Kutak za trudnice

A ja sa punih 35 još nisam odustala od trećeg. Ako sad zaista dobijem posao ( to je kao gotova stvar, ali ja ne računam da jeste dok ne počnem da radim ), i to onako kako je dogovoreno, sa prijavom i sve regularno, ozbiljno razmišljam o trećem.
I pored svega, i pored one neuspešne trudnoće krajem prošle godine... eto, želimo i mm i ja... :)

meni je prvi trimestar uzas a ovo ostalo mi je ok
mada sada sam kilavija nego prosli put sva kao da sam rasrafljena pa me bole kukovi i karlica kad se sagnem i tako neke stvari
ili sam ja zaboravila da mi je bilo tako i sa irinom,samo tada nisam imala nju da podizem svaki cas i da je vodim kod dr, napolje itd. :lol:
ali generalno ok mi je,ne mogu da se pozalim nesto specijalno
(osim sto mi danas nesto muti u glavi)
mozda cu i ja zeleti trece kad mi drugo ne bude vise beba :D

A taman si malo prestala da kukas ;)
Cuj sad ti je strasno sto prolazis kroz OVO, a kad si sve pregrmela onomad ONO, sad kazi da si srecna da nema opet ONOG :).

Pa to i ja sebi govorim.
Ali sem onog pocetnog haosa u prvoj trudnoci, ja sam bila kao zmaj.
A sad, u haosu i rasulu, pritom muke, boli me sve zivo, mrzovoljna... itd...
sutra idem na prvi pregled pa mi i to dize tenziju.

Ma jedva cekam da sve prodje.
Srecom ni mm ne zeli vise dece(mada pristao bi on na trece da ja navalim) ali prvo da vidim kako cu ovo preziveti.
Ako mi sutra kaze blizanci, javicu vam se oz laze lazarevica :mrgreen: ...
Uvek imam panican strah od nepredvidjenih situacija i promena :sad2:

Ja sam bas uzivala u trudnoci! Mozda zbog toga sto sam je dugo cekala pa mi nista nije tesko palo. Sad kad mi beba ima nepuna tri meseca, ja vec mastam o drugom:heart:. Ne bih da gubim vreme posto nisam bas u cvetu mladosti:lol:. Sta mislite, ako su trudnoca i porodjaj prosli ok, jel prerano 6 meseci nakon porodjaja planirati drugu trudnocu?

Ja sam bas uzivala u trudnoci! Mozda zbog toga sto sam je dugo cekala pa mi nista nije tesko palo. Sad kad mi beba ima nepuna tri meseca, ja vec mastam o drugom:heart:. Ne bih da gubim vreme posto nisam bas u cvetu mladosti:lol:. Sta mislite, ako su trudnoca i porodjaj prosli ok, jel prerano 6 meseci nakon porodjaja planirati drugu trudnocu?

..kod mene je takav razmak izmedju trece i chetvrte trudnoce, sa 34 i 35,5 godina.. :)
..sve ok i sa mnom i sa bebom, i tokom trudnoce i posle.. :)

..odradi sve nalaze pre trudnoce, da vidish jesi li popunila depoe gvozdja, kalcijuma, uzimaj folnu unapred i opushteno.. :)
..i kvalitetna ishrana, naravno, pre zacheca i na dalje, narochito ako nemash "vishkova" na raspolaganju.. :)

..drzim fige da bude kako zelish.. :D

..chitam sad gore shta sam napisala, porodjaji su sa 34 i 35,5, ne zacheca, ali mislim da smo se razumele.. :lol:

..cerka ORL lekarke kod koje smo bili pre neki dan, takodje lekarka, trudna je sa chetvrtim detetom, a ima tri sina od 5 godina, 3,5 godine i godinu i po dana.. :)
..zena sestrinog ginekologa (inostranstvo je u pitanju) je rodila petoro za sedam godina :lol:

