Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
tina, elleonora, hvala mnogo, super ste :cao:
ovako kako vi kazete mi se cini da je najlogicnije.
a jel vama mleko odmah doslo ili je proslo neko vreme i sta ste u medjuvremenu radile?

jos samo ovo da pitam...kad kazes da je stavljam na grudi koliko mogu, mislis cak i ako ja jos uvek nemam mleka i ako ona ne sisa da je ipak stavljam da se igra, mazi ili sta vec beba radi da bi podstakla moje grudi na proizvodnju mleka?

meni je mleko doslo posle tri dna i to u ogromnoj kolicini, tako da i to se pazi, tusirati grudi mlakom vodom to je najboljei pritom masirati, nemoj da zaboravis da poneses grudnjak za dojenje i one stitnike, jer ako budes ko ja mleko curi i krevet bude mokar, a grudi postanu teske ne mozes da hodas.

da i kad nemas mleka tad ga stavljas da sisa, beba to voli, i videces koliko ce da sisa ne da se igra nego da vuce ko manijak hehehe,a moze da se i ulenji kao sto bonzita kaze i u tome jeste cilj da bi nadoslo mleko, moze da se desi da ti bude gladan vec drugi dan ali opet ga stavljas na siku. ne znam kako ce kod tebe da se radi ali kod mene su davali neki caj da utoli glad, ne dohranu nego caj koji ne smeta dojenju. ukoliko beba previse gubi na tezini dace ti i dohranu plus dojenje dok ti ne dodje mleko. preguraces nista to nije strasno. meni se desilo u bolnici da mi place i place, nije mogao da zaspi u njegovom kreveticu, pa mi ga sestra stavi pored mene lepo ga ususka i spava ko top, eto nije uvek ni gladan

Poslednja izmena:
tina, elleonora, hvala mnogo, super ste :cao:
ovako kako vi kazete mi se cini da je najlogicnije.
a jel vama mleko odmah doslo ili je proslo neko vreme i sta ste u medjuvremenu radile?

jos samo ovo da pitam...kad kazes da je stavljam na grudi koliko mogu, mislis cak i ako ja jos uvek nemam mleka i ako ona ne sisa da je ipak stavljam da se igra, mazi ili sta vec beba radi da bi podstakla moje grudi na proizvodnju mleka?

meni je mleko doslo posle tri dna i to u ogromnoj kolicini, tako da i to se pazi, tusirati grudi mlakom vodom to je najboljei pritom masirati, nemoj da zaboravis da poneses grudnjak za dojenje i one stitnike, jer ako budes ko ja mleko curi i krevet bude mokar, a grudi postanu teske ne mozes da hodas.

da i kad nemas mleka tad ga stavljas da sisa, beba to voli, i videces koliko ce da sisa ne da se igra nego da vuce ko manijak hehehe,a moze da se i ulenji kao sto bonzita kaze i u tome jeste cilj da bi nadoslo mleko, moze da se desi da ti bude gladan vec drugi dan ali opet ga stavljas na siku. ne znam kako ce kod tebe da se radi ali kod mene su davali neki caj da utoli glad, ne dohranu nego caj koji ne smeta dojenju. ukoliko beba previse gubi na tezini dace ti i dohranu plus dojenje dok ti ne dodje mleko. preguraces nista to nije strasno. meni se desilo u bolnici da mi place i place, nije mogao da zaspi u njegovom kreveticu, pa mi ga sestra stavi pored mene lepo ga ususka i spava ko top, eto nije uvek ni gladan

Evo bas ovako,nije se uopste igrala samo je vukla,vukla vuuuukla i kad je pusti meni bradavica bude duga jedno 3 cent.:lol:...tako mala usta a tolika snaga:heart:

