Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao drugari....eto mene.....
Danas sam bila na UZ i 7+2 smo.
Sve je ok.Dala mi je da radim duble test od 10-15.12,sutra moram u Visegradsku- da zakazem termin.
Jel neka od vas imala problem sa secerom u trudnoci?
Moj je 5.18i moracu da radim test na secer....Kaze da mi u trudnoci telo ne apsorbuje secer kako treba ,da nie visok ali da pripazim i da izbacim ugljene hidrate...leeeeellleeee kako cu to.....
Bas cu sad da pgledam rezultate krvi sa cerkicom dok sam bila trudna,imam ih negde da uporedim .....
Sad sam i cerkicu vodila u DZ ,nocas je imala temperaturu,kaslje,sva je nikakva...celu noc nismo spavale ....mrtva sam umorna.
A i ova trudnoca mi je potpuno drugacija,kao neka baba sam,sva sam slomljena,muka mi je ...u DZ sam se pppela na drugi sprat i htela sam da uuumrem ,osala sam bez daha...katastrofa...
A u prvoj sam do kraja bila aktivna i suuuper sam se osecala...
Eto tako....kuckamo se kasnije...odoh malo da odmorim ako uspem hihihih ....

: )
da se ne plasim trudova sexala bih se ja, ovako mi ostaje samo sredjivanje kuce, u ovom slucaju kuhinje : )))
Pogledajte prilog 259489

citala sam da orgazam podstice stvaranje nekog hormona potrebnog za porodjaj, i da su najnovija istrazivanja (ljubim ih u istrazivanja sva moguca al ajde) dokazala da adrenalin sprecava lucenje tog hormona, koji ujedno olaksava porodja, pa zato zene koje se plase porodjaja gore tj teze prolaze nego one koje se ne plase :S

malo straha je normalno jer znas da te ceka veliki posao....naredi sebi da iskljucis negativne emocije i skockavaj svoje gnezno da bebu, uskoro ces upoznati svoga sina i tome tezi....ebes bolove i mucenje :)))), to je samo jedan dan....

p.s mi narucili kolica, fino snizena na 39 000, i evo nama u posedu PP easy drive switch

peg-perego-kolica-switch-easy-drive-completo-iris~1954553.jpg

Poslednja izmena:
Bez veze je da spamujemo,ali mozda trudnicama treba dati info ,ako se nadju u slicnoj situaciji.Prvo dete sam dojila cirka mesec i po dana,a onda do sestog dojila i dohranjivala Humanom.Drugo dete ni celih mesec dana dojila i posle muka Tantalovih da prihvati AD presla na 2/3 kravlje sa dva meseca.E sad , drugo dete je stalno u nekim zdravstvenim problemima i generalno ima los imunitet,stitna zlezda,pankreas,virusi,bakterije....malo ,malo pa nesto!Starije ni prineti ovoj slici.Da li je zbog kravljeg ili ne ,niko ne moze da mi kaze,ali ja se nesto tripujem.......

Bez veze je da spamujemo,ali mozda trudnicama treba dati info ,ako se nadju u slicnoj situaciji.Prvo dete sam dojila cirka mesec i po dana,a onda do sestog dojila i dohranjivala Humanom.Drugo dete ni celih mesec dana dojila i posle muka Tantalovih da prihvati AD presla na 2/3 kravlje sa dva meseca.E sad , drugo dete je stalno u nekim zdravstvenim problemima i generalno ima los imunitet,stitna zlezda,pankreas,virusi,bakterije....malo ,malo pa nesto!Starije ni prineti ovoj slici.Da li je zbog kravljeg ili ne ,niko ne moze da mi kaze,ali ja se nesto tripujem.......

pa normalno da je adaptirano bolje, to nema zbora.....nismo roboti niti imamo neogranicena sredva i ne mzoemo detetu dati idealne uslove....ali ko koliko mzoe zna se da je zdravlje prioritet a to se postize sto boljom ishranom, higijenom i uslovima u kojima beba zivi....sve ostalo je irelevantno sprem ovoga....

Sad ću ja da kažem nešto, naravno ne morate se hvatati zdravo za gotovo i napadati me, ali ja sam dete koje ni dana nije sisalo majčino mleko...Bila nedonošče, u inkubatoru, mama nije imala mleka, dohranjivala me...Porasla sam na tom veštačkom mleku...Za sve ove godine (da kucnem u drvo) nikakvih ozbiljnih problema nisam imala. Tu i tamo me nekad savlada grip, krv vadim jednom godišnje, sve ok...Ne kažem da je moj primer dobar, ali smatram da se ne treba mnogo opterećivati ukoliko nemate dovoljno mleka pa hranite svoju bebu Humanom.

E pazi da ne zatrudnis,dok se oslanjas na dojenje.;)

Ma ne spominji mi to... ja sam maler ko niko...
Pazila se ja od porodjaja-kondom-za svaki slucaj... znam da dojenje nije kontracepcija.. i navucem vec davno zaboravljenu kandidu(iz studentskih dana i epohe kondoma)... Skroz zaboravila da mi kondom izaziva kandidu...
i tako se vec desetak dana borim sa njom... :aha: valjda je prosla...

Dr.mi na kontroli rekla da jos nisam imala ovulaciju... i pitala kako dojim, kad sam rekla.. kaze ona Neces ti uskoro dobijati... ahahah

Sad se pazimo :roll:

ata, ti si dusa... svaka ti cast!!! I ja bi ti poslal krastavcice... trudnice se moraju maziti i paziti ;)

hej, zenske, hvala vam na reputacijama i komentarima i svemu : )
o mleku ne znam nista jos uvek, nismo kupili ad, ako bude bas trebalo otice mm ili neko do apoteke koja radi 24h, imam spremnu pumpicu i flasicu, pa videcemo kako ce se to odvijati, necu unapred da stvaram pritisak sebi oko toga...

aahahahahah nejebica pa ovo još nisam čula ahahahahha
joj Ata luda ženo. samo ti udri po teglama :)

Tara super izgledaš :)

nego šta mislite o mojoj ideji da počnem dijetu??? usvinjila sam se 5 kila posle porođaja....sad imam 65!!! kila.joj. dobro mi stoji možda do ajd ako nategnem do 57. znači 8 kila. a "planiram" da zatrudnim čim prestanem da dojim, znači o martu, aprilu dogodine. pa reko da sporim tempom skinem ovih 7-8 kg. ne bih da se izgladnjujem nego malo da ukinem nutelu, swisslion keks sa čokoladom i ostale đakonije...

svakako moram da proverim i šećer i insulin....a lice bubuljice ko u pubertetu. užas, našta ličim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back