Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskrena da budem, očekivala sam mnogo gore od onog što sam videla. Kad je izašla glavica, plašila sam se da je ne uguši, zašto ne znam, a već u sledećem naponu bila je napolju. Bila mi je slatka, glavica napolju a ona sunce tetkino gleda...Šmizla već ima skoro 5 godina, i moram ti reći da mi fali jedna mala devojčica, beba u kući...

..bokice.. :heart:

..ja moram da vam pokazem jednu devojku koju chekamo svaki dan, termin je 10.5. :aha:
..ako me sestra obesi na terazijama, nek me besi, ali ovakvu pozerku josh svet nije video.. :zaljubljena:

..slika je inache iz dvadeset i neke nedelje trudnoce.. :aha:

Hehe,pa bas je pozerka! Bravo, preslatko :)

Imam jedno pitanje : pojavio mi se herpes na nosu juce...smrckala sam ovih dana , bio mi je zapusen nos i onda odjednom prestali svi simptomi a izasao herpes na nosu . Ja sam ranije u zivotu imala vise puta herpes na usnama , retko na nosu mislim da sam ga imala samo jednom ,....ne znam jel to isti herpes i jel utice na bebu ? ja sam u 10-toj nedelji ....

Hvala na odgovorima :)

inace kupila sam pakovanje kreme od 250g
nemacka, onako u kutiji,
krauterhof, sa aloe verom
sa njom cu da mazem stomak
oni imaju izvrsnumkolekciju svih tih mackalica, konjskih masti i sl
a jeftino sve
ovo je na akciji cini mi se 230 dinara
pricala sa prodavacicom koju da uzmem za stomacic
i ona mi kaze ono sto i sama znam
strije se ne mogu spreciti
msm, ne postoji krema
samo marketinski trik
ali se treba mazati zbog hidriranosti
i kaze super sto sam htela tu s aloe verom, jer je izuzetno regeneretivna

Imam jedno pitanje : pojavio mi se herpes na nosu juce...smrckala sam ovih dana , bio mi je zapusen nos i onda odjednom prestali svi simptomi a izasao herpes na nosu . Ja sam ranije u zivotu imala vise puta herpes na usnama , retko na nosu mislim da sam ga imala samo jednom ,....ne znam jel to isti herpes i jel utice na bebu ? ja sam u 10-toj nedelji ....

Hvala na odgovorima :)

Posto vec imas antitela u krvi,plod je zasticen.
Ako ce ti biti lakse pitaj svog lekara.

e ja bih volela da imam snimak mog porodjaja...da vidim kako je to sve izgledalo sa strane :)

Ja imam - to carski rez 2puta :D Sa tim da, za razliku od prvog, na drugom je doca bio totalno lud pa je rekao sestri da sve snimi- dakle i seckanje ...pa sve dok beba nije bila napolju. Kuma je prokometarisala ( nije gledala samo cula sta je sve snimano ): U je... ko horor :p Ali nije strasno, bar meni nije :D

inace kupila sam pakovanje kreme od 250g
nemacka, onako u kutiji,
krauterhof, sa aloe verom
sa njom cu da mazem stomak
oni imaju izvrsnumkolekciju svih tih mackalica, konjskih masti i sl
a jeftino sve
ovo je na akciji cini mi se 230 dinara
pricala sa prodavacicom koju da uzmem za stomacic
i ona mi kaze ono sto i sama znam
strije se ne mogu spreciti
msm, ne postoji krema
samo marketinski trik
ali se treba mazati zbog hidriranosti
i kaze super sto sam htela tu s aloe verom, jer je izuzetno regeneretivna

Strije se mogu spreciti, i mogu se ublaziti kad se pojave. Ja sam vec pisala da sam u prvoj trudnoci mazala stomak maslinovim uljem (zimska trudnoca pa se moglo), ugojila sam se 27,28 kg i nisam dobila strije. Druga trudnoca je bila letnja i mrzela sam to sto mi se ulje lepi za odecu pa sam odustala i mazala nekim kremicama (povremeno), ugojila se 16 kg i dobila dooosta strija. Ja sam mazala domace maslinovo, a taj sam savet dobila od kozmeticarke. Ovo posebno preporucujem zenama koje inace imaju suvu kozu. Posle porodjaja sam koristila neko nemacko Frei ulje za strije, dok su bile crvene...i skoro su nestale. Dakle, ima nade :)

cestitam novembar : )

da se nije porodila u dm? : ))
danas tamo puuno trudnica spremnih za porodjaj

ja bila na uz,kaze dr da je beba dobro, srce lupa,kaze dr da beba djipa, ne miruje, jedvea je uzemo mere za dabl, mali divljak/ divlajkusa : )

on NT je 1,6 (kaze da su to ok dimenzije za ovaj period) a beba je 56 mm, mi smo 11+5, znaci za dva dana izlazimo iz prvog trimestra
sutra idem po rezultate dabla, pa mu nosim da procita, nadam se da je to ok, kaze da ako jeste nema potrebe pre mesec ipo dana da dolazim : S

da, pitala sam ga za migrene, posto su mi se procestile poslednjih desetak dana, sinoc sam imala bas groznu, jedva sam izdrzala, pa sam citala da sme paracetamol, ali nisam nista pila, kaze da ne pijem bukvalno nista, cak ni to, nego da radim ono sto sam i radila, zamracim sobu, legnem, utisam sve zvuke i cekam da prodje, mnoogo gadno, ranije sam uvek pila lek, mrzim da trpim bol ali izdrzacu, ***...

eto, to je "ukratko" to : )

e da, rekao mi je da ne idem na jogu sto me malo zbunilo
i nije video miome, a ja sam mu rekla tek kada smo zavrsili pregled, pa sada ne znam jel to normalno sto ih nije video, posto nije radio vaginalni uz, ili to nema nikave veze.. ne znam da li da odem privatno na uz samo zbog njih : S

Tara, užasnog je ukusa, ali je meni itekako pomagalo. Probaj u gorku kafu da nacediš malo limuna. Ne ne znam koliko, jednu kašičicu ili tako, da malo kisi. Upozoravam - jeste groznog ukusa i ima ko ne može ni da pomiriše, a ima i kome ne pomaže. Mene je spasavalo, svaki put. Ako manje boli glava, od toga skroz prodje, ako više boli, onda mi svede bol na razumnu meru, da mogu da funkcionišem.
Probaj :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back