Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E zaboravih da te pitam kako izgleda double test, koliko dugo traje pregled? Gde si ga radila kod privatnika ili u državnoj?
Meni su rekli da samo Višegradska ne naplaćuje tako da sam tamo zakazala.

Double test izgleda ovako : Kada odes kod doktorke na kontorlu,ona ti uradi UZ i kaze ti da imas rok tri dana,ali sto pre to bolje,da izvadis krv na hormone,tj samo u laboratoriji kazes krv za double test.Ja sam zakasnila da izvadim krv odmah taj dan,ali sam zato sutradan.Kod nas u bolnici ne rade double test,pa sam morala privatno da vadim krv,3500 dinara.I da kada ides da vadis krv obavezno ponesi svoj UZ karton,jer je njima potrebna fotokopija.Onda ti postave jos par rutinskih pitanja,datum rodjenja,koja je beba po redu,koliko beba sada nosis,da li je bilo pobacaja,da li si pusac itd,itd...Ja cu rezultate znati u sredu najverovatnije i onda samo treba da odem i predam ih doktorki.

debela berta, koliko sam citala double test i ostali testovi se rade prema proracunima koji su pravljeni za jednostruke trudnoce (jel se tako kaze :confused:). u blizanackim trudnocama se ne primenjuju...tako sam citala, nisam zapamtila detalje jer moja trudnoca nije taj slucaj...ti proveri sa lekarima u vezi sa tim.

ludnice, cestitamo :cvet::klap::klap::zurka::pivce:
vidis da si prezivela i to...
jedva cekam da nam pricas kako je proslo, narocito iz ugla najvece panicarke na temi :worth:
nikola je bas velik decko, postavljaj slicice cim pre budes mogla.

Sve mi se sad cini kao san...kao da se nije desilo meni...a beba je tu...najsladja beba koju mnogo volim....
slikicu mog sina mozete da vidite ovde
http://www.hsf.ch/actualites/naissances.php
trazite ilic nikolu rodjenog 10 aprila.....a novije slikice bice uskoro...dok se mama ne oporavi...
kad su krenule kontrakcije ja sam mislila ma nije to prestace uskoro..
bile su prvo na 10 min ali trajale su mnogo kratko pa mi se cinilo da ne moze biti to.
onda kroz 1 sat su krenule na 3 minuta i krenula sam jace da krvarim... e to je ono sto me je uplasilo...i onda smo u ponoc otisli u bolnicu...
tamo placem od straha...babica me pregleda otvorena sam 6 cm...ja ne verujem...daju mi epidural....i bolovi prestaju...za jos 2 sata otvorena 10 cm...
sad dobijam bolove u predelu besike i trticne kosti i molim za jos malo epidurala...kazu mi da guram al ja ne osecam zadnjicu...guram onako otprilike...al nesto ne ide...zovu moju doktorku i znam da nesto nije kako treba
ona dolazi kroz 20 minuta pregleda me i spominje forceps....uf nesto radi dole ja guram i osecam kako vuce nesto levo desno gore dole ali nema boli samo pritisak...
i onda zadnja bol u predelu besike i moj stomak nestaje kao izduvani balon i odjednom nesto tesko na grudima,i place...
placem i ja al nesmem da pogledam sta je...gledam u muza i vicem da nesmem da pogledam...on kaze gledaj srce pa to je beba....
i kad pogledam vidim ga onako mokrog i krvavog i gleda pravo u mene sa jednim okom otvorenim a drugim zatvorenim....
i placem jer je sve gotovo,jer smo dobro i grlim mog bebana...
doktorka me zasila imam malu ranu od 5 cm ali me hemoroidi ubise...
nastavak sledi....

Poslednja izmena:
i moj stomak nestaje kao izduvani balon i odjednom nesto tesko na grudima,i place...
placem i ja al nesmem da pogledam sta je...gledam u muza i vicem da nesmem da pogledam...on kaze gledaj srce pa to je beba....
i kad pogledam vidim ga onako mokrog i krvavog i gleda pravo u mene sa jednim okom otvorenim a drugim zatvorenim....

evo ja crkoh plakajuci... tako sam se raznezila... ne znam sta mi je, u poslednje vreme, samo suzama reagujem i na srecu i na tugu... uzivaj sa svojom malom porodicom, zelim ti svu srecu ovog sveta...

