Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ludnice tvoj malisa je presladak, ali bukalno je najlepsi i najsladji od svih onih bebica. kad vidis toliko bebica na jednom mestu onda primetis koliko je svaka razlicita, a ne neko kad kaze da su sve bebe iste

cestitam ti na tvom malom andjelu

Hvala tina i svima na cestitkama,
stvarno je moj beban najlepsi na sajtu,ne sto je moj.....:per:

@Barbara,
cestitam ti od srca,neka su ti zive i zdrave a tebi zelim brz oporavak i naravno sestrici....

Bonzi,
molim te,napissi mi kako pripremas millupin caj od komoraca,moj mali ima neke grcice i danas je imao malo zelenu stolicu,pa bih mu dala caja....babica mi rekla da moze da popije 20 ml....

Barbara prirodno si se porodila?!Pa ti si zena zmaj :worth: ! :heart:

Berta, trudnoce sa dve ili vise beba se uglavnom i zavrse ranije,tako da mene nece iznenaditi ako se ti porodis par nedelja pre mene,obicno porodjaj bude negde oko 36-te nedelje.

Ma da ja doguram do oktobra i zadovoljna sam. Bar da udjem u 9i.

Imam jedno pitanje za sve trudnjače! Da li znate kad mogu običnim stetoskopom da čujem otkucaje srca bebaca? Neko je o tome već pisao al malo mi je mnogo da listam 100 strana. :D

I još nešto.. da li mažete stomake nečim i sa čime?
Ja sam se već prilično proširila i vreme je da krenem da se mackam. Sa Vanjom sam mazala jekoderm i ni jedna jedina strija mi se nije pojavila, al mnoooogo bre smrdi a sad mi još uvek smetaju mirisi pa ne mogu to da mažem.

I ja sam sa Acom cula samo buckanje hehe.
Ja sam poslusala savet neke od vas (mislim da je isto bila bananica :) ) i posle tusiranja,dok je koza jos mokra namazem se bebi uljem i onda se samo potapkam peskirom.Mada ja sam u prosloj trudnoci dobila puno strija,tako da mislim da mi ovaj put koza nece pucati.
Inace muka mi je celo jutro :(
Bananice jesi li ti sledeca?Kad ce,kad ce? :)

Sto se strija tice sve je individualna stvar.Ja nisam nista extra mazala u drugoj trudnoci a ugojila sam se 30kg:butkice:Strije su mi se pojavile samo oko pupka. Ja za sada nemam ali vodecemo da kraja :think:Jaoj ne znam vama kakav je pupak ali meni je svakim danom sve ruzniji i sve vise izlazi :sad2:Bas je grozan.

Barbara,
Kako ti se zovu bebice,i koliko teze,duse male:heart: Zar je moguce da poradjaju prirodno one koje imaju vise od jedne bebe ?jooj to sigurno puno boli,ali sve se izdrzi;)
Jos jednom cestitamo:pivce:

Pa za ime ..jos uvek razmisljamo,prvi decak...moj muz hoce da ga nazove Adrian,tezak je skoro 1kg950g,druga bebica,za njega nam se svidja ima Christian,on je tezak ravno 2kg,a malena devojcica...za nju razmisljamo kako da je nazovemo,ona je nazalost ima najmanju tezinu...1kg600g...bas je mala!
Neko me je isto pitao da li sam prirodnim putem! Pa ovako bilo je rizicno da idem na carsk rez,pa sam prihvatila prirodno...to mi je ustvari bio jedini nacin da svi budemo dobro,jer sam pre toga dozivela stres zbog sestre i zbog toga se stvorile neke komplikacije da nisam smela da idem na carski rez....i eto prirodnim putem sve tri! Strasno je bilo ali i to sam prebrodila! A za vreme trudnoce ugojila sam se malo vise od 11kg:)

Veliki pozdrav svima!!!!
Prvo da cestitam mami sa trojkama, svaka cast!!!! Lepo ja kazem, bez troje dece nista, pa jos odjednom :D

E a sada i zvanicno da se "zapljunem" medju sve vas trudnice!!! Potvrdjena trudnoca, ges.mesak 7,4mm, danas pocinje 6. nedelja, termin 21. decembra i ja sam najsrecnija zena na svetu!!!!