Dobro jutro trudnice, mamice i bebice :kiss:
elleonora upravu si,sto vise stavljati bebca na dojku,iako i nema mleka u prvim danima dovoljno mu je i malo kolostuma sto izlazi,sto cesce bebac sisa mleko ce pre doci...mada meni je od ssilnih komplikacija nestalo mleko,kao sto je i tebi u prvoj trudnoci,ali moj bebac je lenj,nije ni znao da sisa,napravile mi se ragarde vec treceg dana,jako je bolelo,isao je krv,probala sam sa silikonskim bradavicama ali mali je neverovatan,sisa kao i brzo zaspi,nisam ni imala nesto mleka,da je vuko kako treba imalo bi,tek kasnije kad je doslo on se izgleda navikao vec na flasicu a i najvetovatnije mleko nije bilo dobro,retko,bilo je vise vodeno(kao surutka)poceo je da odbija da pljuje i gura rukicama,vec posle dan dva nestalo je skroz...
znaci sto vise dati detetu da sisa,iako ima samo kolostuma,to je najzdravije,to ga stiti od infekcije,i tako ce brze doci mleko...

Bas mi je zao da si prosla kroz sve to,znam koji su to bolovi:( Ali srecom pa postoji i to adaptirano mlekce pa nasi bebironi mogu i tako lepo da napreduju...evo ga ovaj moj kao bik je jak i veliki decko:heart: moja ledja osete svih 25 kila kada moram da ga prenesem iz moga kreveta u njegov....:cmok2:

hvala bonzi :cao:
bas mi je zao sto si se ti tako lose provela sa dojenjem...ali bitno je da bebac lepo jede i da raste...
jel ga vodis vec napolje u setnju? u njegovim super kolicima :D?
Volela sam da ga dojim neko vreme,ali nevredi,napreduje hvala bogu,povraca dosta ali doca kaze nema veze jer ne gubi na kilazi vec napreduje super...nismo od onog danabili napolju,nesto je hladno,a i njemu kao pisti u grudima,ne uvek ali ponekad se cuje,doca ga pregledao kaze necuje se nista,moram ipak da pripazim za nedelju dana imamo prvu vakcinu:D a posle svaki dan setnja i nadam se lepom vremenu..Kako si ti,kako je bebac,jer su ti pocele pripremne kontrakcije?Moja sestra je u isoj nedelji kao ti,njoj je polovina maja termin,i on vec ima priprem kontrak...
Bas mi je zao da si prosla kroz sve to,znam koji su to bolovi:( Ali srecom pa postoji i to adaptirano mlekce pa nasi bebironi mogu i tako lepo da napreduju...evo ga ovaj moj kao bik je jak i veliki decko:heart: moja ledja osete svih 25 kila kada moram da ga prenesem iz moga kreveta u njegov....:cmok2:
Da hvala bogu pa postoji,ma nista im nefali,samo sto ipak je bolje u pocetku majcino mleko,stiti ga od infekcije ,alergije;..jos uvek se osecam lose zbog toga,zasto nemam i nemogu da ga dojim??!!Pozdrav za vas decica si ti preslatka :heart:

jao tina, to je bas super kad imas toliko mleka i jos te plus zaobidju svi oni problemi tipa mastitis, ragade i sl zbog kojih zene i izgube mleko i prestanu da doje. uzivajte!

Da hvala bogu pa postoji,ma nista im nefali,samo sto ipak je bolje u pocetku majcino mleko,stiti ga od infekcije ,alergije;..jos uvek se osecam lose zbog toga,zasto nemam i nemogu da ga dojim??!!Pozdrav za vas decica si ti preslatka :heart:

bonzi, nema nikakvog loseg osecaja zbog toga sto ne mozes da dojis svog sincica :banovati: to se desava i te kako cesto i nisi jedina, niti si ti kriva za to, niti si mogla nesto da uradis da to promenis. dajes sve od sebe, uzivas u svom bebironu, dajes mu negu i ljubav i to je bitno. toliko dece odraste na adaptiranom mleku, nemoj da razbijas glavu oko toga. ne daj nicemu da ti umanji srecu sto si pored svog lepog i zdravog bebirona kog si iscekivala 9 meseci :zag:

Rasplaka me bananice,hvala ti na ovako lepim recima,ali znas unutra u grudima,nesto me pritiska,u bolnici sam isto plakala,place ono placem ja,ono gladno, nezna da vuce,ja nemam mleka,strasno je za jednu majku...procice me valjda uskoro ...sad jede dobro,dobro i napreduje,malo se ubucio,i otezao,uzivam u jemu mada ovo me grize unutra,ali vremenom procice valjda,hvala ti...:heart:

