Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jes vala, ja sledeća :)
danas ceo dan, malo po malo i tvrd stomak...
mame, da li ću znati kad su prave kontrakcije a kad pripremne????
ovo za sad ne boli, malo je neprijatno...
ja sve mislim da neću znati kad je počelo.

Kod pripremnih kada promenis polozaj tela kontrakcije slabe kod pravih ne.

Mislim da ako se istusiras toplom vodom da onda lazne "nestaju" a prave se pojacavaju (u ovo nisam 100% sigurna)

Pripremne idu bezveze, prave su pravilne i smanjuje se interval a produzava trajenje. Znaces kada su prave.

Drzimo palceve :cmok:

jes vala, ja sledeća :)
danas ceo dan, malo po malo i tvrd stomak...
mame, da li ću znati kad su prave kontrakcije a kad pripremne????
ovo za sad ne boli, malo je neprijatno...
ja sve mislim da neću znati kad je počelo.

..drzimo fige, zsuki.. :heart:

Ja i "tesiti" u istoj recenici! :lol:
Kod mene sve realno, jarac je to, nema mile-lale! :)

..na to sam i mislila, realno teshenje, to je umetnost.. ;)

ja nisam znala jer me nije nista bolelo a bila sam otvorena vec skoro 7
tek kad su ukljucili sintocinon pocelo je da boli

a bile su mi nepravilnbe kontrakcije...zato sam i mislila da su laznjaci kao i do tada
jedino sto sam bukvalno osecala kako se dole otvara...kao da se shiri
pa mi to bilo cudno i otisla sam u porodiliste da proverim kako je beba
i lagala da imam bolove da mi ne bi samo rekli da nije to nista i da idem kuci :lol:

ja nisam znala jer me nije nista bolelo a bila sam otvorena vec skoro 7
tek kad su ukljucili sintocinon pocelo je da boli

a bile su mi nepravilnbe kontrakcije...zato sam i mislila da su laznjaci kao i do tada
jedino sto sam bukvalno osecala kako se dole otvara...kao da se shiri
pa mi to bilo cudno i otisla sam u porodiliste da proverim kako je beba
i lagala da imam bolove da mi ne bi samo rekli da nije to nista i da idem kuci :lol:

a kakav ti je bio ostatak porodjaja?
po tvojoj prici deluje da si cekala jos malo sve bi bilo gotovo u domacoj radinosti :)

a kakav ti je bio ostatak porodjaja?
po tvojoj prici deluje da si cekala jos malo sve bi bilo gotovo u domacoj radinosti :)

pa kada su ukljucili taj sintocicon postepeno(ali brzo,na svaku trecu ili cetvrtu kontrakciju) se pojacavao bol
ubedjena sam da me ne bi uopste bolelo toliko koliko je bolelo da nisu ukljucili to sr.anje
mada bi trajao duze porodjaj verovatno
ali ko zna
trajalo je ukupno malo jace od 3 sata na stolu
al je sve pocelo(to sto nisam prepoznala) 24 h pre samog porodjaja
i bile su nepravilne i bezbolne...cas na minut,cas na 4,pa na 2...da bi u toku sledeceg dana malo se proredile
u bolnicu sam dosla u 19 h,na sto me stavili oko 25 do 10 uvece i porodila se u 10 do 1

jos me pitao dal da mi da sintocicnon i ja glupaca kazem daj da ubrzamo malo :lol:
a nije bilo potrebe

..ja sam bila pod indukcijom na prvom porodjaju pola sata (otvorila se shest skoro bezbolno za tri-chetiri sata do prijema, josh jedan do stola,
ukljuchili indukciju i za pola sata doshla do deset i do napona) na trecem dva minuta (dao mi na osam, posle deset minuta na stolu, zurio na carski rez, jedva stigli da uhvate bebu :roll: )..
..prema prirodnim kontrakcijama - boli u pm, niko i ne pita hocesh li ili necesh, a oba puta su komentarisali "u, eb'te, nije trebalo, uletesmo u rapidni porodjaj.." :roll:
..na drugom i chetvrtom nisu stigli da urade nishta osim da gledaju, opametila sam se od prvog puta.. :mrgreen:

..chichak - 4h na indukciji, nije ni chudo shto si anesteziju dochekala s osmehom.. :zag:

e drage moje sad ste me istripovle aahhahahahhahhaaa
november svaka čast. :)

evo da vam konačno odam moju brižno čuvanu tajnu :rumenko::rumenko::rumenko:
ja ću se porađati tj. planiramo da se porađam u inostranstvu....ne daleko odavde, u Segedinu.
ali ipak treba dotle 1,5-2 sata kolima, zavisi od granice. pa sam se istripovala da ja to neću prepoznati, i da će beba na kraju da se rodi na njivi negde usput. :eek:
Dr me uverava da ćemo stići, da ne ide to tako brzo kod prvorotki, ali odakle on to zna :rtfm:
svašta može da se desi :zper:

eto. to je moj problem :zper:

Poslednja izmena:
..zsuki - bravo za odluku.. :klap:
..porodjaj je porodjaj, ovde ili tamo, a izbecicesh loshe strane "beoooogradske shkole akusherstva" :roll:
kao i tri dana stresa koji nije neophodan u porodilishtu (za onaj neophodan ti nema pomoci.. :lol: )

