Kutak za trudnice

Čičak draga iskrene čestitke,dobrodošla mala Elena na ovaj svet! Da budete živi i zdravi još sto godina,da Medo bude dobar bata,a Elena slatkica da ne nervira previše starijeg batu. :) Drago mi je što imaš mleka,neka siki malena,a nadam se da će Meda brže bolje da pregrmi prve simptome ljubomore. Sve najbolje vašoj divnoj porodici!

Eh, kad MIci spomenu ljubomoru...
došla ja sinoć sa posla, nešto se iznervirala tamo, pa se nešto i pre i posle posla iznervirala oko kućnih stvari... :roll: sve u svemu, malo me je i stomak boleo, malo me mučila i po koja kontrakcija, ali ništa čudno s obzirom na to da sam bila u konstantnom stanju iznerviranosti ceo božji dan. I sela na trosed, malena sa jedne, mališa sa druge strane, zovemo i tatu da se sa nama mazi i igra... Mic mi mazi stomak, pita kada će bebe, da li će smeti ona da ih nosi, da ih vodi u vrtić i već slična dečja pitanja...
TEk odjednom ustade Stefajlo sa troseda, stade ispred mene i hoće pošto-poto da mi se popne u krilo, tj. na stomak. Ja mu pričam da to ne sme, mazim ga i držim istovremeno, da me ne povredi, tek odjednom on se izmače, pa se zalete ka meni, pa glavom u moj stomak iz sve snage :sad2:
Jao, majko moja, koji je to bol u trenutku bio... :sad2: Pomislila sam da će da mi pukne i stomak, i svi organi unutra, da će jednostavno da eksplodira. A u sledećem trenutku sam osetila kao da će sve iz stomaka samo da ispadne iz mene, da će i rebra da mi se otegnu do kolena ili stopala... :sad2: Trebalo je par minuta da se smiri bol, bogami.
Sad sam ok, bolucka me malko, ali ništa strašno, ali sinoć... i bol i strah...
Već je počeo da pokazuje ljubomoru, a šta će tek biti kada se bebe rode, ni da pomislim ne smem...

Ata cuvaj se, deca su i vise nego nepredvidiva. Mojoj drugarici dok je bila trudna sa drugim sinom ovaj stariji je stalno stipao stomak, i to ne kao da stipne malo nego ljudski stisne da je bas bas zaboli. Strasno!

Cicak, neka je ziva i zdrava! Lepo ime je dobila! Sa srecom! <3

došla ja sinoć sa posla, nešto se iznervirala tamo, pa se nešto i pre i posle posla iznervirala oko kućnih stvari... :roll: sve u svemu, malo me je i stomak boleo, malo me mučila i po koja kontrakcija, ali ništa čudno s obzirom na to da sam bila u konstantnom stanju iznerviranosti ceo božji dan. I sela na trosed, malena sa jedne, mališa sa druge strane, zovemo i tatu da se sa nama mazi i igra... Mic mi mazi stomak, pita kada će bebe, da li će smeti ona da ih nosi, da ih vodi u vrtić i već slična dečja pitanja...
TEk odjednom ustade Stefajlo sa troseda, stade ispred mene i hoće pošto-poto da mi se popne u krilo, tj. na stomak. Ja mu pričam da to ne sme, mazim ga i držim istovremeno, da me ne povredi, tek odjednom on se izmače, pa se zalete ka meni, pa glavom u moj stomak iz sve snage :sad2:
Jao, majko moja, koji je to bol u trenutku bio... :sad2: Pomislila sam da će da mi pukne i stomak, i svi organi unutra, da će jednostavno da eksplodira. A u sledećem trenutku sam osetila kao da će sve iz stomaka samo da ispadne iz mene, da će i rebra da mi se otegnu do kolena ili stopala... :sad2: Trebalo je par minuta da se smiri bol, bogami.
Već je počeo da pokazuje ljubomoru, a šta će tek biti kada se bebe rode, ni da pomislim ne smem...

pokusaj da ga ukljucis u sve sto je moguce.ja sam sina vodila na UZ kad sam isla da vidi bebu da mu je ucunim bliskom prije nego se rodi.,jako sam se bojala ljubomore zato sto je bio jedinac 7 godina.na srecu,uspjela sam da prodje bez toga,od prvog dana je bio ukljucen u sve oko sestre,i tako je ostalo do danas.

