Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cixcak je mislila da je ime za devojcicu a ne za decaka
ja se sa cickavom pickam svako malo :) al je ok, umemo biti i dobre:)
nego mi nije jasno sta ti glumis dezurnog advokata?
i ne znam kakve veze ime moje neslaganje tada sa cickavom sa tim da su mi strana imena i nasa prezimena smesni u kombinaciji

Sta ti nije jasno? Kad vidim da neko strariji i jaci na jeziku cacka nekog ko ne zna da odgovori, ne stojim po strani. Ni kad neko nekog kinji, na ulici stanem, mogu i da se pobijem za neznanca, od takve sam sorte. To sto je tebi smetalo da ti neko cacne ime deteta tebi nije isto kao sprdanje sa njenim izborom imena?
Moze da ti bude smesno, sto da ne, meni su smesne i Teofanije i Vasilise i Kosare, isto kao i Vanese i Tifani, ja sam reagovala na konkretno, na to sto si ovu malu nazvala pokondirenom tikvom...

Sto je nekom ruzno ime drugom je lepo, i slazem se da je bezveze ismevati tudji izbor...ne postoji tu objektivnost
Meni je Sara prelepo ime, za divne devojcice kao sto su Sara Kej i moja omiljena Sara iz serije put za Ejvonli, internacionalno, i slaze se uz prezime lepo, a nekom bi smetalo sto nije pravo srpsko ime..a mene zabole bas za to.
Meni nacija nista ne znaci, gledam kakav je neko covek, dobar ili los. Zabole me bas gde je rodjen, kakve je vere ili porekla.

Sara prelepo ime, staro, biblijsko, mocno zensko ime. To je meni parametar kad biram, da izrazava snagu zene ili muskarca..

Sto je nekom ruzno ime drugom je lepo, i slazem se da je bezveze ismevati tudji izbor...ne postoji tu objektivnost
Meni je Sara prelepo ime, za divne devojcice kao sto su Sara Kej i moja omiljena Sara iz serije put za Ejvonli, internacionalno, i slaze se uz prezime lepo, a nekom bi smetalo sto nije pravo srpsko ime..a mene zabole bas za to.
Meni nacija nista ne znaci, gledam kakav je neko covek, dobar ili los. Zabole me bas gde je rodjen, kakve je vere ili porekla.

lepo je sara ime :)
nego ja i dada imamo specijalan odnos :D
meni je uglavnom sve smesno, njoj opet smeta sto je ja 'ne volim'
i tako.... :)
a ovo je forum, jednostavno ne mogu ja sve da volim, a ne mogu ni sve da ignorisem :)
kao i svi mi ovde, manje vise :)
eto ni laura ne moze mene da ignorise, i tako u krug
svi imamo nekog ko nas iritira :D
ja iritiram polovinu foruma, pa sta sad :D

lepo je sara ime :)
nego ja i dada imamo specijalan odnos :D
meni je uglavnom sve smesno, njoj opet smeta sto je ja 'ne volim'
i tako.... :)
a ovo je forum, jednostavno ne mogu ja sve da volim, a ne mogu ni sve da ignorisem :)
kao i svi mi ovde, manje vise :)
eto ni laura ne moze mene da ignorise, i tako u krug
svi imamo nekog ko nas iritira :D
ja iritiram polovinu foruma, pa sta sad :D

Ne iritiras me uopste, ja volim razlike, i obozavam kad mogu da kroz razlike saznam nesto novo... Ti si odlucna licnost koja drzi do svojih stavova, takve ljude svi vole i o njih se ceskaju :) A ja volim da dolazim do odgovora na pitanja dugim vaganjem i razgovorima i volim da sve dovodim u sumnju...tako dodjem do toga da moze biti a ne mora da bude :)

Sta ti nije jasno? Kad vidim da neko strariji i jaci na jeziku cacka nekog ko ne zna da odgovori, ne stojim po strani. Ni kad neko nekog kinji, na ulici stanem, mogu i da se pobijem za neznanca, od takve sam sorte. To sto je tebi smetalo da ti neko cacne ime deteta tebi nije isto kao sprdanje sa njenim izborom imena?
Moze da ti bude smesno, sto da ne, meni su smesne i Teofanije i Vasilise i Kosare, isto kao i Vanese i Tifani, ja sam reagovala na konkretno, na to sto si ovu malu nazvala pokondirenom tikvom...

tebi je bas dosadno, a?
pusti me tog isterivanja pravde... :)
cuj sad ispade ti je branis od mene, kao ja imam jezicinu a ona sirota nema.....
ma da, ja sam azdaja
i trebalo bi prvo da se konsultujem ucesnicima na temi pre nego sto napisem svoje misljenje?
kakve veze ima dal se tebi svidja ili ne?
kao sto nema veze ni dal se ime mog deteta svidja nekom ovde ili ne? mozes misliti cicak i ja tad razmenile koji post i sukobile se oko toga
prezivesmo i jedna i druga, kolko vidim, bez posledica :)
pa ce prezivesti i tvoja sticenica....

