Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kami cestitam... Nek su zivi i zdravi oboje!!! :)

drugarice moje, mene danas uhvatio proliv, dal je neki stomacni virus nemam pojma.
Nocas opet, 3 noc da nisam oka sklopila, a kad su me bolovi sastavili oko 6, nisam znala sta mi je, dal se poradjam ili ne. Posle se pokazalo sta je bilo. Doduse boleo me skoro ceo stomak i ledja, i tako 2 minuta pa popusti pa u krug... Usput me glava rasturala, uzas.
Kad sam u 8 dosla kuci, i dalje sam bila bas lose, a ne mogu zaspati... Nisam umorna, ne spava mi se, a lose mi u pm... Oko 10 odem u sobu, legnem i hvala dragom Bogu zaspem(posle 3dana konacno san). Spavala sam neki sat-dva, probudila se sva lomna, oduzeta od spavanja, ali bar sam uspela malo prebaciti...

I dalje lezim, jos sam lomna od spavanja ali malo bolje. Jedem tost i cokoladu za kuvanje.

Sta mislite, sta je ovo? Sta da radim sa tim nespavanjem i stomakom?

Veliki pozdrav svima od slinave cicke, imam osecaj da bi me beba pretukla sada... :)

Eeeee, moja Čičak, nespavanje je normalna stvar u poodmakloj trudnoći. Ništa čudno, veruj mi :)
A proliv... ne kažem da je to, ali hoće proliv da se desi pred porodjaj, tako se organizam sam čisti i priprema za porodjaj. Meni se to desilo pred oba porodjaja, nekih 3-4 dana pre, a i posle tog proliva, kada je prošao, svaki čas me je teralo u wc, ali bar 5 puta dnevno. Organizam se sam čisti pred porodjaj, ništa čudno. Ne kažem da je to i kod tebe, možda te je samo uhvatio stomačni virus. :)

Eeeee, moja Čičak, nespavanje je normalna stvar u poodmakloj trudnoći. Ništa čudno, veruj mi :)
A proliv... ne kažem da je to, ali hoće proliv da se desi pred porodjaj, tako se organizam sam čisti i priprema za porodjaj. Meni se to desilo pred oba porodjaja, nekih 3-4 dana pre, a i posle tog proliva, kada je prošao, svaki čas me je teralo u wc, ali bar 5 puta dnevno. Organizam se sam čisti pred porodjaj, ništa čudno. Ne kažem da je to i kod tebe, možda te je samo uhvatio stomačni virus. :)

..sve ti napisala ata.. ;) ..drzimo fige chichak.. :)

drage moje, volela bi ja da je to to, samo to.
Ali mene svi misici bole, jedva hodam, slabost opsta, i glava me boli. Iznutra gorim, oci kao vatra, a hladno mi... Merila sam temp.malopre, nemam, ali sto onda sva gorim?

Samo da mi se vrati snaga, ceo dan lezim, ni supu iz kesice nisam u stanju napraviti.

Jedem plazmu ceo dan i pijem vodu. :(

P.S. Ni rezultati krvi mi nisu sjajni, poviseni WBC, GRAN(oba), RBC malo nizi(to je ok-takav je uvek) i jos onaj HCT cini mi se(e sad jel nizi ili visi, nemam pojma, eno ga nalaz u dnevnoj a dok se ja dogegam bice ponoc)

ljubim vas sve i hvala vam... Vise poverenja imam u vas nego u lekare... :)

na sve ono, dodajem i temperaturu 37,4... Lomi me, ubija... Mama mi donela neku pitu sa sirom, pojedoh 2 mala parceta, kad ono opet u wc, sve sam iz sebe izbacila... Kako sta pojedem tako prodje kroz mene...

Ne znam sta da pojedem a da ne izbacim odmah? Pokusavam sa cok.za kuvanje ali slabo.
Popila sam 3 litre vode do sad.

Uh moja kicma, noge, ruke, glava... Eksplodiracu od nemoci... :(

na sve ono, dodajem i temperaturu 37,4... Lomi me, ubija... Mama mi donela neku pitu sa sirom, pojedoh 2 mala parceta, kad ono opet u wc, sve sam iz sebe izbacila... Kako sta pojedem tako prodje kroz mene...

Ne znam sta da pojedem a da ne izbacim odmah? Pokusavam sa cok.za kuvanje ali slabo.

Da li si bila kod lekara?

kada pijes vodu ili caj pij par gutljaja odjednom nemoj se nalivati, pored toga pojedi taki laki ili neki tost. Ljubim te i cuvaj se. :cmok2:

Nisam isla kod lekara, nego da vadim krv juce i danas, garant sam tamo i pokupila, svi mi kaslju za vratom...

Sutra mi muz nosi papire za bol.i porodiljsko pa ce odneti i nalaz krvi i pitati sta da radimo ako nastavi ovako...

Ma znam ja da smem samo paracetamol, ali borim se i bez njega dok mogu...
Zezuto je sto sam zedna i moram da pijem tecnost zbog temperature a sve odmah prodje kroz mene... Jedem plazmu, vec mi je fuj. Gladna sam a nista ne smem

Ne znam sta da pojedem a da ne izbacim odmah?
Pokusavam sa cok.za kuvanje ali slabo.

