Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cisto sujeverje
kao kad su meni rekli da ne smem nista da ukradem jer kad to ucinim, gde se prvo dohvatim, tu ce dete imati beleg :roll:
onda sam stvarno htela da drpim neku vockicu cisto da im dokazem da jedu gov.na pa mi je bilo smesno cime se opterecujem i nisam
dragi ih je pitao sta ce se desiti ako ukradem slona :lol:

a znam i da pricaju da se ne sme kupovati unapred ni krevetac ni stvari, bla bla bla
cekaj malo, pa kad ces onda? kad se beba rodi, trcaces sa njom na sisi po radnjama? :)

pusti ti to i uzivaj, ako vec nemas sta drugo da radis, iglu/masinu u ruke, eto neceg korisnog :)

da ti ne pricam sta sam ja sve cula, svakojake vradzbine i nebuloze.

pa da to si u pravu kad se bebac rodi nema mrdanja, nego ja kontam tako jos malo koju nedelju da sacekam, cisto da prodje opasna zona prvog tromesecja :)

ako se ne sredis pre porodjaja gde ces bebu smestiti kad je doneses iz porodilista :)

Sad zbog tih "obicaja" imaju foru da kupis sve, tj platis ali ostavis u prodavnici pa posle kad dodje beba se prenese sve u kucu.
Ja nisam sujeverna i mi smo normalno kupovali i donosili kuci sta je trebalo..ali tek u trecem tromesecju, nema potrebe da ti stvari stoje 9 meseci i cekaju..po meni.
Bas mi je bio gusht da idem sa stomakom do zuba po krevetac i tako to..

Pa kad sam se porodila i dosla kuci nisam znala gde mi je duppe gde glava, tad nema sanse da sam mogla o bilo cemu da racionalno razmisljam i da saljem druge da mi kupuju sta treba i to..

ja se pola stvari ni ne secam tih prvih nedelju dana :mrgreen:
krevetac nam je stigao negde u sedmom mesecu trudnoce, cini mi se, posto je bio poklon (al' sam ja birala :mrgreen:)
za garderobicu koja je potrebna za pocetak isla sam tad negde, 7., 8. mesec, ne secam se
kod frizera sam, nakon sto godina, otisla onog dana (ili dan posle :think:) kad mi je bio termin
nije hteo d'izadje kad su mu odredili da ce izaci, kontam iz inata, ljubi ga majka

da u trudnoci svasta nesto bolucka, samo ja cim me nesto malko zaboli ja odma kukam i svima u kuci kazem :) onda ispadnem kako sam mekana i kako mi fali sto djavola, ali eto sad mi je lakse kad cujem da nisam jedina da je nesto bolucka :)

bravo za dzemperak :klap: , ja inace sijem i ne mogu docekati da cujem pol da krenem da pravim svakojake krpice za bebce, samo sto mi je rano za bilo kakvu odecu pa se uzdrzavam

ma normalno je da si zabrinuta jer se bol odmah povezuje sa tim da nesto ne valja....ubedjuj sebe da ti se telo jako brzo menja i da to mora da se oseti....pa koliko uspes :))))....veruj mi, sve smo pomalo pomahnitale kad je trudnoca i beba upitanju...

ja sam za bebu pocela uveliko da kupujem u 6. mesecu, missim, hocu ja da kupim povoljno i kvalitetno a za to treba vremena i zivaca....a sa stomakom do zuba mi se ne svidja da u sred zime bauljam i traizm krpice....mi smo vec skoro sve kupili, ostale neke sitnice a i rasporedili smo troskove pa je mnogo lakse....

zene, a je l' neka planirala trudnocu?
mislim, da sam sad u devetom mesecu, usrrala bih se od straha jer ovamo ni putevi nisu jos kako treba
jos porodiliste daleko i tako to

kontam ja da ovima sto zive u gradu nije neophodno :mrgreen:
al' ja sam planirala bebu za april, zbog sebe, tad mi nekako najvise temperature odgovaraju
no nije nam se dalo pa se rodio u junu :)

ja sam samo planirala da ostanem trudna i nista vise, moj muz (tada momak) i ja smo se odlucili da pokusamo, cisto da vidimo kako bi to nama islo i da saznamo na vreme da li mi to mozemo ili mi to ne mozemo :) tako da samo pre braka poceli i kad se nije primilo iz tri puta, vec smo poceli da panicimo, u medjuvremenu se uzmemo i ja posle svatova saznam da sam trudna :) tacnije bila sam i u svatovima trudna samo sto nisam znala, eeee dobro sam prezivela sve :)
tako da nisam isplanirala datum porodjaja ali mi se svidja sto cu na prolece i pocetkom leta imati stomak, tako da cu moci da se sepurim i da sijem sebi svakojake haljinice :)

Poslednja izmena:
eto, i neplanirano moze da bude super :D
al' ja sam ipak morala da gledam bar godisnje doba, da sam se poradjala u toku ove ili prosle nedelje, u kolima bih :mrgreen:
jos bebac kasnio pa nas dr odavde slala za porodiliste, a oni vratili i rekli da dodjemo za 2 dana.. uh, ne bi to bilo dobro :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back