Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hahaahah lude ste.. ismeja se ziva

Cicak, Ramajana sve najbolje.. i sto kazes da to malo cupe isprdite hahhaha
.. pa da nam onda pricate smesne dogodovstine sa odeljenja

A kad ces ti Suki.. il mi zena rekla ?
... uvatila me neka zaboravnost.. kao do sad nije hahahhah.. al sad imam opravdanje
pa sve ko baba pitam po dva puta.. za treci se pravim kao.. ma znam ja ahhaha

A ja bila da vidim sta je... kaze doca pupcana v. izmedju nogu nije siguran,
al bi reko da je devojcica.. ne vide se kuglice ahhahha
A tezina.. u 22 nedelji treba da je do 350g.. kod mene masala celih 552g,
sta ce do kraja da bidne..

Poslednja izmena:
Mene uhvatilo ujutru u pola devet al nisam nikom rekla... tek uvece oko sest otkrije sveki da stiskam ruku na 20 min.... ja priznam al kazem necu jos... ona izadje iz kuce da se ne bi posvadjali i vezanu me odveli, a mm zvao tetku da nas vozi. E sad dok ona ne stize meni vec pocelo na 10 min i ja njemu govorim "Joooj, uradi nesto, ovo ubija"
A on meni "Evo kazi sta treba.... Oces kolut napred ili nazad" :zcepanje:
Ja... bol u toku vristim njemu od smeha dok radi kolut napred....

hvala vam devojke...:zag::heart:

ramjana nam se možda već i porodila... :super:

a ja još sutra i :bye:
malopre se istuširah, i obukla pidžamu a stomak viri li viri... izgleda kao da je još porastao...:D

Cicak, samo hrabro! Ja sam izasla u subotu uveca sa mm i drustvom, u nedelju sam se totalno u*rala od straha, uvece mi dosla najbolja drugarica da mi donese neke stvari od njenog bebana, u ponedeljak bila totalno cool, otisla u bolnicu u 14 h kako mi je bilo receno i sve proslo super.
Sutra se dobro najedi, ali samo do ponoci, ako budu radili CR u ponedeljak. U ponedeljak, pre bolnice NISTA ne jedi i ne pij, zbog anestezije. Sve ce biti super, videces :D

nix,
hvala na savetima... Kad kazes nista, moze se voda jel da?
I da, vidis skroz bi zaboravila, moram sutra pitati docu da li da uzimam moju terapiju i dalje... Tj.tothemu, gvozdje, femibion i utrogestan...

Ne znam jel se nastavlja sa time... Nisam to ni spakovala...

Jesu tebi radili u totalnoj anesteziji ili spinalna?

Ja cu raditi kako mi doca kaze, ali ako dodje do cr a bude me pitao u kojoj anesteziji hocu, nemam pojma. Znam da je spinal bolji ali ne znam jel bi mogla ja to psihicki da podnesem, ipak si tu budna i sve cujes, a i ovako se bojim.

nix,
hvala na savetima... Kad kazes nista, moze se voda jel da?
I da, vidis skroz bi zaboravila, moram sutra pitati docu da li da uzimam moju terapiju i dalje... Tj.tothemu, gvozdje, femibion i utrogestan...

Ne znam jel se nastavlja sa time... Nisam to ni spakovala...
Jesu tebi radili u totalnoj anesteziji ili spinalna?

Ja cu raditi kako mi doca kaze, ali ako dodje do cr a bude me pitao u kojoj anesteziji hocu, nemam pojma. Znam da je spinal bolji ali ne znam jel bi mogla ja to psihicki da podnesem, ipak si tu budna i sve cujes, a i ovako se bojim.

