Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...moram ovo da ti kazem bas zbog tih mera...
...imala sam jako male mere, ne secam se sad koliko je to bilo, davno je i bilo doduse:lol:, na taj prvi porodaj sam otisla sa nepunih 55kg, svi
su se cudili koliko sam mrsava, mada sam se u toku trudnoce ugojila 10kg...i bili su ubedjeni da nema sanse da se porodim, tako "nejaka",
plust uska....a ja sam se porodila za nepunih 15 minuta, karlicno, bez carskog...dva napona i sve je bilo gotovo....znaci nista ne brini,
mlada si, nisi se "pregojila", opet kazem kreces se puno...opusti se i bice sve ok, videces:D

a jedna moja drugarica ima guzu kao rusija i rekli su joj da joj je karlica jako uska u odnosu na glavu bebe i išla je na CR...nema tu pravila.

čičak, glas za prirodnjaka!
otkud znaš karlične mere? to što ti je uska guza ništa ne znači ništa!
inače kad te prime u porodilište jedna od prvih mera koje uzimaju su karlične. i ima tri mere, koje ti ne možeš znati unapred, jer se i karlica širi, otvara, kičma se pomeri malo unazad pre porođaja...jedino ako su ti već merili sa onim horor instrumentom :)))
i nije toliko bitna kilaža bebe, nego obim glave i ramena.
kako nama kažu u školici, posle CR ti si ipak prvenstveno "bolesnik" a ne majka, ležiš na intenzivnoj, imaš ranu, dobijaš razne lekove, pa problemi sa dojenjem....ako ne mora, nema medicinskih indikacija, ja mislim da je bez veze naručivati carski.

ako nešto ne bude štimalo svakako ćeš ići na hitan carski, ne brini. a tvoj dr neće dopustiti da se beba muči, sigurno.

Znam kako ti je, i na kraju ćeš ipak ti odlučiti, bez obzira na sve! ja se isto tako premišljam oko mesta porođaja.... :)

Da, merili mi u školici sa tim horor instrumentom mere. One 3. z:)

ahahahahhahahha, baš je horor! kad sam videla kukulele...
možda se proširiš do porođaja :) tegli to malo ženska :)

ljubim te!!

Kako da teglim?z:mrgreen:

Prve dve mere su mi bile ispod donje granice, a zadnja, ona od p.do vrha guze 18-to je donja granica... a da boli kad ono stisne, oči ispadaju...z:shock:
Meni su rekli da se ne može to širiti, ako se i raširi to je zanemarljivo.z:(

a jedna moja drugarica ima guzu kao rusija i rekli su joj da joj je karlica jako uska u odnosu na glavu bebe i išla je na CR...nema tu pravila.

..pa da slazem se, ali ne treba pre vremena ici pod noz....
..nisam imala nameru da se "hvalim" ili da pametujem vec samo da joj skrenem paznju na to
da ne mora da znaci nista to sto je uska karlica ako beba nije prekrupna....

Pozdrav za nove trudnice :D Ako, samo da nas...mislim vas je što više :ok: Biće puno malenih bebića :heart:

Ja prodjoh dva porodjaja, a te karlične mere mi nisu merili. Tj, sa ćerom kao počela ona babica, pa me brže-bolje odvezla u salu bez mera, a sad sa sinom niti je ko spominjao, niti su imali nameru uopšte. Valjda su išli logikom - jednom si se porodila i bilo je ok, i opet ćeš :)

Devojke, ja bih da se porodim, odužilo mi se ovo sve... z:lol:
Ostale mi još pelene i par stvarčica da operem i ispeglam i šta ću posle?!z:) smoriću se...

Ajde beboooo napolje... :zblesav:

P.S. Svi oko mene, mama, sveki itd mi predlažu da idem na carski... a ja nemam pojma... volela bih prirodni, a bojim se da mi lekari neće ni pogledati veličinu bebe i moje dimenzije pa da će ga namučiti ako bude krupan... e baš sam dokona kad se time opeterećujem... ali nikako da odlučim definitivno prirodni ili carski... šta vi mislite? imam fore do 2.marta, tad mi je pregled i moram reći lekaru ako želim CR...

