Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nemoj da me pogresno razumes mislim da te plombe stare,te tamne ......ako nema drugog izlaza boli te moras kod cika zube radi popravke itd je ok ....meni je receno u trudnoci bilo bi pozeljno da se izbegava bas to stare za nove ... zaboravila sam kako se zove to od cega su pravljene plombe ali bas taj element ,sastav,materijal u toku vadenja izaziva nesto sto eventualno nije povoljno po trudnocu bebu.....
MOLIM TE PITAJ ZUBARE pre nego sto krenes ....

ogtt sam radila dva puta u 26 nedelji pa u 32 nedelji sa 100ml. glukoze nisam bas junacki to podnela :dash:pao pritisak, mucninu sam imala ,vrtoglavicu fffuujjj
morala sam da prilegnrm,ispruzim se nisam mogla da sednem na stolici ko covek ma bila ko pijana :zcepanje:od secera .....

idem kod trudnickog zubara i on mi je predlozio da to odradim....imam puna usta starih crnih plombi i on mi rece da su ove nove mnogo zdravije a i kad td cu morati da ih zamenim, iz osnovne skole su mi....ne dam da mi daje anesteziju, radicu na zivo....

idem kod trudnickog zubara i on mi je predlozio da to odradim....imam puna usta starih crnih plombi i on mi rece da su ove nove mnogo zdravije a i kad td cu morati da ih zamenim, iz osnovne skole su mi....ne dam da mi daje anesteziju, radicu na zivo....

ma ok to za anesteziju sam i predpostavljala da ces bez .... nego ja sam radila vto i mnogo sam specijalista upoznala (nazalost)radjene su negde neke studije bas o tim starim plombama ,kod vadjenja u trudnoci(nije strucan naziv bas neumem da ti to objasnim)ali pustaju nesto sto sto se zavuce u krv i meso pa moze da izazove pupu da necuje zlo ono sto kao majka ,trudnica roditelj,covek nezelis ni da sanjasa kamoli

htela sam samo da se obavestis o tome bolje ,pitaj direktno !!!!!!!MENI SU REKLI NE NI SLUCAJNO !!!!!!!!??????????

nije moje da ti ja odlucim ali draga pa jel bas moras sada? sacekaj nije ti frka i uzivaj u trudnoci:heart::heart::heart:

Рођени брат мог венчаног кума је зубар, приватник, већ 15 година, и његов савет је да се такве пломбе или не дирају ако су ОК, или замене истим таквим, јер су амалгамске пломбе много чвршће и дуготрајније од епоксидних(белих) које су једино оправдане с гледишта естетике на секутићима и очњацима.
А те приче о штетности амалгама и слично...па реалан ефекат је на ниво плашења мечке решетом.

ma ok to za anesteziju sam i predpostavljala da ces bez .... nego ja sam radila vto i mnogo sam specijalista upoznala (nazalost)radjene su negde neke studije bas o tim starim plombama ,kod vadjenja u trudnoci(nije strucan naziv bas neumem da ti to objasnim)ali pustaju nesto sto sto se zavuce u krv i meso pa moze da izazove pupu da necuje zlo ono sto kao majka ,trudnica roditelj,covek nezelis ni da sanjasa kamoli

htela sam samo da se obavestis o tome bolje ,pitaj direktno !!!!!!!MENI SU REKLI NE NI SLUCAJNO !!!!!!!!??????????

nije moje da ti ja odlucim ali draga pa jel bas moras sada? sacekaj nije ti frka i uzivaj u trudnoci:heart::heart::heart:

kao sto rekoh i tkao cu skoro pa morati da ih menjam a ovo mi radi zubar koji iskljucivo radi samo sa trudnicama.....nisam ja ni prva ni poslednja.....tako da, ne vidim brigu.....a i beba mi je sad vec poprilicno velika, davno smo prosli tu fazu ogranogeneze....

Рођени брат мог венчаног кума је зубар, приватник, већ 15 година, и његов савет је да се такве пломбе или не дирају ако су ОК, или замене истим таквим, јер су амалгамске пломбе много чвршће и дуготрајније од епоксидних(белих) које су једино оправдане с гледишта естетике на секутићима и очњацима.
А те приче о штетности амалгама и слично...па реалан ефекат је на ниво плашења мечке решетом.

ja sam isto pitanje postavila i odgovoreno mi je da su dotrajale i da svakako za par godina treba da ih odradim.....a sada mi je za dzabe, imam vremena i zasto da to ne iskoristim....uostalom, zameniti plombu i tako traje otprilike 15 min....

kao sto rekoh i tkao cu skoro pa morati da ih menjam a ovo mi radi zubar koji iskljucivo radi samo sa trudnicama.....nisam ja ni prva ni poslednja.....tako da, ne vidim brigu.....a i beba mi je sad vec poprilicno velika, davno smo prosli tu fazu ogranogeneze....

ja sam isto pitanje postavila i odgovoreno mi je da su dotrajale i da svakako za par godina treba da ih odradim
Пломбе се и онако и овако мењају, само се поставља сврсисходност рока мењања.
Зубари би то радили даноноћно, исплати им се
......a sada mi je za dzabe, imam vremena i zasto da to ne iskoristim....uostalom, zameniti plombu i tako traje otprilike 15 min....
Не марим, само ћу ти рећи да су беле пломбе краткотрајније, мање отпорне на притисак приликом жвакања, чешће се морају мењати, а при сваком мењању се оструже део зуба, тј све га је мање.

Пломбе се и онако и овако мењају, само се поставља сврсисходност рока мењања.
Зубари би то радили даноноћно, исплати им сеНе марим, само ћу ти рећи да су беле пломбе краткотрајније, мање отпорне на притисак приликом жвакања, чешће се морају мењати, а при сваком мењању се оструже део зуба, тј све га је мање.

jao, pa ne pratite me uopste...upitanju je zubar u dispanzeru za zene koji radi samo sa trudnicama i radi za platu....znaci, nema tu prigrabljivanja posla.....za ostalo se slazem, ali vredi se malko zrtvovati za lepotu :)

hej, zene, samo da vam se zahvalim na cestikama i lepim zeljama : ) mi smo tek danas stigli kuci, ostavili nas 5 dana zbog sumnje na zuticu, bilirubin na granici bio, ali dans zakljucise da je nemamo i tako stiosmo...

bebac je divan i veliki debeli i cupav :heart: ja sam malo umornija, super je bebi frendli, ali 5 dana je mnogo da slusas jos 3 bebe...
jedva sam cekala da dodjemo kuci, da se uhodamo nas dvoje, da se adaptiramo nezavisno od ostalih beba, sestara i tako... imam milion pitanja u glavi, ali sam i dalje relativno smirena i samo cekam kada cu da pocnem da panicim...
odoh sada da jedem ko covek, umreh od gladi u bolnici...

Devojke, cele noci oka nisam sklopila. Usla sam u 20. nedelju, i vec par dana osecam pritisak dole jako nisko. Cele noci me nesto probadalo preko celog stomaka, uzas. Mislim da nisu kontrakcije, mada je pitanje da li bi ih prepoznala. Znam da je normalno da ponekad boli zbog rasta materice ali ovaj pritisak me brine. A kod dr imam zakazano tek u cetvrtak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back