Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..nije ti prva beba, ako nema produktivnih kontrakcija mozesh biti otvorena prst ili dva nedeljama, pa i mesecima..

ma da, eno jedna sto je samnom drudnovala i bila otvorena, na kraju probila termin.... vecina ih dodje do termina, videces i sama

imala sam kontrakcije jos od 6. meseca ali zadnjih dana su bile cudne, osecala sam i grlic....juce 4 za 1 sat i zato sam i otisla kod dr....uzimam partu i evo od juce uvece ni jedne kontrakcije z:)

imala sam kontrakcije jos od 6. meseca ali zadnjih dana su bile cudne, osecala sam i grlic....juce 4 za 1 sat i zato sam i otisla kod dr....uzimam partu i evo od juce uvece ni jedne kontrakcije z:)

Biće to sve super, ne brini, ali, ako se pojačaju kontrakcije, pravac bolnica, oni takve slučajeve odmah prime na odelenje, bez obzira koje je doba dana ili noći, ne treba ti uput, dobiješ flašu dve tokolize i mirna bačka.

drage moje, kako se vama kretala kilaza, ja sam sad u cetvrtom mesecu i mogu vam reci da mi kilaza varira do dve kile, reklo bi se kao da sam dobila na kilazi ali kad se merim ujutru opet imam isto kila koliko sam imala i kad sam ostala trudna. stomak mi je malo porastao, a drugi mi kazu da izgledam kao da sam se dobro najela i nadula :) ali po kilama se nista ne desava
mislim da li je sve uredu?

Jos je rano, ima zena koje u prva tri meseca izgube koji kilogram (ja nisam ta srecnica). Ako imas neku dilemu pitaj dr na sledecoj kontroli. Trudnica ne treba da jede za dvoje ali mora da se hrani kvalitetno. Pod tim podrazumevam raznovrsno, od svega po malo... Nema razloga za brigu, ama bas ni malo...

Biće to sve super, ne brini, ali, ako se pojačaju kontrakcije, pravac bolnica, oni takve slučajeve odmah prime na odelenje, bez obzira koje je doba dana ili noći, ne treba ti uput, dobiješ flašu dve tokolize i mirna bačka.
...tri, cetiri :D
meni nekim cudom nista nije delovalo ni toko ni partu koji sam pila pre i posle....
msm da to kad oce oce
moja komsika u sestom se otvorila neka dva prsta, odvezli je za nemacku, mirovala malo, tamo jj i terapiju ukinuli i ona isto probila termin, termin joj bio pre mog a porodila se posle nas, terali je da seta po ceo dan da bi se beba kolko tolko spustila za porodjaj, haos....
eto
a ja se i pored osam partu dnevno otvorila, pa tokoliza, pa opet partu i porodih se
ne znam kako nekome deluje a nekome ne ti lekovi?
znam da nisu dobri za srce pa me interesuje i za drugi put kad budem trudna
zasto ti lekovi ipak nekome ne zaustave kontakcije i otvaranje?

..chim je dr uveo partusisten znachi da su ipak produktivne kontrakcije..miruj, nadam se da ce sve biti ok.. :)

..ja sam BH imala od shestog meseca, poslednjih osam nedelja bila otvorena dva prsta i bez terapije dogurala do termina..
..sve kombinacije su moguce..

...tri, cetiri :D
meni nekim cudom nista nije delovalo ni toko ni partu koji sam pila pre i posle....
msm da to kad oce oce
moja komsika u sestom se otvorila neka dva prsta, odvezli je za nemacku, mirovala malo, tamo jj i terapiju ukinuli i ona isto probila termin, termin joj bio pre mog a porodila se posle nas, terali je da seta po ceo dan da bi se beba kolko tolko spustila za porodjaj, haos....
eto
a ja se i pored osam partu dnevno otvorila, pa tokoliza, pa opet partu i porodih se
ne znam kako nekome deluje a nekome ne ti lekovi?
znam da nisu dobri za srce pa me interesuje i za drugi put kad budem trudna
zasto ti lekovi ipak nekome ne zaustave kontakcije i otvaranje?
Ne znam zašto nekom deluju a nekom ne, ali znam da su mi poprilično oštetili srce, ali da su sačuvali trudnoću. U mnogim zemljama je to zabranjen lek i može se primiti samo uz pismenu izjavu da hoćeš da ga primaš na sopstvenu odgovornost jer je bilo smrtnih slučajeva.

