Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vi ovde govorite za nekoliko stvarcica,a ja spakovala kofer za mene malo veci i malo manji za malog,plus torbica sa stvarima za toalet...
Carobna,
Pita mene babica jer ti se kontraktira uterus ja kazem ne,osecam da se bebac trci i onda je stomak sav tvrd,al neboli,nekad malo zaboli,ona kaze pa to su kontrakcije,ja ispadoh prava plavusa :rumenko:
Meni je stomak malo spusten,nekako najvecu tacku dostize gore 7prsta od pupka...a tebi?inace do skoro je bio skroz gore...

I ja mislim da cu spakovati ovu torbu, pitacu svekrvu kako ide, da li mogu da ponesem sa sobom sve sto mi treba, znam ako budem zaduzivala muza da mi donosi da ce mi stalno nesto faliti, vecito moram da mu pisem spiskove, a nece mi bas biti do toga u bolnici. :aha:
Kako ona misli da su to kontrakcije? A sta je onda ono kad se bebac ne mrda, nego se stomak stvrdne sam od sebe, i boli kao kad imas menstruaciju? Ja sam mislila da su samo to kontrakcije, ne mora biti da uvek boli... :confused:
Ej, Bonzi, kakav bre 16-mart (i ja imam kod babice zakazano za 16-ti, mi ko da se dogovaramo), :lol: ja mislim da ces ti mnooogo pre. ;)
Nego, da svecano objavim ovde, odlucila sam se za kolica :klap: :vatromet: Bice High Trek... :D

Carobna, kako ti guras, osecas li kontrakcije, kako oticanje?

Ne zalim se, idem svako 15 minuta na WC, a muz prognozira kad spadne na 10 da smo blizu. :lol: Sto se tice kontrakcija, sad me je Bonzi skroz zbunila, ako je ovo tacno sto je njoj babica rekla, onda osecam kontrakcije. :confused:
Za oticanje ne pitaj, haos, srecom ne moram nigde da idem, jedva ovih par koraka u kuci iz jedne prostorije u drugu...

Carobna,
Kad se bebac trci nemrda,ali osecas da je stomak tvrd i osetis da se trci kao da su mu ledja ili glava,tvrdo,nekad zaboli kao kad ces da dobijes a nekad neosecam nikakvu bol samo se stvdne,i nemogu da idem,drzi malo pa popusti...e to su kontrakcije...a drugo je kad bebac se proteze i sutne...
Ja imam kod ginekologa 12,a kod babice 16,pa videcemo...
E super za kolica ,uradila si pravu stvar...jooj ja jos uvek zalim sto nisam kupila njih,ali dobro i ova mi se svidjaju puno...koju ces boju ?

I ja mislim da cu spakovati ovu torbu, pitacu svekrvu kako ide, da li mogu da ponesem sa sobom sve sto mi treba, znam ako budem zaduzivala muza da mi donosi da ce mi stalno nesto faliti, vecito moram da mu pisem spiskove, a nece mi bas biti do toga u bolnici. :aha:
Kako ona misli da su to kontrakcije? A sta je onda ono kad se bebac ne mrda, nego se stomak stvrdne sam od sebe, i boli kao kad imas menstruaciju? Ja sam mislila da su samo to kontrakcije, ne mora biti da uvek boli... :confused:
Ej, Bonzi, kakav bre 16-mart (i ja imam kod babice zakazano za 16-ti, mi ko da se dogovaramo), :lol: ja mislim da ces ti mnooogo pre. ;)
Nego, da svecano objavim ovde, odlucila sam se za kolica :klap: :vatromet: Bice High Trek... :D

Bravo Carobna za kolica,mislila sam nikad se neces odluciti:super::worth:
I kako je doslo do te odluke?

Carobna,
Kad se bebac trci nemrda,ali osecas da je stomak tvrd i osetis da se trci kao da su mu ledja ili glava,tvrdo,nekad zaboli kao kad ces da dobijes a nekad neosecam nikakvu bol samo se stvdne,i nemogu da idem,drzi malo pa popusti...e to su kontrakcije...a drugo je kad bebac se proteze i sutne...
Ja imam kod ginekologa 12,a kod babice 16,pa videcemo...
E super za kolica ,uradila si pravu stvar...jooj ja jos uvek zalim sto nisam kupila njih,ali dobro i ova mi se svidjaju puno...koju ces boju ?

