Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema naucnih dokaza da farbanje steti plodu na bilo koji nacin, no, nema dokaza ni da ne steti..pa onda kazu za svaki slucaj nemoj i tako dalje...da bi se ogradili
Ja sam se farbala, samo mnogo redje nego inace, mozda sam se 3 put ofarbala u toku cele trudnoce.

Sto se amonijaka/bez amonijaka tice, tu sam cula da su te bez amonijaka jos gore jer sadrze neku zamenu za njega..ali ovo sam samo procitala, ne tvrdim da je istina.
Pa ti sama odluci :)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16049813

..verovatno zbog drugachijih hemikalija koje sadrzi..

..a ne mozesh zakljuchiti da nema nauchnih dokaza, kad ima..

Ok, mozda nisam citala bas ovaj konkretan teskt..Ali opet ima ono u zakljucku... further research is necessary..
Ne nagovaram ja zenu da se ofarba da se razumemo :lol:
Ja sam se jednom ofarbala dok jos nisam ni znala da sam trudna..a posle tek ulaskom u drugi trimestar, to sam jedva docekala, secam se..

Ako kana pokriva, to je dobra alternativa..

Znaci konacnog zakljucka nema;), ja sam se ofarbala par dana pre nego sto sam ostala trudna i evo za koji dan ulazim u 16-u nedelju, ranije sam se farbala nekom kanom, mama me ubedila kako je zdravije i pokrivala mi je sede al' mi je kosa od nje bila kruta i kadu sam svaki put jedva oribala, pa mi zbog toga bilo sumljivo sta je to u stvari, meni ta bez amonijaka opet nekako najsigurnije deluje!

Znaci konacnog zakljucka nema;), ja sam se ofarbala par dana pre nego sto sam ostala trudna i evo za koji dan ulazim u 16-u nedelju, ranije sam se farbala nekom kanom, mama me ubedila kako je zdravije i pokrivala mi je sede al' mi je kosa od nje bila kruta i kadu sam svaki put jedva oribala, pa mi zbog toga bilo sumljivo sta je to u stvari, meni ta bez amonijaka opet nekako najsigurnije deluje!

..farbaj se slobodno.. :)

..a kana je biljka, tu ima minimum hemije..

:roll: dokaza nema a studije koje su radjene, one direktne a ne iz intervjua su radjene sa mnogo vecim koncetracijama i mnogo duzim izlaganjem farbe od one koja se apsorbuje preko koze u svakodnevnom zivotu, plus je radjeno na misevima....a naravno da koncentracija i duzina izlaganja imaju itekako veze.....sve u svemu, prenaduvano isto kao sto je prenaduvano mnog sto-sta......

..pa direktne studije teratogena i karcinogena na trudnicama su neetichke i necesh ih nikad videti..
..ali ok..

naravno, ali te koncetracije upotrebljene na misevima nikako nisu merodavne jer ne predstavljau stvarne koncentracije koje se apsorbuju pri farbanju....isto tako mozes reci i da je voda stetna, missim, ako se pretera moze se od nje umreti....suvise se drami, suvise se unosi strah u kosti zenama....slazem se da se treba obrazovati ali realno, bas su ga preterali.....ma najbolje da zivimo u staklenom zvonu....

Mi smo danas usli u 24 nedelju:heart:Meni gvozdje i hemoglobin na donjoj granici, pokusacu sa ferum tabletama pa ako ne pomognu sledi tothema. Juce sam se prijavila u skolu za trudnice. Jedva cekam:)

:) meni je tada jos bilo prihvatljivo ali evo za mesec dana beba mi pouzimala sve sto joj treba...pocele su mi i neke promene na uglovima usana koje su se prosirile i na donju usnu i nadjem na netu da moze biti i od nedostatka gzozdja a i od gljivica....sad to vec polako prolazi, mazala sam sa cansenom i pocela sa gvozdjem pa cemo videti....

:) meni je tada jos bilo prihvatljivo ali evo za mesec dana beba mi pouzimala sve sto joj treba...pocele su mi i neke promene na uglovima usana koje su se prosirile i na donju usnu i nadjem na netu da moze biti i od nedostatka gzozdja a i od gljivica....sad to vec polako prolazi, mazala sam sa cansenom i pocela sa gvozdjem pa cemo videti....

mozda ti je malo opao imunitet.
ja tek usla u 15.nedelju, kako mi te vase dvadesete nedljelje izgledaju daleko :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back