Kutak za trudnice

Sile, na femibionu pise da se ne preporucuje zenama sa hipertirepzom i hiperparatireozom

Jel i jedno od ta dva povezano sa mojim niskim tsh?

Izvini sto davim ali ti si upucena... :zag:

- - - - - - - - - -

Jos jedno pitanje, uopsteno za sve:
Jel moguce osetiti bebu u 11-oj ili 12-oj nedelji?

Ima li ko budan??:( Hitno mi treba savet sta da radim,totalno sam sludjena,ne znam kome da se obratim,koga da zovem da pitam za savet :(
Naime,pre 7 dana sam saznala da sam trudna,tri testa sam uradila,sva tri pozitivna. Nocas me probudio uzasan bol,od prilike kao da treba da dobijem,samo jaci. Danas sam bila kod lekara na pregledu i UZ,kaze sve ok,za bol kaze-nije nista, Mene veceras opet pocne da boli,samo blaze,i evo malopre osetim da sam prokrvarila! Boja je onako bledo vodenasto crvena,i u prvi mah izletelo je dosta,a sad ide po malo. Negde citam da ne mora da znaci nista strasno,da sacekam 24 sata :O Ja ne mogu toliko da cekam,koliko ujutru idem,ali noc prespavati sigurno necu. Ako neko ima nesto da mi kaze na ovu temu,bilo sta bi mi znacilo,neka se javi,uzasno sam se uplasila. Hvala vam i izvinite na opsirnosti :(

Hitnu? Ja se samo plasim da me ujutru ne isteraju kada odem,a ne znam jos ni gde da idem,mozda najbolje do najblize bolnice,pa ce me oni ako treba uputiti dalje. Nisam neki panicar,ali sve sto citam,ugavnom se devojke zale na po par kapi tamne boje,i to nije strasno, A kod mene je vise od par kapi i svetle boje :( Hvala sto si se javila

Hitnu? Ja se samo plasim da me ujutru ne isteraju kada odem,a ne znam jos ni gde da idem,mozda najbolje do najblize bolnice,pa ce me oni ako treba uputiti dalje. Nisam neki panicar,ali sve sto citam,ugavnom se devojke zale na po par kapi tamne boje,i to nije strasno, A kod mene je vise od par kapi i svetle boje :( Hvala sto si se javila

u tako ranoj trudnoci je moguce oskudno krvarenje, ali bitno je da ne traje dugo. nadam se da si vec bila kod doktora i da si dobro. javi se

Sile, na femibionu pise da se ne preporucuje zenama sa hipertirepzom i hiperparatireozom

Jel i jedno od ta dva povezano sa mojim niskim tsh?

Izvini sto davim ali ti si upucena... :zag:

- - - - - - - - - -

Jos jedno pitanje, uopsteno za sve:
Jel moguce osetiti bebu u 11-oj ili 12-oj nedelji?

pa nizak tsh moze da znaci hiper ali ne mora....zato sam ti rekla da proveris obavezno ove ostale i ako nemas ref vrednosti za trudnice,sa rezultatima idi kod endokrinologa da vidijel su ok.
a za bebu,ne znam,ali mislim da nije moguce....meni se ucinilo bilo sa punih 11 pa onda do 16te nista...i od tada svaki dan mr bije :lol:

Hvala vam devojke sto mislite na mene!! Bila sam jutros kod lekara,doktorka je bila jako negativna,i samo me jos vise uznemirila. Opet me je pregledala,rekla mi je da se kao nazire neki hematom,da mi je materica mekana(sto nije dobro),kao i da boja i bolovi koje imam nisu dobri. Nista,ali bukvalno nista ohrabravajuce mi nije rekla,iako je bila prilicno prijatna i komunikativna,za razliku od mnogih. Rekla mi je da uradim betu cim zavrsim kod nje,sto sam i uradila,i u ponedeljak da ponovim i kad mi budu gotovi rezultati pravac kod nje. Ukoliko se beta smanjuje,to nije dobro nikako,pa cemo videti sta cemo dalje. Takodje mi je dala utrogeston 200mg,3x1 i to je me je dodatno uznemirilo,ne lek kao lek,vec to sto sam ga popila oko 11 pre podne,i posle nekih sat vremena,ja sam jedva na nogama stajala,vrtelo mi se u glavi,mislila sam da cu se onesvestiti svakog casa. Najprostije receno,osecala sam se kao da sam popila nekoliko sedativa,i na najmanji pokret,zavrtelo mi se u glavi. Pre pola sata sam ga popila opet i pocinje opet sve isto,na upustvu sam procitala da je to znak predoziranja?! MOLIM VAS,ako je neko imao slicno iskustvo da ga podeli sa mnom. Ne bi to toliki problem bio,legla bi,spavala,odmarala,ali to je nemoguce s'obzirom da imam devojcicu od tri godine,sa kojom sam sama,maltene po ceo dan,ali sta cu,do ponedeljka cu biti kao na iglama,ali prezivecu. Inace rezultat bete od danas mi je 6629,sto sam videla da je ok za nedelju u kojoj sam,tj 5+2. Eto,nadam se da ipak nije nista strasno,i sa nestrpljenjem cekam taj ponedeljak...:(

