Kutak za trudnice

zene, pijete li tabletice fluora?
ja se razmisljam da li d aih pijem, posto nisu svugde tako toplo preporucene kao ovde :confused:

dakle- da li ste za fluor u trudnoci ???

Ni slucajno!

U prvoj trudnoci sam pila neki vitaminski mambo dzambo za trudnice, mamavit ili tako nesto, materna se valjda zvalo. U drugoj trudnoci nisam pila bas nista, samo sam se uobicajeno hranila kao i da nisam trudna. Drugi put sam rodila Herkulesa... Moje misljenje da su ti vitamini stetni, desavalo mi se i da imam jako tvrdu stolicu od njih.

Ni slucajno!

U prvoj trudnoci sam pila neki vitaminski mambo dzambo za trudnice, mamavit ili tako nesto, materna se valjda zvalo. U drugoj trudnoci nisam pila bas nista, samo sam se uobicajeno hranila kao i da nisam trudna. Drugi put sam rodila Herkulesa... Moje misljenje da su ti vitamini stetni, desavalo mi se i da imam jako tvrdu stolicu od njih.

:think: i misljenje si stvorila na osnovu cega?.....jel to samo uzimanje ili neuzimanje vitamina utice na bebu ili je to grupa silnih faktora?.....

ma to sto si par puta mazala nece bebi biti nista, skoro na svakoj masti i leku pise da nije za trudnice.....ne brini....gledaj da se peres hladnom vodom i da jedes tako da nemas zatvor....

rekao mi je danas gin da nema nikakve veze- malo mi je lakse :D

ali mi je prepisao i dijetu za gest. dijabeticare posto mi je skocio secer- bez cokolade cu nekako, ali kako bez maslinki :rida:

i, moram ko dr opste prakse po uput za vaskularnog hirurga da mi pogleda problematicnu regiju- to me mrzi najstrasnije :malav:

ali mi je prepisao i dijetu za gest. dijabeticare posto mi je skocio secer- bez cokolade cu nekako, ali kako bez maslinki :rida:

i, moram ko dr opste prakse po uput za vaskularnog hirurga da mi pogleda problematicnu regiju- to me mrzi najstrasnije :malav:

moje saucesce za dijetu....ali, imas integralne keksice sa fruktozom kao cokoladu pa mozes povremeno i to da jedes....nikako vise od 50 g fruktoze na dan....imas super sajt http://www.diabeta.net/ishrana-i-dijabetes/zasladivaci tu mozes da resis sve nedoumice

Zasto ne smes masline? Da li zbog dijabetesa?

Zasto ne smes masline? Da li zbog dijabetesa?

nije mi receno da imam dijabetes, tek idem na pracenje i testove opterecenja, samo mi lekar prepisao tu dijetu zbog povisenog secera ...
za par nedelja ce se videti, ali meni ova dijeta ostaje.
tek trebam ici u savetovaliste, ali sto videh na prvu ruku masline nisu na pozitivnoj listi vec negativnoj

nije mi receno da imam dijabetes, tek idem na pracenje i testove opterecenja, samo mi lekar prepisao tu dijetu zbog povisenog secera ...
za par nedelja ce se videti, ali meni ova dijeta ostaje.
tek trebam ici u savetovaliste, ali sto videh na prvu ruku masline nisu na pozitivnoj listi vec negativnoj

posto je secer cesto povezan i sa povisenim pritiskom generalno ne smes ni slano.....drzi se pravila 4 belog, tj bez secera, masti, belog brasna i soli...voce umereno.....povrca puno....kuvano meso....integralnog

Kako ste trudnice?
Ja sam ok, malo se tripujem oko pokreta ali valjda je sve to normalno :roll:
Bila na kontroli , nesto bzvz, nije mogao da uzme mere, mnogo se spustila naglavacke bebica, te termin ovako , onako , te mladja trudnoca , ajd meri ponovo, onda ok, tek kad sam dosla kuci kapiram da mi opet trudnoca starija 10 dana po uz. Misim, mecku cu da rodim dok rodim!
Ali za sve cudo , nekako sam mirna, neki zen me uzeo pod svoje :)

Ni slucajno!

Evo dokaza zasto volim ovaj nas skromni kutak!
Retki su ovakvi gafovi bez argumenata, dok ih je na drugim forumima koliko voles

Kako ste trudnice?
Ja sam ok, malo se tripujem oko pokreta ali valjda je sve to normalno :roll:
Bila na kontroli , nesto bzvz, nije mogao da uzme mere, mnogo se spustila naglavacke bebica, te termin ovako , onako , te mladja trudnoca , ajd meri ponovo, onda ok, tek kad sam dosla kuci kapiram da mi opet trudnoca starija 10 dana po uz. Misim, mecku cu da rodim dok rodim!
Ali za sve cudo , nekako sam mirna, neki zen me uzeo pod svoje :)

ma nije to toliko bitno, meni dva uz u roku od dva dana sa istim dr izmerila 900g i 1100g, sto je nemoguce....beba nekad juri ispred termina, nekad malo zastane, dok god to nije drasticno i dok god dr kaze da je sve ok, ne brigaj,,,,:)

inace, mi smo 36+5, malo kontrakcija zadnjih dana ali jos do sutra sa lekovima i onda sta nam bog da....vec smo veliki. oko 3500g, pa bi mogli i napolje....:mrgreen:

