Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neizreciva, divne vestiz:lol: Mi smo danas bili na 4D kod dr Stojica, sve je super, jedino je bebac legao na stomak pa nemamo ni jednu sliku lica, bas je mali tvrdoglavko:zcool: A izdrzacemo jos tri meseca pa sledi licno upoznavanje:snesko:

ma i moj se mrdao na expertskom pa nismo mogli da ulovimo lice ali pre nedelju dana dr mi je pokazala kako trepce, kako otvara i zatvara usta....mi imamo jos dva meseca do termina.....treba to i docekati :)))))

Mene zanima da li se starije trudnice, u većini slučajeva, porađaju carskim rezom?

cesci je nego kod mladjih

z:(
Čitam da pijete puno lekova... Da li i to sve trudnice moraju? z:cry:

dosta trudnica pije lekove, cak mnoge piju na neki nacin i preventivno, kad se sumnja na mogucu komplikaciju.....npr, ja sam dobila tonu lekova zbog preteceg prevremenog porodjaja koji je bio tek u naziranju a koji se mozda mogao spreciti i samo lezanjem....ali,moja dr ne voli nista da prepusta slucaju.....

Drage zene, nije me bilo par dana, te stoga prvo srecna Nova godina, i Bozic, onima koji slave. Nadam se da ste svi sa stomacicma dobro i zdravo, a i vi ostali koji, kao ja, volite ovu temu :)
Imam pitanje...Da li je neka od vas imala implantacijsko krvarenje i kako ono izgleda, iz prve ruke...Citala sam mnogo o tome, ali ne znam sta da milsim...da li je ovo sto mi se desava bas to ili uvod u nesto drugo :(
Znam da cu vec krajem ove nedelje dobiti odgovore ali sam nestrpljiva i pomalo zabrinuta...
Nisam imala ranije nesto slicno, a sada imam vec dva dana smedji icedak, samo u tragovima...M bi trebala da stigne za 2,3 dana...

Mamice,kada ste osetile bebu prvi put?Ja sam par puta osetila neke leptirice u stomaku i kao da mi krce creva....Danas sam se probudila sa tvrdim stomakom na dnu i brdascetom...Kad pipnem rukom prilicno je tvrdo....ali ne osecam ono klasicno pomeranje nego pritisak i brdasce...Sa cerkicom sam kasnije osetila ali bas pokrete....ovo je drugacije.
Jel moguce da osecam tvrdo jel se nisam gojila,naprotiv smrsala sam koji kg zbog mucnina ili je to normalno?
Inace sutra/ulazim u 17-tu nedelju.A prekosutra idem na UZ vidmo jel se hematm povukao i sta se desava sa njim...
Pozzzic i SRECAN BOZIC,HRISTOS SE RODI!!!

Mardz, je li ti se to desilo u drugoj trudnoci? Ima li nekog pravila vezanog za ponasanje tih dana? Tipa mirovanje? Trudim se da ne mislim o tome puno, mozda je samo uvod u menstruaciju, ali nije mi se ranije desavalo...
Keka, ne znam za brdasce ali znam da sam u drugoj trudnoci osetila ranije bebu, bas tu negde oko 16. nedelje.

Mardz, je li ti se to desilo u drugoj trudnoci? Ima li nekog pravila vezanog za ponasanje tih dana? Tipa mirovanje? Trudim se da ne mislim o tome puno, mozda je samo uvod u menstruaciju, ali nije mi se ranije desavalo...
Keka, ne znam za brdasce ali znam da sam u drugoj trudnoci osetila ranije bebu, bas tu negde oko 16. nedelje.
Da u drugoj, ali kao da je prva, jer je prva bila sa 23 godine a druga sa 39.

Mamice,kada ste osetile bebu prvi put?Ja sam par puta osetila neke leptirice u stomaku i kao da mi krce creva....Danas sam se probudila sa tvrdim stomakom na dnu i brdascetom...Kad pipnem rukom prilicno je tvrdo....ali ne osecam ono klasicno pomeranje nego pritisak i brdasce...Sa cerkicom sam kasnije osetila ali bas pokrete....ovo je drugacije.
Jel moguce da osecam tvrdo jel se nisam gojila,naprotiv smrsala sam koji kg zbog mucnina ili je to normalno?
Inace sutra/ulazim u 17-tu nedelju.A prekosutra idem na UZ vidmo jel se hematm povukao i sta se desava sa njim...
Pozzzic i SRECAN BOZIC,HRISTOS SE RODI!!!

i ja sam osetila vrlo slabo talasanje u 17. nedelji i nisam odmah bila sigurna da je to to ali kada se nastavilo pojavljivati svaki dan i po malo jacati potvrdilo se da je to bebac....

"Najbolji je vaginalni put, jer je prirodan. U manjem broju slučajeva, postoji „greška prirode“, zbog koje se porođaj završava carskim rezom. Ali, naše žene često nisu pripremljene, uplašene su i ne znaju ništa o porođaju. Kad bi sve trudnice pohađale školu roditeljstva i predviđene psihofizičke pripreme, ne bi bilo tako."

