Trudnice,eto mene posle dosta vremena : ))
Mrzi me da pisem a i ne palim komp skoro uopste : )))
Ja sam se porodila 16.06 kao sto znate i rodila batu 3850gr i 54cm.
Ceo taj dan sam provela sa kumom i cerkicom u parku .Inace od kad sam ustala curkalo mi je ``nesto`` citaj vodenjak, a ja sam mislila da je iz besike

jel nije neka kolicina ....heheh
Uglavnom sam se vratila kuci posle podne,negde oko 7 i zvala dr za svaki slucaj da je pitam sta da radim i kako da ustanovim jel vodenjak ili urin.
Ona mi rece da odem u bolnicu da me pregleda dezurni lekar pa ce ga ona zvati da vidi sta se desava jel je na svadbi itd...
Rece da mi je mozda vodenjak pukao ali visoko i da moram da primim antibiotike ako je tako...
Uglavnom odemo suprug,cerkica i ja u bolnicu,pogledao me je dr i kaze vodenjak pukao,otvorena 4 prsta ,spremna za hospitalizaciju i porodjaj

Odose Coka i muz kuci,ja lagano u pripremu na ctg itd...(sreca pa sam ponela stvari za svaki slucaj ) .
Stavili me na CTG ,ja blejim,nema kontrakcija...obilazi me sestra cesto da pita kako sam ...
Sa mojom dr sam se cula u medjuvremenu i ona kaze ako krenu bolovi da je zovem ako ne vidimo se ujutro jel je dezurna.I da je rekla dr da mi ni slucajno ne daje indukciju nego da sve polako ide svojim tokom...
Oko 21h vodenjak je poceo sve jace da curi ....kontrakcija nema i dalje...
Oko 23h su pocele da se pojavljuju i kontrakcije ali blaaage ,nista strasno...
Oko 24h su vec bile malko jace i ucestalije ,a ja setam po hodnicima,dosadno mi je bilo ...blejim i propratim kontrakciju i to je to...
Uzmem ja telefon da izmerim kontrakcije jel su redovnije da vidiim na koliko su kad one na 3 minuta

i to redovne...
Pozovem ja moju dr i kazem joj da imam kontrakcije na 3 min i dogovorimo se da me opet pogleda dr pa da joj javim sta se desava.
Pogleda me dr i vidi da sam otvorena 7 prstiju i posalje me da se pripremam,a moja dr krene ka bolnici.
Sredise me tamo jel sam ``neplanirano`` zavrsila u bolnici i uradi mi klistir,okupala sam se i u salu...
Lezala sam tako nekih pola sata ,sat ni sama ne znam koliko...pratila kontrakcije koje su bile vec prilicno bolne ali podnosljive kad eto moje dr...
Presvukla se ,pripremila ,dosla kod mene i kaze `` A da se ti i ja porodimo za dva minuta?``,ja rekoh ``Ajde ako moze tako brzo hehe``
Rekla mi je da stisnem zube da ``prebaci grlic`` (sta god to znacilo) ,stisla sam zube,ona zavuce ruku dole ,zabolelo me je tolko da mi je stao dah ..ali cim je izvukla ruku osetila sam olaksanje...
I kaze ona meni ``Ajde guraj sad``

Gurnuh ja jednom,pa drugi put...ona kaze bebac ima kosicu ...gurnula sam jace jos jednom i eto glave,jos jednom i eto bebe : ))) u 1:50h
Izljubismo se i izgrlismo se od srece

,neopisiv osecaj

olaksanje,radost,sreca...sve u jednom

Inace babica me je sirila dole da me ne bi sekli pa sam se pocepala unutra ali samo za dva sava

Poseteljica se prilicno zalepila,babica je cupala i vukla i jeedva izvukla...sve ok,cela je ,sve u redu...ajmo dalje hehe
Pitam ja dr jel moze anestezija za sivenje pa mi je objasnila da ce morati da me bocka vise puta da bi mi dala anesteziju pa da probamo bez i ako ne budem mogla da izdrzim dace mi je .
Bocnula me je cetiri puta,bolelo je ali nista strasno ...da se izdrzati ...
Opet se izljubismo i ode ona u krpe a ja da blejim na stolu jos dva sata ...
Bebu su mi pokazali ,procitala sam broj ,ime ,prezime,pol,izmerili su ga i odnesose ga...
Mene su prebacili u sobu negde oko pola 5 ...i tako...
Posle sam cula od pedijatrijske sestre da je beban progutao plodovu vodu i da ubrzano dise, da ce mu snimati pluca pa mu uvesti terapiju antibiotika...
Taj dan sam ga videla na intezivnoj na 5 minuta,pokusali smo da sisamo i to je to...tuga ziva,raspala sam se od tuge...
Sutradan ga nisam videla uopste,niti su mi davali bilo kakve informacije ,a bila sam prilicno dosadna....
Prekosutra sam vec bila ljuta sto mi niko nista ne govori pa sam ih progonila po hodnicima,a u medjuvremenu je dosao i mm koji je bio prilicno besan jel niko nista ne govori.
Uglavnom se pojavila dr koja nam je objasnila da je ipak progutao pl. vodu i da ce morati da prima antibiotike od pet dana pa na vise...
Treci dan je dobio zuticu pa ga nisam vidjala uopste,samo jos jednom na 2 minuta jel je bio u inkubatoru ...joooj kako sam se rasplakala kad sam ga videla...
Tako malen,sa braunilom na glavi samo u pampersicu ....

i samo mogu da pruzim ruku i pomazim ga po nozici koju mrdne cim ga dotaknem

No hvala dragom gospodu Bogu sve se to zavrsilo,isprimali smo terapiju,bilirubin se spustio...doneli su mi ga dan pre izlaska na ceo dan ...pa ga uvece opet odneli na ispitivanja...
Uglavnom su nas pustili kuci u petak

Od tada mucimo muku sa sisanjem,moje bradavice uvucene,on vuce pa ih razvuce i napravi ragade ...onda odmaram grudi preko noci,dajem mu moje mleko koje izmlazam pumpicom i mazem ih raznim kremicama da se oporave za sutradan i tako....muka ziva....
Treci dan od kako smo dosli kuci umalo mi nije nestalo mleko od bolova,jedva da sam imala 10ml ...uzas...
I eto tako,bila sam opsirna ali mozda ce nekoj prvorotki znaciti kad procita da porodjaj i nije taaako strasan

Ljubim vas ja sve puuuuuuunooo,kuckamo se ovih dana,odoh daspavam dok bandit spava....
Inace smo se do pre neki dan dvoumili za ime .Sofija hoce da se zove Andrej,muz hoce da se zove Mateja ,moj predlog da bude Maksim je odbijen hahaha....
U svakom slucaju izgleda da ce biti Andrej

,icicemo ovih dana da ga prijavimo ...