Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
Ima svega ljudi... moj tata ima 3 rođake kojima su bebe umirale na porođaju, zbog toga što lekari nisu reagovali na vreme... Hvala Bogu, svaka od njih je posle toga rađala prirodno opet, živo i zdravo dete, ali ne u toj bolnici(ne bih da imenujem)... doduše, one nama nisu krvni rod, ali smo bliski i znamo kako su to prolazili... naravno nije to ono što mene upućuje na carski...
Ja se još uvek nisam ni odlučila kako ću, ali bojim se, bojim se i jednog i drugog... kod prirodnog znam da doktore savršeno zabole i puštaju i žene i bebe da se muče, kao pre 100 godina kad su se kući porađale... sve pod parolom ''prirodno''
pa mislim priroda nam je dala i dlake pod pazuhom pa ih brijemo... još jedna stvar jeste ta vto, i psihički momenat kod nas, jer kad težim putem dođeš do nečeg kao što je dete, u stanju si da uradiš sve da bude što bezbednije... jer prosto ne veruješ da si ti te sreće i da možeš sve da prepustiš prirodi... pa ja ni na AC nisam htela jer postoji rizik po bebu...
Carski s druge strane je operacija, koja opet sa sobom nosi rizike, ali veće po mene, manje po bebu...
I znam da možda nisam u pravu, i da šta god uradim mogu pogrešiti... i jako sam tužna sada...

Ja se još uvek nisam ni odlučila kako ću, ali bojim se, bojim se i jednog i drugog... kod prirodnog znam da doktore savršeno zabole i puštaju i žene i bebe da se muče, kao pre 100 godina kad su se kući porađale... sve pod parolom ''prirodno''
Carski s druge strane je operacija, koja opet sa sobom nosi rizike, ali veće po mene, manje po bebu...
I znam da možda nisam u pravu, i da šta god uradim mogu pogrešiti... i jako sam tužna sada...

)

. Sledeci put cu poneti sliku Juniora i UZ bebe, mislim da bi mi to pored disanja najvise pomoglo. Kada se setim da sam usled napona rekla "doktore, dobro me pogledajte jer me ovde vidite poslednji put, ja vise dece necu imati" a dr se samo smeska i verovetno misli "pitacu te za dan-dva". Iskreno volela bih jos jednom ili dva puta proci sve to, iako smo se namucili prvo sa trudnocom pa na kraju i sa porodjajem, nema niceg lepseg od toga, a sve ono manje lepo se zaboravi. Nisam verovala ali je zaista tako.
Betanija je čista, sređena sad, sestrice koje su bile dežurne dok sam ja bila su sve bile ok, pomogle, objašnjavale kad god sam imala pitanja, prepovijale mi bebana, hranile ga...Jednoj ženi što je bila samnom u sobi beba celu noć plakala, tj neka dva sata malo malo pa plače i sestre je uzele kao da se mama odmori i bila beba kod njih par sati...Samo ih lepo zamoliš da ti treba to i to, ne drsko jer nisi jedina tamo i one su u ogromnoj gužvi, i uglavnom će ti izaći u susret.
Na kraju krajeva ostaješ tamo 2,3 dana, šta je to.A porodjaj može i baš brzo da prodje.A ja kapiram da kad to krenu kontrakcije nećeš se više ni setiti nijedne brige