Kutak za trudnice

Sile, zaboravih limunadu i cedjenu narandzu. Mene cim uhvati nesto ja se toliko nalivam sa limunadom i narandzom da je to jezivo. Odmah ubijem virus. ;)

Laural, previse ti pazis... Te voda te vruca kupka te nemoj ovo te ono...
Najbitnije je biti opusten.
Ja se citav zivot tusiram vrelom vodom. Bas vrelom! I tokom trudnoce, jos mi je tus kabina zatvorena
pa je to kao sauna. Meni prija. A kad prija meni prija i bebi.
Ove godine idem na more konacno i jedva cekam... po ceo dan cu da plivam i zabavljam se na plazi
tenis u vodi, odbojka, gnjuranje, citanje knjige pod suncobranom, kafa na plazi, setnja...
Samo da me prodju mucnine i ima.da uzivam za sve godine sto sam propustila more...

Kako one zene koje saznaju da su trudne u 4-5 mesecu?

Moj ujak se zeza pa kaze: "Nekad su zene bile trudne samo 4 meseca, a danas 9." :mrgreen:

Sile, zaboravih limunadu i cedjenu narandzu. Mene cim uhvati nesto ja se toliko nalivam sa limunadom i narandzom da je to jezivo. Odmah ubijem virus. ;)

Laural, previse ti pazis... Te voda te vruca kupka te nemoj ovo te ono...
Najbitnije je biti opusten.
Ja se citav zivot tusiram vrelom vodom. Bas vrelom! I tokom trudnoce, jos mi je tus kabina zatvorena
pa je to kao sauna. Meni prija. A kad prija meni prija i bebi.
Ove godine idem na more konacno i jedva cekam... po ceo dan cu da plivam i zabavljam se na plazi
tenis u vodi, odbojka, gnjuranje, citanje knjige pod suncobranom, kafa na plazi, setnja...
Samo da me prodju mucnine i ima.da uzivam za sve godine sto sam propustila more...

Kako one zene koje saznaju da su trudne u 4-5 mesecu?

Moj ujak se zeza pa kaze: "Nekad su zene bile trudne samo 4 meseca, a danas 9." :mrgreen:

E vidis Cicak, ja pazim tokom trudnoce jer sam odgovorna za jedno bice koje je u meni. Nemam uopste razlog da se pokazem jacom nego sto treba, i po mojim merilima je to ok. Necu uopste da se pitam da li je moglo drugacije. Ja sam imala iskustvo vugljanja, skakanja i ponasanja "pa ovo nije bolest nego drugo stanje" u jednoj skolskoj trudnoci, putovala 12 sati autom u 3 mesecu trudnoce, i do kraja trudnoce posle imala dijagnozu "preteci pobacaj". Tako da ja, ponajvljam ja, izbegavam ono sto moze da steti a sto je reziltat iskustva mnogih generacija zena. Svako sa svojim telom radi sta mu je volja. Ja se u spicu sezone ne kupam tamo gde je guzva ni sad, a kamoli u trudnoci. Trudnoca nije bolest, ali je delikatno stanje u kom je imunitet malo slabiji, sklonost ka vaginalnim i urinarnim infekcijama veca. Ne skalanjam se ispod staklenog zvona, ali ne izlazem se namerno rizicima. Drugo je slucajno i u neznanju.

Odlicno! Sad ce jos malo sve muke da te prodju i da uzivas do porodjaja :) Joj sto sam ja volela da spavam sa starijom cerom u podne kad sam bila trudna sa mladjom... To mi je bio merak najveci (inace nikad ne spavam tokom dana), cak i u sred avgusta vrelog...

nafilovah se ja secerom, pojela sam seri sa alkoholom, na sledece lose vesti ide bensedin

posle debakla sa njegove strane, moraju moji da se pokazu,
ostavili ceru umesto da je ja pricuvam, proguta dete iglu
u 21 veku da dete guta iglu, to moze samo kod nas da se desi i nigde drugde
nadam se da ce da je iskaki i da ce sve da bude ok

Joj sto sam se uplasila
ustala sam od stola i tako je pocelo da me boli dole nisko
kao grceve da imam jake
jedva sam hodala

sad se smirilo, ne krvarim (hvala Bogu)
al sam ipak zvala privatno moju dr da odem na UZ da pogleda
da budem mirna
trebalo bi sutra da putujem ako mi neko ne kaze da je sve ok, ima da crknem

mene to nisko dole desno boli skoro celo vreme, ili osecam napetost ...
ali, izgleda da nije nista strasno...
mogu biti ligamenti

- - - - - - - - - -

inace, tuzilastvo nece da pokrece nista protiv vozaca koji je izazvao nesrecu, ali na to su nas upozorili advokati vec, da i smrtne slucajeve ostavljaju neprocesuirane .....
a mi mislili da se sale

Jao jelence, meni je to nocna mora, brrr. Posto sijem, tripujem da moze negde da zaluta igla pa onda cetvoronoske pretrazujem da se ne bi zavukla. Hvala bogu sto je proslo ok.

