Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..idealna tezina, chichak.. :) ..koliki je obim glave..?

..oko cr/prirodni niko te ne moze pametno posavetovati..to cesh morati sama da odluchish.. :)
Koji je to od ovih parametara, BPD, OFD, HC, FL?
pa da,al za sad nista
mislim nije da smo poceli da radimo pa da se nadam
u velikom sam procepu i sve se mislim kako je sudbina nek tako bude
nisam srecna po tom pitanju pravo da ti kazem

Što nisi srećna? Počni bre, nemoj da čekaš...;)

Jesi išla na prirodni ili carski?

Ti morash da odluchish ... sedi i napishi PRO i KONTRA strane i za jednu i za drugu vrstu porodjaja ... pa sve saberi :D ... ja mogu da ti kazhem samo moj sluchaj : ja sam vec bila zavrshavala 40tu nedelju, beba se nije spushtala, ama ni milimetar , dole sam bila "zabetonirana" kako reche moja dr , pa me je ona ubacila na carski ... i mada sam imala komplikacija (beba je bila ok ) ko zna kad i kako bih se porodila, i da li bi to bilo najbolje za mog bebca ... mozhda bi se ukakio u plodovu vodu i patio, ko zna ...

zhelim ti naaaaajlakshi porodjaj na svetu :heart:

Ti morash da odluchish ... sedi i napishi PRO i KONTRA strane i za jednu i za drugu vrstu porodjaja ... pa sve saberi :D ... ja mogu da ti kazhem samo moj sluchaj : ja sam vec bila zavrshavala 40tu nedelju, beba se nije spushtala, ama ni milimetar , dole sam bila "zabetonirana" kako reche moja dr , pa me je ona ubacila na carski ... i mada sam imala komplikacija (beba je bila ok ) ko zna kad i kako bih se porodila, i da li bi to bilo najbolje za mog bebca ... mozhda bi se ukakio u plodovu vodu i patio, ko zna ...

hehehe pa moja situacija ista,samo se prdica ukakila i kad su me pregledali probusili su i na ekipu od 3 osobe kad je grunula ona voda puna njene kake :rotf: mm se i dalje smeje kad se seti njihovih sokiranih faca

Hvala :zag: drugarice moje...:zag:

I ja sam zabetonirana što kažeš, :mrgreen:...

Nego, jel ona procedura oko porođaja što mi je ija pisala ista i za carski, mislim isto pakujem torbu i za jedan i za drugi... i sem preporođajnog idem u salu?
Jesi išla pod totalnu?

jao cicak nije bas tako jednostavno trenutno kod mene
ima dosta stvari koje me srpecavaju,a opet ove godine punim 35
inace ja sam carskim,i to je bilo sasvim ok,bila sam budna ,nije bolelo ,nije carski uopste bauk

Ako imaš stalan posao i možeš da odeš na porodiljsko, samo napred... vreme bre leti... nikad se ne možeš vratiti u sutra... ;)
Mada ti nemaš puno godina, pogotovo ne za drugo dete...
Koliko tvoja malena ima godina? Ti si onda isto ko i ja, mislim ovih godina išla na carski?

Jel težak oporavak?

Ako imaš stalan posao i možeš da odeš na porodiljsko, samo napred... vreme bre leti... nikad se ne možeš vratiti u sutra... ;)
Mada ti nemaš puno godina, pogotovo ne za drugo dete...
Koliko tvoja malena ima godina? Ti si onda isto ko i ja, mislim ovih godina išla na carski?

Jel težak oporavak?
u julu puni 10 :) a ja sam rodila sa 25
nije tezak ooporavak,cicak ja sam ti bila potpuno sama,ovde ne dolazi sestra da te poducava,niko mi nije bio ovde,mm radio a ja sama sa ranom i bebicom
i nista mi nije falilo sem malo strpljenja :lol:
sve to dodje na svoje,stomak posle vise ne osecas nikad kao pre carskog ali sve ostalo potpuno normalno,mozda nedelju dana bude malo teze,ne mozes da ustanes normalno iz kreveta,nego na stranu (ne smes da naprezes trbusnjake) i plasis se da kakis
i ja bas nisam volela da gledam ranu
ali mislim da ti nisi neki pekmez,ja malo i jesam po pitanju seckanja i bockanja,pa sam bas zadovoljna kako je sve to bilo ;)

u julu puni 10 :) a ja sam rodila sa 25
nije tezak ooporavak,cicak ja sam ti bila potpuno sama,ovde ne dolazi sestra da te poducava,niko mi nije bio ovde,mm radio a ja sama sa ranom i bebicom
i nista mi nije falilo sem malo strpljenja :lol:
sve to dodje na svoje,stomak posle vise ne osecas nikad kao pre carskog ali sve ostalo potpuno normalno,mozda nedelju dana bude malo teze,ne mozes da ustanes normalno iz kreveta,nego na stranu (ne smes da naprezes trbusnjake) i plasis se da kakis
i ja bas nisam volela da gledam ranu
ali mislim da ti nisi neki pekmez,ja malo i jesam po pitanju seckanja i bockanja,pa sam bas zadovoljna kako je sve to bilo ;)

:dontunderstand: Kako to? U kom smislu?:confused:

onako ispod rane ti utrne
i kad predjes rukom kao da ne osecas,nervni zavrseci kao umrtvljeni
malo je gadno kad dodirnes,ali ovako se osecas normalno
to ti je deo npr iznad stidnih dlacica nekih 10cm3 otprilike