Ne iritiras me uopste, ja volim razlike, i obozavam kad mogu da kroz razlike saznam nesto novo... Ti si odlucna licnost koja drzi do svojih stavova, takve ljude svi vole i o njih se ceskaju :) A ja volim da dolazim do odgovora na pitanja dugim vaganjem i razgovorima i volim da sve dovodim u sumnju...tako dodjem do toga da moze biti a ne mora da bude :)

pa ispade ja stvarno azdaja najveca
i bljujem vatru na malu i sirotu
i sad treba pozvati s.w.a.t. tim da je brani od mene po forumu :)))))
dajte bre....
na sta je spao ovaj forum, ne smes vise ni da ne gotivis nekoga
a nekad smo tako fino pickarali po temama :mrgreen::zcepanje:

aman, žene, umem i sama da se branim, al' hvala :D
zauzeta sam trenutno
i da dodam da godine ne znače toliko budući da znam žene koje su do svoje pedesete ostale zatucane, šta im mogu
što se mene tiče, ja sam 9 meseci objašnjavala ljudima zašto baš to ime i sad, kad su se navikli, ne bi mogli mog sina da zamisle sa drugim imenom
i zbog njega, a i zbog mene i supruga jer su naviki da od nas čuju svašta što njima nije "normalno"
a i kako danas znati šta je normalno ili ne u državi u kojoj je većina odlepila

jeb.eš imena, ni ja sa srpskim nisam imala nešto srećno detinstvo, nije to garancija

aman, žene, umem i sama da se branim, al' hvala :D
zauzeta sam trenutno
i da dodam da godine ne znače toliko budući da znam žene koje su do svoje pedesete ostale zatucane, šta im mogu
što se mene tiče, ja sam 9 meseci objašnjavala ljudima zašto baš to ime i sad, kad su se navikli, ne bi mogli mog sina da zamisle sa drugim imenom
i zbog njega, a i zbog mene i supruga jer su naviki da od nas čuju svašta što njima nije "normalno"
a i kako danas znati šta je normalno ili ne u državi u kojoj je većina odlepila

jeb.eš imena, ni ja sa srpskim nisam imala nešto srećno detinstvo, nije to garancija

eto :) umem ja i da se slozim sa tobom kad napises nesto normalno :))))))

ti treba malo da se opustis i opustenije dozivis forum i neslaganja po temama
a ne ko general da banes i delis packe
mi se ovde cesto zakrvimo
malo mi tvoje pisanije nije leglo, al opustices se vremenom, pa ce nam i komunikacija biti sve bolja :)
:P
ajde sad zene, nemojte me odma spaliti na lomaci
ja sam uvek iskrena i kada rekoh da mi evojka nije legla od starta vi skocicste
kao da me ne znate :D znate da samdjavo
a znate i da nisam zlopamtilo, za koju nedelju nacicu novu zrtvu i bicu fina sa dadom :)
:P
:mrgreen:

kontam da mi nije trebao onakav ulet međ' trudnice i novopečene mame :mrgreen:
u svoju odbranu, isfrustrirana sam jer su mi pravili problem gde ga nije bilo, tj. nenamerno pokušali, a ja sprečila
drugo, na ovom forumu sam jako dugo, al' prvi put kao mama pa se nekako više brinem za druge :)

u suštini sam, da ponovim, prilično asocijalna, mislim, o tome može govoriti jednocifren broj mojih prijatelja, no ne mora da znači jer se sa dosta ljudi ovde slažem, znači tu gde sam nema ljudi koji mi odgovaraju, što ne znači da ih nema uopšte :D

i tako

:) kod nas na severu je sara uobicajeno ime vec odavno, odomaceno....malo me iznenadilo da u bg smatraju da je to inostrano....
Ја лично не познајем ниједну Сару. Често име код дјевојчица које сретнем у пролазу али да познајем неку одраслу Сару, то не. Знам за неколико бака које носе то име... као да је имало паузу око другог св. рата, па се сада опет враћа у моду. Тада су харале Јелене, Јоване, Бојане...
Старо библијско. Мени је лијепо у изворној комбинацији са Михаилом, мени посебно драгим мушким именом.

