november child
Elita
- Poruka
- 18.222
..kad chujesh srce, stize sledeca briga..
..ali necu da pametujem, idi i umiri se..
..ali necu da pametujem, idi i umiri se..

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

nismo svi isti
ja ne mogu da gledam kolica ako srce nisam cula
ne volim lazne nade, niti lazni optimizam, onaj sto bi cakana rekla, nicim izazvani...
sutra ulazim u sedmu nedelju
i mogla je dosta toga da vidi vec sada
bas zbog takvog pristupa zene ovde i nose mrtav plod po 3-4 nedelje u sebi dok se neko ne smiluje ii ne uradi im uz u 12. nedelji
ja to ne zelim
idem privatno sledece nedelje (nije dokazano da je uz stetan i sama mi je to danas rekla)
ne smes tako da gledas, dozivljavas trudnocu kao bolest a to nije tako i optimizma ti treba uvek, ne treba odmah ici sa stavom da je lazan....sve je u zivotu rizik i jasno da je tebi jako stalo ali nije ti dobro da si toliko u grcu....UZ nije dobar za cesto koristenje i nenamensko, koliko sam shvatila potvdjena ti je trudnoca, uzimas lekove, znaci da si pod kontrolom....ako te to toliko izjeda idi ako ce da te smiri, samo sam pokusala da ti ukazem da sa medicinske strane nema potrebe za toliko cestim kontrolama....??? ne razumem ti ovo bas najbolje
jeste, zeljena je
i jeste uplasena sam
i ne mogu jednostavno ne mogu izbaciti iz glave tek tako sve informacije koje imam u istoj...
a da je neznanje ili polu neznanje blazeno, jeste sigurno
samo konstatacija da ti je bas stalo i to je jako lepo......kad chujesh srce, stize sledeca briga..
..ali necu da pametujem, idi i umiri se..![]()

za pocetak
ljubim..i ja sam ruchne preglede imala samo pred porodjaj, na prijemu u porodilishte,
plus jednom sa jakshom kad sam imala kontrakcije u shestom mesecu..
..a UZ na utvrdjivanju (ja nisam ishla pre pochetka sedme nedelje),
pa double u 12-oj, drugi ekspertski u 20-oj i jedna procena tezine u toku devetog meseca,
plus na prijemu, ako se smiluju
..bokice, ako budesh ishla na onaj besplatni u 10-oj nedelji, nemoj ni da joj se pojavish za dve nedelje..
..a otidji kod privatnika sledeceg vikenda ako bash zelish da chujesh srculence..![]()
hvala novka
)))ma puno mi to da cekam devetu nedelju, msm, ako ce da me vidi tri puta za celu trudnocu, koji ce mi moj uopste doktor
)

)

pa to
nisam ja sad neka lujka koja zeli da ide jednom nedeljno na uz
ali imam pravo na prokleto drzavno lecenje i dijagnozu i sta vec
a ne da mi ti kazes, a da, radila si privatno uz u subotu, ne moram ja sada
i ja na granici da puknem i zaplacem i ona me smiruje kao ne smes tako da se potresas
i to , kao nije dobro za tebe i bebu
a ovamo mi kaze uz za dve nedelje i budi opustenaa vidi da vec tada nisam bila opustena
znaci mogla sam da uzmem uz od moje babe i da kazem da je moj, radjen privatno
ne bi me pregledali
..da, na tu sam mislila..
..sad sam malo guglala, poradjale su se prirodno bez problema zene sa 17, chak i 15, chichak je chini mi se imala 19..
..ne znam mnogo o tome, trazila sam i kad se chichak uprpila oko toga, nema lepog chlanka koji bi sve opisao..
..i naravno, bitna je srazmera bebe i mera, mnogo vishe nego same mere..![]()
a i karlica se malo proširi kako se bliži porođaj...
slatka moja dr. ništa uz ne šteti bebi, bez veze. a bitno je da čuješ kuc kuc, da se smiriš.Miom...imala sam ga na prednjem zidu materice, intramuralni. Pre trudnoće 12 mm, u trudnoći do kraja došao do 18 cm. Prati se, ali ne svaki mesec. U zavisnosti gde stoji u odnosu na bebu se radi ili ne radi CR. Bitnije je da beba raste brže nego miom, onda nema problema. Već prvi dan nakon porođaja, smanjio se na 8 cm, a nakon 4 meseca, kada sam radila sledeći UZ, se vratio na 12 mm. Sada imam Mirenu spiralu, DR očekuje da će se od nje još smanjiti jer nema obnavljanja materice, nema krvarenja, a skoro ni menstruacije.sad ste mi zadalale novu temu za ramisljanje- karlicne mere : )
kako se to meri, nista vas nisam razumela, koje 3 dimenzije?
ja kontam da cu ici na uz jednom mesecno zbog pracenja mioma... nego znate li da li miomi u trudnoci i prethodne operacije janika mogu da uticu na to da bude carski rez ili ne?
bokice, nam taj trip oko srca, ja se smirila nisam dok nismo cul srce, onda sam bila mirna par dana a onda su krenuli novi strahovi i tako u krug.. sada sam u afonu samo da prodje ta famona 12. nedelja, da izadjemo iz tog kritcnog perioda, toliko su me svi naplasili...
i mnogo je gadan osecaj kada kasljem, uzasno jako me zaboli materica, kaze dr da to ne skodi bebi ali da sto vise lezim da ne izazivam ksalj dok se ne smiri, sreca je da radim od kuce jedina, mada mislim da cu da skrenem od lezanja
Miom...imala sam ga na prednjem zidu materice, intramuralni. Pre trudnoće 12 mm, u trudnoći do kraja došao do 18 cm. Prati se, ali ne svaki mesec. U zavisnosti gde stoji u odnosu na bebu se radi ili ne radi CR. Bitnije je da beba raste brže nego miom, onda nema problema. Već prvi dan nakon porođaja, smanjio se na 8 cm, a nakon 4 meseca, kada sam radila sledeći UZ, se vratio na 12 mm. Sada imam Mirenu spiralu, DR očekuje da će se od nje još smanjiti jer nema obnavljanja materice, nema krvarenja, a skoro ni menstruacije.

ja sam imala još od ranije miom unutar zida materice... isto su mi rekli da ga prate tokom trudnoće, da nema potrebe da se sklanja... ali je on počeo da raste zajedno sa ostalim, sećam se da mi je dr rekao "hormoni deluju i na njega da raste i bogami, dosta je on šišao, ali hvala Bogu, nije smetao bebi... ne da mi se sada da tražim UZ, kad uhvatim viška vremena, pogledaću pa javljam kako se to sve kretalo...
jao prisetih se sad koliko sam frkisala oko toga, između ostalog...

Mene nisu ni merili,ni pritisak,ni tezinu.To sam sama.Krv i uin i antitela svaki mesec.
Rucni pregled ni jedan,uz svaku mesec.Nisam isla privatno,ali sam imala svog dr u bolnici pa sam upadala kod njega.
A dr iz dz nije hteo ni da me pogleda kada sam rekla da sam bila na jednom pregledu kod dr iz bolnice.![]()