..hocu da kazem da je sve ok dok si zdrav i pod kontrolom.. :)

Eeee, 'de nadjete te muzeve sto ne zele vise od dvoje...moj stalno zanoveta kako smo bzvz cekali...sad bismo imali petoro :) Da se on pita radjalo bi se po jedno svake godine :) Mada, kako vreme prolazi, ako nam se posreci za trece, nije iskljuceno da o'ma bude i cetvrto :) Ata, vrsnjakinjo, valjda cemo i mi brzo na kutak :)

Mali suncukret, konsultuj se sa svojim ginekologom.
Posle prirodnog porodjaja mislim da je skroz ok da sad planiras drugu. Nemas sta cekati. ;)
Novka, izuzetno se umirim kad cujem tako nesto i divim se tim zenama, pa sebe smirujem.

Ja sam uvek mislila da cu biti majka punoooo dece, jer ih obozavam i mislim da je to voda u kojoj najbolje plivam.
Bas sam bila ubedjena da mi je to sudbina... ali me moji strahovi demantuju pa se sve vise mislim da to nije bas pametno.

I iskreno se divim tim.zenama.
Mislim da su prave srecnice i zene stene!

- - - - - - - - - -

ja promenila femibion 2 na femibion 1 :)

Sule, jel hoces nesto da nam kazes? :zper: ili planiras/radis na drugom? ;)

Mali suncukret, konsultuj se sa svojim ginekologom.
Posle prirodnog porodjaja mislim da je skroz ok da sad planiras drugu. Nemas sta cekati. ;)
Novka, izuzetno se umirim kad cujem tako nesto i divim se tim zenama, pa sebe smirujem.

Ja sam uvek mislila da cu biti majka punoooo dece, jer ih obozavam i mislim da je to voda u kojoj najbolje plivam.
Bas sam bila ubedjena da mi je to sudbina... ali me moji strahovi demantuju pa se sve vise mislim da to nije bas pametno.

I iskreno se divim tim.zenama.
Mislim da su prave srecnice i zene stene!

- - - - - - - - - -

Sule, jel hoces nesto da nam kazes? :zper: ili planiras/radis na drugom? ;)

..nikad ne reci nikad, chichak.. :)
..imkash josh jedno 10 opushtenih godina fore, a i vishe ako bash zelish.. :)
..dan po dan, sad vishe nisi na nepoznatom terenu.. :heart:

Čičak, strahovi se prevazilaze tako što ih pogledaš pravo u oči. Znaš kako ustuknu... Iz tvojih postova zaključujem da se previše opterećuješ odrastanjem svoga deteta i da si perfekcionista. Uz to, rekla bih da su ljudi oko tebe čvrsti i dominantni, pa se prečesto preispituješ. Kada bi te svi ostavili par nedelja, shvatila bi koliko si jaka i sposobna da sama o svemu brineš. To su samo deca, priroda nam je dala snagu da brinemo o njima, čak i kad ih je 10 komada :) Kad rodiš drugo, shvatićeš o čemu pričam, videćeš da se neće srušiti svet kad nešto propustiš, kad za večeru daš leba i mleka, kad ne stigneš da okupaš bebu, kad se napolju zadržite posle vremena za spavanje, kad ručka nema... Drugo dete će ti pokazati novu dimenziju, pa možda poželiš i treće...a možda i ne...u svakom slučaju bićeš potpuno drugačija.

Hvala vam... :zag:

Uzdam se u rad na sebi.
Ali je jako tesko... jako...
Sad tek shvatam.koliko je bitno odrzavati zdrav duh, ishranu, telo, fizicku aktivnost.

Znam samo jedno, a to je da nikad necu abortirati(ako ne moram naravno) nikad!
S tim ne bih mogla ziveti.
Uvek bi zamisljala jedno tako divno kao moj Pedja.
I ne znam.uopste kako bih mogla ja da donesem.odluku koje ce da se rodi koje ne.
Meni je to strasno.

