Kutak za trudnice

ma potpuno si u pravu. ne šalju naravno. niti ih zanima da se malo udube u tvoj problem... ja se lečim svuda, ali imam osećaj da me svi otaljavaju, šalju na vto, pa te i tamo odrade...dosta mi je! a sve neka izvikana velika imena, stručnjaci ma ravnih im nema...a ja sve moje probleme sama otkrila, puno čitam, infromišem se...šta ću.
još da mi kažeš, da li ova dr radi samo u frontu ili i negde privatno, ako znaš...

Tako je nažalost svuda, ako nemaš neku vezu ugasio si, svi nešto otaljavaju. A napljuvaše onog lekara koji je to izgovorio glasno. A lekari prvi to dobro znaju, da vidiš kako za sebe i svoje jure veze.
Tačno znam o čemu pričaš, i ja poučena iskustvom više kod lekara ne idem nespremna, iako se njima diže kosa na glavi od google stručnjaka. :D I sad sam opet upala u zamku lečenja na više strana, pa ni kod ove dr nisam bila pola godine, te je malo problem i zakazati, a htela bih makar da pokušamo sa drugim detetom.
A nisam čula da ima privatnu praksu, ali ne znam stvarno.

nije damo, to je super!!!! morula je faza pre blaste. jako mali broj jć dostigne stadijum blaste, i uglavnom se vraćaju embrioni od 2-3 dana sa 4-6-8 ćelija. tvoja morula već ima toliko ćelija da se ne može izbrojati! tad su mi najslađe izgledaju kao male malinice!!! ah, sušaj me kako pričam o embrionima aahahhahahahhh
uvek je rizik čekati stadijum blaste i to se radi ako žena ima velik broj aspiriranih jć dobrog kvaliteta i super spermogram. meni su uvek govorili da je materica ipak bolje okruženje za razvoj embriona od laba. pa onda procenjuju šta je bolje, vratiti embrione sa manje ćelija u dobro okruženje, ili sačekati da dođu do blaste kad su jači i nakon tog stadijuma se već ugnježđavaju, ljubi ih majka!
ti računaj, morula bi trebalo da se prikači negde 3-4 dan nakon transfera, a tek 7 dana nakon što se ugnezdi u matericu može registrovati bhcg u krvi...

joj držim fige!!!!

- - - - - - - - - -

ja sam tokom 6 VTO samo jednom imala morulicu!

Ti stvarno pričaš o embrionima kao o deci :D genijalna si :lol: :zag:
Ma nervozna sam za medalju... ko budala non stop gledam u gaće da vidim dal se nešto vidi, dal nisam izgubila to što pokušavam da održim...
Meni su ovo ipak sad promene, jer ja već preko godinu i po svoje jajnike više nemam i ovo zatezanje dole mi je čudno i neobično :aha:

Čitam malo o simptomima i pišu razne stvari... neke i o grudima, kako se pojavi neki braon krug oko bradavica :zeek: šta je bre sad to koji moj?! :lol:

ahahhahahaha simptome batali. sve su to simpotmi koji i mogu i ne moraju biti...ta je toliko individualno...
ja sam posle svake vto imala razne simptome, te grudi nabrekle, te bridi materica, te šta ti ja znam šta. i nikad ništa. a kad sam prirodno zatrudnela, jedno veliko NIŠTA sestro slatka. malo mi narastao stomak i porodila sam se, to sam imala od simptoma. ahahahhahah ni mučnine, ni jede mi se ovo ono, ni pritisak, ni oticanja, ni linije na stomaku, ni tamne bradavice, ni uspupčen pupak...
tako da to batali ahahhaha ili našminkaj bradavice ako ti je lakše!

nego imaš li još jaja ne ledu :)

ahahhahahaha simptome batali. sve su to simpotmi koji i mogu i ne moraju biti...ta je toliko individualno...
ja sam posle svake vto imala razne simptome, te grudi nabrekle, te bridi materica, te šta ti ja znam šta. i nikad ništa. a kad sam prirodno zatrudnela, jedno veliko NIŠTA sestro slatka. malo mi narastao stomak i porodila sam se, to sam imala od simptoma. ahahahhahah ni mučnine, ni jede mi se ovo ono, ni pritisak, ni oticanja, ni linije na stomaku, ni tamne bradavice, ni uspupčen pupak...
tako da to batali ahahhaha ili našminkaj bradavice ako ti je lakše!

nego imaš li još jaja ne ledu :)

Hahaha, e nasmeja me :D :lol:
Ja sam sa ćerkom imala mučnine tj. prvih 2 meseca sam više provela na WC šolji nego bilo gde drugde :aha: imala sam i liniju tamnu na stomaku i to je to ;)
Da znaš da ĆU da našminkam bradavice, hahaha... :zcepanje:

Imamo za još 2 pokušaja kaže dr. :aha:

super, znači ovo žgebče i još dvoje dece! šta ćeš više! :)

ljubim i držim fige!

