Kutak za trudnice

Milicica nam je dobro, ima problem sa aplikacijom na telefonu stalno joj puca kad otkuca nesto pa ce nam se javiti kad se domogne kompa. Rekla mi je da vas sve pozdravim, da je dobro, doduse promenljivo, ali misli da ide na bolje najzad!
I ja sam sigurna da je tako :D
Ja sutra idem na ctg..
Kako ste svi? Cemu zatisje?

Milicice uz tebe sam ♥♥♥. Euridika ziva li si zmaju ;)? Ja ujutru idem prvo do zavoda da vadim ebene briseve, vb i cb, pa na ctg u dz i da mi pise Dr porodiljsko i da uput za porodiliste, pa u zavod za transfuziju, aaaa jbg. Usla sam u 9-tiii :):)

Drustvoooo, mene danas pustili. I ne docekah Makicu :(. A cekala je i cekala 3 nedelje :)

Pustili me bez briseva, bez pregleda, samo uz i to sam ja trazila... i kazu idi kuci da se malo oporavis i za 2 nedelje nazad na lezanje. Kuci strogo mirovanje.... Da li da se radujem ili ne..... malo sam zabrinuta jer imam i dalje neku iritaciju dole (oni misle da je mozda kandida), a kazu 19 dana antibiotika je bilo dosta. Jos nisam ni procitala otpusnu listu. Sa Makicom se raspisala da joj pomognem koliko mogu sa svojim iskustvom.

Pucala mi aplikacija non stop a nisam mogla da pisem iz bolnice, na kompu, jer nisam imala gde da ga stavim. Pri tom sam bila ogranicena i pokretima. Ali tu sam sada. :)

Drustvoooo, mene danas pustili. I ne docekah Makicu :(. A cekala je i cekala 3 nedelje :)

Pustili me bez briseva, bez pregleda, samo uz i to sam ja trazila... i kazu idi kuci da se malo oporavis i za 2 nedelje nazad na lezanje. Kuci strogo mirovanje.... Da li da se radujem ili ne..... malo sam zabrinuta jer imam i dalje neku iritaciju dole (oni misle da je mozda kandida), a kazu 19 dana antibiotika je bilo dosta. Jos nisam ni procitala otpusnu listu. Sa Makicom se raspisala da joj pomognem koliko mogu sa svojim iskustvom.

Pucala mi aplikacija non stop a nisam mogla da pisem iz bolnice, na kompu, jer nisam imala gde da ga stavim. Pri tom sam bila ogranicena i pokretima. Ali tu sam sada. :)

jesu ti dali za kandidu nesto? kako si ovako?
koja nedelja bese?

sta kaze makica?

Rekli su da uzmem jedan kansen. Sada pročitah i otpusnu. Za nedelju dana pregled. Verovatno privatno.
Ja sam danas 24+3. Oporavljam se polako. Jako sam iscrpljena od tokolize, i terapija i bolova od inekcija. Razarajuce su! Nisu vise imali gde da me ubodu, pa su mi kroz čvorove davali inekcije. 19 dana!!!! Ali cu biti jos bolje ako se pokaze da je sve izleceno. Samo da mi infekcije sve prodju. Dali du mi i Laktogyn za odrzavanje vaginalne flore. Do kraja trudnoce.

Makica nam se vraca iz bolnice. Cekamo je tu :)

Ja zavrsila danas sve. Ctg hvala Bogu dobar, od 140 do 150 otkucaja u min. Otvorila sam porodiljsko, u sredu mi je Dr rekla da dodjem na UZ. I posle toga samo jednom nedeljno ctg. Euridika, krevetac mi je u prvom stanu jos, nerasklopljen, za par dana prelazim u novi stan pa cu videti kako to izgleda kada se sastavi :). Milice drago mi je sto si bolje, odmaraj kuci i mazi stomačić ;) ♥. Makice, ne sekiraj se, pa to je pred sami kraj normalno, hoce bebana vani :):). Javi sta su ti rekli u N.F.

Evo ga, ja dodjoh. Primise me na ctg, mnogo duze sam lezala nego ikada do sada.. Sve je bilo u redu, pritisak mi je spao 130/80, sad izmerih 120/80..
Ctg nije bio ispravan u dz, jer nisam jedina kojoj nisu mogli da nadju tonove.
Inace su mi 2x ponavljali ctg, terali me da idem da jedem,a nisam bila gladna.I posto sam jelte lezala na ledjima, kako sam ustala naglo tako mi se onako malo slosilo..
Zato je i pritisak skocio.. A u frontu sam sedela malo, dosla sebi.. sacekala, pa su mi izmerili pritisak.
I sve fino.
Pola zivota mi ode. Mislila sam da sa bebom nesto nie u redu.
Kuci sam.

