Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa i to sto kazes Jexi,ukoliko mi bude bas bas zatrebalo kupicu.Ma ja nemam pojma sta mi treba a sta ne..Sada sam u blagoj panici zbog svega pa neracionalno razmisljam u potpunosti.hehheh Imam osecaj da mi sve treba..z:lol:

Svi smo to prosli. Mi smo na svu srecu nasledili gomilu stvari, pa sam bila opustenija. Da sam sama kupovala, svasta bih kupila :rumenko: Sve su to uglavnom mamipare. Ako i koristis, koristices jednom ili cak 2-3 puta.

Gomila stvari u stvari ne treba, ali se cini da su neizbezne. Bezveze da trosis na nesto sto mozda neces ni koristiti. Ja idem sa logikom bolje da te pare dam zeni da mi ocisti stan ili opegla ves (sto mrzim), a ja da provedem odmorna slobodno vreme sa svojim detetom, nego da kupim ljuljasku za 20.000dinara. Ali svi smo mi razliciti.

Svi smo to prosli. Mi smo na svu srecu nasledili gomilu stvari, pa sam bila opustenija. Da sam sama kupovala, svasta bih kupila :rumenko: Sve su to uglavnom mamipare. Ako i koristis, koristices jednom ili cak 2-3 puta.

Gomila stvari u stvari ne treba, ali se cini da su neizbezne. Bezveze da trosis na nesto sto mozda neces ni koristiti. Ja idem sa logikom bolje da te pare dam zeni da mi ocisti stan ili opegla ves (sto mrzim), a ja da provedem odmorna slobodno vreme sa svojim detetom, nego da kupim ljuljasku za 20.000dinara. Ali svi smo mi razliciti.

..pa jel bar dajesh..? ..ja razmishljam isto tako, pa opet nekako i tu zenu preskochim.. :dash:
..a bash bi mi dobro doshla..i svaki put se zareknem, sledeca tura vesha/sledece vece spremanje - zovem i briga me..

i ja sam odustala bila od toga..kupila obicnu komodu i korito plasticno + bokalce i opusteno

Te kadice se jako brzo izrastu. Ja nisam verovala kada mi je prodavac predlozio da kupimo vecu kadicu jer ce brzo prerasti, ali je bio u pravu. Nadam se da ce nauciti u sledecih mesec-dva sedeti, jer inace nece stati ni u tu nasu vecu kadicu, sta bi bilo da sam kupila onu sto sam planirala. Jos sam cula da i one komode u kojima su zajedno i pult za presvlacenje i kadica da procure, pa sve sto drzis dole u komodici bude mokro. Samo mi jos to fali :evil: Mi imamo neku komodu od ranije u boji bukve pa nam je to bas super posluzilo za Juniorove stvari. Kupili smo tu vecu kadicu i bokalce, pa ga kupamo u kupatilu jer je prakticnije i brze. Nakon kupanja ga prepovijamo na onom cudu sto se moze montirati na krevetac. Ne znam do kada, jer se poceo ozbiljno migoljiti. Mozda malo prebudzim komodicu pa pocnem tamo da ga presvlacim.

..pa jel bar dajesh..? ..ja razmishljam isto tako, pa opet nekako i tu zenu preskochim.. :dash:
..a bash bi mi dobro doshla..i svaki put se zareknem, sledeca tura vesha/sledece vece spremanje - zovem i briga me..

Za ova 3.5 meseca sam dva puta poslala nas ves, pa je zena koja ide kod moje mame opeglala :worth: . Decije stvari peglam uvek ja kod kuce jer mi uvek trebaju odmah-sada-odmah, a i ne bih da ih vuglim kroz grad. Sto se spremanja tice za sada uspevam uz pomoc supruga sve sama da obavim, ali mislim kada dodje sledece da cu imati nasu Katu na fast-dial-u. Ali ja zaista imam srece sto uspem opeglati, usisati i oprati sudove dok Junior spava. Videcemo kada malo odraste pa bude vise budan...

Jedna anekdotica. Kada smo sastavljali listu poklona koje bi smo zeleli dobiti za svadbu, suprug je u sali rekao sledece: "ajd napisi vaucer za 20 sati Kate"

Poslednja izmena:
Za ova 3.5 meseca sam dva puta poslala nas ves, pa je zena koja ide kod moje mame opeglala :worth: . Decije stvari peglam uvek ja kod kuce jer mi uvek trebaju odmah-sada-odmah, a i ne bih da ih vuglim kroz grad. Sto se spremanja tice za sada uspevam uz pomoc supruga sve sama da obavim, ali mislim kada dodje sledece da cu imati nasu Katu na fast-dial-u. Ali ja zaista imam srece sto uspem opeglati, usisati i oprati sudove dok Junior spava. Videcemo kada malo odraste pa bude vise budan...