Пиринач, интегрални поготово, просо, сирову шаргарепу.
Мале порције, али често.

e to sam jela. Mama mi skuvala integralni pirinac i donela, ali posle toga pojedoh to parce pite i odmah u wc. :(

sad cu sargarepu da uzmem, jako sam gladna, muka mi je, a nista ne smem...
Ако ти буде празан стомак узми црни индијски чај, али са заслађивачем, без шећера или меда, јер су шећер и мед сварљиви, па ће се бактерије које изазивају пролив науживати.
Црни индијски чај стеже столицу.

..josh bolje bez zasladjivacha, ako mozesh..
..male kolichine visokoskrobne hrane..grisine..pirinach..bareni krompir..
..technost u malim kolichinama, shto cheshce..
..orosal iz apoteke ili litar vode sa kafenom kashichicom soli i supenom shecera..
..ako ti do sutra ne bude bolje, pravac kod lekara, ne bi smela da dehidrirash..

Nadam se da si do sad dobro ...Ako te jos muci stomak caj od sipka pij ali na kasiku-popijes jednu pa posle desetak minuta drugu itd. Tako ces da zadrzis tecnost u sebi da ne dehidriras a i stace ti proliv .To je meni pedijatar rekao kad mi je cerka bila oko dve godine i imala proliv i do desetak stolica dnevno,sama voda ...
I nista slatko nemoj,nista masno to pogorsava stanje .Pirinac u vodi kuvan,slan,sargarepa ziva ,jabuka ali izrendana i da odstiji desetak minuta da oksidise -to zaustavlja proliv
A ono sto sam cula pre dve-tri godine i UVEK pomogne kod proliva i grceva u stomaku - 1 kasika sirceta (bolje jabukovog ali nije obavezno )u casi vode i popiti.Ili ako ti je kiselo u vise vode-3-4 dcl

Pozdrav od mene!
Ja bila u utorak na pregled. Kazu da je sve u redu, bebac ima 170 otkucaja srca u minutu; i onda sam bila 10 nedelja i 3 dana trudna. Takodje mi je potvrdila termin za 15. septembar. :)
Inace, zadnja dva dana sam u krevetu. Neku prehladu sam uhvatila, da li dok sam cekala u bolnici ili kad vec, ali vec u utorak uvece je grlo krenulo da grebucka. I u sredu krenula glavobolja, curi nos, boli grlo, kijavica, preznojavanje, pa sam od onda u krevetu. :(

Prehladu na stranu, imam dobrih vesti: danas je drugi dan da mi nije muka! Vec razmisljam sta cu da jedem, samo da ozdravim. :)

HVALA VAM DRAGI MOJI!!! :zag::zag::zag:

Evo mene od jutros na nogama. Ko nova!!!! (kuckam u drvo, puj-uckam i sve ostalo da ne ureknem z:mrgreen:)
Vaše savete pamtim, nisam znala to za čajeve i sirće. z:)

Čim sam uspela uključiti komp i složiti veš od jutros bolje mi...
Jeste da ni noćas nije bilo spavanja, ali grickala sam čok.za kuvanje i dvopek, nisam više išla u wc, a nemam ni temp. i najbitnije ne boli me ništa...z:)
Sinoć sam poglockala šargarepicu i dvopek, i to mi je pomoglo dosta.
Ustvari, problem nastaje najviše zbog vode, meni plazma, dvopeci i sve suvo izaziva kiselinu pa ja samo zalivam vodom, žedna ko pas(3l popila juče) i onda naravno sve samo prolazi...

redsonia, super za bebicu... z:)
A ti se čuvaj, pij samo limunadu, cedi narandžu, puno puno voća... i supice... u klasičnim gripama mene je limunada uvek lečila... možeš malo i da je grgoćeš kroz grlo...
Držimo ti fige da prođe što pre...z;)

Odoh se tuširati, da skinem ovu pidžamu sa sebe...:zblesav:

I samo da vam kažem da vas SVE VOLIM PUNOoooooo!!!! :zag::zag::zag:

Uz vas mi sve lakše...:heart:

E neka si ti slozila ves,sada znamo sigurno da ti je bolje..;))Salim se narvno,hvala Bogu da te je proslo.Ja sam jutros bila kod svoje doktorice u domu zdravlja na CTG,sve je u redu i jos na sve to, malo me "prodzarala" dole i uzela briseve,kaze nece jos bebac nije se spustio skroz i i grlic vam je oko 2.5 cm (ma sta to znacilo).Ne spavam ni ja cicak,i boli me sve.Drago mi je da ti je to sve proslo,pa sad opet nanovo u iscekivanje..;)

E neka si ti slozila ves,sada znamo sigurno da ti je bolje..;))Salim se narvno,hvala Bogu da te je proslo.Ja sam jutros bila kod svoje doktorice u domu zdravlja na CTG,sve je u redu i jos na sve to, malo me "prodzarala" dole i uzela briseve,kaze nece jos bebac nije se spustio skroz i i grlic vam je oko 2.5 cm (ma sta to znacilo).Ne spavam ni ja cicak,i boli me sve.Drago mi je da ti je to sve proslo,pa sad opet nanovo u iscekivanje..;)

e i ja bila juče na prvom ctg-u. koja smejurija ahahahhahhahaha a šmizla kao da je znala da je snimaju, ritala se kao nenormalna i to tačno u onaj aparatić koji joj meri otkucaje...sestra i ja umirale od smeha. :)

ja bogami spavam kao top, čak sam počela i da hrčem, i to tako da muž (koji je mašina za hrkanje) ne može da spava od mene ahahhahahahhaha
budi me po 3-4 puta noću. taman da obavim dosadno piškenje :)

verovatno je mislila da ti je grlić dugačak oko 2,5 cm.

ljubac

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back