Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo baš sam se zaprepastila!!!! koje razlike! pa šta ću. biće sitna curica. mada možda tvoj džin sad stane, a moja krene da se goji kao prase, pa se izjednačimo!! ja od danas 36. ned. evo baš sutra idem na uz, pa ćemo videti.

Nema pravila suki... sve zavisi ko gleda sa kojim UZ...
Meni beba stalno išla unapred, a na zadnjem UZ, u 35-oj nedelji 2.400g... z;)
Ja se zaprepastila, mislim sa jedne strane drago mi da nije krupan, a s druge ispada da je malo napredovao... ma ko će ga znati... z:)

Devojke, je l' neka od vas koristila Gynoflor vaginalete u trudnoci? Ja sam sad 23. nedelja, ginekolog ih mi je prepisao zbog pojacanog sekreta pracenog svrabom, ali na uputstvu vidim da ne smeju da se koriste u trudnoci :confused:
Mada, uputstvo nije menjano od 2008. godine, mozda su od tada na osnovu istrazivanja zakljucili da je bezbedno i za trudnice. Ima li neko iskustva?

Devojke, je l' neka od vas koristila Gynoflor vaginalete u trudnoci? Ja sam sad 23. nedelja, ginekolog ih mi je prepisao zbog pojacanog sekreta pracenog svrabom, ali na uputstvu vidim da ne smeju da se koriste u trudnoci :confused:
Mada, uputstvo nije menjano od 2008. godine, mozda su od tada na osnovu istrazivanja zakljucili da je bezbedno i za trudnice. Ima li neko iskustva?

Jesu li to one što se pakuju po jedna u pakovanju? I koriste se, ako se dobro sećam, na tri nedelje, ili tako nešto?
Ako je to to, ja sam koristila, dve ukupno. Verujem da pričamo o istom, jer i na ovome što sam ja koristila pisalo je da se ne koristi u trudnoći, pa sam se vraćala kod doktora da ga pitam, a on mi je rekao da slobono koristim. Evo ga bebac živ i zdrav, ništa mu ne fali. Ako je to to, ako pričamo o istom - slobodno koristi.

Kako tek sutra ulaziš u 37. nedelju?

Meni je termin 18.Mart, i računam da sam juče ušla u 37.nedelju. Ja računam da je trudnoća punih 40.nedelja. z:)

Meni je kontrola 2.Marta, tad je rekao da će me pregledati i vaginalno... jel i drugima tako?
Ove moje dve, mama i sveki, odmah rekle:''Ne daj ti njemu da ti dira dole, šta ima da te pregleda vaginalno.'' :zroll: njih dve me izluđuju skroz... pa valjda on čovek zna svoj posao...

Nemam izbor, tj.mogu na carski ako se tako dogovorim sa dr.da ja to želim, ali on ga nije pominjao prvi. Mene moji bacaju u dilemu, svi se brinu, pa bi da bude najbezbednije moguće za mene i bebu.

I ja jedva čekam... danas idem od mojih i skakućem po stepenicama, a mama i tata ovako z:shock:z:shock:z:shock: ''Pa što skakućeš, šta je sa tobom dete?!'' a ja se zaboravila skroz, pa kad sam skontala, zezam ih:''Ma ajde, šta vam je, to ja da ubrzam porođaj...'' z:mrgreen:

Pa cicak meni je termin 15.marta. Tu smo nas dve :) Tako mi je i doktorica rekla,a imam i neki programcic na telefonu pa pratim iz nedelje u nedelju.U svakom slucaju idem na kontrolu 1.marta,pa mi je dr.rekao da cemo tada sve videti ukoliko se ne porodim do tada heheheh
Sto se tice tog vaginalnog pregleda,i ja nisam za to ali sto ti kazes valjda covek zna svoj posao,zna sta radi,u svakom slucaju ne bi bilo lose da to malo prodzara dole da krene hahahha. Neznam kako tebi,ali meni se bebac bas vrti i bas je nemiran.Kazu da bi trebao da sada bude mirniji,ali ja kako vidim dok mi ne polomi rebra i ne istera besiku napolje roditi se nece..:)
Kada me udari ja zajaucem,a mm kaze ajde zeno da kupimo neki polovan UZ pa da nadjemo tacno gdje je guza da ga izmlatim hehehe Ne daj se cicak jos maloooo!!!

