Kutak za trudnice

Sve je ok.
6-a nedelja.
Termin 15.februar.
Za 6 nedelja idemo na prvi ekspertni i znacemo pol.

Nista me nije cackala, samo uz preko stomaka. Obozavam moju doktoricu!
Kaze cr super, beba super smestena, jajnici bez ijednog folikula savrseno zdravi pravi!
Ma kaze sve u savrsenom redu. :)

Za nervozne trudnice, koje zanima:
Kaze da slobodno sme da se pije maticnjak i hmelj, cak i neki persen, a i bensedin

- - - - - - - - - -

I dala mi je elevit tablete da pijem.
To je sve

Suki ja sam smrsala, mm kaze nikad bolje nisam izgledala. kaze najbolje izgledam.u trudnoci

e pa persen ti je valerijana,maticnjak i nana u tableti...ili u ampuli ako uzmes forte
tako da eto ti,ako imas problema sa nesanicom uzmi onda to...taman

Trenutno mi nista ne treba, hvala Bogu!
Valjda me ono panika uhvatila kad sam saznala pa dve noci nisam mogla spavati...
Srecom proslo.

Meni je samo drago sto mi je rekla sta sve moze... cisto da znam... odmah mi je laknulo :)
Ja sam.izgleda onaj tip kome da u vodu ukapas tri kapi limuna i kazes da ce od toga zaspati, odmah bih zahrkala... :mrgreen:

e tako je i meni bilo :D
kad sam saznala da sam trudna sad, nisam spavala 5 noci...prvu sam mislila na to, a ostalih 4 valjda nesto podsvesno a i irina me cimala malo
odlepila sam
i ja sam uvek mirnija kad u kuci imam nesto za spavanje, pa onda kao sve ok
a kad znam da nema tu onda nastaje problem ...odjednom mi kao treba

Za nase trudilice,
Kaze mi dr.danas da ima bas puno pacijentkinja koje godinama pokusavaju, muce se,
Idu na vto, sve zivo, ostanu trudne iz ko zna kojeg pokusaja vto,
rode zdravo pravo dete... i onda posle tri meseca na kontroli(obicno doje pa nemaju mecu),
Saznaju da su ponovo trudne i abortiraju...

Sta ti je ironija zivota! :aha:

Verujem da one to urade jer moraju, iz njima znanih razloga ali je ipak bas tesko.
Zamisljam npr.zenu koja posle 10 godina rodi npr.blizance, i onda mora da abortira posle par meseci... strasno... ali i to je zivot

Btw, sto se tice razmaka izmedju trudnoce, sve je individualno, kaze i godina je ok, mada se savetuju dve izmedju trudnoca tj.zaceca.
A takodje kaze da je imala slucajeva gde zena nakon cr posle 3 meseca ostane trudna i sve prodje ok, najnormalnija trudnoca i porodjaj

a odkud znam
cega god se uvatim u trudnoci,ono kao ne sme :lol:
pa reko' da pitam
znam da bebe ne smeju zbog bakterije neke,do godinu dana,taj domaci,posto nije pasterizovan il sta vec
smrtonosna je za njih
pa reko,mozda i u trudnoci smeta
ne znam ja

U ovoj trudnoci cu da jedem sve...
Prosli put me zaebala Novka :mrgreen: , rekla Ma daj suzdrzi se, kad se porodis mocices sve da jedes ponovo.
A ja dojila pa jos medin ekcem, nista nisam smela. muka ziva.

