Kutak za trudnice

ja pokusala patronaznu da pitam za mastitis- odmah okrenu kako ne treba negativno gledati, kako je mastitis izuzetno redak etc :lol:

cccc, ja kupila lanolin :malav:

Bolje da ti je lepo objasnila nego sto se drzi stava "ma to je sve laganooo". Ja sam imala mastitis dvaput sa prvom cerom. Temperatura 40, grudi kamen, na kraju i bolnica 5 dana jer nisu bili sigurni da li je od grudi ili zbog materice. Grudi narafski. Uspela sam da vratim mleko, ne pitaj kako. Ono drugi put je bilo zbog preskocena dva obroka. Imam male grudi, uske kanale, a puno mleka.

Jexy, diiivno sto si videla ceru! Bzvz za gestacijski, ali gledaj pzitivno-neces se uprasiti :) Ima da budes manekenka posle porodjaja :)
Ja bila sinoc kod drugarice, trudna je treci put :)
Malo me utesila, oni su pokusavali 8 meseci...

Bolje da ti je lepo objasnila nego sto se drzi stava "ma to je sve laganooo". Ja sam imala mastitis dvaput sa prvom cerom. Temperatura 40, grudi kamen, na kraju i bolnica 5 dana jer nisu bili sigurni da li je od grudi ili zbog materice. Grudi narafski. Uspela sam da vratim mleko, ne pitaj kako. Ono drugi put je bilo zbog preskocena dva obroka. Imam male grudi, uske kanale, a puno mleka.

otisla sam na taj cas roditeljstva namenski, da se dobro raspitam da se ne bih kasnije razmisljala ...
postavila jedno pitanje i samo dobila zid sa govorom- ne slusajte price, to je izuzetno retko, a ja bas znam mnogo zena koje su fasovale zacepljenje kanala ili mastitis ... i bas sam zelela da se edukujem, ali nisam dobila ni jednu informaciju, samo supalj politicki govor ....
pa sam shvatila da zena nije pedijatar, kao sto je pisalo na rasporedu casova, nego sestra .... a i sestra bi morala znati sta sam je pitala...
moracu da guglam :neutral:

u principu je najbitnije da pravilno postavis bebu,ima na jutjubu, i da je stavljas na siku svaki put kad trazi. ima na netu o skokovima u razvoju kad vise na sisi ceo dan, naravno zavisi sve od bebe....al sve ima na netu a imas i nas da te posavetujemo kad zaskripi....ne brini

ako ne mozes da izdrzis uzmi paracetamol ali ako je podnosljivo nemoj.....topla pileca supa, topao caj od nane i polako otapaj med u ustima da ti smiri bolno grlo.....

Vec sam popila panadol(samo to ovde imaju)
Ne daj Boze da negde imas cist paracetamol da kupis :roll:

Nalivam se limunadama i cedjenim narandzama...
Posle cu i supu... srecom imam skuvanu, samo da zakuvam...
Probacu i med...

:zag:

to bi vazilo za migrenozne bolove, glavobolje, ne sve
ali, ako psihicki nikako ne mozes podneti malu tegobu :confused:

a prehlada se leci simptomatski, pa je u prvom trimestru svakako bolja reakcija prirodna medicina,
meni je dr dala makmiror a da nisam ni imala sekret, dosli normalni rezultati :roll:

- - - - - - - - - -

igra mi bebac kazacok, na jednu kasicicu meda :D

jedva cekam kada ce da izadje

to bi vazilo za migrenozne bolove, glavobolje, ne sve
ali, ako psihicki nikako ne mozes podneti malu tegobu :confused:

a prehlada se leci simptomatski, pa je u prvom trimestru svakako bolja reakcija prirodna medicina,
meni je dr dala makmiror a da nisam ni imala sekret, dosli normalni rezultati :roll:

- - - - - - - - - -

igra mi bebac kazacok, na jednu kasicicu meda :D

jedva cekam kada ce da izadje
Nije psihicki, vec me stvarno bolelo
I nije mala tegoba
Mala tegoba je kad me bole ledja ceo dan, zaboli glava,
Zeludac, ili tako nesto...
Ovo nije to, grlo mi je upaljeno, jedva gutam.
Da odem kod dr.garant bi mi krknuli neke jace lekove
pa zato i ne idem...
a popiti paracetamol moram jer boli.

Nisam u prvom trimestru, usla sam u 4-i mesec :)

A za makmiror, i ostalo... ja sam vam vec pisala.
Ne razumem zasto uopste dozvoljavate da vam cackaju bilo sta dole
i uzimaju briseve
pogotovo ako ne nameravate da ih lecite u toku trudnoce

..chich, ako jedva gutash mozda ti i trebaju jachi lekovi.. :)

..a brisevi dole su jako vazni, bolje lekovi nego spontani zbog infekcije, ne samo na pochektu vec i u 5-6-7 mesecu,
ili beba rodjena sa infekcijom ochiju i disajnih puteva tvojim bakterijama i gljivicama..

..mada, svako ima pravo da odbije i pregled i lechenje..

..chich, ako jedva gutash mozda ti i trebaju jachi lekovi.. :)

..a brisevi dole su jako vazni, bolje lekovi nego spontani zbog infekcije, ne samo na pochektu vec i u 5-6-7 mesecu,
ili beba rodjena sa infekcijom ochiju i disajnih puteva tvojim bakterijama i gljivicama..