Sto se tice mazanja protiv strija, ja sam u prvoj trudnoci (a i sada cu), mazala COLISTAR kremu protiv strija. Jeste malo skuplja, oko 4000, ako se ne varam, ali je veliko pakovanje i stvarno dugo traje, bas je razmaziva...i nemam uopste problema sa strijama (sem ono malo sto ih se pojavilo dok sam rasla u visinu :D)

Veliki pozdrav svima!!!!
Prvo da cestitam mami sa trojkama, svaka cast!!!! Lepo ja kazem, bez troje dece nista, pa jos odjednom :D

E a sada i zvanicno da se "zapljunem" medju sve vas trudnice!!! Potvrdjena trudnoca, ges.mesak 7,4mm, danas pocinje 6. nedelja, termin 21. decembra i ja sam najsrecnija zena na svetu!!!!

Sto se tice mazanja protiv strija, ja sam u prvoj trudnoci (a i sada cu), mazala COLISTAR kremu protiv strija. Jeste malo skuplja, oko 4000, ako se ne varam, ali je veliko pakovanje i stvarno dugo traje, bas je razmaziva...i nemam uopste problema sa strijama (sem ono malo sto ih se pojavilo dok sam rasla u visinu :D)

CESTITAMMMM!!! :vatromet: :zurka:

Veliki pozdrav svima!!!!

CESTITAMO!!!:heart::heart::heart:

Double test izgleda ovako : Kada odes kod doktorke na kontorlu,ona ti uradi UZ i kaze ti da imas rok tri dana,ali sto pre to bolje,da izvadis krv na hormone,tj samo u laboratoriji kazes krv za double test.Ja sam zakasnila da izvadim krv odmah taj dan,ali sam zato sutradan.Kod nas u bolnici ne rade double test,pa sam morala privatno da vadim krv,3500 dinara.I da kada ides da vadis krv obavezno ponesi svoj UZ karton,jer je njima potrebna fotokopija.Onda ti postave jos par rutinskih pitanja,datum rodjenja,koja je beba po redu,koliko beba sada nosis,da li je bilo pobacaja,da li si pusac itd,itd...Ja cu rezultate znati u sredu najverovatnije i onda samo treba da odem i predam ih doktorki.

Još jedno pitanje.. Ako se rade samo hormoni da li to znači da mogu normalno da jedem, pijem kafu pre toga? Ako bi mi neko odgovorio pliiiiz ujutru idem pa mi je drama da li mogu da ručkam.
Mnogo mi je frka od tog testa. :(

Ne znam da li smem,ali jakooo mi se jede mesni narezak,ne znam otkud mi sad to,ali strasno mi se jede,sa salatom od paradajza....I idem sada da ga kupim,jer na sve drugo mi je muka i kad pomislim...Valjda je dozvoljeno u trudnoci pojesti kad-tad jedan mesni narezak,znam da pastete nisu dozvoljene,kao ni bilo kakve jetrine preradjevine,a ni jetra,ali mesni narezak..uf bas sam gladna,odoh :bye:
E da,imam jos jedno pitanje: da li koristite neki gel za intimnu negu,a da vam ga je doktor preporucio?Ja sam do sada koristila Sebamed ph 3,8,ali me je neki dan apotekarka pokolebala kada nije htela da mi ga proda,jer sam trudnica,kaze da ona nece da rizikuje i prodaje bilo kakve preparate trudnicama,pa sam se sad zabrinula da nije mozda stetno,a juce sam zaboravila da pitam moju doktorku...
U prosloj trudnoci sam,po preporuci doktorke, koristila Dercome femme koji je dosta skup,ali ako je samo to dozvoljeno onda mi nema druge nego da ga opet kupim.

Poslednja izmena:
Stigli su mi rezultati,sve je super :klap:.Rizik starosne dobi je 1:1501 , a za Down-ov sindrom je 1:1847
Atina pa ti si trudna!?Pa sto se nisi hvalila ranije :D,u svakom slucaju dobro dosla ponovo na kutak :D

Jupiiiiii!!!! :klap::klap::klap:
Meni rezultati stižu sutra, imala sam sreće jer petkom izdaju rezultate kad god da radiš test. Joj kolika mi je frka baš sam bila srećna kad su mi rekli da će biti tako brzo.
I malo sam sad mirnija kad sam ih videla kako se prćakaju, joj što su slatki.
Happy-ce meni na onom papiriću sa uz piše samo koliki je taj nt i koliki je crl, jednoj bebi 45, a drugoj 47 mm. Tražila sam al nisam našla koliko treba da bude pa samo informacija šta piše tebi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back