Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedem i jabuke, sve bre jedem : )
nego, kada je vama poceo da se nazire stomak?
ja nikako ne mogu da provalim da li se to vidi, tj nazire stomak malo, da li je prerano ili sam se samo najela? : ))

u prvoj trudnoci tek posle 5tog mjeseca su i drugi mogli da shvate da sam trudna pre toga je izgledalo kao da sem se malo ugojila ili prejela a sada u drugoj ja mislim da je vec u trecem mjesecu "iskocio" mada kod mene ima i veze sto su mi trudnoce relativno blizu pa mi nije bio skroz ravan ni pre trudnoce:)

Znam... al kakva tekila, takvo i pivo :lol:

samo se vi spradajte sa mojom problemima : ))

joj,a jutros krenula kod dr-a i pre nego sto sam usla u prevoz dobijem nagon za povracanjem, pokusam da se suzdrzim, i ladno ali ladno se ispovracam napolju, pored nekog drveta, jedva sam stigla do njega da se sklonim : (
mnogo mi neprijatno bilo, ljudi na stanoci gledaju, fuj...

obicno uspem da se suzdrzim napolju, tj uvek sam uspevala do sada

joj,a jutros krenula kod dr-a i pre nego sto sam usla u prevoz dobijem nagon za povracanjem, pokusam da se suzdrzim, i ladno ali ladno se ispovracam napolju, pored nekog drveta, jedva sam stigla do njega da se sklonim : (

jao bre, sad cu i ja....
ionako mi ova dva dana nesnosno muka

Ma, nije to sprdnja, to je šala mala, da ti bude lakše :)

A ovo dole opisano se i meni desilo. U prvoj trudnoći, sa ćerkicom. Krenula riba na posao, pešaka naravno, ovde se na relacije do 3 km ide peške ili se plaća taxi. Aj, do grada ću pešaka, nizbrdo je, a za povratak ću videti.
I krenula riba, eleganto obučena, crne pantalone, pa štiklice, pa neka elegantna bluza, pa šminka... I baš ispred radnje, neka elektro-vodo oprema, gde inače moramo proći na putu do grada, i gde mm često kupuje i za firmu, a i za kuću kad zatreba, smuči se meni, ma niotkuda, samo me spičilo. Ispred radnje drvo, a pored bandera. Zagrlila riba u 7:30 ujutru banderu i zalila drvo :( Onako doterana i namirisana i našminkana... :mrgreen:
I nakon toga sam se ispravila, kao popravila bluzu, zagladila kosu, isprsila se ponosno i nastavila dalje... k'o fol nije mi ništa :mrgreen:

Joj, kada se samo setim. Ja sam markirala sve kante za djubre (hvala vlasti u NS sto su ih postavili svuda po gradu) i govorila sebi, "samo izdrzi do sledece". Sva sreca pa nisam imala problema, a putovala sam cesto busem pa predjem stanicu ranije ako udje neki smrdljivko. Sve sam mislila da ponesem sa sobom prazno unuce pa da kazem posle "situacije" nikada vise necu piti. Sta bi ljudi rekli :zcepanje:

Tara!!!!!

ZA MIGRENU!

kad osetite pochetak bola ( kod mene se javlja u vidu probadajuceg, tupog bola u desnoj slepoochnici, koji se pojachava) onda krenite da se nalivate vodom... najobichnija , negazirana voda, mozhe i sa chesme, ali puno, oko pola litre do litre za oko pola sata ... znam, treba to popiti( i izdrzhati da se ne upisha :zper: ) ali meni puno pomazhe, ovo sam provalila, kad mi se jetra oshtetila od silnih lekova koje sam pila za glavobolje i migrenu .. a gorka kafa sa limunom pomazhe, moj pokojni otac, koji je imao isto strashne napade migrene se uvek dovodio u red sa ti - ja nazhalost ne mogu to da progutam

meni se u trudnoci , hvala Bogu, javila samo jednom, a i posle isto jednom za ovih 7 meseci .. pre je bilo i do 2 puta u mesec dana ( a tad se bila vec proredila :( )

tara, ja sam u pvoj trudnoci u prvom trimestru povracala 11-13 puta dnevno, de sa stigla i u sta sam stigla:sad2::mrgreen:
sto se tice stomaka, u drugoj trudnoci mi se poceo nazirati vec uj 12. nedelji, jer sam bila mrsava i stomak bio potpuno ravan. to mi bilo cudno jer u prvoj se video mnogo kasnioje (dok je isplivao iz sala:lol:)

ne znam
mi dabl necemo ni raditi, radicemo tripl
promenila sam onu dr koja je smatrala da nema potrebe da radim dabl, jer sam mlada i bla bla bla
pa kada odem kod ove nove za jedno 2-3 nedelje pitacu je za uput za tripl
da pitam cure
jel to trazim uput za koju bolnicu zelim, msm, da mi urade taj uz za tripl?
jel mogu u Misovic? to mi je najblize, na par minuta peske, bukvalno komsiluk...
a onda posle tog uz sta jos ide?
vadjenje krvi? jel to u domu zdravlja ili mora privatno?
i ima jos nesto, za rne, al ne znam sta je to?
nabrojte mi sve ako neko zna sta treba za tripl test, i gde se sta moze raditi
planiram da ga obavim jer necemo raditi dabl

meni su u dm uradili taj uz a privatno sam uradila test iz krvi, ali kaze mi dr tamo da je trebalo na vreme da zakazem double na institutu i da mi tamo urade ceo za dz, kaze da su programi odlicni
najbolje da pitas svoju dr da li postojetakvi programi i za tripl, pa da to uradis tamo gde rade
ako ne, onda verovatno moze bilo gde taj uz, ja kontam da je on isti kao ovaj za double i da mogu da ti urade bilo gde, verovatno i u domu zdravlja, jer je to, koliko sam ja juce skontala, najobicniji uz samo se uzimaju potrebne mere

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back