Ovako: ponesi terapiju za svaki slucaj. Voda - pitaj doktora, ali koliko se ja secam (porodila sam se 10.oktobra 2011.) ja sam je pila tek toliko da popijem ujutru Methyldpu (to mi je bila terapija) znaci otprilike gutljaj. Mislimda ne smes da pijes cak ni vodu u ponedeljak.
Meni su radili u totalnoj anesteziji, sto i tebi preporucujem. Kratko si uspavana, ja nisam imala nikakvih problema posle (tipa mucnine i povracanja) samo sam malo kasljala od tubusa (sama sam kriva, celu trudnocu nisam zapalila cigaru, a taj wknd pred porodjaj sam se toliko izbezumila da sam stukla paklu za tri dana, kazem ti, NEMAJKA :mrgreen: ). Moja cimerka je isla u spinal, ona je bila jako zadovoljna, ali kad mi je prepricavala, ja se za to zaista ne bih odlucila. Razgovaraj sa anesteziologom da bi donela konacnu odluku, ipak.
Mene su prvo odveli u porodjajnu salu, najstrasnije sam se dosadjivala, htela sam da zamolim sestru za casopis :) Bebi su poceli da opadaju tonovi, nisam se otvarala i odvedose me u salu. Nista strasno, veruj mi! Ja bi sada rodila drugo odmah, kako sam lepo iskustvo sa porodjajem imala.
E, da - baby friendly ti nikako ne preporucujem! Meni je to bilo strasno posle CR, ali ui bolnici gde sam se poradjala (Dragisa Misovic u Bgd) to je jedina opcija

Hvala vam drage moje... :)

Cula sam za taj tubus, mada mi nije jasno sto ga stavljaju za tako kratke intervencije?
Ja sam u zadnjih godinu i po dana dva puta isla pod totalnu... Ako sad budem isla, bice treci put... :( ali sve kratke intervencije: Prvi put Jednodnevna dijagnostika na Betaniji, Drugi put Punkcija folikula za vto. I nijednom nisam imala taj tubus. Samo mi cepnu anesteziju u venu, i sl.cega se secam je budjenje u sobi.

E da, doca kaze da slobodno doruckujem, da normalno jedem...

Ponesi 0.5l mineralnu negaziranu. Jeste da ne daju da pijes dok si u predporodjajnom delu, ali posto znas dr. zamoli ga da malo prosetas i onda da ti dozvoli da samo isperes usta vodom. Nemoj piti jer ces povracati kada se kontrakcije pojacaju i kada dodju naponi. Znam da je veliki izazov ne piti kada si zedan ali i samo da isperes pa pljunes vodu puno, puno znaci.

Ajd drzimo fige da sve prodje brzo i bezbolno. Pisi kada dodjes do neta, a ako mi posaljes sms ja mogu javiti tu na Forum lepe vesti i dimenzije :rumenko:

..chichak, na porodjajima sa jakshom i aleksejem sam igrom sluchaja prisustvovala carskim rezovima na koje
su slali zene sa drugog kreveta u boksu, obe pod epiduralom pokushale prirodni ali se otvaranje zaustavilo po ukljuchivanju epidurala..
..s obzirom da se radi u sali 3m dalje, kao da sam im prisustvovala lichno..
..bebu odnose posle 10-15 minuta, ali vadjenje posteljice i ushivanje traje josh 30-45 minuta..
..tek onda bude majke..

..mozda te dr planira za spinalnu..?

definitivno moram prestati da citam o najsitnijim detaljima i kako sve izgleda dok si na stolu
kolko zelim decu, tolko i ne zelim
eh kad bi moglo tako da ostane u stomaku barem do puberteta :D

..na stolu ili na njivi, opali te adrenalin i prorade instikti, dok se osvestish a ono kmechi.. :heart:
..sa poslednjom rechenicom se slazem delimichno, ja bih njih od desete do osamnaeste vrnula nazad.. :besna:

