Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
Cestitamo!!!!! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Da se prijavim
Sutra punih 15 nedelja , druga trudnoća ali sada blizanci pa mi je kao prva, samo razmišljam hoću li izgurati do kraja bez komplikacija. inače imam djevojčicu od 17 mjeseci tako da ću u manje od dvije godine roditi troje djece![]()

Ona od rođenja ima problema sa štitnom žlijezdom, ne radi dovoljno I mislila je da zbog toga neće moći da zatrudni jer je čitala svakakve gluposti pa sam te spominjala jer čini mi se da si negdje pisala da je I kod tebe ustanovljeno tako rano pa sam je malo utješila 
da pisala samHvala na čestitkama
Danas sam pola dana osjećala tup bol u stomaku I sve mi je to sada čudno jer u prvoj trudnoći nisam imala nikakve simptome sem blagih mučnina prva tri mjeseca, a sada užas sve me nešto probada, imam česte glavobolje, još niži pritisak....
Pozdrav za još jedne blizance. Ja sam u 24 nedelji, cekam dva dečaka. U početku trudnoće sam imala samo glavobolje i ta boluckanja, a sad kad su još porasli, kukovi me bole kao da ću se raspasti na delove, nema spavanja čelu noć ni položaja koji mi pomaže, nemam vazduha posle dva zalogaja hrane, boli pod rebrima kad legnem,........
Znači sve simptome koje si imala prošli put u 8om, sad očekuj još u 5om mesecu. Ali zato kad me lupkaju i kad vidim na kontroli kako su napredni i kako lepo rastu, sve drugo nije važno. Tebi je teže jer vec imaš malo dete. Ma sve cemo mi to zaboraviti. Pozdrav i sve najbolje.
i meni je ova trudnoca tako cudna...od pocetka probadanja i svatsa nesto...jos ih ti imas dvoje unutra![]()
da pisala sam
to je opasno samo ako se ne leci
cuti, ja sam imala 11 dana kad je zazvonila patronazna na vrata i rekla mojoj mami "znate vasa beba je bolesna"
mama samo sto nije pala u nesvest...mislila da imam ko zna sta
Hvala na čestitkama
Danas sam pola dana osjećala tup bol u stomaku I sve mi je to sada čudno jer u prvoj trudnoći nisam imala nikakve simptome sem blagih mučnina prva tri mjeseca, a sada užas sve me nešto probada, imam česte glavobolje, još niži pritisak....
Pozdrav za još jedne blizance. Ja sam u 24 nedelji, cekam dva dečaka. U početku trudnoće sam imala samo glavobolje i ta boluckanja, a sad kad su još porasli, kukovi me bole kao da ću se raspasti na delove, nema spavanja čelu noć ni položaja koji mi pomaže, nemam vazduha posle dva zalogaja hrane, boli pod rebrima kad legnem,........
Znači sve simptome koje si imala prošli put u 8om, sad očekuj još u 5om mesecu. Ali zato kad me lupkaju i kad vidim na kontroli kako su napredni i kako lepo rastu, sve drugo nije važno. Tebi je teže jer vec imaš malo dete. Ma sve cemo mi to zaboraviti. Pozdrav i sve najbolje.
Baš super, možemo razmjeniti iskustva
Ja još ne znam pol, kod mene su dvojajčani I mogu biti različitog pola a rekla mi je na poslednjem pregledu da misli da je jedno dječak
Iskreno meni je to bio ogroman šok, pozitivan naravno ali ja sam počela plakati na krevetu kada mi je rekla, pa sam se I smijala I plakala I samo mi je prolazilo kroz glavu kako ću ja to sve izguratiPa sam nazvala sestru poslije pregleda I plačući joj govorila da pogodi šta ima novo pa sam je uplašila, mislila je da nešto nije u redu
![]()
Već osjećam težinu višeplodne trudnoče, I poslije kraće šetnje leđa me rasturaju, umorna sam neprestano, mala uzbrdica I jedva dišem a evo opet danas me bolio stomak nalik menstrualnim bolovima a kao što rekoh u prvoj trudnoći ništa od toga. A da ne pričam kako smo govorili da za iduću bebu imamo sve kad šipak, nemamo ništa. Kolica moram staviti u oglas pa kupovati za blizance, pa kako će spavati, ne kupuju mi se dva krevetca a I Uni je još potreban . Sva sreća pa ona spava u svojoj sobi od 5,5 mjeseciI tako dalje, hiljadu I jedno pitanje ali samo neka sve prođe kako treba valjda ćemo se snaći
![]()
Pa da I ja sam joj to rekla a ona uzima terapiju od kako zna zna za sebe I logično da će se posavjetovati sa doktorom u vezi trudnoće. Mami je proradila štitna u trudnoći,, nervirala se jer je dobila otkaz I eto navodno se tako odrazilo na nju da joj ne radi dovoljno![]()
Baš super, možemo razmjeniti iskustva
Ja još ne znam pol, kod mene su dvojajčani I mogu biti različitog pola a rekla mi je na poslednjem pregledu da misli da je jedno dječak
Iskreno meni je to bio ogroman šok, pozitivan naravno ali ja sam počela plakati na krevetu kada mi je rekla, pa sam se I smijala I plakala I samo mi je prolazilo kroz glavu kako ću ja to sve izguratiPa sam nazvala sestru poslije pregleda I plačući joj govorila da pogodi šta ima novo pa sam je uplašila, mislila je da nešto nije u redu
![]()
Već osjećam težinu višeplodne trudnoče, I poslije kraće šetnje leđa me rasturaju, umorna sam neprestano, mala uzbrdica I jedva dišem a evo opet danas me bolio stomak nalik menstrualnim bolovima a kao što rekoh u prvoj trudnoći ništa od toga. A da ne pričam kako smo govorili da za iduću bebu imamo sve kad šipak, nemamo ništa. Kolica moram staviti u oglas pa kupovati za blizance, pa kako će spavati, ne kupuju mi se dva krevetca a I Uni je još potreban . Sva sreća pa ona spava u svojoj sobi od 5,5 mjeseciI tako dalje, hiljadu I jedno pitanje ali samo neka sve prođe kako treba valjda ćemo se snaći
![]()
I moji su dvojajcani, ali posle vantelesne. Meni se beskrajno spavalo u početku. Da nije ovog nedostatka vazduha posle svakog obroka i noćnih bolova u kukovima, bilo bi lako. Do početka 5og meseca skoro da i nisam imala stomak, komšiluk nije ni primetio da sam trudna, a onda je za mesec dana narastao kao da sam pri kraju trudnoće. Narod kad me sretne ima blago teleci izraz lica, svi šokirani, baš su smešni.
Ja neću ni da kupujem kolica za blizance, već dvoja odvojena. Ionako ne mogu sama spustiti kolica i dvoje dece sa trećeg sprata bez lifta. A dvoja kišobran su lakša od jednih za blizance, koja ne mogu ni proći kroz svaka vrata, pa sam posle duge analize odustala od njih. Moji ce u početku spavati u istom kreveticu, jer samo jedan I može da mi stane u spavaću sobu, a kad to prerastu, taman ce moći da predju u dečiju sobu I u dva krevetica. Ti bar znaš šta te ceka kad se rode, prošla si to jednom, meni samo svi redom prete, teško tebi sa dvoje, mi izludeli sa jednom bebom. Kao na ratište da se spremam.
Još na samom početku nekako je iskočio pa me sestra zezala baš za blizance a saznala sam tek u desetoj nedelji jer mi se nije žurilo na kontrolu 

