Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hitno mi je potrebna pomoc mama ili buducih mama iz Beograda!!!

Da li neka od vas zna gde u Beogradu moze da se nabavi Utrogestan???

nazalost, ne
na dva mesta u pasterovoj ulici sam nasla ali po ceni od 1200 dinara po kutiji jer je na crno
i onda mi je majka kupila u srbobranu bukvalno poslednje dve kutije i to po normalnoj ceni, koje cekam da mi posalje postom ovih dana
sa srecom, nadji imenik, zovi redom...
i pitaj obavezno za cenu
bezobrazni su.... tesko da se sada u bg moze naci po redovnoj ceni , sve je na crno

hvala vam za savete za migrenu, primenjivacu jedan po jedan : )

stigli mi rezultati sa dabla, ima neka tri rizika koja su 1:10000, dok je onaj age risk 1:668
onaj PAPAA je 3,07 a BETA HCG 17,8, ali nigde nema referntih vrednosti : S

..tara, odlichni su ti rezultati.. :)
..ref vr nema zato shto ne postoje, gledaju se odnosi nivoa hormnona, vrednosti NT, godina majke i gestacijske starosti i CRL (duzine) bebe,
a ne apsolutne vrednosti istih..

..bokice, zashto ne radish dabl..?

..ref vr nema zato shto ne postoje, gledaju se odnosi nivoa hormnona, vrednosti NT, godina majke i gestacijske starosti i CRL (duzine) bebe,

pisala sam vec o tome ;)
dr mi je takva bila da ona kaze ne treba
u petak sam samo svratila u dom zdfravlja da je promenim i sada imam drugu super dr
ali mi ne vredi sada da odem i trazim uput kada smo vec 10+5
nema sanse da ga zakazem
msm, nije mi uopste nesto hitno
nije da bas verujem u tu statistiku
i svejedno mi je radila dabl ili tripl
msm, nisam ja sada usplahirena i uspanicena sto ga necu raditi
radicu tripl i to je to

super, hvala!
kontam da onda nema potrebe raditi dalje tripl itd, videcu danas sta ce dr da mi kaze

a nesto sam citala ili negde cula da se tripl napusta polako, mada je to opet neproverena informacija, mozda sam nesto pomesala kao i obicno

Ja ni sa Stefanom, ni sa Milicom nisam radila ni dabl, ni tripl.
Jednostavno, odlučili smi i mm i ja, dogovorili se i rekli - rodiće se, kakvi god rezultati bili! Rekli smo to i doktorima. Sa Milicom mi je dr u Beogradu radila taj expertski UZ, u DZ na onom starom običnom aparatu, dugo je baš i pažljivo gledala i rekla da je ok sve. A sa Stefanom sam imala 2 redovna UZ-a i to na mišiće, dr nije baš nešto revnostan po tom pitanju... Ali me je zato redovno slao kod kolega da privatno radimo 4D, ali svaki put i svaki put me je grdio što nismo otišli. A on i ta 2 što mi je radio, bilo je k'o mačka repom... :roll: Nisam mogla da mu objasnim da nisam u mogućnosti da idem privatno. Komentar je uvek bio - za to mora da se nadje... :roll: Mis'iiim, hoću ja da nadjem, kaži samo gde da tražim, jer pare još ne kakim... :roll: A, kako rekoh, odlučili smo da govora nema o prekidu trudnoće, tako da nismo ni radili taj 4D, osim onog besplatnog u 10. nedelji.
Nema veze, sve mu je oprošteno samo zato što mi je na vreme rekao da je beba u položaju obrnute rotacije, pa smo, dubeći na glavi i zahvaljujući November, uspeli da se okrenemo u zadnjem trenu. :D