Ма свако је име лијепо кад је дјетенце слатко и када одрасте у доброг човјека па изазива драге асоцијације: )

mi smo trenutno na selu, tu je mm od rođenja, a ja nisam sa sela, no nije mi frka, samo da smo zajedno :)
i ko kaže da će i naše dete biti doveka ovde? ljudi odavde odlaze kako stignu, dok on poraste, ko zna šta i gde će biti :)
a prezime može da ide i uz strana imena jer je lepo

kad se već sprdate, mislite da bi mu život bio lepši da sam ga nazvala Dobrosav?
jer u školi smo imali jednog, nije smeo da se predstavi punim imenom već je uvek govorio nadimak koji nije veze imao sa imenom

a i ovo ime koje smo odabrali je prilično fino i čak sam čula da je nadimak nekima sa srpskim imenom :D

a i te predrasude.. mm je na selu 30 god., pa ne ume da vozi traktor :lol:
ceo život proveo je uz knjige i kompjuter, sad i radi za kompom
a i da dete poželi da vozi traktor, neka ga, ja sam rekla da ću ga vaspitati kao slobodnu osobu, neću mu birati zanimanje, može da studira i bude doktor na deku, sa sve specijalizacijom, a može i da sadi voćke po ceo dan i prodaje na pijaci, podržaću ga u onome što VOLI

ima ovde na temi jedan stric ciji se sinovac zove Dobrosav, gledali smo njegove slike...opet se nisi ujela za tastaturu...

i kad smo kod toga, toliko price, a ti nam ne rece kako se tvoj mali zove...

Poslednja izmena:
jao zenice pa ipak sloboda izbora i misljenja trebala bi da postoji i da nam bude jaca strana :worth: moj brat od strica ima dve cerkice NINA I SARA iz Beograda tj .Zemuna ma prelepa imena i male su bonbonice :klap:ponosno kazu ja sam salja a ona je ninica :zcepanje:....

Moja sestra i ja smo se kao jako mlade ,odma posle skolovanja tamo, odlucile za zapad .Pa smo eto sad skoro 15god."gastarbajteri" ona ima dva sina Leon i David a ja cu za koji dan uz BOZIJU POMOC ,VOLJU dobiti mog Filipa :heart:

Eto moje i sestrino ime tesko i nepravilno izgovaraju ovde, iako je moja mama u ono vreme u Beogradu dala nama moderna i lepa imena ....samo sto eto nije ni sanjala da ce joj cerke otici u svet :rumenko:
Mama srecna da su joj zetovi bar nasi domaci (zemljaci) da mogu da je shvate kad ih izgrdi za nesto ili da ih pohvali haha za to isto:zcepanje:ma sva su imena lepa samo nek su nam decica ziva i zdrava :worth:

Simon je lepo ime i meni ,dada nek ti je sincic ziv i zdrav uzivajte kao porodica :heart:

moramo prihvatiti da je to normalno ,deo demokratskog misljenja; neko je za neko protiv :whistling:

:mrgreen: ja sam htela da mi se sin zove Demijan i svi su odmah pomislili na film Omen i tako ni kod koga nisam naisla na razumevanje....

damien_omen.jpg

ima ovde na temi jedan stric ciji se sinovac zove Dobrosav, gledali smo njegove slike...opet se nisi ujela za tastaturu...

i kad smo kod toga, toliko price, a ti nam ne rece kako se tvoj mali zove...

pa samo sam navela kao primer, ispade da će mi dete patiti zato što ima strano ime, a ima i srpskih zbog kojih se ispašta.. no deca su deca, ne mogu ja zabraniti tuđoj deci da se zezaju, to već kreće iz kuće, ne mešam se drugima u vaspitavanje

kad smo već kod toga, dali smo mu ime Džon
čula sam već sve moguće kritike pa se ne trudite :mrgreen:
ime je dobio sa razlogom, ne zato što mama voli Džona Lenona ili sl., već zato što je to bio tatin prijatelj

srce moje :heart:

p. s. pomenuh da se koristi i kao nadimak za jedno ime - u NS-u jednog Nikolu zovu Nidžo, pa šatrovački Džoni
tako i moja mama ponekad kaže "Nidžo", zbog iste fore

nikad nisam obracala paznju kako se neko zove, mozda i zato nikad ne zapamtim ime kad se upoznam sa nekim :D
cerka mi se zove Sofija, sledeca deca Stanko, Stojan, Suncica...mada i Viktor, Pavle, Mitar...imam vise muskih a niko me ne pita za musko tako da ako i sl bude devojcica bice Suncica <3

pa samo sam navela kao primer, ispade da će mi dete patiti zato što ima strano ime, a ima i srpskih zbog kojih se ispašta.. no deca su deca, ne mogu ja zabraniti tuđoj deci da se zezaju, to već kreće iz kuće, ne mešam se drugima u vaspitavanje

kad smo već kod toga, dali smo mu ime Džon
čula sam već sve moguće kritike pa se ne trudite :mrgreen:

ime je dobio sa razlogom, ne zato što mama voli Džona Lenona ili sl., već zato što je to bio tatin prijatelj

srce moje :heart:

p. s. pomenuh da se koristi i kao nadimak za jedno ime - u NS-u jednog Nikolu zovu Nidžo, pa šatrovački Džoni
tako i moja mama ponekad kaže "Nidžo", zbog iste fore

Necu cak ni da prokomentarisem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back