Kutak za trudnice

Jelence, ne vredi ti sad razmisljati o tome.
Bilo pa proslo.

Rizik postoji u svemu, bitno je da se ne opterecujes i opustis.
Meni su u prvoj trudnoci slegali ramenima svi doktori koje sam pitala jel smemo da imamo odnose.
Bilo kakvo diranje dole moze da ima rizike ALI i ne mora!
Ja u prvoj trudnoci nisam bila spremna da se nosim sa njima i mnogo sam pazila.
Sad u drugoj imam i odnose, idem na brzu setnju svako vece, fizicki radim po ovom suncu,
Vukljam Pedju od 10kg, ves, lavore itd... i opet nista... verovatno bi tako bilo i sa prvim i da se nisam pazila.

Samo umereno i opusteno!

- - - - - - - - - -

Jos nisam otisla da izvadim krv, sve mi mrsko
i muka mi ujutru pa cim progledam jedem a treba na prazan stomak

a vec unapred znam.i rezultate i terapiju,.ne znam.ni sto moram.to da vadim
ali ajde... da budem odgovorna, oticicu ove nedelje

sex- sta to bese :malav:
nama zabranjen od prvog testa, a kasnije, kad nam je privatnik dozvolio, mm je vec bio toliko istraumiran da nije bilo sanse da mi pridje :neutral:

verujem da mi je ok krvna slika, posto unosim sve sta treba, fizioloske su vrednosti za trudnocu cisto ako neko ima kom
mozda sam samo mislila da cu biti malo veca, bas sam se slabo ugojila ...

jaooo, moram da se "pohvalim", iscimali su me da idemo na rucak kod neke njihove sestre ( vecinom uspesno izbegavam "porodicne obaveze"), ostala sam jadna gladna i molila ovog svog da me vodi kuci sto pre, gde sam navalila na frizider kao furija :zcepanje:
ako to nije otvoreno prikriveno neprijateljstvo, ne znam sta je- da ne das trudnjaci da jede

sex- sta to bese :malav:
nama zabranjen od prvog testa, a kasnije, kad nam je privatnik dozvolio, mm je vec bio toliko istraumiran da nije bilo sanse da mi pridje :neutral:

verujem da mi je ok krvna slika, posto unosim sve sta treba, fizioloske su vrednosti za trudnocu cisto ako neko ima kom
mozda sam samo mislila da cu biti malo veca, bas sam se slabo ugojila ...

jaooo, moram da se "pohvalim", iscimali su me da idemo na rucak kod neke njihove sestre ( vecinom uspesno izbegavam "porodicne obaveze"), ostala sam jadna gladna i molila ovog svog da me vodi kuci sto pre, gde sam navalila na frizider kao furija :zcepanje:
ako to nije otvoreno prikriveno neprijateljstvo, ne znam sta je- da ne das trudnjaci da jede

boli te uvo, sad ce mishevi da im izgrizu ushi..:D

Jelence, ne vredi ti sad razmisljati o tome.
Bilo pa proslo.

Rizik postoji u svemu, bitno je da se ne opterecujes i opustis.
Meni su u prvoj trudnoci slegali ramenima svi doktori koje sam pitala jel smemo da imamo odnose.
Bilo kakvo diranje dole moze da ima rizike ALI i ne mora!
Ja u prvoj trudnoci nisam bila spremna da se nosim sa njima i mnogo sam pazila.
Sad u drugoj imam i odnose, idem na brzu setnju svako vece, fizicki radim po ovom suncu,
Vukljam Pedju od 10kg, ves, lavore itd... i opet nista... verovatno bi tako bilo i sa prvim i da se nisam pazila.

Samo umereno i opusteno!