Pa cicak meni je termin 15.marta. Tu smo nas dve :) Tako mi je i doktorica rekla,a imam i neki programcic na telefonu pa pratim iz nedelje u nedelju.U svakom slucaju idem na kontrolu 1.marta,pa mi je dr.rekao da cemo tada sve videti ukoliko se ne porodim do tada heheheh
Sto se tice tog vaginalnog pregleda,i ja nisam za to ali sto ti kazes valjda covek zna svoj posao,zna sta radi,u svakom slucaju ne bi bilo lose da to malo prodzara dole da krene hahahha. Neznam kako tebi,ali meni se bebac bas vrti i bas je nemiran.Kazu da bi trebao da sada bude mirniji,ali ja kako vidim dok mi ne polomi rebra i ne istera besiku napolje roditi se nece..:)
Kada me udari ja zajaucem,a mm kaze ajde zeno da kupimo neki polovan UZ pa da nadjemo tacno gdje je guza da ga izmlatim hehehe Ne daj se cicak jos maloooo!!!

heheheh... z:lol:
I ja sam za to da malo prodžara, možda se onda ovaj mali spusti i odluči da krene napolje...z:mrgreen:

Kod mene sve isto... po ceo dan se vrpolji, isteže nogice, pa ga uhvati neki štrk pa samo cima levo desno, u rebra, bešiku, želudac... a popeo se skroz gore, skoro da mi sise naležu na stomak... ponekad ga molim da se smiri... kad me onako baš udari momački... z:lol:z:)

Ali najslađi mi je kad nogicom gura, s leve strane, a ono tačno osetim pod rukom da je stopalo, onako maleno...:heart:

Moram da vam ispričam šta mi se desilo prepodne... z:lol:

Inače, ne spavam nikako već par noći, ne znam zašto, ne budi me beba, već se non stop okrećem, i svaki put se probudim, pa se sve plašim da ću ga povrediti ako se naglo okrenem, čak sam mislila da ću mu slomiti ono stopalo kojim me gurka sa strane ako legnem na tu stranu... :zstidljivko: z:mrgreen: (mama mi se smejala do suza kad sam joj rekla)z:D a ustajem i par puta da piškim-opet svojom krivicom jer se nalivam vodom pre spavanja ko luda...:zroll:z:mrgreen:

Elem, ustanem jutros u pola 7, odem da vadim krv, međutim nisu mi dobro ispisali nešto, kažu dođi sutra, ali idi kod ginekologa da ti ispravi ovo napisano... odem ja gore, milion žena, srećom nisam dugo čekala, odmah sam zaustavila dr.da ga pitam da mi to prepravi... ali u tih 5 minuta koliko sam sela da sačekam počnu ruke da me bole z:cry: i to me boli momački, sve onaj papir prebacujem iz jedne u drugu...
Obavimo mi sve to... dođem kući, doručkujem, i rekoh idem da ispeglam krpe, stoje mi već drugi dan neopeglane a baš volim da peglam krpe... i namestim se ja, sednem, i krenem... ali oćeš vraže... opeglam 2, ruke ubiše, pauziraj... prođe me za par minuta, nastavim ono opet... i tako sve 2 po 2 sa pauzama između, opeglam ja oko 30 krpa, a imam još 10... i džaba, ne mogu više nema šanse, cele ruke bole da umreš... z:cry: i tako ti ja ustanem, odem u sobu, legnem sa tim bolnim rukama i isplačem kišu Božiju... :cry::cry::cry: plakala sam jedno pola sata... mm došao, pa me teši i smeje se... a meni nije do ničega... mrzim kad me nešto boli i kad sam nemoćna...
Još mm kaže Ma daj ja ću sve završiti... a ja još više u plač...:besna: jako me nervira kad moram da se oslanjam na druge... a znam da nisam umorna, ne spava mi se...

I tako sam vam ja prepodne preplakala... z:mrgreen: posle me malo prošlo, pa sam završila te krpe, opeglala i stvari za bebicu... išla i do grada, vozila, bila sa drugaricom na kafi, skuvala ručak... ma ko nova... z:)

Ne znam šta me je to uhvatilo, ali odvratno je... što bi moja baba rekla Kad ne možeš u ruke... z:)

e čičak :) sva si mi osetljiva danas :)

evo ja bila na uz, cura se nagojila 200 grama za nedelju dana :klap:
sada smo 2,485 gr!!!!!
plodova voda i dalje umanjena ali ništa strašno.
vaginalno me pregledali već par puta, tako procenjuju da li je grlić razmekšan. ništa strašno.

i konačno otvoreno porodiljsko!!!

e čičak :) sva si mi osetljiva danas :)

evo ja bila na uz, cura se nagojila 200 grama za nedelju dana :klap:
sada smo 2,485 gr!!!!!
plodova voda i dalje umanjena ali ništa strašno.
vaginalno me pregledali već par puta, tako procenjuju da li je grlić razmekšan. ništa strašno.

i konačno otvoreno porodiljsko!!!