i onda zadnja bol u predelu besike i moj stomak nestaje kao izduvani balon i odjednom nesto tesko na grudima,i place...
doktorka me zasila imam malu ranu od 5 cm ali me hemoroidi ubise...
nastavak sledi....[/QUOTE]

I ja sam se rasplakala..ovo je divno..eto sad sam ljubomorna..mnooogo na sve mame koje su se porodile prirodnim putem..jasam jako patila sto nisam videla svog bebana odmah...i sto ga nisam ja prva videla ..kmeee :((
Ali drago mi je zbog tebe, sto je sve to tako lepo proslo..vidis nista strasno..heheh ljubi Nikolu:heart:

Dobar vam dan svima!!!
Cestitke za novu mamu i malog Nikolicu :vatromet: :orkestar:
Sada uzivajte, jer definitivno nista u zivotu nije lepse, koliko god da je teska i zahtevna uloga majke, ne uporedjuje se ni sa cim na svetu celom!!! To vec znaju mame, a one koje misle da znaju, definitivno ni ne slute kakva ih sreca ceka kad se porode.
Jel ste ofarbale jaja? Kazu da su najlepsa jaja kada ih ofarba trudna zena.

Imam jedno pitanjce za nmim - jel ti radjen cr pod totalnom anestezijom ili...? Ja nesto razmisljam da drugi bude pod epiduralom, da bih videla bebu odmah... Jeste da tek u utorak idem na UZ da mi se (verujem) potvrdi trudnoca :D, ali vec razmisljam o tim stvarima... :think:

Da pod totalnom mi je radjen.Tada nije bilo ni govora o epiduralu to je bilo jos "98.god.Carski rez mi je radjen pod hitno tako da mi rez ide uspravno(odvratno) jer su morali bebu da spasavaju.Poradjaj je krenuo i njoj su izasla stopala i nije moglo tako pa su me sa tim nogicama tako vozili u salu :confused:,uvodili u anesteziju :sad2:.Strasno ali sve to prodje i zaboravi se kad stigne beba :brus: :gace::orkestar:

Devojke,mame....
zelim prvo da se svima zahvalim na podrsci koju ste mi pruzile i stvarno moj beban je najlepsi na sajtu...sve je na tatu...ljubi ga majka...:lol:

ajde da nastavim pricu...

Doktorka mi usila ranu.....tu nisam osetila bol samo nesto kako steze...to je bilo brzo gotovo...
Onda je tata okupao bebu a ja sam zvala sve da javim vest o nikolinom dolasku...kad su prosla mozda tri sata babica i mm su pokusali da me odvedu do toaleta....krenula sam korak dva,vicem muzu meni je muka...i tu se vise nista ne secam...
Posle me on budi cujem ga vice probudi se srce...a ja kao da sam spavala sto godina...i onda mi je bilo muka i tesko...voze me u sobu....kazu mi izgubila sam dosta krvi i jos sam anemicna uz to...tako da je usledilo davanje transfuzije i kesice gvozdja jedno pet komada...sve me bolelo nisam mogla da se mrdnem...obe ruke u iglama pod trasfuzijom....
Beba je odmah uhvatio sisu,tu nisam imala mnogo muke ali kad je krenulo mleko da nadolazi onda su grudi buknule samo tako..ali sreca pa u bolnici radi jedna zena iz mog kraja i ona je bila samnom na porodjaju,bila mi je velika podrska tako da me je puno pazila,i mene i bebu...zahvalna sam joj puno....
Od babica iz nocne smene sam plakala...hebane svajcarkinje... nijedna nije htela da pomogne a ja ne umem da pricam francuski pa nocna mora....
i tako...inace beba je bila krenula licem a ne temenom pa je zato doktorka upotrebila forceps...
Sad se odmaramo kuci jedemo na tri /cetri sata i spavamo....i malo nas muci stomacic...
babica dolazi da nas obidje...danas ce doci ponovo...
Sve u svemu dobro sam prosla za jednu kukavicu....:worth:

Pozdrav za sve mame i trudnice....:heart::heart::heart:

Ludnice presladak ti je sincic,cestitam ti od srca!!!Ja treba da se porodim krajem maja...Najverovatnije da ce to biti jos jedan Nikola...Komentar na porodjaj ti je toliko pozitivan da mi se cini kako je to sve lako!!!Meni je ovo prva trudnoca,pa se nadam da cu i ja tako proci na porodjaju...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back