Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neizreciva kako si? Kako podnosis Partusisten? Ja sam u 18. nedelji dobila neke lagane bolove za koje je dr rekao da su kontrakcije, dobila sam partusisten 4 puta po pola tablete i bolovi su momentalno nestali, tako da se nadam da kod vecine zena deluju. Pijem ih i sada u 25. nedelji iako je dr mislio da mi ih ukine ali ih je ostavio cisto preventivno. Jedino sto se jako tesko podnose, i pored verapamila nekad se tresem kao prut i srce lupa kao ludo. Zakljucila sam da ne smem kafu uz njih i nikako ne na prazan stomak.

ne mogu da se zalim....samo jednom sam imala lupanje srca, ruke mi se jako malo tresu, nekad imam napad vrucine...ali, sve me boli od lezanja...sad smo 30+0, deluje mi da sam smirila materice....pijem 6*1, verapamil 3*1, bensedin 2*1 2 mg, utrogestan od 100 2*1, amoksicilin 500 3*1, vaginalete polyginax, tothemu, elevit i magnezijum....ja sam lezeca apoteka z:D

Neizreciva, ako ti je lakse ja jos pored svega sto si nabrojala pijem i eutirox, glukofage i svaki dan primam po jednu inekciju fraksiparina:zblesav:. Sa tvoje liste jedino ne pijem antibiotik, polyginax i tothemu, ja se jos provlacim sa tableticama feruma. Ma izdrzacemo nekako samo da izguramo do kraja i dobijemo svoje bebice:zag:

ne mogu da se zalim....samo jednom sam imala lupanje srca, ruke mi se jako malo tresu, nekad imam napad vrucine...ali, sve me boli od lezanja...sad smo 30+0, deluje mi da sam smirila materice....pijem 6*1, verapamil 3*1, bensedin 2*1 2 mg, utrogestan od 100 2*1, amoksicilin 500 3*1, vaginalete polyginax, tothemu, elevit i magnezijum....ja sam lezeca apoteka z:D

A što piješ bensedin? Ja imam te napade vrućine povremeno, a lupanje srca gotovo svaki dan, ubi mi volju za životom...:dash:

uradila mi je detaljan uz posle rucnog pregleda i rekla da je sve ok, matericno usce je ocuvano, beba je dobro....ctg nije ni spominjala, ja sam i dosla sa tim da sam imala boluckanje kod grlica za vreme kontrakcija koje su ucestale na 4 za 1 sat....sve u svemu, moje je da budem disciplinovana a ostalo kako mora biti...

Ti se super drzis i fizicki i psihicki.
Svaka cast kako upevas brzo da racionalizujes situaciju, ne samo sad, generalno.
Realno, meni bi trebalo 2-3 dana izolacije, plakanja da se izborim sa strahom, tugom zbog bebe i samosazaljenjem, pa da dodjem na taj nivo razmisljanja. :rumenko: A i posle bih imala povremene napade emocija.
Lezi, cuvaj se, bice sve OK! :)

Ti se super drzis i fizicki i psihicki.
Svaka cast kako upevas brzo da racionalizujes situaciju, ne samo sad, generalno.
Realno, meni bi trebalo 2-3 dana izolacije, plakanja da se izborim sa strahom, tugom zbog bebe i samosazaljenjem, pa da dodjem na taj nivo razmisljanja. :rumenko: A i posle bih imala povremene napade emocija.
Lezi, cuvaj se, bice sve OK! :)

kad zivis 7 godina sama sa malim detetom a pomoci niotkud, majka ti ima multiplu sklerozu, naucis da cuvas sebe....gde mi je vazno dam sve od sebe, mirna savest mi je jako vazna.... a shvatila sam da ma koliko da se trudis zna sudbina da zamuti corbu...i muz mi je takav, oboje fantasticno funkcionisemo u problemima zajedno....evo jednu glupost da napisem pa da vidimo da li ce se desiti....kad sam bila 18 godina gledan mi je natalni horoskop i receno mi je da cu imati dva braka i dva sina od dva coveka, jos samo drugi sin da dodje na svet.....jedan ce biti vodolija....prvi je skorpija a bas me zanima da li ce Aleksa da bude mala vodolija z:)

Neizreciva, ako ti je lakse ja jos pored svega sto si nabrojala pijem i eutirox, glukofage i svaki dan primam po jednu inekciju fraksiparina:zblesav:. Sa tvoje liste jedino ne pijem antibiotik, polyginax i tothemu, ja se jos provlacim sa tableticama feruma. Ma izdrzacemo nekako samo da izguramo do kraja i dobijemo svoje bebice:zag:

Joj ja sam primala fraksiparin... :aha:
Sto ti primas?

Eh kad se setim koliko sam i ja lekova pila... nego srecom veseli covek sve brzo zaboravi. ;)

Jel dajes sama sebi?

Joj ja sam primala fraksiparin... :aha:
Sto ti primas?

Eh kad se setim koliko sam i ja lekova pila... nego srecom veseli covek sve brzo zaboravi. ;)

Jel dajes sama sebi?

Dok sam pokusavala da ostanem trudna radila sam analizu na genetske trombofilije pa se pokazalo da ih imam, tj imam samo sklonost za sada koja se moze javiti bas u trudnoci. Daje mi ih muz u ruku posto sama ne bih mogla a i on uziva da bude koristan:heart:

Cicak jesi li ih ti primala do kraja trudnoce?
Ma sve se to zaboravi i prodje, vazan je cilj, a nas cilj je prelep i vredan svega:)

drage moje, imam pitanje za vas, razbolela sam se, grlo me boli i grebe, odma sam isla kod dr, ona kaze nije nista ne trebaju mi nikakvi lekovi a evo ja pocela i temp da dobijam, za sad nije strasno, samo se nadam da nece jos rasti. Da li moze to nesto da steti razvoju bebca?

drage moje, imam pitanje za vas, razbolela sam se, grlo me boli i grebe, odma sam isla kod dr, ona kaze nije nista ne trebaju mi nikakvi lekovi a evo ja pocela i temp da dobijam, za sad nije strasno, samo se nadam da nece jos rasti. Da li moze to nesto da steti razvoju bebca?

kolikp znam mozes paracetamol ako bude bas visoka temp....ali, izbegavaj lekove, jedi pilecu supu, pij mnogo caja sa medom i limunom i bice sve ok....

Braaaavo neizreciva ,super ste z:)
Znaci disciplina i samo disciplina....
Ja sam izasla iz bolnice pre nedelju dana,vise ne krvarim imam samo neki braonkast iscedak....
Lekarka kaze da je sve ok ,beba je ok.
Koristim utrogestan 2x1 i STROGO mirovanje.
Kontrola zakazana 9.1 pa cemo videti jel se taj hematom smanjuje ....
Ja se nadam da se ce sve biti ok,lezim,odmaram ,spavam i tako...povremeno osecam neki pritisak i neke grcice ali prodju...
I beba je pocela da se ritka pa osecam blage pokrete z:lol: .....
Usli smo u 16-tu nedelju :p ,guramo polako ali sigurno : )

Poozzzzic zas sve trudnjace i mamice z:poz:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back