- - - - - - - - - -

Jos nisam otisla da izvadim krv, sve mi mrsko
i muka mi ujutru pa cim progledam jedem a treba na prazan stomak

a vec unapred znam.i rezultate i terapiju,.ne znam.ni sto moram.to da vadim
ali ajde... da budem odgovorna, oticicu ove nedelje

Ej mala, nemoj ipak toliko da se opuštaš :) Prva tri meseca se pazi, to je neko univerzalno shvatanje, i u modernoj i u narodnoj medicini. Nemoj da vukljas nista tesko, imas kad to sve posle treceg meseca. Kako stari kazu, 100 dana kad prodju, najgore je proslo :) Ja kao da sam starila pa mladila, sto bi rekla moja baba :), puna sam nekih izreka iz proslog veka (na 19. mislim, ne na 20. vek :))

- - - - - - - - - -

Ili gaće :)

Pa i beba u stomaku ima ista prava kao i medo :) Sedi na pod i medu u krilo, ili reci medi da te boli stomak pa ces cvrsto da ga zagrlis umesto da ga nosis. Nista sto se dize preko stomaka nije dobro, ali svako radi kako mora i ume. Nisam za podizanje tereta u prva tri meseca i ja se drzim toga kao pijan plota :) Ko sto sam pazila na prvu trudnocu, pazila sam drugu, i ako Bog da i trecu...
E da, je li neko pio caj od virka ili caj od zdravca?

Stigle mi na taru juce. Ja bolesna ko pas,grlo me ubi ne mogu da jedem ,cela glava zaboli kad gutam, ocaj zivi. Jutros baksuz,probudila se u 4 i neki zidni sat me smarao ii blejala sam do sest. Lezala na ledjima i lepo osetila bebu kako me gurka :heart:
Irina uziva,ceo dan skace po dvoristu sa bratom i sestrama.
Nego htedo da vas putam za moju boljku sta da radim? Pijem panadol i nemam pojma sta cu,odlepicu.....

Stigle mi na taru juce. Ja bolesna ko pas,grlo me ubi ne mogu da jedem ,cela glava zaboli kad gutam, ocaj zivi. Jutros baksuz,probudila se u 4 i neki zidni sat me smarao ii blejala sam do sest. Lezala na ledjima i lepo osetila bebu kako me gurka :heart:
Nego htedo da vas putam za moju boljku sta da radim? Pijem panadol i nemam pojma sta cu,odlepicu.....
Бапски лек, али ради посао.
Танко исечену парчад сланине око врата учврстити шалом, солидно се оденути, ноге бар до пола листова у врућу воду једно сат, два, како тампература у лавору/каблу падне додавати врелу воду и наливати се врућим чајем од неке безбедне биљке као шипак, камилица, липа...
Потом у топлу постељу, на спавање и ознојиш се ко свиња(бтв свиње немају знојне жлезде па се ни не зноје, али добро звучи!:mrgreen:).
Ујутро ћеш бити ко нова.

laural, caj od virka se ne sme piti u trudnoci, u prvom tromesecju jer stimulise misice materice, za kasnije nisam sigurna, ali sto bi rizikovala..kad ima toliko drugih cajeva..

Sali ja nisam trudna...jos :) Cula sam od nekih zena da su ga pile pre trudnoce, kao dobar je za "zenske boljke" i pomaze zacecu kad nema nekih konkretnih problema... Hvala u svakom slucaju :cmok2:

- - - - - - - - - -

Бапски лек, али ради посао.
Танко исечену парчад сланине око врата учврстити шалом, солидно се оденути, ноге бар до пола листова у врућу воду једно сат, два, како тампература у лавору/каблу падне додавати врелу воду и наливати се врућим чајем од неке безбедне биљке као шипак, камилица, липа...
Потом у топлу постељу, на спавање и ознојиш се ко свиња(бтв свиње немају знојне жлезде па се ни не зноје, али добро звучи!:mrgreen:).
Ујутро ћеш бити ко нова.

Poznavaoce, nisam sigurna da bi trudnica trebala da drzi noge u vreloj vodi tako dugo...ni dugo kupanje nije preporucljivo.

