20a5a.jpg

Prilozi

• peg-perego-kolica-za-blizance-duette-java_t4ef65e7465f4b.jpg
    peg-perego-kolica-za-blizance-duette-java_t4ef65e7465f4b.jpg
    25,7 KB · Pregleda: 0
Vasilije,
nije daisy-ev savet los,
jer mozes nekad da spremis bebe,
strpas ih u kolica i
samo zamolis prvog komsiju
ili prolaznika da ti pomogne da ih spustis.

Moze se to.
Nemoj sebe osudjivati na celodnevnu robiju u kuci.
Bice mnogo lepse i tebi i deci da izadjete u setnju
dosadice ti kuca brzo...

Najbolja varijanta bi ti bila da imas neku prijateljicu blizu,
sa ili bez dece, da setate zajedno...

Ja sam gledala kišobran za blizance, jer bi ova na preklop, iako su lepša, dosta zauzela mesta u gepeku. Za sada su mi najbolja Meklaren, najlakša su i imaju taj nulti položaj. Nije loš ni Cybex, imaju veću nosivost. Cam su prelepa, ali teška. Od pojedinačnih su mi najbolja Peg perego Si, ali ne mogu na njih spojnice. Jedino na Chicco, ali mi se rad sa srafcigerom ne praktikuje kad god planiram u šetnju. I tako, jos se dvoumim. Istraživanje je sprovedeno, još samo da padne odluka, a tu je svaki savet dobrodošao :).

Vasilije,
prvih par meseci, ako ne budu bas bas krupni,
i dok ne pocnu sami da se okrecu,
Pokusaj ih zajedno u jedna kolica. :)

Nek se zagrle i uzivaju :heart:

I da se stisnu na sat vremena dok prosetate,
nece im skoditi a svima ce prijati svez vazduh.
;)

To ja ovako, sta bi ja sve isprobala.

P. S. Kod mene u zgradi sve stariji ljudi (teško da bi mogli da nose kolica sa dvoje dece u njima) ili ako su mladji, rade pre podne. Drugarice mi vec imaju po dvoje dece, sva su starija od 3 godine, tako da su u vrtiću, a one pre podne rade. Ja blizancima nadoknadjujem vremenski zaostatak ;). Razmišljala sam i o vezivanju za gelender u prizemlju, ali tamo je velika konkurencija, mi smo u Vojvodini, puna zgrada biciklova, pobise se dole za mesto. :)

Vasilije,
prvih par meseci, ako ne budu bas bas krupni,
i dok ne pocnu sami da se okrecu,
Pokusaj ih zajedno u jedna kolica. :)

Nek se zagrle i uzivaju :heart:

I da se stisnu na sat vremena dok prosetate,
nece im skoditi a svima ce prijati svez vazduh.
;)

To ja ovako, sta bi ja sve isprobala.

Dobar ti predlog. S obzirom da će se roditi u januaru (ako ne ranije), biće im i toplije tako :).

Pa dobro...
Videces vec kako ce biti

Ja sam uvek bez problema zaustavljala nekog i
pitala da mi pomogne da spustim ili podignem kolica.
Kod mame ih cak ostavim u radnji dole
ili momka iz radnje zamolim da mi pomogne...

Ma domisljas se na razne nacine ;)

ja sam se pela na cetvrti sprat bez lifta, doduse samo sa jednim kolicima i bebom, ono stepenik po stepenik, mozda bi moglo tako nesto i. sa sirokim kolicima da se izvede. mnogo znaci vreme provedeno napolju...

Misliš da može tako i da se sidje niz stepenice? Uzbrdo mogu da zamislim, ali nizbrdo mi nesto rizično? Činjenica da nisam mnogo imala kontakta sa bebi opremom ranije, čini mi se lakše bih izabrala auto kad bi ga menjali.

Moja mama je na 4. spratu bez lifta.
Ona ima proceduru, sredi prvo sebe, pa dete,
spakuje sve, dete u krevetac,
ona sidje i spusti kolica dole,
pa se vrati po bebu.

Nista im nece biti za 5-10 minuta ako su na sigurnom. ;)

Sad je moj decak vec veliki pa ide peske
ali ovako je dok je bio mali. :)

P. S. Kod mene u zgradi sve stariji ljudi (teško da bi mogli da nose kolica sa dvoje dece u njima) ili ako su mladji, rade pre podne. Drugarice mi vec imaju po dvoje dece, sva su starija od 3 godine, tako da su u vrtiću, a one pre podne rade. Ja blizancima nadoknadjujem vremenski zaostatak ;). Razmišljala sam i o vezivanju za gelender u prizemlju, ali tamo je velika konkurencija, mi smo u Vojvodini, puna zgrada biciklova, pobise se dole za mesto. :)

kod mene je mala razlika izmjedju djece i ja sam drzala kolica u autu da ih ne vucem u stan, tako da spremim djecu i sidjemo napolje, malog stavim u njegovo sjediste dok ne iznesem kolica iz gepeka, ubacim onda djete u kolica i idemo u setnju, kad se vratimo ista procedura samo obrnuta

Back