Kutak za trudnice

Mišu mali, diiivnoo! Irina će imati najbolju drugaricu i podršku :klap:
A što se kontrakcija tiče, znaš šta ti je raditi- mirovanje, kuliranje, sve neka čeka, beka je sad najvažnija. Ako treba i operacija malo da se pomeri, ništa neće biti. Moja drugarica leži od februara, ovog meseca treba da se porodi, i njen muž će u bolnicu sa malom, iako će ona do tad već da se porodi. I to ovde u Podgorici. Sigurno postoji način da ti to zaobiđeš, ipak je to stres, sećaš se kako je bilo kad si je vodila da izvadi treći. U svkom slučaju, čuvaj beku i odmaraj :cmok2:
P.S. Boki je bila u pravu, predvidela je da cete obe roditi devojčice :) Šteta što nije na forumu da joj čestitamo na predviđanju :)

bem ti ovo,sta je ovo jbvte
vec sam pocela da se tresem :lol:

za verapamil mi je rekla da ga pijem ako bas ne mogu da podnesem treskanje....
ja nesto ne bih da ga pijem....
kaze dr kao posle par dana se naviknes al ja koliko sam cula iskustva tresu se svi sve vreme :(
bem ti

e a nisam vam rekla
zakasnim u smenu kod one moje...jbg morala sam da odmorim bolelo me
i zovem ja drugu smenu
i oni me nagrde sto uopste i zovem,kao ako je tako nesto samo dodjite,zavrsicemo sve, sto uopste pitate,blablaaaa
i odem ja i oni me nagrde sto nisam dosla u smeni moje dr :neutral:
htela sam da cekam ponedeljak al toliko me bolelo da nisam htela da cekam,dalkeo je ponedeljak uvece
a nema trenutno kintu za sve te lekove jbg

onda se tamo becila neka krava na nas trudnice(3) sto tako dodjemo pa ona kao ceka...e a krava nije cekala,usla je pre svih nas, nego je cekala neku romkinju koja je imala neki problem a nije imala zakazano
i mi trudne kad zakazemo pa cekamo sat vremena duze...pa ne dramimo po DZ

Sta te bre trese?
Mene danas bas boli stomak, bili smo na Mokroj Gori pa smo isli da se vozimo "Tomasom" i zaspao mi je Iva u krilu,nemoguce da mi je to bio toliki napor da me sad boli stomak...
E,meni jedna zena ovde na Zlatiboru rekla da cu da rodim devojcicu :)
pitala me koji sam mesec pa mi pogledala u ushi i kaze "jel znas da ces da rodis curu" ja rekoh "kako znate" a ona ce "eeeee" i kez
tako da to je vec 2:1 za curu, al dok ne dobijem potvrdu na 4D npr,ne smem da se radujem
jesam li vam rekla da kod mm u blizoj familiji od pradede na ovamo nema devojcice...
O samo da se docepam kompa da vidim ko covek sta pisete i sta sam pisala
ako neko ima Bokicin mob nek joj javi da je bila u pravu :)

pa partusisten me drmusa
tresla sam se ko prut
al je prestalo...misim malo treperim ali nije strasno
ako ostane ovakva reakcija, mogu da izdrzim bez verapamila
malo se protresem i pogubim, ne znam de udaram, sat ipo, posle relativno ok
treba da pijem na 6 sati preko dana...nocu ne...3 dnevno

a ti ako te boli, primiri se
jbg ja se isto smorila bila sto ne mogu da setam i da idem gde ja hocu
mada sam 4 puta isla...srecom pa nista
zaebano je sto je sve uzbrdo,nizbrdo...jbg...
Slavica mi rekla da nocu stavljam jastuk pod d.upe da podignem jer kaze beba je nisko zbog kontrakcija pa da je vratimo gore :eek:
ja probala,nema sanse da lezim tako, gusi me

jel zna neko posle koliko kontrakcije treba da stanu kad se pije partusiisten?
ja pijem al ono i dalje stegne.....
pitacu dr u ponedeljak al bih volela da mi neko sa iskustvom kaze
nece valjda da mi povecaju dozu
evo popila pre 15 minuta i vec krece jedva kucam....

evo slabi dejstvo, proslo sedam sati...i evo bolje je
ne osecam vise dole kao da ce mi ispasti beba i mnogo slabije se grci i redje
kako popijem tako me drze kontrakcije sve vreme jbte
ali non stop tvrdo...uzas...do wc-a nisam mogla lepo nego ko grbavac neki

znaci ne pijem to vise nema teorije
ona je meni smanjila utrogestan i uvela partu....
meni to ne odgovara

