Kutak za trudnice

Jedna moja snajka je birala izmedju Damjan i Danilo i izabrala Damjan :D

Mi rezervisali za zensko Milijana odavno...
pa nek je zovu Misure, i mene tata tako zove ;)

a ako drugo bude decak, bice Milos, Boze zdravlja samo

Vidis omiljena muska su mi Damijan i Danilo, a treba mi zensko :D

Ali da nije ultra moderno tj da nije od ovih pobrojanih i da ima vise od 4 slova :cool:

Razmisljam nesto da malo istrazim ruska imena ;)

Sad sam upravo procitala ime DEA. pa neko se bre zajebava sa tim detetom
Узмеш календарчић, има тамо много чега сем словенских имена. Можда те изненади неко дивно заборављено име.
Тако сам ја застала над Надеждом.
Мало је грубо, ал ми се толико засвидило да сам цијелог дана била сигурна да је то то: ) То ми је име за јаку, самосталну, отреситу жену, ал ми тешко замислити малени смотуљак са тим именом: )
Ал зато Теодора... како је само лијепо... Миона... срећом пар има и одлучнију и паметнију половину, па ће он да преломи: )

Jedna moja snajka je birala izmedju Damjan i Danilo i izabrala Damjan :D

Mi rezervisali za zensko Milijana odavno...
pa nek je zovu Misure, i mene tata tako zove ;)

a ako drugo bude decak, bice Milos, Boze zdravlja samo

obozavam imena :) i pricu oko istih :) hihi

ja odlucila da ce sledeci sinak , ako bude sinak, da se zove Momcilo :)
hihi
tata hteo za zensko petra, al meni se ne dja, ne zbog imena vec njegovog prezimena, svi bi na kraju brkali sa prezimenom petrovic, par slova razlike
drugo ime koje mu se na kraju vise svidelo je Visnja
al avaj
dobar drugar mu uzo to ime z svoju kcer koja treba da nam dodje sad u junu
moja dobra drugarica je tako nazvala svoju bebicu, ma svi mu uzese 'ideju'
i sad ce morati da smislja novo
jer bilo bi glupo na rodjusu npr, njih tri Visnje :D

lenka mi je divno
al isto nesto primetih da ga sad cesto daju

julija mi je <3
eto, mozda bude julija... ili danica.... lepo mi i Anka... ma ako krenem da nabrajam sta mi je sve lepo, nigde kraja :D

od muskih pored imena mog malca i Momcila, lepo mi i Andrija i Gavrilo i Bozidar....
ma ima toliko divnih imena....

Узмеш календарчић, има тамо много чега сем словенских имена. Можда те изненади неко дивно заборављено име.
Тако сам ја застала над Надеждом.
Мало је грубо, ал ми се толико засвидило да сам цијелог дана била сигурна да је то то: ) То ми је име за јаку, самосталну, отреситу жену, ал ми тешко замислити малени смотуљак са тим именом: )
Ал зато Теодора... како је само лијепо... Миона... срећом пар има и одлучнију и паметнију половину, па ће он да преломи: )

i meni je za zensko na jednom spisku stajalo Nadezda, al se nije svidelo mom dragom, ko zna, mozda mu se i svidi

e da, lepo nam je i Nevena.... hm, koje jos?! sad cu da napisem... kad vec krenuh :D
Vera, Nada... od tih kratkih jos i Dana.... jela i Janja
Biljana, Divna, Kruna, Djurdja, Irena, Jovanka
Kasija, Olga i Olivera, Roksanda i ovo mi bi favorit al se nije svidjalo mom dragom, grrr :D
Smilja/Smiljana, Helena i Cveta

a muska jos :
:mrgreen:
Sava, Slaven, Sveta (u ovo sam isto zaljubljena koliko milo zvuci :rumenka: )
rastko, Radivoj, Ranko, Nastas (za ovo ovaj moj nije hteo ni da cuo, grrr) , Nikita, Maksim, Miomir....
Ivan, Igor, Ilija
zarija/zarije, Vidak, Vukan
balsa, Avram, Acim :rumenka;

Moja mama ima sestre od strica
zovu se Dana i Divna, oba imena su mi prelepa
a moja mama se zove Violeta
i dan danas mi nije jasno odakle mojoj baki pedesetih godina gore na Pesteru Bogu iza ledja ideja za to ime....
i za ujaka, ujak mi se zove Nikica

Moja mama ima sestre od strica
zovu se Dana i Divna, oba imena su mi prelepa
a moja mama se zove Violeta
i dan danas mi nije jasno odakle mojoj baki pedesetih godina gore na Pesteru Bogu iza ledja ideja za to ime....
i za ujaka, ujak mi se zove Nikica

Nikica se zove i mog dede rodjeni brat
davalo se tada....
nista cudno ni za Violetu, pa ima baba koje se zovu i Ksenija, Lena il Lola.... :)

evo me dok mi sin ne da signal da je budan....