Hvala vam devojke sto mislite na mene!! Bila sam jutros kod lekara,doktorka je bila jako negativna,i samo me jos vise uznemirila. Opet me je pregledala,rekla mi je da se kao nazire neki hematom,da mi je materica mekana(sto nije dobro),kao i da boja i bolovi koje imam nisu dobri. Nista,ali bukvalno nista ohrabravajuce mi nije rekla,iako je bila prilicno prijatna i komunikativna,za razliku od mnogih. Rekla mi je da uradim betu cim zavrsim kod nje,sto sam i uradila,i u ponedeljak da ponovim i kad mi budu gotovi rezultati pravac kod nje. Ukoliko se beta smanjuje,to nije dobro nikako,pa cemo videti sta cemo dalje. Takodje mi je dala utrogeston 200mg,3x1 i to je me je dodatno uznemirilo,ne lek kao lek,vec to sto sam ga popila oko 11 pre podne,i posle nekih sat vremena,ja sam jedva na nogama stajala,vrtelo mi se u glavi,mislila sam da cu se onesvestiti svakog casa. Najprostije receno,osecala sam se kao da sam popila nekoliko sedativa,i na najmanji pokret,zavrtelo mi se u glavi. Pre pola sata sam ga popila opet i pocinje opet sve isto,na upustvu sam procitala da je to znak predoziranja?! MOLIM VAS,ako je neko imao slicno iskustvo da ga podeli sa mnom. Ne bi to toliki problem bio,legla bi,spavala,odmarala,ali to je nemoguce s'obzirom da imam devojcicu od tri godine,sa kojom sam sama,maltene po ceo dan,ali sta cu,do ponedeljka cu biti kao na iglama,ali prezivecu. Inace rezultat bete od danas mi je 6629,sto sam videla da je ok za nedelju u kojoj sam,tj 5+2. Eto,nadam se da ipak nije nista strasno,i sa nestrpljenjem cekam taj ponedeljak...:(

Helena, sto se utrogestana tice, ja sam ga isto u pocetku tesko podnosila, imala sam vrtoglavice, ali se posle valjda organizam navikao pa ih sad i ne osecam. e, sad, ti znas da se on moze i stavljati vaginalno sto po mnogim doktorima je bolja varijanta, pogotovo bi bilo dobro u tvom slucaju zbog krvarenja.
ja ga i dalje koristim, ujutru popijem, a popodne i uvece ga stavim i odlezim sat vremena. ako bi mogla zbog vremena da se iskombinujes da ga stvaljas bilo bi ti super, a ako ne, nemoj da se brines sto se osecas kao pijana, nije u pitanju predoziranje vec se jos nisi navikla na njega. za par dana ce proci.
inace, mislim da ti je beta super. a krvarenje moze zaista biti od hematoma, znam devojku koja je tako prosla, prestravila se i na kraju je sve bilo dobro. sad se malo smiri, razmisljaj pozitivno i bice sve ok.
da li ti je dala da primas injekcije progesterona|? obicno u slucajevima da se javi tako krvarenje daju se te injekcije, i pored utrogestana, radi sigurnosti. I, naravno, odmaranje i mirovanje ok ne vidis sta je!!!
javi nam se, drzim fige!!!!

Helena, nisam cula za takve slucajeve za utrogestan a i sama sam ga pila celu trudnocu. klarita ti je dala dobar savet, stavljaj ga vaginalno.
Mnogo je bolje stavljati vaginalno(npr.ujutru i uvece i malo odlezis), a treci popij ako nemas kad prileci.
Ja sam stavljala, ali posto sam lezala u bolnici, vezana za krevet, usled nehigijene sam pitala da pocnem da pijem i bilo mi lakse.

Doktoricu menjaj odmah... ne treba ti takva osoba da ti vodi trudnocu...