I moja mala oce da mi djipa po stomaku. Kako je postajao sve veci tako je i rasla njena zelja da djipa po istom. Ja se sve nadam da ce to da se promeni kada se beba rodi, jer mala generalno obozava drustvo i decu i bebe i sve.

I opet moram da vam kukam. Hemoglobin i trombociti su mi se ofucali samo tako i sada mi je i jos veca frka od porodjaja, a glava puna tripova i najgorih mogucih scenarija :rida:

Kontrole, naravno :ok:

Kako si ti, Bokice? Jel sve ok?

NIsam juče bila ni za šta, ali sada ću malo da vas nasmejem. Svi doktori do sad sa kojima sam u ovoj trudnoći došla u kontakt su me pitali da li su blizanci nastali prirodno, ili je vto u pitanju. Ok, pitanje kao pitanje.
Medjutim, ulazimo mm i ja juče u ordinaciju u genetskom savetovalištu u Frontu, ne zna se ko je uplašeniji od nas dvoje. On je bio bolji, hrabrio me, čak je pokušavao i da me zasmejava, sve da bi mi skrenuo misli. Elem, ušli, dr gleda papire i, moram priznati vrlo nesrećno formulisano, pita - da li su blizanci nastali spontano? Iz momenta sam znala šta znači ono njegovo smejuljenje na pi-č-kenzi, onako vragolasto.... kaže moj čo'ek - pa kako, doktorka, spontano? Bogami smo imali odnose... :andjeo:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Šta reći, luuuud čo'ek... :lol:

hahahaha e draga moja tvoj muz je shiz kao i moj

reci mu da ce on biti tvoj najvazniji pomocnik i pricaj mu sve u tom fazonu kako bi se osetio vazno i prioritetno, i mozda sada da mu trazis pomoc tipa dodaj mami to i to , mama ne bi mogla bez tebe pa mozda ta fora upali da mu spreci takve reakcije

- - - - - - - - - -

Ne znam jel vam se poverih devojke, cekamo opet batu. Sada vode 3:1 ;)

Devojke kakav je bol u stomaku "normalan" u trudnoci? Nocas me je probudio jak menstrualan bol, kao da cu svakog trenutka da dobijem. Trajao je oko 3-4 min, ja se skupila i malo primirila i prosao je, u stvari zaspala sam. Sada mi je onako... nesto sugavo. Nemam bol ali kao da mi nesto smeta. Mislim da sam usla u 9. nedelju.

Devojke kakav je bol u stomaku "normalan" u trudnoci? Nocas me je probudio jak menstrualan bol, kao da cu svakog trenutka da dobijem. Trajao je oko 3-4 min, ja se skupila i malo primirila i prosao je, u stvari zaspala sam. Sada mi je onako... nesto sugavo. Nemam bol ali kao da mi nesto smeta. Mislim da sam usla u 9. nedelju.

Pa sada ne znam koji intenzitet bola osjecas, generalno ako te bas boli ja bi predlozila da se obratis doktoru a onaj osjecaj kao da ces upravo da dobijes sam ja imala u prvoj trudnoci pa skoro do treceg mjeseca, onako neprijatno ali nije pravi bol, u drugoj trudnoci mi se smirilo oko 7-8 nedelje. I prvi i drugi put sam isla doktoru da provjeri za svaki slucaj da je sve ok ( jer sam ja panicar :) )

29 nedelja i par dana
1491 gram
gospodjica, kaze doca, malo zuri s duzinom i tezinom
oko 7 dana
radicu onaj za secer test 21og, za svaki slucaj
mada mi je secer za sada normalan
i muz i njegova sestra su bili preko 4 kg, 54 cm
ja i moja sestra isto - preko 4 kg, 54 i 53 cm
svi smo od 178 visoki pa dalje...do 2 metra
tako da i on kaze kako je to prije genetika nego neki problem
inace se non stop rita i bacaka
spustila se malo pa me vise zeludac i gorusice ne smaraju toliko
i po svemu sudeci bez frke cemo do termina : )))

Back