gost 208799
Buduća legenda
- Poruka
- 27.881
ma da, eno jedna sto je samnom drudnovala i bila otvorena, na kraju probila termin.... vecina ih dodje do termina, videces i sama
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
..nije ti prva beba, ako nema produktivnih kontrakcija mozesh biti otvorena prst ili dva nedeljama, pa i mesecima..
ma da, eno jedna sto je samnom drudnovala i bila otvorena, na kraju probila termin.... vecina ih dodje do termina, videces i sama
imala sam kontrakcije jos od 6. meseca ali zadnjih dana su bile cudne, osecala sam i grlic....juce 4 za 1 sat i zato sam i otisla kod dr....uzimam partu i evo od juce uvece ni jedne kontrakcije![]()
..nije ti prva beba, ako nema produktivnih kontrakcija mozesh biti otvorena prst ili dva nedeljama, pa i mesecima..
...tri, cetiriBiće to sve super, ne brini, ali, ako se pojačaju kontrakcije, pravac bolnica, oni takve slučajeve odmah prime na odelenje, bez obzira koje je doba dana ili noći, ne treba ti uput, dobiješ flašu dve tokolize i mirna bačka.
imala sam kontrakcije jos od 6. meseca ali zadnjih dana su bile cudne, osecala sam i grlic....juce 4 za 1 sat i zato sam i otisla kod dr....uzimam partu i evo od juce uvece ni jedne kontrakcije![]()
Ne znam zašto nekom deluju a nekom ne, ali znam da su mi poprilično oštetili srce, ali da su sačuvali trudnoću. U mnogim zemljama je to zabranjen lek i može se primiti samo uz pismenu izjavu da hoćeš da ga primaš na sopstvenu odgovornost jer je bilo smrtnih slučajeva....tri, cetiri
meni nekim cudom nista nije delovalo ni toko ni partu koji sam pila pre i posle....
msm da to kad oce oce
moja komsika u sestom se otvorila neka dva prsta, odvezli je za nemacku, mirovala malo, tamo jj i terapiju ukinuli i ona isto probila termin, termin joj bio pre mog a porodila se posle nas, terali je da seta po ceo dan da bi se beba kolko tolko spustila za porodjaj, haos....
eto
a ja se i pored osam partu dnevno otvorila, pa tokoliza, pa opet partu i porodih se
ne znam kako nekome deluje a nekome ne ti lekovi?
znam da nisu dobri za srce pa me interesuje i za drugi put kad budem trudna
zasto ti lekovi ipak nekome ne zaustave kontakcije i otvaranje?
Ne znam zašto nekom deluju a nekom ne, ali znam da su mi poprilično oštetili srce, ali da su sačuvali trudnoću. U mnogim zemljama je to zabranjen lek i može se primiti samo uz pismenu izjavu da hoćeš da ga primaš na sopstvenu odgovornost jer je bilo smrtnih slučajeva.
..chim je dr uveo partusisten znachi da su ipak produktivne kontrakcije..miruj, nadam se da ce sve biti ok..
..ja sam BH imala od shestog meseca, poslednjih osam nedelja bila otvorena dva prsta i bez terapije dogurala do termina..
..sve kombinacije su moguce..
kako to da ti nisu dali terapiju ako si bila od 32. nedelje dva prsta otvorena?
meni je posle vizuelnog i rucnog pregleda grlica odmah rekla za lekove, do uz nismo ni dosli....na uz je sve bilo ok......od 31. nedelje....porodila sam se u 39+0..
..zato shto nije bilo kontrakcija, osim brakston-hiksovih..
..razlikuje ih UZ, ili CTG..
meni je posle vizuelnog i rucnog pregleda grlica odmah rekla za lekove, do uz nismo ni dosli....na uz je sve bilo ok....
meni je posle vizuelnog i rucnog pregleda grlica odmah rekla za lekove, do uz nismo ni dosli....na uz je sve bilo ok....
al meni opet nije jasno kako to
meni odma napisala uput za front gde su me detaljnije pregldali, obavezno ctg
toga sam se naradila kolko hoces
briseve odma uzeli
e ovo... tako bih i ja, nevezano za to koja je trudnoca po redu, nekako bas da dr da tokolitike na osnovu samo 'vizuelnog i rucnog' mi nekako ne ide......ti si bila prvi put trudna, mislim
da je u tom sluchaju svako skracivanje grlica i/ili otvaranje za uzbunu..
..u svakoj sledecoj trudnoci je ochekivan(ije) i ne mora da znachi pochetak porodjaja..
..mislim da su produktivne kontrakcije ono shto je za uzbunu i zato je treabalo da urade ctg
(..moze i UZ da vidi, razlikuje se smer kontrakcija, nisu "potiskujuce" nego "bildujuce", ceo stomak je tvrd, bez narochitog potiska ka grlicu)..
..kazem, mozda je sve ukupno bilo josh razloga, o kojima ne znamo poshto nismo lekari, pojma nemam..
..ja bih trazila uput za negde, moj dr (u dz) ne prepisuje tokolizu sam, uvek trazi mishljenje iz fronta..
sad sam 29+5 ali bebac je nesto napredniji....
kako to?
meni radili odma i uz i ctg
msm kako drugacije
bolje trazi lepo da te pregleda da ne pijes dzabe te lekove