Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sad ispade još da sam klon :lol:

ne znam te vaše famozne forumašice, ali znam da ne lažem niti izmišljam, nemam razloga
došla sam ovde čisto da bih imala neki kontakt sa ljudima jer..
jer sam zaglavila u selendri gde stvarno ne'am s kim da pričam (ne računam muža i njegovo društvance)
mada, ni tamo gde sam ranije živela nije da sam imala 300 prijatelja, tol'ko ih ni na Fejsbuku nemam :lol:

Imena sam imala spremna pre jedno 15 god.
Od tada se rodilo mali milion kojima su data ta imena, tako da su otpala. Aleksa i Andja ;)
Onda mi se svidjala Lana, pa Damjan, Danilo, Vasil....
E sad kad sam konacno "normalno" trudna meni se ni jedno ime ne svidja dovoljno.
Sve se nadam proci ce me do porodjaja :)

Da li je neka od vas imala iskustva sa ''probadanjem" odozdo- vaginalno?
Nije mi toliko strasno, kaspiram da mozda ima veze sa crevima, ali me je jedino strah da nisu kontrakcije.
Vi koje ste imale kontrakcije u ranoj trudnoci- kako se one osecaju???
p.s. naravno da cu otici kod lekara :cool:

Iwa- pitala sam te za terapiju zato sto smo u isto vreme bile na temi o krvarenju, cisto da uporedim.
Mene jos uvek dopinguju punim dozama progesterona depo i utrogestana, ali mislim da je zbog prethodnog mog iskustva..
Inace od te kolicine progesterona ja vise nemam ni sekret- truncice sekreta nemam, kao devojcica.
Bice veselo kad bude krenuo pa kad ja budem krenula da se tripujem i da ga buljim i tumacim :roll:

Iwa- pitala sam te za terapiju zato sto smo u isto vreme bile na temi o krvarenju, cisto da uporedim.
Mene jos uvek dopinguju punim dozama progesterona depo i utrogestana, ali mislim da je zbog prethodnog mog iskustva..
Inace od te kolicine progesterona ja vise nemam ni sekret- truncice sekreta nemam, kao devojcica.
Bice veselo kad bude krenuo pa kad ja budem krenula da se tripujem i da ga buljim i tumacim :roll:

a jeste, ja sam prvo pila po tri na dan od 200 ali posle mi je rekao doktor da mi je dovoljno po dve od 200. ovo mi je prva trudnoca tako da ja nisam imala nikakvih iskustava, valjda mi je to jedno olaksanje. a sto se tice sekreta, mene u poslednje vreme pocinje da zabrinjava jer ga ima dosta, svi kazu da je to u trudnoci normalno ali sta da ti kazem kad i ja buljim u to i pregledm kao da cu nesto razumeti. me znam koliko ti pijes sad utrogestan, ali ni ja nisam imala ovoliko sekret kad sam pila po tri na dan

Od tada se rodilo mali milion kojima su data ta imena, tako da su otpala. Aleksa i Andja ;)
E sad kad sam konacno "normalno" trudna meni se ni jedno ime ne svidja dovoljno.

Nije mi toliko strasno, kaspiram da mozda ima veze sa crevima, ali me je jedino strah da nisu kontrakcije.

tako je i kod mene sa imenom, sad za svako imam neko misljenje i ne mogu ni za jedno da se odlucim, pogotovo za zenska, posto jos ne znam pol, smisljamo i musko i zensko ime.
a sto se tice kontrakcija ja sam imala kad sam isla na pregled mislim da sam jos bila negde odprilike u osmoj nedelji, ali ja to nisam osetila, nego kad sam isla na ultrazvuk doktor mi je rekao da imam kontrakcije, inace hoce da me presece stomak po nekad iz raznih uglova, ja sam citala neku knjigu za trudnocu pise da je to sve normalno, tj da su normanli povremeni bolovi jer se sve u stomaku siri i sta ja znam jos sta se desava, ali ako prerastu u velike i ucestale to nije dobro, onda naravno mora da se ide odma kod doktora

ps. nadam se da si nesto razumela koliko sam pisala pogubih se u recima

bolovi su ti cudna pojava, mogu da znace svasta i nista....u svakom slucaju ako su prejaki i ponavljaju se u pravilnim razmacima (najmanje 4 puta u roku od sat vremena, stegne se cela materica i boli u predelu grlica) obavezno se ide kod lekara....ja sam prvu trudnocu provela u nerazjasnjenim bolovima raznijeh vrsta i sad me opet nije zaobislo....duga je to istorija bolova da bih sad tu objasnjavala ali definitivno nemaju veze sa nekim problemom, bar za sada....a kad mi se u 12. nedelji pojavila sukrvica nista me niej pripremilo za to, bolovi, slicno predmenstrualnim su se pojavili tek kasnije....

bolovi su ti cudna pojava, mogu da znace svasta i nista....u svakom slucaju ako su prejaki i ponavljaju se u pravilnim razmacima (najmanje 4 puta u roku od sat vremena, stegne se cela materica i boli u predelu grlica) obavezno se ide kod lekara....ja sam prvu trudnocu provela u nerazjasnjenim bolovima raznijeh vrsta i sad me opet nije zaobislo....duga je to istorija bolova da bih sad tu objasnjavala ali definitivno nemaju veze sa nekim problemom, bar za sada....a kad mi se u 12. nedelji pojavila sukrvica nista me niej pripremilo za to, bolovi, slicno predmenstrualnim su se pojavili tek kasnije....

i sta se dalje desavalo sa krvarenjem?

i sta se dalje desavalo sa krvarenjem?

dobila 3 inekcije progesterona i pila 2*200 mg utrogestana nekih mesec dana......trajalo je tri dana, ispao mi jedan ugrusak velicine lesnika i malo je bilo sukrvice na gacicama ta tri dana....pretpostavljaju da je to rezultat mikropovrede posteljice jer se na UZ nista nije videlo...dobila sam b.o., odmarala sam puno, lezala na levom boku i vise se to nije ponovilo....

dobila 3 inekcije progesterona i pila 2*200 mg utrogestana nekih mesec dana......trajalo je tri dana, ispao mi jedan ugrusak velicine lesnika i malo je bilo sukrvice na gacicama ta tri dana....pretpostavljaju da je to rezultat mikropovrede posteljice jer se na UZ nista nije videlo...dobila sam b.o., odmarala sam puno, lezala na levom boku i vise se to nije ponovilo....

piiiiih dobro je.... meni je islo prvi put kao nesto braonkasko nedelju dana i drugi put je islo nekoliko dana i nista vise, ali ja sam skontala sta je u pitanju, nisam mirovala kako mi je receno
ja sva bitna navalila na spremanje i brisanje i prvi i drugi put kad se to desilo. tako da stvarno treba mirovati kad kazu, a ja poludela sto sam nedelju dana lezala, hvala bogu sad je sve dobro
i da, bila sam kod doktora i rekao je da su mi rezultati od bete odlicni :) u svakom slucaju hvala ti sto si se nasla da mi kazes za rezultate kad sam pitala :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back