Kutak za trudnice

Ma jel cebe/jorgan ide u to?

- - - - - - - - - -

Ne znam, kako se sve to blizi, ja sve ludja I ludja.

- - - - - - - - - -

+se osecam kao debil jer nista ne znam I ne umem I ne mogu se normalno organizujem, pa kontam ako ovoliko ne mogu kako cu je gajim?

- - - - - - - - - -

Ja sam to spavanje kod kuce otprilike ovako bila isplanirala http://www.decjisajt.rs/oprema-za-bebe/posteljina/6216-postejina-set-happy-pink-sheeps
Sad ispade treba dzak za spavanje I da to nije to.

Ako bebu staviš u džak za spavanje, ne treba ti nikakav jorgan ni ćebe dodatno :aha: to u suštini i služi kao pokrivač iz kojeg beba ne može da se otkrije.
Mnogo jednostavnije za korišćenje nego jorgan plus ne plašiš se kada je staviš u džak dal će se možda jorganom pokriti preko glave, pa neće imati vazduha, dal će se otkriti, pa će biti hladno, itd. ;)
To što si isplanirala je dobra ideja, samo skloni jorgančić, sve ostalo je super :ok:

I svi smo mi bili tu gde si ti, tj. osećali se ko debili :lol:
Ja sam uzela pa pročitala pred porođaj 2 knjige pa opet sam se osećala nepripremljeno... evo i sad se tako osećam... :rumenka:
Ali makar znaš onda one osnovne cake i fazone, a i uvek imaš ovde nas! :mrgreen:

Jorgan se iz bezednosnih razloga uopšte ne preporučuje, kao ni jastuk, i uopšte meka podloga. Zbog sindroma iznenadne smrti odojčeta, nije za šalu.
Ja nisam ni znala za ove vreće za spavanje, dobila sam neku nefunkcionalnu, nisam imala pojma šta sve postoji, pa sam koristila pokrivače, a i dalje ih koristim u kombinaciji sa vrećama. Ali jastuke uopšte ne još uvek.
Za široki povoj mogu reći da ima jednu prednost, osim što je meni ulivalo malo sigurnosti da nema rizika ako je pogrešno držim, mnogo mi je bilo lakše za držanje bebe, imaš za šta da je uhvatiš. :znamiguje:

I latisa, snaći ćeš se videćeš. Nisam ja nešto sklona mistifikaciji, preuveličavanju uloge majke, ali ima nešto, majčinska intuicija, iznenadićeš samu sebe koliko si spremna na to i kako će ti ta uloga doći prirodno. A ja sam bila u panici kao i ti, samo što nisam dobila napad panike kad sam videla po prvi put iz čega se sastoji bebina garderoba, benkice, bodići, zeke, švedske, tetra, a ja nemam pojma ništa, šta tu i kako obući. Uzmem da čitam, kako čitam tako isparava iz glave, ništa mi niti ostaje, niti mi nešto znači. I istina mnoge stvari sam radila naopako, recimo nisam nijednom povila bebu kako treba, da bude ćvrsta, pazi, poslednji dan previjanja švedskim pelenama, a previjala sam tri meseca, ja kažem: što ne bih naopako okrenula švedsku da etiketa koja je ogrubela od pranja ne naleže na golu bebinu kožu.... Ma bilo je svega. z:mrgreen: ali opet bilo je mnogo lakše nego što sam od sebe očekivala.
E jedino jedan savet moje drugarice nikako nisam uspela da sprovedem u delo. Kaže, bolje je biti malo nemarna majka, u stilu lako ćemo, nema veze, nego preopterećena, u frci i panici oko svake gluposti. Ali ja sam takav tip, takva sam i sa mačkom, svaka glupost ja potpuno izgubim glavu i od panike se parališem. A to mislim da je jedna od najbitinih stavki, sve ostalo može i ne mora.

Latisa, ako ne zbavis vrecu imavey dekicu.
Odjecu slob kupi vecu, brzo rastu.