obavezno kupite silikonski kateter 16-ku, zene sa plasticnim kateterima su sve jadikovale kako ih boli, ja nista nisam sa silikonskim osetila.....spinalna anestezija je odlicna stvar, ubod iglom u kicmu manje boli od vadjenja krvi, a osecaj trnjenja koji se ima nakon uboda i tokom operacije je prijatan....postoji pad pritiska u toku operacije koji je za neke neprijatan, meni je bilo kao da padam u san...nista se ne oseca, neke zene osete razvlacenje trbusnjaka i guranje bebe od srtane doktora preko stomaka, ja nisam ni to osetila....nemas osecaj oduzetosti nego sam imala utisak kao da mi cimaju nesto oko butina i stopala a ne oko stomaka :)....vadjenje bebe traje par minuta, pokazu ti bebu pa je nose na sredjivanje pa je opet pokazu i kazu tezinu, duzinu i kad je rodjen, za to vreme doktori zatvaraju ranu....sve ukupsno oko pola sata, anesteziolog celo vreme prica opusteno sa vama....ide se posel u sok sobu, glava ne zme da se dize 24 h sa podloge....osecaj trnjenja prolazi u roku od par sati....nakon 24 h se ustaje....to je najgori deo, jako boli ali se mora, kao i da se kaki pre odlaska u obicnu sobu, drugi dan se pije tona soka od breskve da se pokrenu creva....svaki sledeci put ustajanja je za nijansu laksi....dobija se tona inekcija od kojih me je najvise mucila ona koja sluzi za skupljanje materice....obavezno uzmite dklofenak inekciju, ne boli ali ti omoguci da baratas oko bebe kad dodjes u obicnu sobu....sve ui svemu, prvih par dana nakon ustajanja su ocaj zivi ali kasniji oporavak mi je mnogo brze isao nego posle prirodnog porodjaja, snaga mi se bolje vraca i mogu vise oko bebe....nista gore mi nije od prirodnog porodjaja, ne bih mogla ni jedan da izdvojim kao bolniji.....znaci, prirodan je favorit ako se ikako moze, ipak je prirodniji....ali, ovo je sasvim dobra alternativa, ne treba se biti ocajan....

uh neizreciva meni nekako...sta ja znam ne svidja mi se. to 24h ne smes da se dizes...jel tako i kod obicnog carskog?
a kateter nazalost znam kako je i dodaj na to da sam imala i ranu od epiziotomije :(
medjutim vise mi je smetalo nego sto me je bolelo. ne znam jel pricamo o istom :lol:
i cestitam ti na sincini sve najbolje.

Po meni treba dati ime koje vam je blizu srca i koje se dopada mami i tati, bez obzira sta drugi ljudi kazu ili da li ime tog momenta popularno ili nije i tako dalje..
Tu cim ima mnogo vaganja, na kraju ne das ime koje zelis sto je bezveze..

Meni su isto lepa od zenskih (a da nisu kratka, niti praistorijska babinska) Tamara i Aleksandra
Od muskih mi nesto lepo u poslednje vreme Vukasin. Ne Vuk, bas Vukasin. A ranije mi je to bilo bezveze recimo, tako da se i ukus menja :)

Eto i mene malo...:zper:
Danas sam bila na konroli - UZ i dr kaze da je sve ok,beba velika taman kolko treba ...sve u svemu sve ok ,lepo napredujemo ...sada smo 26/27 nedelja ;)
Nego sam danas ceo dan pod utiskom...
Na proslom pregledu (expertski) mi je dr rekla da je beba seka i ja se obradovala jos jednoj seki...super imamo divne krpice...opet haljinice,snalice ,masnice itd...
Kaaad onoo danas kaze bata je ,nije seka hahahah :eek::eek::eek::eek: :zcepanje:

Luuudiiiilooooooooo......jos ne mogu da se opasuljim...
Mislim nemojte pogresno da me shvatite hvala Bogu samo da je zivo i zdravo nego sam zivela u iluziji duze vreme i vec se spremila za seku hehehehehhh....
Eto tako....desava se da neko i pogresi hihihi......

Sad moramo da smisljamo novo ime hehehehe....
Za seku je Sofija rekla da ce se zvati Nadja.
A danas kad sam je pitala za batu kako ce se zvati kaze ....necu batu :dash:...i ja budala kud joj rekoh da je beba seka .....:dash: sad treba da joj objasnim da je bata :dash:

Odoh da spavam sada pa se kuckamo sutra ,laku noc :bye:

Junior je prvih 5 meseci trudnoce bio Marta :cepanje:. Ako uspem ponovo zatrudneti i dobijemo devojcicu zvace se Marta :heart: ako bude decak, onda cemo biti u problemu. Tj meni se svidja Abraham, ali svi rade ovako :roll: kada cuju, ukljucujuci i mog supruga. Znam jednu dobru kafanu u Subotici koja se isto zove Abraham, pa meni ime nije toliko strano. Ako uspem zatrudneti, verujem da ce svi navijati za devojcicu :whistling:

Back