..mada, svako ima pravo da odbije i pregled i lechenje..

Slazem se i potpisujem.

Ja sam imala puno srece jer sam imala veoma zdravorazumnu i iskusnu doktorku, pa mi je uzimala briseve kada je mislila da treba (nesto joj nije stimalo dok me je pregledala, pa bolje da proveri nego da plod navuce neku bolest :sad2:), naravno radila je jako pazljivo tokom trudnoce. Na svu srecu sve je bilo ok.

Znam da i u Betaniji traze bris kada se ide na porodjaj. Naravno da te nece ostaviti neporodjenu ako nemas uradjen bris, ali je bolje za bebu da je dole sve ok. Ja sam radila bris u 8. mesecu, pa da ako nesto ne stima da stignem do VTPa da sve izlecim. Na svu srecu bilo je sve ok.

Nije psihicki, vec me stvarno bolelo
I nije mala tegoba
Mala tegoba je kad me bole ledja ceo dan, zaboli glava,
Zeludac, ili tako nesto...
Ovo nije to, grlo mi je upaljeno, jedva gutam.
Da odem kod dr.garant bi mi krknuli neke jace lekove
pa zato i ne idem...
a popiti paracetamol moram jer boli.

Nisam u prvom trimestru, usla sam u 4-i mesec :)

A za makmiror, i ostalo... ja sam vam vec pisala.
Ne razumem zasto uopste dozvoljavate da vam cackaju bilo sta dole
i uzimaju briseve
pogotovo ako ne nameravate da ih lecite u toku trudnoce

poenta je da nije bilo sta da se leci, ali sam svakako dobila artiljeriju :lol:
a isla sam na taj pregled da bi sve uradila kako mi je dr kod koga idem privatno rekao,
da bi im on u svojoj priv. klinici odradio normu,
a ja mogla racunati na njega u nedobog slucaju

kada sam mu rekla sta mi je dala, samo je rekao da slusam samo njega :lol:

Pijem i odmaram
ali sam morala popiti paracetamol zbog bolova

ja licno sam protivnik svih lekova i
uvek trpim dok mogu ali
kad je bol jak mora se uzeti

Jedna dr.mi je rekla da je uvek bolje popiti lek nego trpeti bol.

Lek protiv bolova ti neće pomoći da se resis bolova u grlu. Istina da bebi neće naskoditi samo 1 tableta, ali ne treba to da bude praksa. Imaš sve simptome virusne infekcije, koja se ne može ničim lečiti, proci ce za oko 7 dana, kada organizam razvije dovoljno jaku odbrambenu mašineriju. Ostaje ti da trpis i čekaš. Virus ti stvara i glavobolju. Meni je trudnoća donela migrenozne glavobolje 1-2 puta nedeljno, koje nikad pre nisam imala. Šta ću, trpim. I još sam alergicna na ambroziju, ne dišem, ne spavam, ne prestajem da kijam, suzim, ne mogu da živim ni sa terapijom a sad bez nje sam zatvorena u četiri zida i ne vredi, izludeh, a šta ću, trpim. I to ne 7 dana, već dva meseca. Sad izgleda da ti svi popujemo, nije to bila moja želja, već prosto iz dobre namere. Izdrži bez lekova, ionako ti ne mogu pomoći u tvom slučaju, a brzo će da prodje. Pozdrav

paracetamol je potpuno bezbedan cak i da popije deset tableta ukupno dok ne ozdravoi,popila je jednu tabletu a vi je zaskocile ko da je misomor uzela.

milioni trudnica piju verapamil koji je opasan pa nista...piju i bensedine i nikom nista
pustite je toje samo paracetamol.
meni je pomogao za bolove kad me grlo toliko bolelo kao da me neko ubode u mozak kad gutam....bez paracetamolanisam mogla ni da jedem

Lek protiv bolova ti neće pomoći da se resis bolova u grlu. Istina da bebi neće naskoditi samo 1 tableta, ali ne treba to da bude praksa. Imaš sve simptome virusne infekcije, koja se ne može ničim lečiti, proci ce za oko 7 dana, kada organizam razvije dovoljno jaku odbrambenu mašineriju. Ostaje ti da trpis i čekaš. Virus ti stvara i glavobolju. Meni je trudnoća donela migrenozne glavobolje 1-2 puta nedeljno, koje nikad pre nisam imala. Šta ću, trpim. I još sam alergicna na ambroziju, ne dišem, ne spavam, ne prestajem da kijam, suzim, ne mogu da živim ni sa terapijom a sad bez nje sam zatvorena u četiri zida i ne vredi, izludeh, a šta ću, trpim. I to ne 7 dana, već dva meseca. Sad izgleda da ti svi popujemo, nije to bila moja želja, već prosto iz dobre namere. Izdrži bez lekova, ionako ti ne mogu pomoći u tvom slučaju, a brzo će da prodje. Pozdrav

:think: mislis da je CO2 koji ti kola kroz krv kao i manjak kiseonika mogu bolji da budu za bebu od lekova za astmu???...ne bih rekla....uostalom, ne slazem se ni sa tim da treba trpeti jake glavobolje kad postoji lek za to koji nije kontra indikovan u trudnoci....moguce da ce cickavoj trebati i drugi lekovi, pa nece valjda dozvoliti da joj se prehlada zakomplikuje????

Back