Posjecas me na mene..ja sam se opteretila i dojenjem i sisama i kako hraniti bebu, kako cu znati sta joj je..
Beba dodje, i sve se slozi. Naucis u hodu.
Unaprijed ae na nista ne mozemo pripremiti. Samo se opusti jer je i bebi najbolje kad si ti dobro
Poroda sam se bojala ko zmije..a ono te u bolnici pukne takav adrenalin, da nema mjesta strahu vec samo nestrpljivosti da vidis bebu sto prije.
Porod prosao fantazija a jos su me kljukali indukcijom..

joj ja se secam svoje traume sto sam oprala prvi put bebin ves praskom koji zaboga nije bio za bebe :lol:

to je bilo ono prvo pranje pre nego sto je beba dosla jos, dramila sam ovde kao niko
ali kako je beba dosla sve se skockalo, msm nikada vise nisam pomislila na prasak i nikada nisam koristila prasak za bebe ali ti prvi strahovi plus hormoni mogu da budu cudo : )

Pa da, kažu da to oko praška ne treba ugavnom voditi računa, osim ako je beba prosetljiva, na tome profitiraju navodno proizvođači.
Ja sam sa omekšivačem imala dramu, z:D prvo da li da ga koristim, onda prelomila oprala sve stvari lenorom vodeći računa prvenstveno da sve lepo miriše, da bih po izlasku iz bolnice flipnula zbog jakih mirisa i ponovo sve prala sa omekšivačem za bebe da ne bi beba spavala u nečemu što je tako jako parfemisano. z:lol:

ma svakako ces biti opustenija nego prvi put
kad je termin?
latisi je sad nekad jel da?

Uh, ne verujem da ću biti opuštenija... mnogo toga sam em pozaboravljala, em mi je tad majka i njena spremačica bila pored mene i bukvalno SVE su one radile :roll:
Ali opet neću ni da se preopterećujem, jer to ne donosi ni meni ni bebi ništa dobro... ja ću se skoncentrisati na bebu i mene, da se naviknemo jedna na drugu, da dojim na miru, da spavamo i odmaramo i šetkamo se kad treba...
A sve ostalo kako bude, biće. Dal će stan biti ovakav ili onakav, hrana spremna ili ne u prvih 4 do 6 nedelja će mi biti takoooooooooooo svejednooooooooo...

Moj termin je 8. Maj. Pitanje je samo dal ćemo čekati pun termin i prirodni porođaj ili će biti carskog. To ću znati 6. Aprila kada odem opet u bolnicu na pregled.
Latisi je uskoro ja mislim, ali ne znam tačno kad.

Ma jel cebe/jorgan ide u to?

- - - - - - - - - -

Ne znam, kako se sve to blizi, ja sve ludja I ludja.

- - - - - - - - - -

+se osecam kao debil jer nista ne znam I ne umem I ne mogu se normalno organizujem, pa kontam ako ovoliko ne mogu kako cu je gajim?

- - - - - - - - - -

Ja sam to spavanje kod kuce otprilike ovako bila isplanirala http://www.decjisajt.rs/oprema-za-bebe/posteljina/6216-postejina-set-happy-pink-sheeps
Sad ispade treba dzak za spavanje I da to nije to.

e, mi smo isto ko pale sa neba bile kad smo se porodile...ne brini,dodje ti to
ima i panike kad kine zbog izbacivanja plodove vode u prvim danima,ti se sledis,mislis gotovo,upala pluca...a nije nista
sve prodjemo kroz to

ako uzimas dzak za spavanje ne treba ti cebe unutra
al mislim da za tako malu bebu ne treba dzak ...meni je mladja zimska i nisam je stavljala u dzak nego pod jorgan i nije se otkrivala prva 3,4 meseca
siroki povoj nisam stavljala ni jednoj...samo u porodilistu...
to je vec stvar izbora,meni je to glupost
imas na youtubeu https://www.youtube.com/channel/UCNWvZRGQQEjL93xeftTmtYw
medjunarodni institut za displaziju kuka pricaju o tome....pa sad,kako ko hoce
bitno je samo da ne panicis
beba nije od secera,ni od stakla...a nije ni polen,da je vetar oduva
samo mirno i polako i sve ce doci na svoje
imas nas,ako treba nesto tu smo
veruj mi,samo si se prepala bez razloga,videces da nije nista toliko strasno

- - - - - - - - - -

dobra ti je ta posteljina,ne brini

A pa dobro ste skapirale, rodila sam najsladju mrvu na svetu 15. januara. Na carski, nisam ga birala, moralo je tako. Celih 2200, sad je 2600, zdrava I najlepsa na svetu z:)