:super::super::super:
Super za curicu...z:)

Meni sutra otvaraju porodiljsko, danas sam predala na komisiju da mi zatvore bolovanje...
suki, a kad je tebi termin?

I šta rade kad te pregledaju vaginalno? Jel guraju onu metalčinu ili samo rukom?

Mazi tu curicu...:heart:

hm. ja ću se verovatno poroditi kao iz topa. mene spekulum ništa ne boli. mogli bi 3 da naguraju. izglada da sam široka ili bar elastična ahahahhahahahha
mada nisam imala pimedbi od muža ahahahhahah

ja jedva nagovorila ovu moju gin da mi uzme bris...ne znam što im je to takav problem. ja umirem od sekreta, užas, nikako da se malo smiri. sad koristim onaj multy gin gel, malo je bolje, ali samo par dana pa opet...

neko je pitao za ginoflor, ja sam to koristila, mislim da su one na "prirodnoj bazi" da imaju laktobacile. meni su pomogle, mada ih nisam probala u trudnoći. imaš i one kapsule lactogyn isto su super, sa laktobacilima. vidiš dobro si me podsetila, sad ću i to da krkam!!!

hm. ja ću se verovatno poroditi kao iz topa. mene spekulum ništa ne boli. mogli bi 3 da naguraju. izglada da sam široka ili bar elastična ahahahhahahahha
mada nisam imala pimedbi od muža ahahahhahah

ja jedva nagovorila ovu moju gin da mi uzme bris...ne znam što im je to takav problem. ja umirem od sekreta, užas, nikako da se malo smiri. sad koristim onaj multy gin gel, malo je bolje, ali samo par dana pa opet...

neko je pitao za ginoflor, ja sam to koristila, mislim da su one na "prirodnoj bazi" da imaju laktobacile. meni su pomogle, mada ih nisam probala u trudnoći. imaš i one kapsule lactogyn isto su super, sa laktobacilima. vidiš dobro si me podsetila, sad ću i to da krkam!!!

Kod mene skroz obrnuto, tesna ko stipsa... muž me zeza da će da kaže dr.ako me secne da me ne ušiva... z:mrgreen::zblesav:

:lol: vas dve

e a cicak, ako je tako,trazi da secnu malo ...mene nisu i ja se rascvetala ko ruza :sad2:
babica pitala dr jel da secemo a on bulji i sleze ramenima/...i dok se smisljao,glava izasla
sledeci put cu vala da trazim da seku :ljutko:

Radim kegelove svaki dan, u nadi da će se tako ti mišići lakše rastegnuti... z:mrgreen::zblesav:

Posle muž mogao da ti peva:''Ružice ružo ruška...'' z:mrgreen:z:lol:z:D

devojke...da vas priupitam nesto
moja sestra je pre nedelju dana isla na pregled i receno joj je da neke proporcije nisu u redu i da 22.02(danas)treba da dodje u betaniju radi nekog posebnog pregleda..elem..ode ona danas i ostavili je jer mora sutra na carski rez a njoj je termin 17.03. kazu manjak plodove vode,beba nije napredovala od poslednjeg UZ-a(decak ima 2300 g) i ono sto mene zbunjuje a volela bih da mi neko malo bolje objasni,"disproporcija odnosa AC i FL/BPD".
malo sam zabrinuta...

..AC je obim stomaka bebe, FL duzina butne kosti a BPD obim glave..
..kad je sve ok beba raste skladno i odnosi ovih mera su u nekim propisanim granicama..
..nadam se da ce sve biti ok..
jao,sad sam jos vise zabrinuta...ali sve je bilo ok do tog poslednjeg pregleda...
Ako sam dobro izracunala onda je ona vec usla u termin? Sada je oko 36te nedelje?

Drzimo palceve da sve bude ok. Molim te javi sutra kako su sestra i beba.

:cmok:
jeste..hvala!nadam se najboljem..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back