Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam jos tek treba pa neki kazu da nisu bas najprijatniji tamo pa ne znam da li je bolje da platim negde!

..nisu prijatni i nije bolje da platish negde.. :)
..svaki dr moze da odradi ekspertski, problem sa frontom/vishegradskom/institutom moze da bude shto
zakazuju jako daleko zbog guzvi, ispadalo je povremeno da treba da zovesh da zakazesh za 12-u nedelju chim vidish dve crte na testu u 5-6 nedelji.. :roll:

pa ja pisah kad sam dobila rezultate od bete i nisam znala da ih rastumacim, danas sam bila kod dr i eto sve ok
pa eto, zanima me koliko ste dobile kila u prvom tromesecju, kazu da je normalno oko 1,5 kg

ako jos i to krenes da meris.. nemoj
samo vodi racuna o ishrani, nemoj previse da se zamaras, ali nemoj ni da lencaris..
bitna ti je UMERENOST
u svemu
i sve ce biti kako treba

meni su kilogrami na pocetku dolazili sporo.. do kraja trudnoce bilo ih je 19 :eek:
posle kratkog vremena ostalo mi je 3 viska koje sam nedavno skinula
i tako

samo se pazi i nemoj da se opterecujes brojkama

Ne znam sta je eksertski-ni, ali ako je to neko ozbiljnije gledanje uz-kom, onda u frontu ne ocekuj previse.
Mene su za double tako reci pretrcali, razmenili par recenica sa nekim specijalizantima, u vremenu od cca. 2 min.
zato mi je svaka druga rubrika minus- kao nisu videli, pa nisu ni mogli da vide trcecim ultra zvukom???

nisam se ugojila ic,i zadovoljna sam zbog toga ali ocekujem veliki porast u kasnijim fazam

Ne znam sta je eksertski-ni, ali ako je to neko ozbiljnije gledanje uz-kom, onda u frontu ne ocekuj previse.
Mene su za double tako reci pretrcali, razmenili par recenica sa nekim specijalizantima, u vremenu od cca. 2 min.
zato mi je svaka druga rubrika minus- kao nisu videli, pa nisu ni mogli da vide trcecim ultra zvukom???

nisam se ugojila ic,i zadovoljna sam zbog toga ali ocekujem veliki porast u kasnijim fazam

Blago tebi kad se nisi ugojila, ja sam isla zbog nekih bolova u savetovaliste kod njih, poslala me moja doktorka, doktor me pregledao pola sekunde i vise je gundjao sto me je slala kod njih nego sto je meni nesto za moj slucaj rekao , al' ja mislila mozda nisam imala srece da ubodem nekog normalnog kad izgleda vecinom su takvi.To je ultrazvuk na kome gledaju svaki organ posebno i trebalo bi dugo da traje, moze biti i na obicnom 2D aparatu koliko sam skontala. Ima na kupi me na popustu i cak rade na 4D aparatu za 2950 din na nekoj privatnoj poliklinici, zvala sam ih i kod njih to traje od45min do 1h tako da cu razmisliti o tome.

Ajmo sad, sto kaze cicak, vi pametne da nam kazete sta je ekspertski, kada se radi, zasto se radi, da li ste zadovoljne kako su vam odradili i tt... :think:

Malena, kazi mi koji doktor na frontu, mozes i na pp ako neces ovde

E sad bas citam malopredjasnje linkovani forum.
Kolicina gluposti koju mozes da procitas na pojedinim trudnickim forumima meri se sa kolicinom sposobnosti tvog mozga koji u svojoj nemoci pocinje da razmatra svaku varijantu kao mogucu, uglavnom negativnog konteksta

Poslednja izmena:
..lilava.. :klap: ..ekspertski UZ gleda dr koji zna shta treba da gleda..
..na prvom ekspertskom se gleda svashta neshto i uzimaju parametri za double test - debljina vratnog nabora bebenceta i prisustvo/odsustvo nosne kosti kao
statistichki bitan parametar u procenjivanju verovatnoce da bebe ima neke gadne boleshtine..
..uz par vrednosti biohemije hormona iz krvi - komp srachuna vrednost verovatnoce da bebac sa svim tim parametrima ima neshto od toga..

..kako je vrednost verovatnoce da dodje do spontanog prilikom amniocenteze, jedinog tachog i pouzdanog nachina da znash da je sa bebom po tom osnovu sve ok oko 1:200,
mame kojima okolni priblizni testovi daju verovatnocu da je sve ok manju od toga - idu da provere na amniocentezi, a ostale chill-iraju do porodjaja..

..ja sam ishla kod privatnika, zato shto nije bilo termina kod drzavnih..
..da je bilo, ishla bih, bez razmishljanja..
..drzavni doktori ne daju mnogo razumevanja, vremena, paznje, ugodnosti,
nekad chak ni ljudskosti,
ali u struchnost im ne sumnjam 1% - nema shanse..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back