Zasto ne pozoves nekog da ti pomogne oko cuvanja male, ako zelis da lezis i odmaras?

ne bih se slozila sa vama za stavljanje vaginalno.....ako je dr rekla da pije neka pije

proci ce vrtoglavice, meni je tako bilo u pocetku...posle par dana se naviknes,samo treba da se uspostavi neki nivo progesterona u organizmu

ne bih se slozila sa vama za stavljanje vaginalno.....ako je dr rekla da pije neka pije

proci ce vrtoglavice, meni je tako bilo u pocetku...posle par dana se naviknes,samo treba da se uspostavi neki nivo progesterona u organizmu

Kako se ne bi slozila?
Pa logicno je da bolje deluje kad ide direktno dole, vaginalno, cela tableta deluje tacno tamo gde treba.
Svim zenama koje rade vto se savetuje vaginalno jer je ucinak najbolji ;)

Kako se ne bi slozila?
Pa logicno je da bolje deluje kad ide direktno dole, vaginalno, cela tableta deluje tacno tamo gde treba.
lepo,ne bih se slozila
a i meni licno vaginalno uopste ne pomaze cak stavise bude mi grozan osecaj neke tezine dole...
a s obzirom da je u pitanju hormon,on ce delovati sasvim fino ako se redovno pije.....nije joj dr dzabe rekla da pije...
neka potrazi jos neko misljenje ali misljenje dr a ne nas ovde

Misljenje moje doktorke je da je bolje da se stavlja vaginalno, a moze i da se pije. Ali, ako se jave neki bolovi, obavezno da se stavi vaginalno. Meni kada je prvi put prepisala ja sam pila, pa mi bilo bas lose, mislim, nista nepodnosljivo, ali ono, nigde nisam mogla od vrtoglavice. Kada sam joj to saopstila rekla je da je zaboravila da mi kaze da ga stavljam, bolje je. Tako da, bez ikakve bojazni moze da stavlja. Misljenje doktora, ne moje. A moje iskustvo to potvrdjuje.

Kako se ne bi slozila?

Ja sam zatrudnela nakon ivf i sve devojke iz postupka su dobile vaginalete sa instrukcijama da mogu i na jedan i na drugi nacin da ga koriste, kako kome vise odgovara. Ali, ako se oseti bol, obavezno vaginalno. Ja sam pocela vaginalno odmah i pitala sam doktorku da li je ok, ona je rekla naravno, i bolje je. Tako da...

Kako se ne bi slozila?

nisi upravu....ima razlike u dejstvu i ginekolog ne kaze bez razloga da li da se uzima oralno gde ima sveukupno dejstvo ili vaginalno gde ima lokalno dejstvo na grlic....ja sam ga uzimala iskljucivo oralno kada mi je pocelo krvarenje u 12. nedelji gde niej upitanju bio grlic a kasnije kada se to saniralo preventivno sam ga stavljala vaginalno....

Svi prenosimo savete i misljenja nasih lekara a ona mora odabrati
svog i slusati ga...
I meni je bilo lakse piti ga a svi trudnicama posle vto je nas dr.savetovao vaginalno

U mom slucaju, kad sam pitala da pocnem oralno, slozio se kao da je svejedno...

Isto tako je moja dr.u NS savetovala da prestanem posle 4-og meseca a ovaj u BG da nastavim celu trudnocu

Oni uce o tome, usvajaju preporuke i svako se prilozi nekoj

Svi prenosimo savete i misljenja nasih lekara a ona mora odabrati
svog i slusati ga...
I meni je bilo lakse piti ga a svi trudnicama posle vto je nas dr.savetovao vaginalno

U mom slucaju, kad sam pitala da pocnem oralno, slozio se kao da je svejedno...

Isto tako je moja dr.u NS savetovala da prestanem posle 4-og meseca a ovaj u BG da nastavim celu trudnocu

Oni uce o tome, usvajaju preporuke i svako se prilozi nekoj

moguce je da si upravu, povlacim sta sam rekla, s obzirom koliko razlicitih misljenja ima :))))

pa i moja drugarica je zatrudnela uz pomoc vto pa su joj rekli da pije i pila je
nije tacno da svima savetuju vaginalno

al svejedno,poenta cele price je da je njoj dr rekla jedno a vas dve ste pocele da savetujete nesto drugo jer eto neki drugi dr misli drugacije

ako je dr rekla da pije,neka pije
mi kad budemo doktorke i kad budemo nekome vodile trudnoce,savetovacemo kako mi mislimo da treba

pa i moja drugarica je zatrudnela uz pomoc vto pa su joj rekli da pije i pila je
nije tacno da svima savetuju vaginalno

al svejedno,poenta cele price je da je njoj dr rekla jedno a vas dve ste pocele da savetujete nesto drugo jer eto neki drugi dr misli drugacije

ako je dr rekla da pije,neka pije
mi kad budemo doktorke i kad budemo nekome vodile trudnoce,savetovacemo kako mi mislimo da treba

Sile, ja napisah NAS doktor.

Back