Ovaj put idemo opusteno. svega po malo.
Jedino sto nisam zapalila ni jednu kako sam.saznala i kafu ne pijem. mislim da bih povratila za bilo sta od navedenog

- - - - - - - - - -

a odkud znam
pa reko' da pitam
znam da bebe ne smeju zbog bakterije neke,do godinu dana,taj domaci,posto nije pasterizovan il sta vec
smrtonosna je za njih
ne znam ja

A duda u med?
Cajic za bebe?
:mrgreen:

Ovi moji na selu cim se rodi op duda u med :roll:

rade svasta zene, ali sam ja rodjeni baksuz
dugo pokusavamo ostati trudni, malo pre no sto uspesmo ja razbih 2 zivina toplomera u stanu- nisam 100% sigurna da sam izvukla sve, doseli mi se dete sa specijalnim potrebama u komsiluk, majka nadrlja u saobracajki, komsinica pobaci u sestom ...

nadam se i ja najboljem, ali kada vidim sve oko sebe, koliko spontanih, dece sa nekim zdravstvenim problemima etc, jos meni od pocetka trudnoce komplikacije ....
OGTT mi je relativno ok, samo je prvi sat kritican 9,6, i dalje mi je savetovana dijeta ...

ma, bez lazne skromnosti- dogurala sam treci trimestar i vec cu da spremam deciji krevetac i gomilam benkice i krpice :D

a ti vec u trecem trimestru?
ma opusti se :)

- - - - - - - - - -

U ovoj trudnoci cu da jedem sve...
Prosli put me zaebala Novka :mrgreen: , rekla Ma daj suzdrzi se, kad se porodis mocices sve da jedes ponovo.
A ja dojila pa jos medin ekcem, nista nisam smela. muka ziva.

Ovaj put idemo opusteno. svega po malo.
Jedino sto nisam zapalila ni jednu kako sam.saznala i kafu ne pijem. mislim da bih povratila za bilo sta od navedenog

- - - - - - - - - -

A duda u med?
Cajic za bebe?
:mrgreen:

Ovi moji na selu cim se rodi op duda u med :roll:
pa i ja sve jedem...misim sve sto inace jedem
i u toku dojenja sam isto
samo laganica
a duda u med obavezno :mrgreen:
i limun u vodu :D

e mi uzeli domaci med od mm-ove sestre
jel smem ja to?
ja vec jela :rumenko:
moje mišljenje da ne samo da smeš nego je i poželjno
med, još domaći je nešto najzdravije
a odkud znam
pa reko' da pitam
smrtonosna je za njih
ne znam ja
ovo mi je malo preterano
doduše ne sećam se dal sam mojima davala :rumenko:

moje mišljenje da ne samo da smeš nego je i poželjno
med, još domaći je nešto najzdravije

ovo mi je malo preterano
doduše ne sećam se dal sam mojima davala :rumenko:

Ne, nije preterano. Med može ( a ne mora, ali pogodi ga baš ) da sadrži spore Klostridijuma ( ja ne znam kako se ovo piše na latinskom, ali je bakterija klostridijum botulinum i izazivač je botulizma ). Mi odrasli i deca preko godinu dana opušteno varimo takve stvari, ali kod beba ispod godinu dana još taj probavni sistem nije dovoljno jak. Pa, bebe do godinu dana i ne jedu sve kao odrasli, zar ne? I pošto ne mogu da svare to čudo ( a i med je sam po sebi težak za varenje, da se ne lažemo ), desi se da obole od tog nekog crevnog oblika botulizma.
Iz istog razloga ( mada razloga ima i bez toga, ali 'ajde ) bebama ne treba davati ništa konzervirano. TA je bakterija anaerobna, to znači da ne diše kiseonik i da živi u uslovima bez kiseonika, zato joj i odgovaraju med i konzerve, izmedju ostalog.