.

Vasilije,
prvih par meseci, ako ne budu bas bas krupni,
i dok ne pocnu sami da se okrecu,
Pokusaj ih zajedno u jedna kolica.
Nek se zagrle i uzivaju
I da se stisnu na sat vremena dok prosetate,
nece im skoditi a svima ce prijati svez vazduh.
To ja ovako, sta bi ja sve isprobala.
.ja sam se pela na cetvrti sprat bez lifta, doduse samo sa jednim kolicima i bebom, ono stepenik po stepenik, mozda bi moglo tako nesto i. sa sirokim kolicima da se izvede. mnogo znaci vreme provedeno napolju...

Vasilije,
prvih par meseci, ako ne budu bas bas krupni,
i dok ne pocnu sami da se okrecu,
Pokusaj ih zajedno u jedna kolica.
Nek se zagrle i uzivaju
I da se stisnu na sat vremena dok prosetate,
nece im skoditi a svima ce prijati svez vazduh.
To ja ovako, sta bi ja sve isprobala.
pa da dok su bebice malecne mogu zajedno u jedna kolica 
P. S. Kod mene u zgradi sve stariji ljudi (teško da bi mogli da nose kolica sa dvoje dece u njima) ili ako su mladji, rade pre podne. Drugarice mi vec imaju po dvoje dece, sva su starija od 3 godine, tako da su u vrtiću, a one pre podne rade. Ja blizancima nadoknadjujem vremenski zaostatak. Razmišljala sam i o vezivanju za gelender u prizemlju, ali tamo je velika konkurencija, mi smo u Vojvodini, puna zgrada biciklova, pobise se dole za mesto.
![]()