Pozdrav svim devojkama,
Ja sam u 10toj nedelji blizanacke trudnoce i od sinoc su mi se javili bolovi sa leve gornje strane stomaka koji su dosta jaki i zigalo bi me na svakih 5 minuta. Trajalo je do jutros, a sada se bol spustila na levi jajnik, ili sta je vec, ali svakako nize. Bila sam na uz kontroli pre 2 dana i sve je bilo u redu, s tim da su u pocetku bile 3 bebe ali jedna je sama otisla, prestala da se razvija negde jos u 7oj nedelji. Ja bolove nikakve nisam imala od pocetka trudnoce i ne bih da panicim, ali kazu da nijedan bol nije pozeljan u trudnoci, pogotovo ranoj. Da li je neko od vas imao slicno iskustvo?
Inace, vodi me doktorka u Genesisu u NS, a s obzirom da je nedelja i tamo sad nema dezurnog doktora, ne znam sta da radim. Doktori u mom gradu su mi, kada sam isla po doznake rekli da se za blizance, pogotovo dobijene posle vto, najbolje uvek javim svom doktoru u NS.

Hvala na odgovoru, Mali cicak...
Upravo sam dobila sestru iz Genesisa. Kaze da do sutra pre 2 nema doktora na klinici. Ako se bol nastavi da se javim u bolnicu, ali u svakom slucaju da dodjem kod njih sutra da me doktorka pregleda. Sad sam primila progesteron i stavila utrogestan, stavljam ga 3x200. U svakom slucaju, probacu da se smirim da ne pogorsavam situaciju.

najverovatnije je sirenje materice i rastezanje ligamenata
ali svejedno proveri

meni danas bolje
imam kontrakcije ali ne stalno
bolje nego one juce na svaka dva minuta ceo dan :roll:
odmaram se lezim...mm sve radi po kuci kad dodje sa posla
jedino kuvam i vodim irinu napolje...parkiram se na stepenice sa drugim mamama i to je to
i isla sam do maksija, prijalo mi da prosetam malo....posle setnje mi bude bolje
juce nisam mogla da hodam od kontrakcija, bas sam se prepala
bem ti partusisten

Poslednja izmena:
dobro je da je sve ok sa bebironima :)

danas idem u DZ da me pregleda

jel neko moze da mi kaze kako se proverava duzina grlica?
citam svuda da gledaju vaginalnom sondom a dr mi rece da se to gleda rucnim pregledom kao :roll:

sad ce da me rascereci ko curku :(

dobro je da je sve ok sa bebironima :)

danas idem u DZ da me pregleda

jel neko moze da mi kaze kako se proverava duzina grlica?
citam svuda da gledaju vaginalnom sondom a dr mi rece da se to gleda rucnim pregledom kao :roll:

sad ce da me rascereci ko curku :(

Moze i na jedan i na drugi nacin, sve zavisi od aparature. Ja sam pre 3 dana u Genesisu radila UZ i tamo su mi na taj nacin izmerili, tacno u milimetar, a sad kada mi se ovo iskomplikovalo, doktor koji mi je radio UZ zahtevao je i da me pregleda pa mi je usput izmerio i duzinu grlica, odokativno sto bi se reklo. Kaze grlic odprilike toliko i toliko. Privatnici uglavnom ne vole da pregledaju a ovi nasi iz drzavnih pak tako kazu da vise vide. Ko bi ih znao... U svakom slucaju, srecno i javi kako si prosla! Sve najbolje!!!

mene moja ispipala
ova privatno sto sam isla kaze nema tunelizacije...a kao to dal je skracen se gleda kao rucno
svejedno, ova me ispipala malo i kaze nije skracen
ali je uloziv za jagodicu prsta
kaze nista strasno
da nastavim sa utrogestanom i da se pazim koliko mogu i to je to
a ako ne daj boze nesto bude, da dotrcim kod nje

Misu, je l' tebi dr rekla da mozes da setas bez obzira na kontrakcije? Posto moj dr to izricito zabranjuje. Kad krenu kontrakcije tako rano, naredi strogo mirovanje 3 nedelje. Samo do wc-a i u krevet. Nikom ne prija lezanje i razmisljanje sbbkbb, ali kontam da ce to negde smanjiti rizik na najmanju meru.

meni ni jedna ni druga dr nisu rekle nista posebno za to
kazu najbitnije je da ne uticu na grlic
da mirujem sto vise mogu
seks nisu spominjale ali logicno je da ne sme,meni su kontrakcije i pocele posle toga i eto sad problemi
nisu nista ni za setnju rekle...valjda to mirovanje podrazumeva da ne sme da se seta

al je fora sto sam ja naopaka pa mi setnja prija :lol:
prosetam malo koliko mi prija a kontrakcije mi se umire :lol:

pojma nemam sta se desava
uzela sam uput za visegradsku pa cu ici i tamo :lol:
da me lepo preko UZ pregleda, da vidi taj grlic opet
inace sam krenula kuci i setim se da sam opet, treci ili cetvti put zaboravila uput,pa sam se vratila kod dr :lol:

ja lezim kod kuce....ili sedim....gledam tv
ustajem do wca i da maloj dam sta mi trazi...ona jadna isto bulji u crtace
predvece izadjemo u parkic pa sedim na stepenicama
i tako svaki dan

Back