A duda u med mi automatski izaziva poriv da ubijem. Kome to nisu uradili, i pravili se blesavi ( u fazonu - ne znam šta je ovom detetu, ništa ja nisam, ne znam o čemu se radi... :evil: ) dok se beba od 3 meseca uvija i vrišti od grčeva ( nije bilo botulizma, već samo malena pupa nije mogla da svari med i imala je jake bolove ), taj ne zna kolika ume da bude "žedj za krvlju" u tim trenucima :besan2:

rade svasta zene, ali sam ja rodjeni baksuz
dugo pokusavamo ostati trudni, malo pre no sto uspesmo ja razbih 2 zivina toplomera u stanu- nisam 100% sigurna da sam izvukla sve, doseli mi se dete sa specijalnim potrebama u komsiluk, majka nadrlja u saobracajki, komsinica pobaci u sestom ...

nadam se i ja najboljem, ali kada vidim sve oko sebe, koliko spontanih, dece sa nekim zdravstvenim problemima etc, jos meni od pocetka trudnoce komplikacije ....
OGTT mi je relativno ok, samo je prvi sat kritican 9,6, i dalje mi je savetovana dijeta ...

ma, bez lazne skromnosti- dogurala sam treci trimestar i vec cu da spremam deciji krevetac i gomilam benkice i krpice :D
Ne smes tako da razmisljas.
Nemas razloga!
Desavaju se takve stvari ali nista se ne postize panikom.
Samo opusteno i plivaj...
imam prokletu kandidu

Moju drugaricu :mrgreen:
Ona i ja se godinama druzile... dok cicak nije skontala da je izaziva kondom

dala mi macmiror...al nije mi rekla koliko dugo da stavljam...predpostavljam celo pakovanje....
i rekla mi da mirujem sto vise zbog tog osecaja ko da ce sve da mi ispadne dole dok stojim :roll:
super
nadam se da osecam to zbog te kandide glupe i da ce proci

Meni Voja na pregledu rekao da ima sekreta
i bez da ceka rezultate
dao mi Canesten

smara me to sto moram opet u lab
a moram i otici negde da proverim ovo gvozdje, nesto mi to bas mnogo
a ne uzimam nikakve dodatke, nista

i nesto mi se muva po stomaku, nikako da razlucim da li su crevca ili je Milos...

I ja isto ne znam jesu li crevca ili bekica
al osecam samo kad sedim za kompom pa se zgrbim pa u tom polozaju nekad osetim nesto kako me cacka
meni ova dala macmiror,deluju odlicne i sme u drugom i trecem trimestreu bas da se stavlja....al pored gljivica leci i bakterije i trihomonas
al ajde
jedino sto su 993 kinte :eek:
mamicu im

za lab idi u heksa lab gore,blizu ti je
uradi to gvozdje
ja sa Irinom nisam ni radila u DZ, nego sve u heksa
al sad cu sve u dz da ne bi placala
dala mi uput al ja nisam otisla tako da cu raditi kad se vratimo sa tare
moracu i UZ da zakazem,zvacu dok sam na tari, da mi vidi grlic i sve
ja ne znam kako oni to gledaju...jel se to vidi kad gleda bebu ili mora vag sondom da gleda?
ni sa Irinom ni sad mi niko ne pominje grlic ni nista, ne mogu da verujem da su tako nemarni, tim pre sto sam se pozalila sad...i u osmoj nedelji isto nesto me boluckalo
i niko nista jbte
kad kazem da me nesto boli i da imam takav i onakav osecaj svi builje u mene ko u kretena
kakvi su to dr?
vidim da cu na kraju privatno otici lepo da mi vide sve

Mene uhvati ovirus neki a ujutru treba da putujemo :(
Bas sam baksuz.
Sad ko budala pokusavam da ga pobedim za jedan dan :lol:
Inhaliram, spricam herbiko u nos,sisam pantenol...sacu da pojedem beli luk :lol:
Samo da sutra ne bude gore nego danas :(
Nadam se da je Irina imala to pa mi prenela,da ne dobije od mene sad. Bem ti sve

pre mesec dana eritrociti 3,46 a sada 3, 22
hemoglobin sa 108 na 99
hematokrit sa 29,8 na 28

a mislila sam da sam pojacala ishranu

meni u ranoj trudnoci sve radili IVUV :confused:, samo privatno me gledaju preko stomaka
imala sam i neke spontane, bas me interesuje da li je mogao nastati zbog tog ceprkanja

Back