Auuuu, mene hvata trema neizreciva ;)
Jos malo pa se selis sa ove teme, blago tebi.
Ostajem ovde kao "najstarija" trudnica, ako se ne varam a nemam pojma nista- tele :D

I nervira me racunanje meseci! ovaj peti nikako da se istegli vise :confused:

E da, htela sam jos u vezi tog flurogala- ja ga kupila po preporuci stomatologa, kao dobro je i za tebe a deponuje se i bebi. Kad sam procitala da nema klinickih dokaza da povoljno deluje na plod doslo mi da joj nabijem u guz..cu.
Tako da, pila, tj. grickala dva puta pa jedno nedelju dana nisam, e sad treba da procitam uputsvto pa da nastavim , jer nesto se ne kombinuje sa necim a ja izlapela nista ne pamtim duze od pola sata...

Poslednja izmena:
ja ga ne bih pila, sto manje hemije to bolje.....beba i tako uzme sebi sto joj treba a ti kupi fluorogal i isperi usnu duplju ako se bojis za svoje zube...i ovako nas kljukaju sa lekovima, bas previse: partusisten, varapamil. utrogestan vaginalno, Mg, elevit, tothema.....jos kad sam dobila sa nedelja vaginalno i oralno antibiotike.....missim, uzas :).....e ali jos sutra i onda ostajem samo na elevitu, Mg koliko jos imam u kutiji i tothemi dok ne odradim sesiju od mesec dana....

Lilava, sad JA preuzimam titulu najstarije trudnice, u 32 nedelji sam:per::D

Ja sam danas bila kod stomatologa kod kojeg su nas poslali iz skole za trudnice i uradila mi je fluorizaciju tj ispiranje zuba sa nekom tecnoscu. Kaze da tablete nisu potrebne. E sad, nasla mi je jedan zub koji treba popraviti i kaze da moze uz anesteziju a ja nisam sigurna jel to pametno. Neizreciva, secam se da si ti pisala da ces menjati plombe ili tako nesto. Jesli li dobila anesteziju? Koje je tvoje misljenje o tome? Pri tome, zub je komplikovan i bez anestezije ne moze:confused:

Lilava, sad JA preuzimam titulu najstarije trudnice, u 32 nedelji sam:per::D

Ja sam danas bila kod stomatologa kod kojeg su nas poslali iz skole za trudnice i uradila mi je fluorizaciju tj ispiranje zuba sa nekom tecnoscu. Kaze da tablete nisu potrebne. E sad, nasla mi je jedan zub koji treba popraviti i kaze da moze uz anesteziju a ja nisam sigurna jel to pametno. Neizreciva, secam se da si ti pisala da ces menjati plombe ili tako nesto. Jesli li dobila anesteziju? Koje je tvoje misljenje o tome? Pri tome, zub je komplikovan i bez anestezije ne moze:confused:

uradila sam dve i odustala....skontala sam da zubarka grubo i lose radi, drugi zub me je posle boleo nedeljama....missim, ni jedan mi nije bio pokvaren i ja htela zbog estetike i jer je za dz...inace, radila sam bez anestezije, imam puna usta plombi i sve su radjene bez jos u mladosti....ma ne boli popravka nista posebno.....

Ja sam popravljala prilicno komplikovan kvar sestice u osmom mesecu.
Popravljala sam ga na zub. fakultetu.
Profesorka koja mi je popravljala zub objasnila mi da je anestezija u stvari odredjena kolicina adrenalina i da ce moje telo strahom i bolom dok bude bilo sta radila proizvesti mnogo vecu kolicinu adrenalina nego sto ga u samoj anesteziji ima.
I rekla mi je da su sada anestezije 100% preciscene i nisu stetne,ranije se nije smelo davati trudnicama a sada sme....
Inace mi je spaljivala desni koje su mi presle preko zuba da bi dosla do zuba i onda vadila zivac ...itd...mucenje od skoro mesec dana ali se isplatilo...
Ta profanka je extra,mislim da je pristup takodje bitan .

Toliko od mene ,nadam se da sam bar malko pomogla...
Ako je ona mene lagala i ja sam tebe hihihihi : )))))))

Poslednja izmena:
uradila sam dve i odustala....skontala sam da zubarka grubo i lose radi, drugi zub me je posle boleo nedeljama....missim, ni jedan mi nije bio pokvaren i ja htela zbog estetike i jer je za dz...inace, radila sam bez anestezije, imam puna usta plombi i sve su radjene bez jos u mladosti....ma ne boli popravka nista posebno.....
А лепо сам те саветовао...

Da li se nekoj od vas desilo da je u 8 nedelji i da nema jos srcane radnje?tj da li je moguce tako kasno,da trudnoca lepo raste al jos nisu uoceni bebini otkucaji?i da je sve bilo ok posle? Znam da sam pune 6ned se cuje...bar je tako kod mene bilo...hvala vam puno...

Back