Si normalna?!?!?! :pljus: :zcepanje:
Ček ovo jedno, pa matične ćelije, pa da se izlečim pa ćemo onda polako dalje... bila bih presrećna i samo ovo da uspe :aha:

Evo uzeh u apoteci Clear Blue test, na njemu baš piše da rano detektuje trudnoću i da je 99% siguran i ima čak i onaj IVF znak na njemu :ok:
Sutra ću da probam ponovo... pa ako je negativan sledeći petak i to je to, onda već 10. Avgusta imam termin kod lekara :aha:

:( mi dobili zeleno svetlo za još jednu bebu, ali samo zbog tog isčekivanja i razočaranja mi se ne ulazi ponovo u tu avanturu. Ma čim je počela priča, počela sam da osećam pritisak. A valjda je to sastavni deo te priče do bebe i posle kad dođe beban sve se brzo zaboravi.
Drži se damo, moraš da budeš smirena za novi pokušaj, za bebu koja čeka. Prošla si ti i teže bitke i dobila. Samo polako. :)

Damo drzi se, misli pozitivno.
Bas sam dosla na temu da vidim kakvo je stanje kod tebe.

Brankich, drzim ti fige da se odlucis za drugo. ;)
Nisam znala da si prosla kroz vto, sjecam se da je bila teza trudnoca i da si bila bas uplasena

Odbacilo mi telo plod... :rida:
Sad sam u bolovima i grčevima i ni psihički nisam sva svoja...
Hvala što ste držale fige!

:(
ajde, glavu gore
Sad se odmori i opusti koliko možeš, pa napred u nove pobed..

- - - - - - - - - -

:( mi dobili zeleno svetlo za još jednu bebu, ali samo zbog tog isčekivanja i razočaranja mi se ne ulazi ponovo u tu avanturu. Ma čim je počela priča, počela sam da osećam pritisak. A valjda je to sastavni deo te priče do bebe i posle kad dođe beban sve se brzo zaboravi.
Drži se damo, moraš da budeš smirena za novi pokušaj, za bebu koja čeka. Prošla si ti i teže bitke i dobila. Samo polako. :)

Navijamo za još jednu bebu.

Damo drzi se, misli pozitivno.
Bas sam dosla na temu da vidim kakvo je stanje kod tebe.

Brankich, drzim ti fige da se odlucis za drugo. ;)
Nisam znala da si prosla kroz vto, sjecam se da je bila teza trudnoca i da si bila bas uplasena

Nisam, bila je u planu. Prvo je jako nizak amh bio šok, zajedno sa endometriozom sveo šanse na teorijske, ali sve analize su nakon mesec-dva pokazale da nije tako strašno, da nizak amh (što je delom i posledica laparoskopskog otklanjanja endometriotične ciste sa jajnika) još uvek nije povukao sve hormone i bila je još i super vest da imam lepe šanse sa vto. Međutim u tom ciklusu sam već ostala trudna.
Zato sam posle bila u frci zbog carskog, što povećava šansu da se vrati endometrioza i bržeg ulaska u klimaks. Što znači ništa od drugog deteta, a ni klimaks kao opcija mi se ne sviđa.
Hvala žene, mada valjda zbog dojenja zbog kojeg se hormoni još uvek nisu vratili u ravnotežu uopšte mi nešto nije do nekog preteranog angažovanja, ako me razumete. :lol:

Poslednja izmena:
po duzini. mislim da je 56 najmanja velicnia. ne znam koji brendovi su ti dostupni u fr, imas gomilu sigurno. isto i za namestaj, tesko je nama ovde da ti damo preporuku. treba ti kevetac, dobar dusek, posteljina za krevetac, komoda za stvari presvlacenje (to je meni najkorisnija stvar, koristim je i dan danas za decije stvari kada veliko dete ima 12 godina), plasticna kadica.

kod nas u kasi i nekoliko slicnih radnji mozes da uzmes sve.

http://shop.aksa.rs/komoda

Na etiketama obično stoji dužina i/ili uzrast deteta, ali te smernice malo znače. Brojevi mogu baš da se razlikuju, različit proizvđač razčićite sve mere. Najbolje kupiti nešto minimalno garderobe da ima šta da sačeka bebu kad izađe iz bolnice, pa onda dokupiti kad se vidi šta odgovara. Gro garderobe nismo stigli ni jednom da nosimo jer joj je bilo malo odmah. A i danas umem da odem sa krojačkim metrom do prodavnice jer pogrešno na oko procenim veličinu, a u brojeve se ne uzdam uopšte.

Ja sam koristila neki larusov priručnik za prvih mesec dana i Šta da očekujete u prvoj godini. Na prvi pogled mi se činili bačene pare, a onda naiđe lista juče na neke svoje dileme pa i gluposti kao u početku objašnjenje za otok na gornjoj usni, uvučene bradavice kod bebe, što je beba razroka,i tako svaka nešto što je u suštini nebitno, ali oko čega bih razvijala glavu, a ne bih znala koga da pitam. Onda YouTube, samo kucam kako se uzima beba, kupa, presvlači, širok povoj..., ima nekih klipova iz nekih televizijskih emisija, za ishranu sam se isto snabdela.. Ali ja sam baš tabula rasa, potpuni duduk.

Back