..na stolu ili na njivi, opali te adrenalin i prorade instikti, dok se osvestish a ono kmechi.. :heart:
..sa poslednjom rechenicom se slazem delimichno, ja bih njih od desete do osamnaeste vrnula nazad.. :besna:

sad onako teorijski ja sve to znam
i kada bih hipoteticki ostala trudna, isla bih na taj prirodni iz nekih mojih ubedjenja
ali posto inace padam u nesvest cesto zbog mog niskog pritiska i kojecega (pala sam jednom u nesvest kad su mi probusili kozu)
bojim se da sav adrenalin ovog sveta me ne bi odrzao u budnom stanju :rotf:
i da
najstrasnija stvar od svega, ali svega sto se tice porodjaja mi je ono seckanje ili pucanje medjice
znaci, ne znam sta je gore
postavicu jednog dana ultimatum
sta god se desilo, nek rade sta god, na sve pristajem samo da me ne seku i da ne puknem
sad dok to zamisljam meni nije dobro....
:zcepanje:

sad onako teorijski ja sve to znam
i kada bih hipoteticki ostala trudna, isla bih na taj prirodni iz nekih mojih ubedjenja
ali posto inace padam u nesvest cesto zbog mog niskog pritiska i kojecega (pala sam jednom u nesvest kad su mi probusili kozu)
bojim se da sav adrenalin ovog sveta me ne bi odrzao u budnom stanju :rotf:
i da
najstrasnija stvar od svega, ali svega sto se tice porodjaja mi je ono seckanje ili pucanje medjice
znaci, ne znam sta je gore
postavicu jednog dana ultimatum
sta god se desilo, nek rade sta god, na sve pristajem samo da me ne seku i da ne puknem
sad dok to zamisljam meni nije dobro....
:zcepanje:

..to se ne oseti, kunem ti se.. :) ukapirash tek kad odesh u sobu da ima neshto.. :)

cim ja znam sta ce on tamo dole da radi
nije ni bitno dal cu da osetim :)
pre jedno godinu dana kad sam imala rutinsku operaciju na korenu zuba
prvi put u zivotu vodila sam mamu :D
veliki magarac sa mamom, da me drzi za ruku
i nista ne osetis, plus ne vidis nista jer ti preko lica stave onu zelenu plahtu, sa otvorom za usta samo
al dzabe kad znam sta mi radi, i osetim toplotu kako kaplje krv
jedva preziveh, doca mi se smejao :D

a plus ta anestezija za carski to tek ne zelim ni da zamisljam

znate kad sam citala pre o iskustvima sa anestezijom totalnom (ne za carski nego neku drugu operaciju)
i citam da kod pojedinih 'ne deluje'
tj. umrtvi ih, ali kazu sve su culi sta se desava u sali, kao u nekom polu snu
i to jos pricali o nekim operacijama na ortpoediji
pa zamislite zvuk onih njihovih dleta i busilica
O.o a ti kao uspavan

cim ja znam sta ce on tamo dole da radi
nije ni bitno dal cu da osetim :)
pre jedno godinu dana kad sam imala rutinsku operaciju na korenu zuba
prvi put u zivotu vodila sam mamu :D
veliki magarac sa mamom, da me drzi za ruku
i nista ne osetis, plus ne vidis nista jer ti preko lica stave onu zelenu plahtu, sa otvorom za usta samo
al dzabe kad znam sta mi radi, i osetim toplotu kako kaplje krv
jedva preziveh, doca mi se smejao :D

a plus ta anestezija za carski to tek ne zelim ni da zamisljam

znate kad sam citala pre o iskustvima sa anestezijom totalnom (ne za carski nego neku drugu operaciju)
i citam da kod pojedinih 'ne deluje'
tj. umrtvi ih, ali kazu sve su culi sta se desava u sali, kao u nekom polu snu
i to jos pricali o nekim operacijama na ortpoediji
pa zamislite zvuk onih njihovih dleta i busilica
O.o a ti kao uspavan

..id u pershun, bokice, gledala sam emisiju o tome.. :lol:
..oko prvog dela posta - porodjaj ne mozesh uporediti ni sa chim u zivotu,
pa ne mozesh ni pretpostaviti kako cesh se ponashati..
a dalje - procenat zena koje zbog samog porodjaja ostanu na jednom detetu je minoran.. :)
..to neshto govori.. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back