Kutak za trudnice

meni rece koleginica pre neki dan da ne smem da jedem brusnicu i pijem caj od nje u trudnoci,
jer kao ima neke otrove koji stete bebi, to je njoj navodno rekla njena dr
kazem navodno, jer price od te moje koleginice nisu bas, kako da se izrazim, pa ne piju vodu
u prvoj trudnoci mi je rekla od voca smem da jedem pola pomorandze nedeljno, zbog secera

a ja u petak radila test, a par dana pre toga svaki dan na posao nosila brusnicu, dala nam jedna svekrvina drugarica, njoj cera poslala iz Amerike, pakovanje neko od par kg
i ja sipam sebi u kutiju plasticnu i to nosila na posao za uzinu....
tako da sam par dana jela brusnicu kao prase...sta sad

Drage moje dovoljno je da unesete 2 l vode obicne i da sredite tu infekciju,ja preporucujem prolom vodu,sto se cajeva tice izbegavajte uvin caj,persun,majcinu dusicu,sto se voca tice ne preterujte sa njim neka bude umereno i najbolje u periodu od 17h do 19h zbog lucenja insulina,sa biljnim preparatima oprezno mogu da opterete jetru,ne grickajte stalno nesto jer sve to maltretira pankreas i stalno se luci insulin pa mozete da obolite od dijabeta tip 2,nadam se da sam pomogla :lol:

Prvi put cujem da pravi kristale,bas suprotno mene je spasila od peska u bubrezima,ja sam se dugo mucila,trebalo mi je vremena da se naviknem na njen ukus sada vec ne mogu da pijem neku drugu vodu,i to je jedina voda koja se preporucuje obolelima od svih vrsta tumora,tako da je provereno blkagotvorna za organizam,da znate da nju mozete koristiti za ispiranje rana bilo koje vrste

- - - - - - - - - -

meni rekli da je pijem jer mi je dobra zbog oticanja
a znas da sam oticala kao blesava
pa sam malo preterala :zblesav:
Uh to sa oticanjem zna da bude gadno,bubrezi ionako duplo rade u trudnoci da bi sve stetne materije izbacili e ako ih jos opteretis e onda nastaju muke,znaci par dana moze po veca kolicina vode pa onda pauza u smislu manjeg unosa da se rasterete bubrezi

Hellooooo....
Eto mene malo :D

Pre neki dan sam kod kume jela neki musli koji sadrzi :
200 gr ovsenih pahuljica
200 gr razenih pahuljica
200 gr kornfleksa
100 gr lanenog semena
100 gr sirovog suncokreta
100 gr brusnice
100 gr ananasa
100 gr suvog grozdja

Tu mesavinu sam jela kod nje i naravno dopala mi se dok sam je grickala suvu ...a tek sa mlekom mmmmm....mljac....
Probajte ,mnooooogo je dobra :per:
Nego zasto vam sve ovo pisem....
Procitala sam negde na netu da nije dobro jesti brusnicu, piti caj od nje ,sok... u trudnoci....???
Zna li neka od vas nesto o ovome ?

Hvala :bye:

Meni je urolog preporucio brusnicu u trudnoci ....uzimala sam sokic u letnjim mesecima:mrgreen: koji mi bas nije nesto po ukusu a zimi sam caj. Eto po savetovanju ginekologa i urologa jer kao brusnica (sokic,caj,tabletice ,suve za grickanje)pomazu kod urinalnih infekcija a i da nedode do istih ,i stvarno nisam u trudnoci imala nikakvih problema sa tim a godinama sam se mucila :dash:sa kojekakvim bakterijama,infekcijama,upalama.....