Ajoj, što je moralo?! :sad2: Nadam se da si ti dobro, da nemaš bolove, da se dobro oporavljaš i da ti mala mrvica pričinjava radost svaki dan :zag:
Ako i kad stigneš piši nam šta se sve izdešavalo, naravno da smo radoznale :ceka: :cao: :heart:

Pa smetale su kontrakcije detetu, mala je. I onda su posle epidurala I 5 sati kontrakcija uradili carski rez za 5 min. Mada sam ja vec drugi dan izasla na terasu. Bolnica ima jednokrevetne I dvokrevetne sobe. Svaka soba ima wc I tus, po lavabo I mesto za presvlacenje deteta za svaku, u principu je OK, ako vam ne zapadne ko meni dvokrevetna I 3 razlicite cimerke za 7 dana. Prva je bila neka iz Azejberdzana. Mislila sam da njoj mnogo dolazi poseta, 3 sata svaki dan. Posete su dozvoljene svaki dan od 13 do 20. Druga je bila Francuskinja koju su doveli u pola noci samo sto je ova otisla. NJoj su sedeli po ceo dan, jedan dan je bilo njih devetoro I 3 dece. Znaci prsla sam. U isto vreme toliki ljudi u jednoj sobi ko na zurci. Deca skacu, gledas kad ce ti padne ili baci nesto bebi na glavu, ovi nista, jebbe I'm se. Treca je bila Muslimanka, isto dodje u pola noci al ja sutradan odoh. Kako se zena iskusno spremila za porodjaj, sve polako I bez panike zna gde sta I kako, ujutru ustade, doruckova, nadenu onu maramu njihovu na glavu I ode da se poradja. Msm se na drugo mesto maramu z:mrgreen: Hrana je onako, nekad odlicna, nekad prosto cudna.. Sa bebom sve radis sam, mene su tako ostavili vec sutradan sa onom sipkom na kojoj je infuzija I lek protiv bolova sam sve radila sama. Tipa, ako je bas frka mozes da pozoves da dodju da pomognu. Pelene I uloske dobijes, kremu za bebu I ostalo sve dobijes, hranu I jednokratne bocice isto dobijes koliko hoces, ima laktarijum sa masinama. Lekovi posle idu na recept, placa se samo participacija, tako da ja platih masinu za izmuzavanje da se tako izrazim za 35 e. Sta jos. Opet sam zaboravila da nosim neke carape sam dobila specijalne posle carskog reza, bem li ga, nisam stigla da ih pogledam kako treba, da budem iskrena, oko sebe ne stizem ama nista, posle da je nahranim I povijem, pa da najzad I ja odem ko covek u kadu na pola sata. Ovo je prvi put od 14. da sam uopste sela za komp.

Lici na tatu I njegovu porodicu, ko da je ja nisam rodila nego on sunce I'm rusko. Al je stvarno lepa (kuc, kuc) nije sto je moja, svi bukvalno su sestre zastajale I prilazile da je gledaju, u fazonu lepotica, ove sto su navikle na bebe ko na dobar dan I prolaze ne okrenuvsi se.

Hvala na izveštaju :zag:
Kako si osetila kontrakcije? Gde ti je bio muž tokom porođaja? Kako se snalazite sad kući? ;)

- - - - - - - - - -

Lici na tatu I njegovu porodicu, ko da je ja nisam rodila nego on sunce I'm rusko. Al je stvarno lepa (kuc, kuc) nije sto je moja, svi bukvalno su sestre zastajale I prilazile da je gledaju, u fazonu lepotica, ove sto su navikle na bebe ko na dobar dan I prolaze ne okrenuvsi se.

Hehe i Marta je bila pljunuta tata prvih 2 meseca i onda se odjednom promenila :D :lol:
Ma samo da je ona nama živa i zdrava :heart:

A, pa ovde je tako da na porodjaj odmah uvode oca I ostavljaju tu. Posle naravno ne u hirursku salu, ali cim pokazu dete majci, nose ga ocu. Uopste sam primetila da je ovde sve toliko liberalno do idiotizma da muz sedi sa zenom u laktarijumu (gde sede I druge zene) opusteno ko u kaficu. Posetioce idu u wc tu u sobi, ja sam jedan dan umalo pala kad su toj Francuskinji zasjedno sa njom posli da menjaju pelenu muz, baba I deda. Samo sam cekala kad ce da se istusiraju jos. Nego, zna li ko cime da skinem ono lepljivo sto je ostalo od onoga sto je bilo previjeno preko rane od carkog reza?

Back