To sam rekla i muzu,.da ga poplasim, ahhaahha... rekoh ako ces ti da pravis ja cu da radjam, ahhahaha...
Da pazi sl.put.
Jos sam mu rekla da je najbolje da on ide na podvezivanje... ahahahah... Smejao se do suza...
Ali ja stvarno ne znam.kako se stititi vise

Ja sam oduvek zelela troje dece ali zivotne okolnosti su mi pomalo osujetile te planove. Na prvu bebu smo cekali tri i po godine, sad mi je vec 36 i ne bih zelela da ostanem samo na jednom detetu. I sama sam jedinica pa znam kako je to. Nadam se da ce nam sa drugom bebom ici brze, koliko vidim na forumu, puno je takvih svetlih primera. Nekako mi se cini da ako odmah krenem u akciju, dok hormoni jos rade, da cu i uspeti:zper:, dok sam jos u pogonu:zcepanje:. Na srecu, sin mi je jako dobar, pa imam snage i volje da vec sada razmisljam o novoj trudnoci;)

- - - - - - - - - -

nema veze,nije strasno,nemoj da se sekiras

to i ja sebi kazem,
ali da sam bila u normalnom stanju nikada ih ne bih stavljala pre rezultata,
pa sam odlucila pokloniti poverenje dr- i sada se malkice i brinem
doci ces u situaciju da kompletno zavisis od nekoga drugog- meni se to ne svidja

samo se uzdam u to da se zene poradjaju svaki dan, na ulici, u bolnici :malav:

e kad te cickava posavetovala da se opustis, opusti se :D

e to sto si stavljala vaginalete nije strasno stvarno
mnoge zene piju svakakve lekove koje dokazano mogu da stete bebi,pa radjaju zdravu decu bre i sve ok :)
samo razmisljaj pozitivno

koja si ti nedelja?
ja sam sa Irinom isto koristila neke vagiunalete i pila sam ab

Sve je ok.
6-a nedelja.
Termin 15.februar.
Za 6 nedelja idemo na prvi ekspertni i znacemo pol.

Nista me nije cackala, samo uz preko stomaka. Obozavam moju doktoricu!
Kaze cr super, beba super smestena, jajnici bez ijednog folikula savrseno zdravi pravi!
Ma kaze sve u savrsenom redu. :)

Za nervozne trudnice, koje zanima:
Kaze da slobodno sme da se pije maticnjak i hmelj, cak i neki persen, a i bensedin

- - - - - - - - - -

I dala mi je elevit tablete da pijem.
To je sve

Suki ja sam smrsala, mm kaze nikad bolje nisam izgledala. kaze najbolje izgledam.u trudnoci

Boli me glava od juce popodne
ne pomaze kafa sa limunom
ne pomaze odmor, nisam isla na posao
ne pomaze paracetamol :(

neki savet?
Jos jedan paracetamol?
Jesi probala cajeve?
Meditaciju?

- - - - - - - - - -

Najbolje je da nazoves svoju dr.i pitas.
Ja mislim da je vise manje sve dozvoljeno, ako je ponekad i umereno.
Pa zamisli kad kazu da moze bensedin, zasto onda ne bi smela nesto jace za glavu?

Boli me glava od juce popodne
ne pomaze kafa sa limunom
ne pomaze odmor, nisam isla na posao
ne pomaze paracetamol :(

neki savet?
puno tecnosti...popij sto vise vode u nekom kracem vremenskom roku
to hoce da pomogne,jer nekad glava boli od dehidracije
e a ako pijes tecnosti dovoljno,onda ne znam

- - - - - - - - - -

a meni je vec neka 3-4 dana od oko 5 popodne pa nadalje nesto taaako tesko u zelucu...nekad kiselina,nekad neka cudna mucnina...nekad samo onako kao kamen da imam unutra
ma grozno

Back