E al i to zavisi od osobe do osobe
ja sam imala taj osecaj trnjenja iznad reza, nisam osecala nista
al me proslo, normalan mi stomak skroz sad
i isto sam se plasila da kakim, i plasila sam se da ne kinem
narocito kad sam izasla iz operacione sale

Chicak, ja sam morala na carski zbog "betoniranja" i prenela sam preko termina
uplasila sam se najstrasnije, al kad je sve proslo, i nije toliko strasno
boli i prodje
sve ok

saslusaj ti nas ovde sve
al odluku moras doneti sama, hbg, c'est la vie :zblesav:

E cicak, moja drugarica i ja smo se porodile u isto vreme, par dana razlike... ona na carski, ja prirodno. Osim toga sto je ona ostala par dana duze u porodilistu, ostalo je sve proslo ok. Cak je i ustala odmah sledeci dan, i setala, primala posete, dok ja nisam mogla da prepesacim hodnik do prostorije za posete. I kasnije dok su mene razvaljivala ledja i nisam mogla prvih dana da se ispravim ako se slucajno sagnem po nesto, ona je vec sve sama oko bebe raduckala, i kupala je i povijala i sve. Sve ti je to individualno. Kad bih mogla da biram ja bih na carski sledeci put... volim anesteziju pa to ti je. :lol:
E a sto se rane tice, meni su radili epiziotomiju, i tada je opet neugodno i sedenje i kad ides u wc, i plasis se da se smejes i kasljes i kijas...

Poslednja izmena:
Hvala :zag: drugarice moje...:zag:

I ja sam zabetonirana što kažeš, :mrgreen:...

Nego, jel ona procedura oko porođaja što mi je ija pisala ista i za carski, mislim isto pakujem torbu i za jedan i za drugi... i sem preporođajnog idem u salu?
Jesi išla pod totalnu?

meni su radili carski pod totalnom anestezijom, imala sam miom koji su morali ukloniti , pa je zato bilo malo za'ebano ... shto se tiche pakovanja, u Betaniju ne treba nositi stvari za bebu, ako idesh na carski, poshto je u njihovim krpicama, i samo ti ga donose na 3 sata ... mada ja nisam nishta vadila iz torbe, bilo mi je drago da imam kod sebe i par stvarchica za njega , mada sam ih samo donela kuci izvadila iz kese i ponovo prala ... :zcepanje: ... e da : ako ides na carski, spakuj bar 4 podmetacha, to ti trazhe josh dok si bunovna od anestezije ;)

Ja sam se u oktobru porodila carskim rezom. Nemam nijedno negativno iskustvo, a pre carskog su me naplasili najstrasnije horor pricama o jezivim bolovima, kao neces moci danima da ustanes iz kreveta i sl. Nista od toga, porodila se u 5 popodne u 5 ujutru ustala (pitali me da li hocu, ja rekla hocu), posle me prebacili na odeljenje u baby friendly (to nikako ne preporucujem, ako mogu, sledeci put bih izbegla) istog dana primala posete i setkala hodnikom. Nista nije strasno, malo to kasljanje i ustajanje, ali se izvezbas vrlo brzo. Ja sam isla u opstu anesteziju, cimerka u spinalnu, kada sam slusala njeno iskustvo (ona je bila prezadovoljna) cestitala sam sebi sto sam se ipak odlucila za opstu. Ne plasi se, nikakav bauk. Rana mi se sada vidi kao jedna deblja roza linija i jeste mi malo utrnuta (rez). Eto, moji su ti saveti opsta anestezija i da ne ides u baby friendly, meni to nije bilo uopste tako slatko kao sto se zamislja, pogotovo prvi dan kad sam primala infuziju i svih ostalih dana sa braunilom u veni, pa mi pukla vena od dizanja bebca. Neka porodilista kao sto je DM imaju samo tu opciju, mada mislim da to nije bas najbolji i najhumaniji izbor za mame koje su se porodile carskim. Jos nesto, ako te boli, slobodno trazi da ti daju diklofen, nemoj da trpis.

Cicak,otkud znas d bi prenela preko termina.Bebe se uglavnom radjaju izmedju 38 i 42, nedelje.Tako si se tripovala i za tezinu pa vidis da je ok.;)

Ja sam se prirodno porodila i opet bih tako.Meni je relativno brzo isao porodjaj iako je prva beba.

A ja cekam vesti iz Visegradske.Snajka,koja ima 16 godina, treba da se porodi tj valjda ce joj raditi carski.Beba karlicno + ima ciste na bubrezima.:sad2:

evo samo da se brzinski javnem, vidim da brinete!!
nije biila plodova voda nego šugavi sekret. sutra vam pišem, ovih dana frka panika, majstori, lekari, analize...sve se skuzpilo pa nisam stigla da pišem, niti sam mogla da dođem do računara u sobi zbog džumbusa ahahahahahahahahahahahah

ljubim vas sve.

E drage moje evo i mene za 5 dana ulazim u 8 mesec i dobro se osecam jedino sto sve vise imam problema oko spavanja i stalno sam nesto cmizdrava. Inace stalno setkam,obavljam sve kucne poslove najnormalnije..puna sam neke energije ne znam sta cu sa sobom,da nema stomaka verovatno bih na trcanje svako vece koliko me ne drzi mesto,hehe ;). Nego,htedoh da vas pitam da li je normalno kad je stomak bas tvrd? To mi se u zadnje vreme cesto desava,stvrdne se onako odjednom. Mislim da nisu lazne kontrakcije jer sam citala na netu da ih obicno prate i bolovi u kicmi koje ja nemam.. Pa me interesuje jel to normalno?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back