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.75.html:329190-Skalpel-za-starije-porodilje

Trudnoća posle tridesete...
http://webmedicina.org/aktuelnosti/trudnoca/5298-trudnoca-posle-tridesete

Poslednja izmena:
Lista deset slavnih ličnosti koje su postale majke u poznijim godinama života:

1. Nicole Kidman je rodila zdravu bebu u svojoj 41. godini života.
2. Mariella Frostrup je rodila ćerkicu Molly Mae i Dannyja u ranim četrdesetim godinama.
3. Rachida Dati, bivša ministarka pravosuđa u vladi Nicolasa Sarkozyija u 43. godini je rodila zdravu bebu Zohrau. Ta vest je izazvala burne reakcije i puno se pisalo o tome ko je ustvari otac male Zohrae, a ova majka se samo pet dana nakon porođaja vratila na posao.
4. Halle Berry je prvo dete rodila u 41. godini života.
5. Emma Thompson je dete rodila u kasnim 40-tim godinama života.
6. Madonna je rodila sina Roccoa pet dana nakon što je navršila 42. godine.
7. Cherie Blair je četvrto dete dobila u 45. godini života.
8. Holly Hunter je rodila blizance u 47. godini.
9. Supermodel Iman, žena Davida Bowiea, rodila je ćerku, Alexandriau, u 45. godini.
10.Susan Sarandon je drugog sina, Milesa Guthriea, rodila u 45. godini života.

Izvor: http://www.mamaibeba.rs/najnovije-v...noca-u-poznim-godinama-vise-nije-rizicna.html

2. Mariella Frostrup je rodila ćerkicu Molly Mae i Dannyja u ranim četrdesetim godinama.
3. Rachida Dati, bivša ministarka pravosuđa u vladi Nicolasa Sarkozyija u 43. godini je rodila zdravu bebu Zohrau. Ta vest je izazvala burne reakcije i puno se pisalo o tome ko je ustvari otac male Zohrae, a ova majka se samo pet dana nakon porođaja vratila na posao.
9. Supermodel Iman, žena Davida Bowiea, rodila je ćerku, Alexandriau, u 45. godini.

Izvor: http://www.mamaibeba.rs/najnovije-v...noca-u-poznim-godinama-vise-nije-rizicna.html

Sve je to super, ali nasuprot 50-ogodisnjakinjama koje su postale majke postoji verovatno isti procentat 20,30- ogodisnjakinja koje ulaze u preranu menopauzu.
To je bio moj trip pre ove trudnoce, posto mi je ciklus se izmenio do neprepoznavanja, bila sam 90% sigurna da se blizim menopauzi.

Sve je to super, ali nasuprot 50-ogodisnjakinjama koje su postale majke postoji verovatno isti procentat 20,30- ogodisnjakinja koje ulaze u preranu menopauzu.
To je bio moj trip pre ove trudnoce, posto mi je ciklus se izmenio do neprepoznavanja, bila sam 90% sigurna da se blizim menopauzi.

Pokušavam da proverim da li su se baš svih 10 porodile carskim rezom....
Ja ne bih :ljutko:, i pristaću samo ako budem morala! :aha:

moja maceha, rodila brata u 40toj, sestru u 43coj z:lol: '83ce i '86te je bila vishe nego starija prvo- i drugorotka .. nisu je ni pitali, ishla je oba puta na carski ... a tada se seklo josh od pupka na dole, nishta ovaj sadashnji "bikini-rez" :zper: ... ustala za 3 dana, dojila ih bez problema, kao da ima 20 godina ...

i ja sam vikala da necu carski, pa mi tako zapalo ... bash me briga, mali je bio dobro, a ja sam malo otrpela, pa nishta :super: ... imala sam 37 punih 2011te, kad sam se porodila

moja maceha, rodila brata u 40toj, sestru u 43coj z:lol: '83ce i '86te je bila vishe nego starija prvo- i drugorotka .. nisu je ni pitali, ishla je oba puta na carski ... a tada se seklo josh od pupka na dole, nishta ovaj sadashnji "bikini-rez" :zper: ... ustala za 3 dana, dojila ih bez problema, kao da ima 20 godina ...

i ja sam vikala da necu carski, pa mi tako zapalo ... bash me briga, mali je bio dobro, a ja sam malo otrpela, pa nishta :super: ... imala sam 37 punih 2011te, kad sam se porodila

Nisam ni ja htela, pa me na kraju nisu ni pitali za misljenje, samo "ides na carski"
porodila sam se u 30oj godini

A zasto ste morale, koji je bio razlog?

To pocetno osecanje bebe, ne bi trebalo ni u kom slucaju da je bolno??? ili gresim?
I u kom delu stomaka se oseca, nisko dole?

ma nikako bolno i moze da se oseti i gore i dole, zavisi kako je beba pozicionirana...to su kao blagi pokreti creva....ako je bolno isto moze biti od creva, ali nikako od bebe.....bolni udarci slede kasnije, mnogo kasniije, narocito ako ti bebac nema milosti z:lol:

A zasto ste morale, koji je bio razlog?

Zato sto sam prenela termin a mali nije ni poceo da se spusta
niti je bilo sta davalo znake da ce porodjaj uskoro poceti, bila sam zatvorena skroz 3 dana posle termina
+ im ctg bio sumnjiv, smatrali su da nema dovoljno vazduha pa nisu hteli da cekaju
a nisu hteli ni da probaju da izazovu prirodan jer, citiram "beba je velika, bojim se da cemo namuciti i tebe i nju"
i stvarno bio je 4250gr
ja sam samo rekla, "pa dobro ok, ako Vi kazete da mora carski" na sta mi je dr rekao "mislim da je tako najpametnije, nema kod tebe nista od prirodnog porodjaja"
i eto

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back