..zashto ne iznajmite stan vec sad u segedinu? :) ..na mesec ili dva..?

to je bio plan...stan na dve nedelje pred porođaj, ali dušmani traže neverovatne sume novca za to.... evo juče nam je poznanik poznanika ponudio stan na dve ned. za 500 evra ahahahhahahahhahah mislim to je ipak preterano. I porođaj treba platiti, i matične ćelije...Gledali smo razne pansione, i to je oko 30-40 evra dnevno. sad smo našli nešto u banji Morahalom na 10 km od Segedina, verovatno će biti to, sutra idemo kod doce pa ćemo usput i to da obiđemo. Ja bih posle porođaja, odmah kući, ne bih da ostajem u nepoznatom, i ne dovoljno čistom ahahhahahahhahah stanu sa bebom. a i tamo nemam patronažu, pa kući što pre.

a loše strane, to ćemo videti! za sad mi se čini da su mnogo humaniji, mada možda je to samo priča...
glavni razlog za odluku je mogućnost prisustva tate, i pri prirodnomi pri CR porođaju. Beba se odmah posle porođaja, mislim nakon što je malo upristoje stavlja na dojku, i jako brinu o dojenju, tome posvećuju puno pažnje i pomoći.
Sem toga nema odmah na indukciju, nema rutinske epiziotomije, nema ležanja dok se otvaraš, nego možeš da se šećkaš, tuširaš, sediš na lopti i šta ja znam šta. :)
naravno pod uslovom da stigneš na vreme ahahhahhahaaa

Pozdrav svim buducim mamama
Dobila sam bebu u decembru i iza mog odrzavanja trudnoce ostala su dva pakovanja utrogestana. Ako nekom treba, neka pise na okibus@yahoo.com, poklanjam ih... nekako mi je trulo da ih bacim a secam se da nije bas jeftin...bice mi draze da ih nekome dam. Iz Beograda sam, tako da bi zbog primopredaje bilo pozeljno da je i trudnjaca kornjaca iz istog )) Pozdrav

Kopirah ovo sa jedne teme dole nize...mislim da su vece sanse da ovde neko vidi
postavila je forumasica Olja Olja, nova je

e drage moje sad ste me istripovle aahhahahahhahhaaa
november svaka čast. :)

evo da vam konačno odam moju brižno čuvanu tajnu :rumenko::rumenko::rumenko:
ja ću se porađati tj. planiramo da se porađam u inostranstvu....ne daleko odavde, u Segedinu.
ali ipak treba dotle 1,5-2 sata kolima, zavisi od granice. pa sam se istripovala da ja to neću prepoznati, i da će beba na kraju da se rodi na njivi negde usput. :eek:
Dr me uverava da ćemo stići, da ne ide to tako brzo kod prvorotki, ali odakle on to zna :rtfm:
svašta može da se desi :zper:

eto. to je moj problem :zper:

Zsuki, ja sam na prvi porodjaj putovala iz Smedereva za Beograd, pa smo stigli knap. Joj, kad se setim.... meni pukao vodenjak ( oba porodjaja su mi ovako počela, bez ikakvih simptoma pre toga. Prvi put sam razgovarala telefonom sa mamom, kad mi je pukao vodenjak, a drugi put sam taman ustala od kompa, sedela dotle, čituckala šta se ovde piše i ustanem i ono puče ), dok sam se presvukla, dok smo krenuli - eto ponoći, a baš su tu ponoć našli da menjaju cenu gorivu. A mi u rezervoaru imamo jedva za do Grocke. Tek smo u spomenutoj Grockoj uspeli na jednoj pumpi da iskukamo, i to tek kad je muž pokazao na mene i objasnio, a ja - kontrakcije na minut. Kada smo stigli u Mišović, ni klistiranje, ni brijanje, ma ništa, jedva da sam uspela da legnem na onaj sto. Bukvalno smo knap stigli.
E, sad, znam da nisu sve žene kao ja, već vrlo malo njih, ali... ne zaboravi da i truckanje u kolima doprinosi brzini porodjaja. Super je ideja da se porodiš u inostranstvu, ali bolje koji dan ranije da budete tamo.
Mada, ja sam prezadovoljna i boravkom u DM-u, i u Smederevskom porodilištu, gde sam se drugi put poradjala. Ali, to sam ja. Ako hoćeš Segedin - samo napred, ali rizično je kretati kada porodjaj krene, bolje ranije. To je moj savet. :)

sala.jpg

Zsuki, je l' im ovakva porodjajna sala? :aha:

hocu samo da vas pitam oko toga
znaci mi odavde, msm, iz srbije mozemo otici i u inostranstvo da se porodimo?
msm, verujem da to kosta dosta, al mi nije sad jasno kako je to zakonski regulisano, jel refundiraju nesto, jel prave problem stranci ili sta i kako?
bas mi se svidja ovo u segedinu
ima kada :loveeeee: <3

ahahahahahah Kristina, ne verujem! nemaju kadu, nažalost...
ali ako mi odaš tajnu gde je ovo, evo prodajem bubreg i idem tamo, ka što jandrlino kaže pešaka!

nisam uspela da vidim sobu za porođaj, a ni sobe za posle jer je tamo sad epidemija gripe, kao, pa ne možeš da se šećkaš bolnicom...obećao mi doca da će me sprovesti čim ukinu epidemiju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back