Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U vezi izmalazavanja (neko je pitao) ja sam se izmlazavala u porodilistu jer mi je krenulo mleko, a usput sam dobila temperaturu, pa nisam smela dojiti. Izmalzavala sam se u ono vremen kada bi mi donosili bebu na podoj. Kod kuce sam se izmlazavala kada mi se prepune grudi samo malo da popuste (5-10-15ml). Ja mislim da je dobro ulozen novac jer je meni mnogo pomogao (ne bih mogla na ruke da se izmlazvam), ali ako neko ne moze da doji iz nekog razloga onda nisu potrebne.

Zsuki: to je super cena za sve te stvari. Sterilizator ti ne treba ako dojis (uvek mozes prokuvati onih par stvari). Ako ti zatreba, uvek mozes naknadno kupiti (nadam se da ti nece trebati ;) )

Zdravo stomaci :zpozdrav2:
Evo mi smo u cetrnaestoj nedelji,uh kako vreme leti,osim mucnina,bolnih grudi ko da i nisam trudna,dobro se osecam,bili smo na prvi ultrazvuk i sve je u redu,bebica se okrece,mrda...sutra idem da vadim krv za dubl test(ili kako se vec zove kod nas) i tako sve u svemu dobro smo slabo izlazimo,cuvamo se dok neizadjem iz prvog tromesecja...
Inace bata je dobar,za mesec dana ^puni tri godinice,vec je on deckic,inace se sad bas vezao za mene,po celi dan me ljubi,i mene najvise voli he,he,kako je to lepoz:mrgreen: zna da mama imam bebu u stomaku,nekad me udara po stomaku,pokazuje ljubomoru,sad malo cesce ljubi stomacic(bebu)nekad kaze pozajmice joj igracke,dace joj flasicu,ljuljace je,nekad se ljuti i kaze da nevoli bebu,i da je nece,inace svaki put kad ga pitas sta hoce batu ili seku,on uvek kaze batu,u poslednje vreme izbegavamo da mu govorimo o bebi primecujem da ga to cini nervoznim i da se jako ljuti i da je tuzan..videcemo kad stomak pocne da mi raste...slabije ga nosim,zna da je mama osetnjiva i da nesme objasnio mu tata...a sto se tice vezivanja neznam dal je to normalno,al ja sam se jos vise vezala za njega,sam pomisao da cu ga u avgustu ostaviti par dana,kad odem da se poradjam,tera me na plac,umrecu neznam kako cu preziveti...ajde dan i nekako al noc bez njega z:(
Inace mi ovde nemamo snega,al je dosta hladno...
Htela sam da vas pitam dal sme u trudnoci da se daje anestezija zuba,tj juce sam polomila zub;donja cetvorka,pre par meseci mi je uradio,sredio, stavio plombu,al cekala sam neki papir iz socijalnog,da vidim koliko ce mi osiguranje platiit,da uradim navlaku,medjutim sad je taj zub pukao,neznam sigurno nesme u trudnoci da se stavlja navlaka,a neznam ni dal bi smeo da mi bar stavi plombu pa koliko izdrzi..sta vi mislite?Hvala vam..ja vas udavih...ljubim vas sve,mazite stomacice i cuvajte se hladnoce:zpozdrav:

U apoteci irisfarm kod sajma provereno najeftinije aventove pumpice u gradu. trudnica iz školice je zvala sve apoteke redom :). za 1000 din jeftinije nego u jankoviću.
mehanička pumpica, flašica, 50 tufera za grudi i lanolinska krema za bradavice -2900.
Mehanička pumpica, mislim 5 čašica za mleko sa cuclom, sterilizator - 5400 ako sam dobra zapamtila za ovo drugo.

ja uzela varijantu bez sterilizatora, jer nemam gde da držim to čudo :)
E suki, nas dve sve isto...z;) ja samo kod njih i kupujem... uvek imaju sve... kod njih sam našla i onaj Fero folic, oni su jedina apoteka koja to drži...z:)
Sutra idem tamo, baš ću da pogledam pumpice i sterilizatore...
Rekli su mi i da imaju neki popust za trudnice, videćemo...
Ne znam hoću li kupovati pumpicu sutra, već mi je spisak prebukiran... ako mi ostane koji dinar...z:lol:
Jexy,znace drugi put.Ja sam ostala imuna na bespotrebnu kupovinu.