Ako ovaj mali ne dođe uskoro, ima tek da se tripujem... biću dokona... z:mrgreen::zstidljivko:

Ma cicak ne sekiraj se,sve ce to biti u redu.I ja sam se sa tim opterecavala medjutim kada sam otisla na zadnji UZ bebac se okrenuo kako treba i u 35. nedelji je imao 3.250 gr. Mozes da mislis koliki ce biti do 39-40. nedelje.Sto se tice tih merenja mene niko nista nije pitao,niti merio,termin mi je 15.mart a kontrola 1.marta pa se nadam da ce tada nesto da odrade.A kako mislis hoces na CR? Mislila si da platis ili imas izbor? Ja sutra ulazim u 37.nedelju,i jedva cekam da se sve zavrsi.Sve me boli,i kicma,i prepone i stomak sve cesce,tako da vise i ne razmisljam kako cu se poroditi vec samo da se porodim.hehehe

Vidiš čičak a ja još ne bih da se porodim! na poslednjem uz kaže mi dr, oho pa se možda porodite za 2 nedelje. kad nisam pala sa stola. rekla sam ne dolazi u obzir! I konačno smo prevalili 2kg! imala je 2300 grama! ove nedelje ulazim u 36. nedelju.

hhaha zsuki,napisah gore,u 35.nedelji bebac 3.250 gr.Jos se nisam porodila,doduse imam osecaj kao da cu svakog casa..hehheh

Ma cicak ne sekiraj se,sve ce to biti u redu.I ja sam se sa tim opterecavala medjutim kada sam otisla na zadnji UZ bebac se okrenuo kako treba i u 35. nedelji je imao 3.250 gr. Mozes da mislis koliki ce biti do 39-40. nedelje.Sto se tice tih merenja mene niko nista nije pitao,niti merio,termin mi je 15.mart a kontrola 1.marta pa se nadam da ce tada nesto da odrade.A kako mislis hoces na CR? Mislila si da platis ili imas izbor? Ja sutra ulazim u 37.nedelju,i jedva cekam da se sve zavrsi.Sve me boli,i kicma,i prepone i stomak sve cesce,tako da vise i ne razmisljam kako cu se poroditi vec samo da se porodim.hehehe

Kako tek sutra ulaziš u 37. nedelju?

Meni je termin 18.Mart, i računam da sam juče ušla u 37.nedelju. Ja računam da je trudnoća punih 40.nedelja. z:)

Meni je kontrola 2.Marta, tad je rekao da će me pregledati i vaginalno... jel i drugima tako?
Ove moje dve, mama i sveki, odmah rekle:''Ne daj ti njemu da ti dira dole, šta ima da te pregleda vaginalno.'' :zroll: njih dve me izluđuju skroz... pa valjda on čovek zna svoj posao...

Nemam izbor, tj.mogu na carski ako se tako dogovorim sa dr.da ja to želim, ali on ga nije pominjao prvi. Mene moji bacaju u dilemu, svi se brinu, pa bi da bude najbezbednije moguće za mene i bebu.

I ja jedva čekam... danas idem od mojih i skakućem po stepenicama, a mama i tata ovako z:shock:z:shock:z:shock: ''Pa što skakućeš, šta je sa tobom dete?!'' a ja se zaboravila skroz, pa kad sam skontala, zezam ih:''Ma ajde, šta vam je, to ja da ubrzam porođaj...'' z:mrgreen:

Mama mi kaže danas:''Znaš dete, mene već sramota od tvog muža i tebe, vi mene kad god pitate za nešto vezano za moju trudnoću, ja se ne sećam. Ja sam stvarno senilna, jer pokušavala sam ali džebe, ne sećam se tih detalja uopšte.''

:rotf::rotf::rotf:

Ja joj kažem, pa normalno je da se ne sećaš, a mi pitamo čisto ako se sećaš...

Zamisli ti čime se ona opterećuje... :zblesav:z:mrgreen:

ma ne
kad temperature padne pa skoci naglo i ostane tako do mece
ovulacija je bila pre tog skoka jedan da, eventualno dva dana...
ali nemam pojma, dal u trudnoci ostane ko do mece ili bude visa malo
kolko sam cituckala do mece valjad imamo tu povisenu oko 36.8, neki prosek
a cula sam trudnice imaju uglavnom 37 sa nesto
u stvari ne znam vise nista :D
ovaj mesec sam pocela da 'studiram' bazalnu temperaturu i sad cu tek da se tripujem ko mali majmun :D

kolku ste temperaturu vi imale u trudnoci
znam da se povecava
pa me zanima

merila par puta i svaki put je bilo oko 37 sa 2
u trecem mesecu sam se nesto kao razbolela i tako sam i krenula da merim...i posle par puta proveravala da vidim jel to stvarno povisena u trudnoci ili nije :lol:
sta ces,kad neko nema pametnija posla :rumenko:

ali mojoj drugarici nije bila...bila joj normalna 36 sa nesto

kolku ste temperaturu vi imale u trudnoci
znam da se povecava
pa me zanima

Nisam merila nijednom...
Čak i kad sam bila skoro prehlađena, nisam htela... sve što ne valja ja negiram...

E da, merili su mi u bolnici, ali ne sećam se da je bila nešto ustaljena... oko 36,5 čini mi se, to je prosek valjda... i možda par puta 37... ali i to mislim da nisu dobro izmerili...

A da je vrućina u trudnoći jeste... prvi put u životu ja nisam smrznuta zimi... radijatore u spavaćoj smanjila na 3-ku... pokrivam se samo sa tenkim ćebetom... :zblesav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back