Ja ni sa Stefanom, ni sa Milicom nisam radila ni dabl, ni tripl.
Jednostavno, odlučili smi i mm i ja, dogovorili se i rekli - rodiće se, kakvi god rezultati bili! Rekli smo to i doktorima. Sa Milicom mi je dr u Beogradu radila taj expertski UZ, u DZ na onom starom običnom aparatu, dugo je baš i pažljivo gledala i rekla da je ok sve. A sa Stefanom sam imala 2 redovna UZ-a i to na mišiće, dr nije baš nešto revnostan po tom pitanju... Ali me je zato redovno slao kod kolega da privatno radimo 4D, ali svaki put i svaki put me je grdio što nismo otišli. A on i ta 2 što mi je radio, bilo je k'o mačka repom... :roll: Nisam mogla da mu objasnim da nisam u mogućnosti da idem privatno. Komentar je uvek bio - za to mora da se nadje... :roll: Mis'iiim, hoću ja da nadjem, kaži samo gde da tražim, jer pare još ne kakim... :roll: A, kako rekoh, odlučili smo da govora nema o prekidu trudnoće, tako da nismo ni radili taj 4D, osim onog besplatnog u 10. nedelji.
Nema veze, sve mu je oprošteno samo zato što mi je na vreme rekao da je beba u položaju obrnute rotacije, pa smo, dubeći na glavi i zahvaljujući November, uspeli da se okrenemo u zadnjem trenu. :D
sve si napisala sto i ja mislim
ja sam davno odlucila da cu svoje dete roditi ma kakvo god bilo
valjda drugacije razmisljam jer sam radila dosta sa takvom, bolesnom i napustenom decom i to mi je bila zelja, da mi to bude zivotni poziv
i tada i jesam oslucila kada budem imala decu, kakva god da su bice moja

i to drugo sto kazes, ima vremena, bice i pregleda, i sve ce to lepo i da se vidi na tim silnim uz pregledima....
moje misljenje....

..bokice, to je sasvim druga pricha, u tom sluchaju - i nemoj.. :)

:)
drago mi je da smo se razumeli ovde
ima tako nekih ljudi koji su me docekali na noz kada sam rekla da necu ici na dabl (em dr rekla da nema potrebe, em se ja slozila tada sa njom)
i onda su oni poceli da me tripuju kako ja nisam normalna i da se to mora
i majke mi, htedoh da pitam za taj tripl cisto sve te krpelje da skinem sebi sa vrata
mrzim kada se ljudi iscudjavaju necijem izboru, kao svi su to radili, moras i ti

:)
drago mi je da smo se razumeli ovde
ima tako nekih ljudi koji su me docekali na noz kada sam rekla da necu ici na dabl (em dr rekla da nema potrebe, em se ja slozila tada sa njom)
i onda su oni poceli da me tripuju kako ja nisam normalna i da se to mora
i majke mi, htedoh da pitam za taj tripl cisto sve te krpelje da skinem sebi sa vrata
mrzim kada se ljudi iscudjavaju necijem izboru, kao svi su to radili, moras i ti

I mene su privatno gledali ispod oka, pa razmisli, pa ipak to nije šala, pa to mora da se uradi, neodgovorno je tako, ne znaš ti kako je živeti sa invalidom, ne daj Bože, a kamoli sa Daunom, zbog deteta idi... i slično
Ovde na forumu sam, na nekim temama na dip-u dobila pogrde da sam neodgovorna, da mi decu treba oduzeti, da ako rodim bolesno dete direktno štetim društvu... i slično.

I mene su privatno gledali ispod oka, pa razmisli, pa ipak to nije šala, pa to mora da se uradi, neodgovorno je tako, ne znaš ti kako je živeti sa invalidom, ne daj Bože, a kamoli sa Daunom, zbog deteta idi... i slično
Ovde na forumu sam, na nekim temama na dip-u dobila pogrde da sam neodgovorna, da mi decu treba oduzeti, da ako rodim bolesno dete direktno štetim društvu... i slično.

ma da
razumem ja zasto su ti testovi uvedeni
ima mnogo ometene dece koja su napustena i ostavljena po kojekakvim domovima
u jednom takvom sam i ja radila
i koliko god njihova sudbina bila tuzna, ta deca su zaista posebna
mi zdrava deca svo umeli u dosta momenata svoje roditelje da povredimo nekom recju, postupkom da ih u nekom momentu izneverimo
oni su svoje roditelje 'izneverili' samo zato sto nisu rodjeni zdravi i pravi
inace, toliko one prave, ciste, neiskvarene ljubavi, nigde necete videti ni osetiti
uh, ne i ti testovi treba da postoje zbog roditelja koji to ne mogu
ja razumem i takve ljude, nije to za osudu, jednostavno ne moze svako, znam da je bilo ljudi koji su tamo dolazili da rade, pa nisu mogli, davali otkaz ili odustajali posle svega dan-dva....
tesko im je
i postenije mi je onda tu trudnocu odma prekinuti nego sacekati da se rodi, pa ga ostaviti
ali ako si siguran u svoja uverenja, samo napred...
sto se tice onih koji gledaju ispod oko
u srbiji na veliku zalost, veliki je tabu bolesno, ometeno dete
cesto ih i sami roditelji kriju i tako...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back