Poslednja izmena:
Rasplaka me bananice,hvala ti na ovako lepim recima,ali znas unutra u grudima,nesto me pritiska,u bolnici sam isto plakala,place ono placem ja,ono gladno, nezna da vuce,ja nemam mleka,strasno je za jednu majku...procice me valjda uskoro ...sad jede dobro,dobro i napreduje,malo se ubucio,i otezao,uzivam u jemu mada ovo me grize unutra,ali vremenom procice valjda,hvala ti...:heart:

Ludice jedna,pa nije gladan ima flasicu...a tebi su jos hormoni uzdrmani,sve je to normalno i da places i da si tuzna ali veruj svaki put kada ga pomilujes,poljubis ili pogledas nezno majcinski dajes mu mnogooooo mnogoooo...gledaj to pozitivno recimo muzic zna da pripremi flasicu i da mu je da dok mama moze sebi da priusti jedno opustanje u kadi punoj mirisljavih kupki sve sa upaljenim svecama dok jednim uvcetom slusa bebu i taju kako ruckaju...:cmok2:

Hvala ti,on je za mene najveca ljubav mog zivota,pruzam mu svu ljubav i paznju,nadam se da cu biti dobra majka kao sto je moja ,najbolja mama na svetu...prebrodicu ovu krizu,samo sto ti kazes hormoni su sad uzdrmani,a da znas da cu sebi to da priustim,veceras uzimam vreme samo za mene,mozda ce da me opusti malo...:zag:

Kako si ti,kako je bebac,jer su ti pocele pripremne kontrakcije?Moja sestra je u isoj nedelji kao ti,njoj je polovina maja termin,i on vec ima priprem kontrak...

mi smo super. sad kupujemo stvarcice, zalepim se za sve zivo, sve mi je slatko i sve bih kupila :D. nemam nikakve kontrakcije, bas nista ne osecam i pitam se da li cu ih i imati.
cesto osetim bebinu guzu kako se trci pored mog pupka, nekad i iskoci kao ispupcenje i setim se vas kad ste o tome pricale, a sad ste sve vec prave mame...kako vreme leti :aha:

Cao devojke :cao:
Samo da vas pozdravimo! :D mi smo dobro, mene hormoni drmaju samo tako... krenulo mi malo rozikasto... :sad2: izgleda da ce mi ujutru opet svratiti tetka iz Crvenke :dash: tako da mi hormoni divljaju, u Bgu smo Goga, Maki i ja, moji putuju sutra za Bec i vracaju se u nedelju :aha: nista novo u sustini kod nas, sve se vrti u krug :roll: grcice jos ima malecka, ali sve manje, ekcemcic ili sta god da je imala na bradici se povukao i takooo... Nadam se da ste sve dobro! :zag: :cao: CMOK!

Cao devojke :cao:
Samo da vas pozdravimo! :D mi smo dobro, mene hormoni drmaju samo tako... krenulo mi malo rozikasto... :sad2: izgleda da ce mi ujutru opet svratiti tetka iz Crvenke :dash: tako da mi hormoni divljaju, u Bgu smo Goga, Maki i ja, moji putuju sutra za Bec i vracaju se u nedelju :aha: nista novo u sustini kod nas, sve se vrti u krug :roll: grcice jos ima malecka, ali sve manje, ekcemcic ili sta god da je imala na bradici se povukao i takooo... Nadam se da ste sve dobro! :zag: :cao: CMOK!

Ćao Kockice, grčići znači još traju, koliko Makica ima mjeseci , jeli dva?:bye:

Trebalo bi najviše da traju oko 2 i po mjeseca, al ko će znati sve bebice su različite, ja sam svaki dan brojala i jedva čekala da prođu. Mi smo dobro malo raduckamo i uživamo.Ti si sada u Beogradu sa svojim mužićem i Makicom?

Joj i mi brojimo dane :aha:
Da da u Bg smo, evo moji odose za Bec, pa smo se skinuli goli i igramo po stanu :hahaha: sad cemo moci malo da uzivamo :aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back