..znachi ista si kao ja.. :lol:

i ja sam odustala bila od toga..kupila obicnu komodu i korito plasticno + bokalce i opusteno
i ja mislim da je ta komodica sa kadicom bzvz... Mi jos nismo uzeli kadicu, nema lepih, pa ako ne nadjemo, imamo deverovu... A kupanje cemo na bracnom krevetu, tako sam bar gledala ljude da rade... Muz mi donese kadicu sa vodom na br.krevet, okupam ga i odmah pored spremim za brisanje, povijanje, oblacenje...
Kad poraste i pocne da prcka, onda cemo videti za dalje... Imamo mesta u kupatilu, pa mozda tad neka komoda tamo... Ali za prve mesece je nepotrebna...

Jedino ne znam gde ste kupovale bokalcice za polivanje?

Novembar, ti nikako da se odmakneš od ovog kutka? :D

kako da se odmakne, kad mi pridoslice stalno imamo pitanja. :)
moze se knjiga napisati iz ove teme... ;)

i ja mislim da je ta komodica sa kadicom bzvz... Mi jos nismo uzeli kadicu, nema lepih, pa ako ne nadjemo, imamo deverovu... A kupanje cemo na bracnom krevetu, tako sam bar gledala ljude da rade... Muz mi donese kadicu sa vodom na br.krevet, okupam ga i odmah pored spremim za brisanje, povijanje, oblacenje...
Kad poraste i pocne da prcka, onda cemo videti za dalje... Imamo mesta u kupatilu, pa mozda tad neka komoda tamo... Ali za prve mesece je nepotrebna...

Jedino ne znam gde ste kupovale bokalcice za polivanje?

pa na pijaci ili u radnji plastichari z:lol: ja sam kupila belu mericu od litre svi mi se smejali, ali kad je ne budem vishe koristila za polivanje, imacu mericu za ku'jnuz:D .... mi smo uneli stochic iz dnevne sobe kod malog u sobu, na to stavim kadicu :zpozdrav:

Ramajana evo Čičak i ja 34, nedelja....

ija umrla sam od smeha za vaučer za Katu ahahahhhahahahahhaha
odlična ideja!

Uh szuki,bas sam sretna da ne odbrojavam sama u sitno (35/36 nedelja).Ja sam prvorotka,ne bas mladjana,a strah me je da vam reci ne mogu.Planiram da se porodim u visegradskoj,u ponedeljak idemo da upoznam doktora koji bi trebao da me porodi.Ne plasim se ja toliko porodjaja koliko me plasi to sto bebac prednjaci karlicno,pa posto je to indikacija za CR,oni ocekujuci da im damo pare,ne pocnu da me poradjaju prirodno,pa kada namuce i mene i bebca onda nas posalju hitno na CR. Uh sta hormoni rade,u glavi hiljadu i jedan scenario..;))
Sto se tice spremanja po kuci,ja imam moju "Bubu" (moja mama) tako da ce ona biti tu prvi mesec,pa ne brinem.Do sada sam uz pomoc muza radila sve po kuci,sem ribanja kupatila,podova,dizanja teskog..Verujte mi to je najbolje sredstvo protiv nepotrebnih misli koje me zokupljuju zadnje dve nedelje.hehheheh

Chichak, i mi kupamo malog da bracnom krevetu, jer nemamo mesta negde drugde
obavezno kupi mushemu koju ces da prostres pa na to kadicu ili korito, sta vec uzmes od devera, kad postane malo veci i zivahniji, voda na sve strane

nama to kupila sveki, brale, k'o prekrivac, preko pola kreveta:zblesav:

Poslednja izmena:
Sto se tice komodice sa kadicom i to bi mi sigurno bilo na soping listi,ali posto nemamo prostora u sobici za to, ide samo kadica i boklce :). Ima li neka buduca mamica da sitno broji??z:lol:
suki i ja sad ko Milan i Zika u Zikinoj dinastiji pevamo ''Sitnije cile sitnije, pokazi nam najbitnije...'' ahahahahahaha...