Poslednja izmena:
drago mi je da si kuci Mackice, sad se probaj opustiti i cekati dan D :)

milice, sa koliko se bebe mogu roditi najranije a da mogu samostalno funkcionisati?

ja danas bila na kontroli urina, a on gori nakon terepije ab. kao da sam jela bombonice umjesto panklava.:roll:
sad imam imam peckanje i sve ostale cari urinarne infekcije.:dash:
dala mi neki novi ab i podvukla za cajeve. sad bi je trebali sanirati.

Poslednja izmena:
Evo ga, ja dodjoh. Primise me na ctg, mnogo duze sam lezala nego ikada do sada.. Sve je bilo u redu, pritisak mi je spao 130/80, sad izmerih 120/80..
Inace su mi 2x ponavljali ctg, terali me da idem da jedem,a nisam bila gladna.I posto sam jelte lezala na ledjima, kako sam ustala naglo tako mi se onako malo slosilo..
Zato je i pritisak skocio.. A u frontu sam sedela malo, dosla sebi.. sacekala, pa su mi izmerili pritisak.
I sve fino.
Kuci sam.

Одличне вести, баш ми је мило. За осам дана ти је термин?

danas sam upoznala bebicu i mamu njenu; malena je rodjena u 23 tjednu i izborila se za zivot
imala je oko 500 grama, ako sam sve dobro popamtila
sad ima preko 4 kg - stara je skoro 8 mjeseci tj toliko je proslo od rodjenja, a zapravo ima 4 mjeseca...
slatkica je i lijepo napreduje : )

mislim da je najranije opce sa 20 tjedana, nek me neko ispravi ako grijesim
a kod nas je najmanja rodjena i spasena bebica stara samo 22 tjedna
to je cudo, al pravo pravcato predivno cudo : )))

I sve fino.
Kuci sam.

ma, najbitnije da ti je pao pritisak
mojoj sestri od tetke je prvi porodjaj bio toliko traumatican
da joj je u narednoj trudnoci pritisak skakao kako udje na vrata u dz
na kraju joj mjerili pritisak u kaficu pored i bilo sve normalno :P

drago mi je da si kuci Mackice, sad se probaj opustiti i cekati dan D :)

milice, sa koliko se bebe mogu roditi najranije a da mogu samostalno funkcionisati?

ja danas bila na kontroli urina, a on gori nakon terepije ab. kao da sam jela bombonice umjesto panklava.:roll:
sad imam imam peckanje i sve ostale cari urinarne infekcije.:dash:
dala mi neki novi ab i podvukla za cajeve. sad bi je trebali sanirati.

Da bi samostalno funkcionisale, bez obzira sto se svrstavaju u nedonoščad, to je od 34,35 nedelje. A inace se rode i MNOGO ranije ali budu ok uz pomoc aparata itd...Sta pijes sada od ab? Ja ti kazem kakve sam muke mucila godinama :( sa cistitisom i bakterijama, esherihijom i proteusom, peckanja, bol, ma uzas jedan. Sto vise tekucine da pijes, sa tim urinarnim inf.samo borba, ma uzasne su :(. To sto sam ja pila 6 meseci ne znam smeju li trudnice, alternativna m. je u pitanju.

Da bi samostalno funkcionisale, bez obzira sto se svrstavaju u nedonoščad, to je od 34,35 nedelje. A inace se rode i MNOGO ranije ali budu ok uz pomoc aparata itd...Sta pijes sada od ab? Ja ti kazem kakve sam muke mucila godinama :( sa cistitisom i bakterijama, esherihijom i proteusom, peckanja, bol, ma uzas jedan. Sto vise tekucine da pijes, sa tim urinarnim inf.samo borba, ma uzasne su :(. To sto sam ja pila 6 meseci ne znam smeju li trudnice, alternativna m. je u pitanju.

За бешику и мокраћне путеве је одличан Палисепт, биљно помоћно лековито средство. Проверено, стари домаћи производ.

palisept.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
I sve fino.
Kuci sam.

:klap::zag:

Iskreno ne znam mnogo o naucnim teorijama sto se tice prevremeno rođenih beba. Ono što sam cula u bolnici i to od veoma priznatih doktora je da bebe rodjene ispod 1kg imaju retku sansu da prezive. To je ono sto sam cula kad su objasnjavali jednom tatici.
Ono sto sam doživela je da je beba rodjena sa 850gr, reanimirana i odvezena u Tirsovu. Jos uvek ziva i napreduje.
Za blizance mi je dr rekao min 28 nedelja sa velikim rizikom, 32 nedelja prihvatljivo ali obavezno inkubator i borba, a od 36te ok.

Back