tina_ns
Primećen član
- Poruka
 - 617

tina, elleonora, hvala mnogo, super ste
ovako kako vi kazete mi se cini da je najlogicnije.
a jel vama mleko odmah doslo ili je proslo neko vreme i sta ste u medjuvremenu radile?
jos samo ovo da pitam...kad kazes da je stavljam na grudi koliko mogu, mislis cak i ako ja jos uvek nemam mleka i ako ona ne sisa da je ipak stavljam da se igra, mazi ili sta vec beba radi da bi podstakla moje grudi na proizvodnju mleka?
meni je mleko doslo posle tri dna i to u ogromnoj kolicini, tako da i to se pazi, tusirati grudi mlakom vodom to je najboljei pritom masirati, nemoj da zaboravis da poneses grudnjak za dojenje i one stitnike, jer ako budes ko ja mleko curi i krevet bude mokar, a grudi postanu teske ne mozes da hodas.
da i kad nemas mleka tad ga stavljas da sisa, beba to voli, i videces koliko ce da sisa ne da se igra nego da vuce ko manijak hehehe,a moze da se i ulenji kao sto bonzita kaze i u tome jeste cilj da bi nadoslo mleko, moze da se desi da ti bude gladan vec drugi dan ali opet ga stavljas na siku. ne znam kako ce kod tebe da se radi ali kod mene su davali neki caj da utoli glad, ne dohranu nego caj koji ne smeta dojenju. ukoliko beba previse gubi na tezini dace ti i dohranu plus dojenje dok ti ne dodje mleko. preguraces nista to nije strasno. meni se desilo u bolnici da mi place i place, nije mogao da zaspi u njegovom kreveticu, pa mi ga sestra stavi pored mene lepo ga ususka i spava ko top, eto nije uvek ni gladan

Poslednja izmena: 

...tako mala usta a tolika snaga

Ali srecom pa postoji i to adaptirano mlekce pa nasi bebironi mogu i tako lepo da napreduju...evo ga ovaj moj kao bik je jak i veliki decko
 to se desava i te kako cesto i nisi jedina, niti si ti kriva za to, niti si mogla nesto da uradis da to promenis. dajes sve od sebe, uzivas u svom bebironu, dajes mu negu i ljubav i to je bitno. toliko dece odraste na adaptiranom mleku, nemoj da razbijas glavu oko toga. ne daj nicemu da ti umanji srecu sto si pored svog lepog i zdravog bebirona kog si iscekivala 9 meseci 

izgleda da ce mi ujutru opet svratiti tetka iz Crvenke 
 tako da mi hormoni divljaju, u Bgu smo Goga, Maki i ja, moji putuju sutra za Bec i vracaju se u nedelju 

sad cemo moci malo da uzivamo