Ovako ja radim: oblozi od tople rakije i meda oko vrata, propolis kapi ili drazeje vise puta dnevno, beli luk vise puta dnevno, zalfija za ispiranje grla i nalivanje limunadom, iscedjenim limunom, pomorandžom. Uz to, ako imas, dvaput dveno narendan djumbir sa medom (proveri za djumbir da li sme u trudnoci). Imam i super recept za kasalj i slajm: tri kasicice secera proprziti blago, da pozuti, dodati 1 dl vode dok prokljuca, skloniti sa vatre i dodati 3 kasicice Eliksir sirceta od divlje jabuke (ima ga u svakoj radnji). Eto tako :) i kad sam trudna i kad nisam, uvek se radije okrecem narodnim lekovima (kad su u pitanju ove blage bolestine)

Sali ja nisam trudna...jos :) Cula sam od nekih zena da su ga pile pre trudnoce, kao dobar je za "zenske boljke" i pomaze zacecu kad nema nekih konkretnih problema... Hvala u svakom slucaju :cmok2:

- - - - - - - - - -

Poznavaoce, nisam sigurna da bi trudnica trebala da drzi noge u vreloj vodi tako dugo...ni dugo kupanje nije preporucljivo.

Sto? :eek: Ja se banjam dok ne potrosim svu vodu iz bojlera...

ma, nervira me sto se prave blesavi i cimaju me da idem kod ljudi koji iz nekog razloga ne vole moje prisustvo- sto mi i daju na znanje .... i toga smo svesni i ja i ti ljudi, samo onaj ko me tera da idem nece da vidi, pravi se blesav ... zato sto zele da tako imaju super odnose- ispadoh ja jos remetilacki faktor na kraju ... i onda curka kada mora cuti i trpi, a x puta sam rekla da necu tamo da idem

Jelence, sto nisi trazila da jedes. Ja trazim, bolje to nego da sam nervozna. Onda ujedam. ;)

tamo gde mogu da trazim sama uzimam sta mi treba

ja ne trpim glad isto, ako je osetim u sekundi moram nesto da natrpam, ali ne mogu da se trpam secerima i stvarima koje su protiv dijete ... na kontroli mi juce rekose da je beba oko pola kila veca nego sto bi trebala da bude a ja pazim na ishranu od pocetka trudnoce .... svi znaju da sam na dijeti, nemoj me onda nuditi stvarima koje ne mogu da jedem ...

Sto? :eek: Ja se banjam dok ne potrosim svu vodu iz bojlera...

Vruca voda povecava temperaturu tela, a i nije dobro ako imas vidljive kapilare, znas da uvek preporucuju kombinovanje tople i hladne vode kod tusiranja, zbogradi cirkulacije. Ali opet, bolje je tusirati se nego se banjati.
Vruce kupke i dugo sedenje u kadi povecava rizik od infekcija u trudnoci.

Vruca voda povecava temperaturu tela, a i nije dobro ako imas vidljive kapilare, znas da uvek preporucuju kombinovanje tople i hladne vode kod tusiranja, zbogradi cirkulacije. Ali opet, bolje je tusirati se nego se banjati.
Vruce kupke i dugo sedenje u kadi povecava rizik od infekcija u trudnoci.

a pa dobro
al ne sedim ja u kadi
nego stanem pod tus pa dok ima vode
nEsam se lepo izrazila :zblesav:

Ups, onda sam pobrkala..ali zelim ti da sto pre zatrudnis onda :) Pa pre trudnoce se moze piti, naravno, jeste dobar, ali u trudnoci zbog tih blagih kontrakcija materice ne bi trebalo..za svaki slucaj..

- - - - - - - - - -

Ako ima na nogama proširene vene i/ili kapilare onda ne, ovako možda će joj se temperatura tela podići za oko jedan stepen, ali to je znatno manje nego da joj kroz organizam protutnji jedna od onih letnjih virusnih infekcija koje traju dan-dva, ali dižu temperaturu i do 40 celzijusa.
A može i da prestane da drži noge u vodi dok počne da se znoji i potom ode u krevet.

Back