Cicak,uzmi kadicu od devera.:rtfm::rtfm:
Razumem! :)
Hocu stvarno! :)
Uh szuki,bas sam sretna da ne odbrojavam sama u sitno (35/36 nedelja).Ja sam prvorotka,ne bas mladjana,a strah me je da vam reci ne mogu.Planiram da se porodim u visegradskoj,u ponedeljak idemo da upoznam doktora koji bi trebao da me porodi.Ne plasim se ja toliko porodjaja koliko me plasi to sto bebac prednjaci karlicno,pa posto je to indikacija za CR,oni ocekujuci da im damo pare,ne pocnu da me poradjaju prirodno,pa kada namuce i mene i bebca onda nas posalju hitno na CR. Uh sta hormoni rade,u glavi hiljadu i jedan scenario..;))
Sto se tice spremanja po kuci,ja imam moju "Bubu" (moja mama) tako da ce ona biti tu prvi mesec,pa ne brinem.Do sada sam uz pomoc muza radila sve po kuci,sem ribanja kupatila,podova,dizanja teskog..Verujte mi to je najbolje sredstvo protiv nepotrebnih misli koje me zokupljuju zadnje dve nedelje.hehheheh

Ne vredi se nervirati.
Imam mimicica ako ne gresim neki dobar potis za nervozu. Moracu naci.

Ja sam lezala u Visegradskoj, mada na vrtu, i moj ti je savet da budes bezobrzna i direktna. Ono tamo je borba za zivot!
Ako nisi jaca gaze te. Reci im kako stoje stvari, mada ako su te slali na komisiju, pa odbili to je zajebancija, ali uvek mozes da se dogovoris sa tim koji ce da te poradja, tutnes mu koji dinar u dzep i poradja te kako zelis.
Ja sam mm rekla kad mi krene porodjaj, lekaru koji bude samnom(ako ikoga i bude) cu da kazem, da ako mi nesto bude sa detetom, licno i personalno cu da mu prekratim muke! Mm se naravno zgrozio... :) ali mene zabole sta ce ko da misli... Daj Boze da bude prirodan porodjaj i da lekara ni ne vidim, samo babicu...

P.S. Jos uvek sam u krevetu, jucerasnje jurcanje me smorilo... Nocas sam spavala kao beba... :stidimse:
idem ustajati

E pa završila sam usisavanje, ribanje kupatila, pranje suđa, sređivanje... (da nadoknadim onu sramotu od spavanja do 11 :zstidljivko: )

Da vam napišem kako smo prošli juče:

Upoznali smo dr.koji bi trebao da me porađa u Betaniji, kaže beba je još visoko, ima 2400g, po njegovom termin je 21. Mart, imaće oko 3100-3200g... z:)
Po mom stanju kaže nema indikacija za carski, jer beba je lepo nameštena, glavica dole, sve kako treba...
Uzeli smo njegov broj tel. pa kad krene porođaj videćemo... tj.videćemo se za 3 nedelje na kontroli pa će nam reći šta dalje... z:)

Pokupili smo i onaj set za matične ćelije, kupila sam sve za porodilište, b.mantil, spavaćice itd... i u apoteci sve što treba... jedino nisam našla grudnjak za dojilje... sve veliko, i najmanji broj meni ogroman, pa nisam htela uzimati... gledala sam pumpice, ali nisam uzela ništa, dev.žena mi je poslala njenu ručnu aventovu... nisam još ni otvorila da vidim u kakvom je stanju... ali otom potom, videla sam da imaju raznih...

I još sam svratila u bebi butik da dokupim neke stvarčice, a ono ljudi moji, oni dobili novu robu... :zskace:
Naravno kupila sam svašta...:zstidljivko: da nije bilo mm bankrotirali bi... z:mrgreen:
U jednom momentu ja sam sela da odmorim, i kažem onoj ženi da mi sabere koliko je, a ova druga mi donosi neke bodiće... kad je žena rekla cifru a mm z:shock: ... kaže:''Ma ustaj, ostavljaj se toga, ako ne krenemo skoro gotov sam...'':rotf::rotf::rotf: ove žene su umirale od smeha... z:mrgreen: kaže Ne daj Bože da me je pustio samu.:zlud::zelenko2:
A ja bi mu još svašta uzela...:zstidljivko:

I tako... sve u svemu, uzeli smo sve potrebno... što se mene tiče, može da krene...z:lol:

a sto se sekirate za mleko,pa ono krece kad se porodite...ko vam je to rekao da treba da krene u trudnoci?
stisnite bradavicu malo jace i verovatno ce malecka kapljica zuta ili providna da se pojavi...al cak i da se ne pojavi,ne znaci da necete imati mleko kada se porodite

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back