- - - - - - - - - -

Joj sto sam se uplasila
ustala sam od stola i tako je pocelo da me boli dole nisko
kao grceve da imam jake
jedva sam hodala

sad se smirilo, ne krvarim (hvala Bogu)
al sam ipak zvala privatno moju dr da odem na UZ da pogleda
da budem mirna
trebalo bi sutra da putujem ako mi neko ne kaze da je sve ok, ima da crknem

Jexy mozda je problem sa probavom, ne brini unapred.

igla je izvadjena sondom, posto nije isla iz zeludca
ja da se sekiram, ma nikako ... izgleda da uopste nije tako retka pojava, igle, spenadle, ekseri .... na sve su lekari navikli

jao,dobro je

- - - - - - - - - -

mene to nisko dole desno boli skoro celo vreme, ili osecam napetost ...
ali, izgleda da nije nista strasno...
mogu biti ligamenti

- - - - - - - - - -

inace, tuzilastvo nece da pokrece nista protiv vozaca koji je izazvao nesrecu, ali na to su nas upozorili advokati vec, da i smrtne slucajeve ostavljaju neprocesuirane .....

a mi mislili da se sale

iju,kakva nesreća?
izvini,nisam u toku, ne sećam se da si spominjala nešto

Bila kod dr moje, kazem ja nista meni bez dr Slavice
elem
imam kontrakcije, uvela mi je utrogestan 2x dnevno, vise preventivno zbog putovanja nece da skodi
smem da putujem, lagano da setam, al uglavnom da mirujem, tj.da ne radim nista, da se ne nerviram, i da ne podizem nista
ukljucujuci i Ivana, sto ce biti malo teze al ok

secer da izbacim, zbog onih 5,8,,, vise tecnosti da unosim zbog nekih kristala u urinu
da otvorim bolovanje i kuliram "jer je to tvoje zakonsko pravo"
i da

dr kaze da je 100% devojcica :D
dace Bog da je pogodila, ja nju inace mnogo volim i mnogo joj verujem tako da

jooooooooj :aha:

malo sam se nasekirala, ali mi je ona rekla da nema razloga za brigu ali da budemo malo oprezniji

Jexyyyyyy, divnooooooo,divnoooooo!!!!!!!!
Bata i seka, svaciji san :D
Jupi, jupi jeje!!
Pripazi se sad kad je rekla dr, probaj stvarno da mirujes 2,3 nedelje. Meni su bile pocele kontrakcije i nisam mirovala pa se posteljica odlubila. Onda sam stvarno morala da lezim kao klada 3 nedelje :)
Bice sve u redu, devojcice su jake kao stena :) Vish kakve smo mi :)

iju,kakva nesreća?
izvini,nisam u toku, ne sećam se da si spominjala nešto

majka mi jedva prezive tesku nesrecu,
ali po drzavnim organima nije joj nista ...
i ne vredi sto su sada dobili medicinsku dokumentaciju, ne interesuje ih

pa se sada sudi, gubi pare i izgubi spor

koja trudnjaca jos spominje bensedine iz dosade

- - - - - - - - - -

Bila kod dr moje, kazem ja nista meni bez dr Slavice
elem
imam kontrakcije

kako kontrakcije na pocetku, zar nije verovatnije da su ligamenti koji se prilagodjavaju :confused:

Znaci kucala post na ovom glupom fonu pola sata i nestade sve,malo je falilo da ga zavrljacim u zid.
Jex,imam i ja kontrakcije,samo steze s vremena na vreme,tako mi i sa irinom bilo. A posto me dr oduvala kad sam pominjala onaj cudni osecaj dole kod grlica,ja uzela sama utrogestan i pijem ga i osecaj je prestao. Prestale bile i kontrakcije al mmkad je stigo u petak i kakd sam videla da je propusio posle sedam meseci,krenule mi kontrakcije.
Budala....7 meseci!!!
Ceko da odemo nas dve i kupio pljuge,kaze ne zna zasto.
Tata mi je dobio rak od toga, namucio se,mama sa njim isto,sad je ostala sama zbog toga. Svekar uro od srca sa 54 gpdine, mm vec pije lekove za srce. I poco da pusi opet. Znaci odlepicu.
Rakla sam mu da cu poceti i ja ovako trudna cim se vratimo u bg,ako ne bude batalio. Pa ako oce da otrujem bebu sad na pola trudnove,nel pusi,sta da mu radim
Sao da ne budem mirna,jbte vise.

A kod sneze cu ici cim se zavrsi irini operacija i cela ta frka. Mozda i pre,da mi da za smirenje nesto da se ne porodim u bolnici tamo

Poslednja izmena od moderatora:

Back