I ne treba 6-7 flasica.Ja imam tri i vrtim ih.

Ja mislila da je dovoljno 2 za početak... :zstidljivko: eh neuke žene... :dash:

A što se tiče flašica, to vidim ima u svakoj apoteci... koje ste vi kupovale, a da su dobre? Staklene ili plastične?

Ja mislila da je dovoljno 2 za početak... :zstidljivko: eh neuke žene... :dash:

A što se tiče flašica, to vidim ima u svakoj apoteci... koje ste vi kupovale, a da su dobre? Staklene ili plastične?

..chichak, ja sam ovako radila:
kupish jednu malu i jednu veliku staklenu flashicu..
..ako bude sve ok sa dojenjem, mala je za chaj ili vodu po vrucini,
a za veliku si bacila pare :lol:
mada uvek, za nedajboze, imash jednu flashicu za malo dohrane ili da ostavish svoje mleko da ga neko nahrani ako nisi kod kuce..
..ako zatreba lako je dokupiti josh koju - ja sam koristila tri velike i tu malu kad sam prestala da dojim,
dok im porcija nije porasla pa u malu vishe nije moglo da stane..taman tu negde su i pocheli da piju chaj, pa im je koristila i dalje.. :)

..ja sam koristila uvek nuk flashice, sa malima ove nove sa shirokim grlom - Nuk First choice - zato shto najmanje ometaju dojenje,
ako morash da kombinujesh..i silikonske cucle, ja se tripujem od alergije na kauchuk..

..sterilizator ti ne treba, pogotovo unapred, ako dojish nece ti ni trebati nikad,
a ako ne dojish - jedna veca sherpa radi posao sjajno, a upotrebljiva je i posle.. :)

Ja imam 3 jer nisam,na zalost,dojila.
A pumpicu nisam uzimala,jer sam racunala ako mi zatreba lako cu je kupiti.

Moje flasice su Nuk,staklene sa silikonskom cucom.
Ok. A koje su im cene?z:)
..chichak, ja sam ovako radila:
kupish jednu malu i jednu veliku staklenu flashicu..
..ako bude sve ok sa dojenjem, mala je za chaj ili vodu po vrucini,
a za veliku si bacila pare :lol:
mada uvek, za nedajboze, imash jednu flashicu za malo dohrane ili da ostavish svoje mleko da ga neko nahrani ako nisi kod kuce..
..ako zatreba lako je dokupiti josh koju - ja sam koristila tri velike i tu malu kad sam prestala da dojim,
dok im porcija nije porasla pa u malu vishe nije moglo da stane..taman tu negde su i pocheli da piju chaj, pa im je koristila i dalje.. :)

..ja sam koristila uvek nuk flashice, sa malima ove nove sa shirokim grlom - Nuk First choice - zato shto najmanje ometaju dojenje,
ako morash da kombinujesh..i silikonske cucle, ja se tripujem od alergije na kauchuk..

..sterilizator ti ne treba, pogotovo unapred, ako dojish nece ti ni trebati nikad,
a ako ne dojish - jedna veca sherpa radi posao sjajno, a upotrebljiva je i posle.. :)
Znači nuk staklene mala i velika sa silikonskom cuclom. Zapisala. z:)
Jel tako i da tražim u apoteci, malu i veliku ili imaju ml?
Nikad nisam upotrebila flasicu ni za sta. Imam dve avent, kupio tata dok smo bili u porodilistu. Ako dojis, ne treba ti uopste, prvih 6 meseci samo sika, a kad krene cvrsta hrana, onda voda iz case sa kljunom ili obicne case ili direktno iz flase sa pipkom.