kako je diiiiiiiiiiiiiivno čitati vas,i tako bih volelaaaaaaaaaaaaa da vam se pridružim...ah,jedan od najlepših osećaja kada bebče počne da se rita u stomaku...zaista jeste...
ne zamerite me ako malo odskočim od teme,ali upravo počinjem jedan projekat koji uključuje i trudnice,pa ako ste Novosađanke,a ako i niste,virnite na ovaj link ispod,možda vas se dobadne ono što pročitate :)
https://www.facebook.com/zvrkns

kako je diiiiiiiiiiiiiivno čitati vas,i tako bih volelaaaaaaaaaaaaa da vam se pridružim...ah,jedan od najlepših osećaja kada bebče počne da se rita u stomaku...zaista jeste...
ne zamerite me ako malo odskočim od teme,ali upravo počinjem jedan projekat koji uključuje i trudnice,pa ako ste Novosađanke,a ako i niste,virnite na ovaj link ispod,možda vas se dobadne ono što pročitate :)

a videla sam na fejsu, mnogo dobre ideje i mnogo dobra stvar
nek je sa srecom biznis :)

:super:

Obzirom da kasljem kao magarac i puna sam sekreta kog ne mogu da izbacim iz pluca,
rece mi jedna teta da skuvam caj nana+lovorov list+zalfija
nesto nisam sigurna da smem zalfiju, a?

jel ima neko mozda neki predlog? Mada idem sutra u na UZ pa cu da pitam docu

Obzirom da kasljem kao magarac i puna sam sekreta kog ne mogu da izbacim iz pluca,

zalfija je dobra za isprianje grla ali nisam sigurna da bih je gutala.....nana ti je sigurna...

У трудноћи не, а колико се сећам и док дојиш, али...
Ван ових ограничења...ко пије жалфију никад није болестан.

uufff :dash:zaboravila sam zasto,zbog cega!??al znam da zalfija u trudnoci je NE,NE:rtfm: bar su meni lekari tako rekli kad sam imala tih problema sa kasljanjem pocetkom trudnoce .... napravi karamel to je super i procice te:heart:

Ja sam pila Prospan sirup ,bas mi je pomogao a preporucila mi ga je moja gin.
Secate se moje price da sam prokrvarila u 4-om mesecu,bila u bolnici itd....
Kad sam se vratila iz bolnice uhvatio me je neki virus i kasalj,a i dalje sam malo krvarila itd....
Kad se zakasljem kao da mi rade carski na zivo,imala sam osecaj kao da mi neko cepa stomak...
Zvala sam dr da je pitam sta da radim i ona mi je rekla da ne smem da kasljem i da moram da se suzdrzavam sto vise zbog krvarenja i napinjanja i da pijem Prospan...
I stvaaarno mi je pomogao,smirio mi je kasalj i nadrazaj kasljanja...dok je kasalj bio suv...a posle mi je pomogao kad sam bila puna sekreta,lako sam ga izbacivala...
Pitaj dr jel smes njega...ja bih ga preporucila svakome ko kaslje jel zaista pomaze ; )))

Eto ja opsirna kao i uvek ali jbg....
:bye:

au keka, nisam znala za to, super sto se sredilo :cmok:

ja isla da vadim tsh opet
nadam se da je opet oko 2 pa da mogu da produzim vadjenje na dve nedelje...dosadilo mi da me bodu
sto je najgore u domu zdravlja me zena ubola sa onom ogromnom debelom iglom,osetila nisam a ovde privatno kad vaim tsh tanka igla al me tako nekako ubode da me boli i sad...

au keka, nisam znala za to, super sto se sredilo :cmok:

ja isla da vadim tsh opet
nadam se da je opet oko 2 pa da mogu da produzim vadjenje na dve nedelje...dosadilo mi da me bodu
sto je najgore u domu zdravlja me zena ubola sa onom ogromnom debelom iglom,osetila nisam a ovde privatno kad vaim tsh tanka igla al me tako nekako ubode da me boli i sad...
One koje znaju da vade krv, traže venu na "pipanje" koja je na dubini od pola cm, ne vidi se, ali je deblja, i ta vena ne boli i ne pomodri nikada, one pliće, koje se vide su tanje i bolne. Tsko meni jedna sestra objasnila.

Back