Ne znam zašto nekom deluju a nekom ne, ali znam da su mi poprilično oštetili srce, ali da su sačuvali trudnoću. U mnogim zemljama je to zabranjen lek i može se primiti samo uz pismenu izjavu da hoćeš da ga primaš na sopstvenu odgovornost jer je bilo smrtnih slučajeva.

ja bolje da ne znam onda u kakvom mi je stanju cuka :)
a ja sam njima svima govorila da ce biti tako jer mi se i keva ranije poradjala as oni mi nisu verovali
s obzirom da planiram cetvoro, zato pitam, ako cu ovako da prodjem svaki put da znam....

Imam neki program za vežbanje gde napraviš svoj profil tako što ti, na primer , kaže da uradiš 10 čučnjeva pa izmeriš puls, pa deset puta da skočiš, pa izmeriš puls...i na osnovu toga, godina, težine, visine...napravi program za vežbanje i predlog na čemu da radiš. Posle trudnoće, a i sad kad krenem da radim, predlaže mi isključivo kardio vežbe i to slabog intenziteta, trening koji sam inače dobijala da radim 15 minuta, sada mi razvuče na sat vremena. To mi je jedan od pokazatelja, a drugi je što, ne mogu da pretrčim više od jednog sprata na stepenicama, do vazduha ne dolazim.

meni je posle vizuelnog i rucnog pregleda grlica odmah rekla za lekove, do uz nismo ni dosli....na uz je sve bilo ok....

..nemam pojma, meni je ovo bilo logichno, dr nije bio zabrinut ni malo,
ja sam bila na nogama do poslednjeg dana, sa detetom od godinu dana tada, nije bilo nikakvih problema..

..verovatno je neshto razlichito u nashe dve situacije, znaju dr shta rade.. :)
..miruj, to ti ne moze nashkoditi.. :)

al meni opet nije jasno kako to
meni odma napisala uput za front gde su me detaljnije pregldali, obavezno ctg
toga sam se naradila kolko hoces
briseve odma uzeli

..ti si bila prvi put trudna, mislim
da je u tom sluchaju svako skracivanje grlica i/ili otvaranje za uzbunu..
..u svakoj sledecoj trudnoci je ochekivan(ije) i ne mora da znachi pochetak porodjaja..
..mislim da su produktivne kontrakcije ono shto je za uzbunu i zato je treabalo da urade ctg
(..moze i UZ da vidi, razlikuje se smer kontrakcija, nisu "potiskujuce" nego "bildujuce", ceo stomak je tvrd, bez narochitog potiska ka grlicu)..

..kazem, mozda je sve ukupno bilo josh razloga, o kojima ne znamo poshto nismo lekari, pojma nemam..

..ja bih trazila uput za negde, moj dr (u dz) ne prepisuje tokolizu sam, uvek trazi mishljenje iz fronta..

..ti si bila prvi put trudna, mislim
da je u tom sluchaju svako skracivanje grlica i/ili otvaranje za uzbunu..
..u svakoj sledecoj trudnoci je ochekivan(ije) i ne mora da znachi pochetak porodjaja..
..mislim da su produktivne kontrakcije ono shto je za uzbunu i zato je treabalo da urade ctg
(..moze i UZ da vidi, razlikuje se smer kontrakcija, nisu "potiskujuce" nego "bildujuce", ceo stomak je tvrd, bez narochitog potiska ka grlicu)..

..kazem, mozda je sve ukupno bilo josh razloga, o kojima ne znamo poshto nismo lekari, pojma nemam..

..ja bih trazila uput za negde, moj dr (u dz) ne prepisuje tokolizu sam, uvek trazi mishljenje iz fronta..
e ovo... tako bih i ja, nevezano za to koja je trudnoca po redu, nekako bas da dr da tokolitike na osnovu samo 'vizuelnog i rucnog' mi nekako ne ide....
msm, moje misljenje naravno

Ja sam sam se u obe trudnoce otvorila jedan prst nedelju dana pre porodjaj,videli su prilikom pregleda rukom beba je bila visoko( receno je da nece skoro bebac)a i ultrazv i posle ctg obavezno i ja sam imala te neke kontrakcije al normalne,receno mi je mirovanje i nikakve lekovi mi nisu prepisali<;stim sto sam prvu bebu rodila u terminu a drugu 3nedelje pre.
Strogo miruj i trazi ctg da ti daju da radis a i ultrazv mislim normalno jenedaju se lekovi tek tako jos ako su tako opasni...

kako to?
meni radili odma i uz i ctg
msm kako drugacije
bolje trazi lepo da te pregleda da ne pijes dzabe te lekove

uradila mi je detaljan uz posle rucnog pregleda i rekla da je sve ok, matericno usce je ocuvano, beba je dobro....ctg nije ni spominjala, ja sam i dosla sa tim da sam imala boluckanje kod grlica za vreme kontrakcija koje su ucestale na 4 za 1 sat....sve u svemu, moje je da budem disciplinovana a ostalo kako mora biti...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back