E ja se nadam da će i moj guzonja tako... samo da bude mleka...z:lol:

Htela sam da vas pitam dal sme u trudnoci da se daje anestezija zuba,tj juce sam polomila zub;donja cetvorka,pre par meseci mi je uradio,sredio, stavio plombu,al cekala sam neki papir iz socijalnog,da vidim koliko ce mi osiguranje platiit,da uradim navlaku,medjutim sad je taj zub pukao,neznam sigurno nesme u trudnoci da se stavlja navlaka,a neznam ni dal bi smeo da mi bar stavi plombu pa koliko izdrzi..sta vi mislite?Hvala vam..ja vas udavih...ljubim vas sve,mazite stomacice i cuvajte se hladnoce:zpozdrav:

Koliko ja znam ne sme. Ni anestezija ni snimanje.
Ali proveri. z:)

Meni danas sveki došla na kafu i donela svašta nešto za bebu... ja čim pomenem da mi nešto treba a ona kupi... z:)

Kupila mu 4 kompletića, 5 benkica, 5 kapica, jedno veliko mekano ćebence, jedan peškir sa kapuljačicom, čarapice, 2 pakovanja tetra pamučnih pelena i 20 švedskih... z:)
Sve ona zapisala kad sam ja rekla šta mi fali i uzela mi... z:lol:

Lepo mi je olakšala, sad sam smanjila spisak za te stvarčice, taman mogu da pogledam pumpice ili neki blender... blender mi je baš potreban, ovaj moj crko odavno a nikako da uzmem drugi...z:)

Baš me obradovala...z:)

E, a sto se tice brushaltera, kupila sam dva ta za dojenje i nikako mi nisu odgovarali, savovi su mi pravili cvorove kad se napune dojke. Nosila najobicnije sportske Pompea, nemaju nigde sav i lepo se razvlace po potrebi.

Meni bi najviše odgovarali neki tuferi na lepljenje... nema kod mene grudnjak šta da drži, imam 2 lešnika što bi mm rekao... z:mrgreen:

ja nisam tripovala da uzmem staklene ... Avent plastichne flashice sa silikonskom cuclom, lepo mozhe da se iskuva i nishta im ne fali ... imala sam dve male (od 125 ml) i uzela dve od 26o ml i 2 od 33o ml ... i to ce nam biti dovoljno dok bude jeo i pio iz flashice ... ako se uzme Avent pumpa, najbolje uzeti njihove flashice, jer je u Aventu sve kompatibilno i mozhe da se kombinuje :zpozdrav:

E, a sto se tice brushaltera, kupila sam dva ta za dojenje i nikako mi nisu odgovarali, savovi su mi pravili cvorove kad se napune dojke. Nosila najobicnije sportske Pompea, nemaju nigde sav i lepo se razvlace po potrebi.

Isto :( kupila 2 kom. bacila pare.. em sto su odvratni barem ovi jeftiniji.. Htela sestra iz Italije da mi donese neke fensi , bilo mi zao da baca pare na to.. Za jedan taj 5 obicnih je mogla da kupi..sto je i uradila.. Samo sto su sve 4-5 pa ne znam sta cu sa njima sada da radim.. Silikoni mi ne ginu :D :D

ja nisam tripovala da uzmem staklene ... Avent plastichne flashice sa silikonskom cuclom, lepo mozhe da se iskuva i nishta im ne fali ... imala sam dve male (od 125 ml) i uzela dve od 26o ml i 2 od 33o ml ... i to ce nam biti dovoljno dok bude jeo i pio iz flashice ... ako se uzme Avent pumpa, najbolje uzeti njihove flashice, jer je u Aventu sve kompatibilno i mozhe da se kombinuje :zpozdrav:

Isto. Dobila malu avent flasicu uz pumpicu i dokupila veliku (260ml) i jednu cuclu za O+ za tu veliku flasicu (jer 260ml flasica ide sa cuclom 6+). U malu dajem dohranu po potrebi ili kada nece da sisa (desilo se 4-5 puta) onda izmlazam pa dam svoje mleko u toj flasici. Veliku nismo jos ni koristili ali cemo kada krenemo u setnju za caj/vodu. Dobila sam od koleginica neku apple flasicu koja je super jer staje u onaj termos. Jes da termos nista ne valja (ne drzi toplo) al dobro.