Znaci ako je po ovome i ja bi trebala da imam te kontrakcije....:think: ali jos nisam sigurna....nije li jos rano?:think:

..mame, kroz ceo osmi i deveti mesec javljaju se kontrakcije..
..obichno nisu bolne, ni pravilnog razmaka..
..vezbaju se mishici za najvazniji posao u zivotu.. :heart:
..kad postanu pravilnog razmaka, koji se uz to i skracuje - vreme je.. :super:
..ni tada ne moraju da bole - sa drugim detetom,
prvi, blagi bol sam osetila kada su vec bile u razmaku od 5-6 minuta..
..a porodila sam se dva i po sata posle toga.. :D
..kad bih znala kako sam to izvela, rado bih vam rekla,
a i ja postupila isto, nekog..eh.. :aha: ..sledeceg puta..

Tina,
Stefi ti je presladak...A sta on to pokazuje prsticima, mangup jedan?:hahaha

Bonzi,
Ja sam super, ovde je juce krenulo prolece pa setam i mogu dosta da setam bez problema (kuc u drvo:). Nego, muzic mi se nacisto razboleo, virus ga savladao, pa ga mazim i pazim, a opet moram i da bezim od njega...valjda necu i ja...:roll:
Nasam sobica za bebca je minijaturna, ali smo je sredili kao decju. Na zid smo zalepili borduru vini Pu, a iznad nje dekoracije od pene u istom fazonu. Sve je zuto-plavo:)

Bravo Carobna za kolica,mislila sam nikad se neces odluciti:super::worth:
I kako je doslo do te odluke?
Presudilo je to sto mi se svidjaju sve uloge koje ima nosiljka. :)
Koristi se kao krevetic u poseti ili na putovanju (ima pravi kvalitetni dusek, sa ventilacijom, plus sto moze da se ljuljuska kad stoji na ravnom), kao autosedalica, sto je jako dobra funkcija jer u njoj beba moze da boravi koliko hoces za razliku od pravih autosedalica, i naravno, kao deo kolica. :ok:
Bonzi, ne znam jos za boju, znam da cu uzeti sportski deo i nosiljku...

Dobro jutro...
Mi i dalje krvarimo :( ,a muz mi danas ceo dan nije kuci,tako da sad se spremam pa idem kod doce,da vidimo,trebalo je da stane do sad..nadam se da nije nesto opasno...sva sam se unervozila i nervira me ova situacija....netreba bilo ko da vas pregleda...:besna:
Ljubimo vas pa vam se javljamo kad dodjemo kuci...

Bonzi, mislimo na tebe, pisi cim se vratis, ili zaduzi muza. :D
Ono ja juce rekoh da nemam kontrakcije? :think: E, pa, od sinoc ne prestaju. Oka nisam sklopila, celu noc kontrakcije i bol u krstima, a jutros sam mislila da je vreme za put. :p Bolelo je bas kao da imam menstruaciju, a sto je cudno, bilo mi je lakse kad stojim ili hodam, cim legnem, boli jos jace. Evo sad sam sva nikakva, odspavala 2 sata, krsta me i dalje bole, kontrakcije su redje, znaci samo trening... Glava me razbi od nespavanja.
I tako... dan za danom, pred kockastim ekranom. :aha: Cekamo... :)

Bonzi, mislimo na tebe, pisi cim se vratis, ili zaduzi muza. :D
Ono ja juce rekoh da nemam kontrakcije? :think: E, pa, od sinoc ne prestaju. Oka nisam sklopila, celu noc kontrakcije i bol u krstima, a jutros sam mislila da je vreme za put. :p Bolelo je bas kao da imam menstruaciju, a sto je cudno, bilo mi je lakse kad stojim ili hodam, cim legnem, boli jos jace. Evo sad sam sva nikakva, odspavala 2 sata, krsta me i dalje bole, kontrakcije su redje, znaci samo trening... Glava me razbi od nespavanja.

Drzi se Carobna,
Ja sam sinoc imala bolove u krstima i u jednom delu stomaka tu oko pupka ali samo s leve strane i nisu bili menstrualni bolovi,tako da neznam da li su to bile kontrakcije vec vise onako ko da me malo promaja uhvatila...i kad legnem boli kad ustanem ono prestane...ama neznam sta je bilo...danas nema....
Jedva cekam da nam se bonzi javi....

:aha:

sta sam ja rekla :zplez:

drzi se :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back