SVAKA CAST ZA SVEKI, jedna je od retkih koja ne kupuje bezveze. Samo kupi i redovan veliki peskir (bar dva komada) jer ce ovaj mali izrasti do 2.-3. meseca. Meni je sestra donela iz EastPointa neki obican beli i super je. Dobila sam onaj sa kapuljacom ali smo ga vec izrasli.

Gledala sam svoj deciji karton i ja sam sa 5 meseci imala tezinu i visinu ako Junior sa 3, a nisam bila malecka. Da li da budem ponosna ili da se zabrinem za svoja ledja?

Isto. Dobila malu avent flasicu uz pumpicu i dokupila veliku (260ml) i jednu cuclu za O+ za tu veliku flasicu (jer 260ml flasica ide sa cuclom 6+). U malu dajem dohranu po potrebi ili kada nece da sisa (desilo se 4-5 puta) onda izmlazam pa dam svoje mleko u toj flasici. Veliku nismo jos ni koristili ali cemo kada krenemo u setnju za caj/vodu. Dobila sam od koleginica neku apple flasicu koja je super jer staje u onaj termos. Jes da termos nista ne valja (ne drzi toplo) al dobro.

SVAKA CAST ZA SVEKI, jedna je od retkih koja ne kupuje bezveze. Samo kupi i redovan veliki peskir (bar dva komada) jer ce ovaj mali izrasti do 2.-3. meseca. Meni je sestra donela iz EastPointa neki obican beli i super je. Dobila sam onaj sa kapuljacom ali smo ga vec izrasli.

Gledala sam svoj deciji karton i ja sam sa 5 meseci imala tezinu i visinu ako Junior sa 3, a nisam bila malecka. Da li da budem ponosna ili da se zabrinem za svoja ledja?

:) bucko mali

Drage moje, da se nadovezem i ja na temu kupovine oprema za bebe. Stvarno ovo nema nigde u svetu,koliko je sve skupo i preskupo.Naime umesto da idemo u soping opusteni i veseli,da sa radoscu kupujemo stvarcice za bebe,mi smo stalno u nekom grcu,jednu stvar okreces hiljadu puta i razmisljas da li da je uzmes ili ne.Zalosno..Ja sam imala tu srecu da imam familiju u Americi tako da je moja mama sada tamo i kupili su tri kofera stvari za bebu,verujte zene moje po bagatelnim cenama a sve firmirana robica.Sve sto je moglo da stane u ta tri kofera su pokupovali.Meni je ostalo da kupim sitnice za bolnicu,kolica i te neke krupnije stvari koje nisu mogli da posalju.
Eelm, ovde u Beogradu sam otkrila da je Bebi centar na N.Beogradu najpovoljniji od svih,tako da ako koga zanima moze da ode na sajt i eventualno razgleda sta mu treba.Mene interesuje ta avent pumpica,gde ovde u Bg moze najjeftinije da se kupi.Bila sam zainteresovana i za sterilizator,ali sad posle vasih komentara odustadoh.A sta mislite o grejacima za flasice? Jel i to bespotrebna kupovina? :)
Posto sam u 35.nedelji sve mi manje ostaje vremena za kupovinu tako da sto kupim u naredne dve kupim,sto ne dokupice muz. U svakom slucaju dobro je procitati vase savete i komentare.

..ramajana, moja sestra ima gejach i shtopovala je - 6 minuta treba da se ugreje flashica..
..ja grejem u onoj plastichnoj merici, bokalchetu, kuhinjskom,
sipam vodu iz malog kuhinjskog bojlera, ne protochnog, vec obichnog malog od 10l, koji je pojachan na 2/3
i mleko je ugrejano sa sobne temperature (voda Rosa za adaptirano) za 2 minuta, a iz frizidera (obichno mleko za velikog bebana) za 5 minuta..
..plus, naravno, shto se nadam da necesh ni petljati sa flashicama, vec dojiti svoje bebence bez problema :)
uvek sterilno, uvek optimalne temperature, uvek na raposlaganju.. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back